Daley Blind lovend: 'Op dat soort momenten moet je opstaan en dat deed hij'
Vrijdag, 16 augustus 2019 om 21:25

Ajax plaatste zich dinsdagavond dankzij een 3-2 overwinning op PAOK Saloniki voor de laatste voorronde van de Champions League. Twee van de drie Amsterdamse treffers in de Johan Cruijff ArenA kwamen van de strafschopstip. Dusan Tadic miste in het begin van de wedstrijd al een penalty, maar liet zich niet van de wijs brengen bij de twee strafschoppen die hij daarna mocht nemen. Volgens Daley Blind hadden zijn ploeggenoten ook alle vertrouwen in de aanvoerder.

"Ik weet dat Dusan ontzettend veel karakter heeft, die loopt daar niet voor weg. Je zag ook dat jongens hem die bal gaven en zeiden: 'Dusan, jij neemt 'm gewoon nog een keer.' Dat geeft ook aan wat voor vertrouwen wij in hem hebben en wat voor vertrouwen hij in zichzelf heeft", vertelt de middenvelder annex verdediger bij Inside Ajax. "Dat zegt veel over hem. Hij is een leiderstype en toont karakter. Op dat soort momenten moet je opstaan en dat deed hij."

Als Tadic de tweede of derde penalty van de avond niet had willen nemen, zouden andere spelers volgens Blind zonder twijfels het stokje over hebben genomen van de Serviër: "We hebben een hiërarchie. Het wordt van tevoren allemaal bepaald, dus je zal ons geen ruzie zien maken op het veld", gaat de Oranje-international, die dit seizoen een andere rol heeft in het veld ten opzichte van de afgelopen voetbaljaargang, verder.

Erik ten Hag stelt Blind vooralsnog op op het middenveld, terwijl hij vorig seizoen centraal in de verdediging stond. Dit vergt een iets andere aanpak van Blind zelf, die weliswaar centraler op het veld staat, maar ook minder goed kan zien wat er achter hem gebeurt: "Van achteruit zie je wel het hele veld, dus dan kun je misschien toch iets makkelijker iemand aansturen. Ik kan nu haast niet zien wat er achter mij gebeurt en moet me vooral bezighouden met wat er voor mij op het veld gebeurt. Daar probeer ik iedereen zo goed mogelijk neer te zetten."

Meer nieuws
   
10:00
10:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
09:10
09:10
Slot denkt aan Nederlander als eerste topaankoop bij Liverpool
11
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
40
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
15
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
FvLPSV
 
9
16 augustus 2019 om 21:29
In de laatste alinea geeft Blind al een punt aan waar hij nadeel van heeft als hij een linie naar voren staat: overzicht. Hij is toch veel meer een verdediger en zo'n ervaren gast wil je toch de leiding geven in het veld. Dat gaat het beste van de achterste linie. Al met al vind ik hem het prima doen op het middenveld, maar komt beter tot zijn recht achterin.
 
ajax01-95
 
1
16 augustus 2019 om 21:32
Ben het met je eens + hij zal in grote wedstrijden overlopen worden.
 
FvLPSV
 
1
16 augustus 2019 om 21:37
Zeker, zijn handelingssnelheid is te traag geworden voor een snelle counter. Daarom liever Martinez daar.
 
Nelson01
 
0
16 augustus 2019 om 21:44
Ik sluit me hier bij aan. Met name na de winterstop vorig seizoen speelde hij uitmuntend op de linksachter positie, dus ik vind het dan ook erg jammer dat hij momenteel op het middenveld is terug te vinden. Hopelijk vormt hij in de loop van het seizoen dan ook het centrum samen met Alvarez (of eventueel Schuurs), want ook Veltman in het centrum ben ik persoonlijk niet kapot van. Enigste probleem is dat Ajax momenteel geen goede '6' heeft voor de balans op het middenveld, dus ergens snap ik de keuze ook wel weer van Ten Hag. Eigenlijk moeten we dus nog de markt op na het vertrek van De Jong en Schone.
 
maxx0r
 
2
16 augustus 2019 om 21:29
Daley heeft in het verleden laten zien goed uit de voeten te kunnen als middenvelder. En met Martinez, schuurs en Alvarez als opties voor centraal achterin (Veltman geniet niet mijn voorkeur daar) denk ik dat hij met zijn ervaring prima op het middenveld kan. Hoewel, wanneer eenmaal gewend, ik Martinez of Alvarez ook wel eens als controleur wil zien spelen. Dat hebben ze eerder gedaan, hoewel die positie bij het huidige Ajax wel vereist dat je snel denkt en handelt.
 
FvLPSV
 
6
16 augustus 2019 om 21:35
Ik zie inderdaad zelf ook liever Martinez eens CVM spelen ipv Blind. Zo'n klasbak als Daley achterin kan Ajax goed gebruiken.
 
HSVRothosen
 
4
16 augustus 2019 om 21:34
Martinez op het middenveld wil ik wel zien. Blind en alvarez keer centraal opstellen benieuwd hoe dat gaat.
 
arsen(e)al
 
0
16 augustus 2019 om 22:37
Ik ook. Geweldige techniek en (inspeel)pass. Al kan Alvarez daar ook blijkbaar, en ik vraag me af hoeveel Ten Hag nog wil en kan experimenteren
 
NL_Modric
 
0
16 augustus 2019 om 23:08
Het klinkt mischien gek, maar waarom Martinez niet een keer als rechtsback gebruiken. Voetballend is hij goed en dan heb je aan 2 kanten van die moordenaars lopen. Blind lekker vertrouwd centraal achterin met Schuurs. Alvarez als controleur erbij. (al heb ik hem nooit zien voetballen)
 
HSVRothosen
 
1
16 augustus 2019 om 23:22
@NL_Modric zou best eens kunnen werken lijkt me ook een zeer goede optie om een keer te proberen. Zo heb je ook nog een lange speler centraal. Tot nu toe ging het goed met kop duels maar het gaat een keer mis kwa lengte
 
HSVRothosen
 
0
16 augustus 2019 om 23:22
@NL_Modric zou best eens kunnen werken lijkt me ook een zeer goede optie om een keer te proberen. Zo heb je ook nog een lange speler centraal. Tot nu toe ging het goed met kop duels maar het gaat een keer mis kwa lengte
 
Noldries
 
8
16 augustus 2019 om 22:04
Dit is een perfect voorbeeld van de waan van de dag. Echt voetbalsupporters. Vorig seizoen uitstekend gedaan achterin, echt een held in de CL. Vele discussies gingen hier over, Blind zie ik liever op ‘6’, nu zet Ten Hag hem daar, speelt daar matig omdat hij weer van positie moet veranderen en moet aanpassen wat me best moeilijk lijkt als je afgelopen seizoen zo gepresteerd heb als verdediger, en moet opeens weer nu naar verdediger. Maar goed, dit houd je altijd. Ik zie hem liever achterin met Alvarez straks, en Martinez nu maar op 6. Maar feit al dat nu iedereen hem als verdediger ziet vind ik best wel raar
 
ForzaGiGi
 
2
16 augustus 2019 om 23:28
Je sluit de spijker op zn kop! Al die mensen die het denken beter te weten, maar zodra het zover is, heel gauw weer terugkrabbelen en TH de schuld geven!
 
AntonieAjax
 
2
16 augustus 2019 om 23:35
Het probleem is gewoon dat Marin als basisspeler wordt gezien. Echter, hij heeft een beetje hetzelfde probleem als wat Blind heeft. Beide missen een beetje het loopvermogen en vooral de snelheid. Ik vind dat er toch 1 vd 2 moet zijn die over relatief veel snelheid, loopvermogen en wendbaarheid beschikt. Daarom was de combinatie van Schöne en Frenkie afgelopen jaar ook zo goed, vulden elkaar goed aan. Marin wil ik nog steeds het voordeel van de twijfel geven, aangezien hij afgelopen jaar toch 1 van de beste spelers uit de Belgische Pro League was. Daarom hoop ik op een centrum met Blind en Alvarez/schuurs en een middenveld met Martinez en Marin!
 
AFCArjen
 
0
17 augustus 2019 om 05:50
Marin lijkt zich nog niet helemaal senang te voelen. Hij is wat te bescheiden en vooralsnog geneigd de bal in te leveren bij Blind en Van de Beek. Wanneer hij zijn instinct volgt en diep gaat laat hij wel degelijk goede dingen zien. Fel mannetje. Ook zijn aannames en balbehandeling bevallen me prima. Terzijde: Marin mocht in de strijd om de erfenis van Schöne welgeteld 1 vrije trap nemen, terwijl dat volgens mij een van zijn specialismen is. Die schoot hij feilloos in de verre kruising. Zijn pech was dat de keeper hem daar ook feilloos weer uit tikte. Geen idee meer welke wedstrijd trouwens. Afijn, volgens mij wint hij het uiteindelijk van Ziyech als het aankomt op trappen uit stand. Even geduld a.u.b. met Marin. Laat hem spelen en wat uit zijn schulp kruipen. Binnen 5 wedstrijden afschrijven lijkt me in elk geval wat voorbarig.