'Dan zou ik thuiskomen en denken: Henk, wat heb je nu allemaal weer gedaan?'
Zaterdag, 28 oktober 2017 om 08:32

Henk Veerman wilde afgelopen zomer dolgraag de overstap van sc Heerenveen naar FC Utrecht maken. De aanvaller zei zelfs dat hij het technisch manager Gerry Hamstra nooit zou vergeven als een transfer naar Utrecht af zou ketsen. De Friezen lieten Veerman uiteindelijk niet gaan, de deal ketste af. Desondanks blijft Veerman positief gestemd, zo laat hij weten in de Leeuwarder Courant.

Veerman benadrukt dat hij het heel jammer vond dat de transfer geen doorgang vond. "Maar tegelijkertijd heb ik het ontzettend naar mijn zin bij Heerenveen. Wat dat betreft hoef ik niet eens vergevingsgezind te zijn", aldus Veerman, die nog altijd door een deur kan met Hamstra. "We moeten niet vergeten dat Gerry de belangen van Heerenveen behartigt. Hij wilde me niet laten gaan. Dat is zijn goed recht. Zo zit de zakenwereld in elkaar."

De 24-jarige aanvaller had er geen trek in een transfer te forceren, zoals Sam Larsson wel deed, met een tranfer naar Feyenoord als gevolg. "Het gaat erom wat Heerenveen met mij wil. Kijk, je hebt verschillende manieren om bij een club te vertrekken. Larsson stuurde aan op een onwerkbare situatie, maar hij zit nu wél bij Feyenoord. Ik heb altijd mijn best gedaan en zeg uit de grond van mijn hart dat Heerenveen een fantastische club is. Maar uiteindelijk zit ik hier nog."

Veerman beseft dat je in de voetbalwereld soms 'een klootzak' moet zijn. "Ik had ook kunnen zeggen: ik weiger te voetballen. Mogelijk had Heerenveen me dan laten gaan. Maar ja. Ik kan wel Henk de klootzak gaan spelen. Het probleem is alleen: ik ben er niet één. Zo'n rol past mij dus niet. Dan zou ik thuiskomen en denken: Henk, wat heb je nu allemaal weer gedaan? En in mijn dorp lachen ze me uit. Nee, dan ben ik liever een gewaardeerde wisselspeler, dan een klootzak met een basisplaats."

Meer nieuws
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
0
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
26
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
LFCx8
 
1
28 oktober 2017 om 08:35
Die Henkie! Leuke speler en eigenlijk wel een toevoeging voor elke subtopper en voor de top 3 als wisselspeler
 
SpartaAjax
 
0
28 oktober 2017 om 09:16
Top 3? Voor jong-Ajax misschien maar als wissel wil niemand hem. Zelfs niet gratis
 
Rodybboss
 
0
28 oktober 2017 om 09:53
Zie niet in wat de top 3 met hem moet. Veerman is niet beter dan De Jong, Kramer of Huntelaar, alle drie kunnen die prima koppen. Ik neem maar aan dat je als super sub bedoelde
 
InkeMontana
 
0
28 oktober 2017 om 10:15
Ook als supersub is hij bij lange na niet goed genoeg
 
VoetbalVreugd
 
0
28 oktober 2017 om 08:41
Mooie kerel. Toen ie zich afgelopen zomer even liet gaan, dacht ik: wat is die nuchtere palingvisser in korte tijd veranderd in een over het paard getilde vedette. Maar gelukkig komt ie daar nu een beetje op terug en is Henk nog steeds Henk. Gun hem het beste.
 
Wazebey
 
0
28 oktober 2017 om 08:49
Henk. Wat een prachtmens. Trots, eer, iemand waar je op kan bouwen. Ik hoop dat ze je daar een beetje kunnen waarderen en dat je loyaliteit dubbel en dwars uitbetaald wordt. We hebben te weinig wereldverbeteraars in het voetbal. Henk.
 
SeldaBagcan
 
1
28 oktober 2017 om 09:42
Henk lijkt een speler op klompen, hij lijkt zo direct van een akker geplukt te zijn. Vergis je echter niet, deze gozer heeft een neusje voor de goal, ookal lijkt hij het niet, heeft hij toch wat weg van een type Zlatan, met zn halve omhaaltjes, hakjes en mooie goals. Heeft vorig seizoen ook bij jong Heerenveen weer een aantal spectaculaire goals gemaakt. Deze jongen wordt ondergewaardeerd als je het mij vraagt.
 
HendrikJan
 
0
28 oktober 2017 om 10:43
Dat valt wel mee. Je hebt gelijk dat hij geweldige doelpunten kan maken, maar het is kortzichtig hem hier alleen op te bepalen. Gedurende een gehele wedstrijd is hij te statisch, ontbeert het hem teveel aan basistechniek en heb je er in voetballende situaties dus te weinig aan. Dit is dan ook de reden dat hij als supersub gebruikt wordt, een zeer passende rol voor hem. Iedere keer dat hij wel start valt hij toch weer tegen op eerder genoemde aspecten.
 
SeldaBagcan
 
0
28 oktober 2017 om 10:48
Ik ben het er deels mee eens, ergens heb ik dus toch het gevoel dat zijn basistechniek meevalt en zijn motoriek doet ogen dat zijn techniek matig is. Als je zulke goals kan maken heb je toch aardig wat techniek en balgevoel voor nodig.