Danny Buijs: 'Dat heb ik echt als heel vervelend ervaren'
Dinsdag, 13 juni 2023 om 13:33

Danny Buijs keert komend seizoen terug in de Eredivisie. De voormalig trainer van FC Groningen tekende vorige week een tweejarig contract bij Fortuna Sittard, waar hij de opvolger is van Julio Velázquez. Buijs ging na zijn dienstverband bij de Trots van het Noorden aan de slag bij KV Mechelen, maar hield het in België maar vier maanden vol. Tegenvallende resultaten lagen ten grondslag aan zijn ontslag.

"Ik vind dat je altijd bij jezelf moet beginnen en als ik erop terugkijk, dan vind ik dat ik bij KV Mechelen niet op honderd procent ben begonnen", blikt Buijs in De Telegraaf terug op zijn dienstverband bij Malinwa. "Ik ben vrijwel zonder vakantie vanuit mijn periode bij FC Groningen in België begonnen en dat was achteraf geen goede keuze. Je hebt het vaak zelf niet in de gaten dat je jezelf aan het voorbij lopen bent. Dat merk je eigenlijk pas achteraf."

Daarnaast zag Buijs de man die hem haalde vertrekken. "Het hielp natuurlijk niet dat Tom Caluwé vertrok. En daarbij was er enorm veel stress in het hele Belgische voetbal vanwege een extra degradatieplek, waardoor aan de lopende band trainers zijn ontslagen", zegt Buijs, die de afgelopen maanden heeft benut om mooie reizen te maken met zijn gezin. "Allemaal dingen waar je normaal nooit aan toe komt als je in het voetbal actief bent, waardoor ik nu helemaal fris in het hoofd ben en weer enorm veel zin heb om er tegenaan te gaan."

De situatie bij Groningen is hem aan het hart gegaan. "Dat heb ik echt als heel vervelend ervaren. Ik ben de club enorm dankbaar dat ze mij als onervaren trainer de kans hebben gegeven en me enorm goed gesteund hebben toen het in het begin wat minder ging. De afgelopen jaren heb ik geprobeerd de club verder te helpen en hebben we goed gepresteerd en heel goed gescoord op de transfermarkt, waardoor de club financiële stappen kon maken en klaar was om door te gaan bouwen. Dan is het enorm pijnlijk om te zien dat de club degradeert."

Alfons Arts vertrekt bij FC Groningen
FC Groningen maakt dinsdagmiddag bekend dat de club niet doorgaat met Alfons Arts als assistent-trainer. De 56-jarige oefenmeester was acht jaar werkzaam bij de club en fungeerde onder meer als rechterhand van Buijs en Frank Wormuth. De club zegt samen met Arts naar een nieuwe functie binnen de club te hebben gekeken, maar 'geen passende oplossing te hebben gevonden'. De voormalig trainer van SC Cambuur had nog een contract tot volgend jaar zomer.

Meer nieuws
   
23:57
23:57
Jan Boskamp neemt per direct afscheid en komt niet meer op tv als analist
38
   
22:55
22:55
Real Madrid verovert mede dankzij grote fout Maatsen vijftiende Champions League
227
   
22:07
22:07
Fans bestormen veld tijdens CL-finale vanwege knotsgekke weddenschap influencer
37
   
21:06
21:06
Groot beveiligingslek: Champions League-finale na 20 seconden stilgelegd
11
   
20:55
20:55
Theo Janssen wijst naar speler in Oranje die eruit moet voor Ian Maatsen
30
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
Kieftenbeld
 
11
13 juni 2023 om 13:37
Hoop dat danny gaat slagen bij fortuna, vind het een sympathieke man en had ook gehoopt dat hij afgelopen winter groningen uit degradatiezorgen kwam helpen. Helaas zat fledderus er toen nog
 
JellyHenry
 
13
13 juni 2023 om 15:29
Ik vind Danny juist verre van sympathiek. Vrienden van mij hebben gewerkt als data analist, fysio en jeugdtrainer op Corpus toen hij daar aan het roer stond. En het is echt een hele nare vent. Schreeuwen naar jeugdspelers die de lege sportschool gebruiken omdat ze een van de wisselspelers van het eerste zouden ‘afleiden’ bij zijn revalidatie. Kleineren van JSL en Abraham omdat ze geen doelpunten maken voor de hele groep. Staf van jeugdteams uitkafferen omdat ze ‘in de weg lopen’. Het is echt geen slechte trainer, dát heeft hij bewezen bij FCG (al was het met betonvoetbal, maar goed dat was blijkbaar noodzakelijk als je kijkt naar de huidige stand van zaken. Maar sympathiek… Gaf laatst onder het bericht van zijn aanstelling al aan dat ik het echt een malloot vind langs de lijn daarnaast, maakt hem ook niet veel sympathieker.
 
Nation23
 
3
13 juni 2023 om 14:00
Helemaal ontgaan dat de trainer van Fortuna is vertrokken / ontslagen. Zal voor de spelers een verademing zijn dat er nu een rustigere trainer langs het veld staat. Buijs kan soms ook wel eens uit zijn plaat gaan. Maar zoals die Spanjaard was echt te gek.
 
LucasFCG
 
4
13 juni 2023 om 14:17
Noem het fanatiek, druktemakerij of wat dan ook hoe hij was langs de lijn. Bij Groningen was dat zeker wel nodig. Heeft toen verdienstelijk gepresteerd en zeker ook spelers beter gemaakt. Ook voor de camera's kon ik me wel altijd vinden in wat hij te zeggen had. Heb zijn periode bij Mechelen alleen via artikelen gevolgd en geen wedstrijden gekeken, dus daar kan ik verder geen oordeel over geven, maar ik hoop dat Buijs de draad weer goed op kan pakken en een succesvolle periode bij Fortuna Sittard tegemoet komt.
 
RJ x
 
0
13 juni 2023 om 14:44
Ik vind dit dus van Fortuna een goede keuze. In mijn inziens een goede, duidelijke en gedisciplineerde man. Misschien niet de beste tacticus, maar qua teamgevoel en discipline bij brengen bij een elftal kan hij dit zeker als een van de betere. Ik ben sowieso benieuwd naar Fortuna nu aangezien het team aardig leeg zal lopen. Ik ben benieuwd.
 
Kalou2005
 
1
13 juni 2023 om 15:29
Leegloop valt wel mee hoor. In de as blijft het redelijk in tact. We hebben met Pandur echt een fantastische keeper en aanvoerder Pinto op rechtsback blijft ook. Daarbij blijven cv Guth, wingers Cordoba en Noslin en Duarte als cm. Dat is zowat je hele as. We hebben wel minstens 1 nieuwe winger nodig, een vervanger voor linksback Cox die terug naar Engeland gaat en een nieuwe cv want Siovas is fysiek gewoon niet in staat tot het spelen van 34 wedstrijden en bovendien niet de snelste.
 
AndreVidigoal
 
0
13 juni 2023 om 16:43
Precies wat Kalou zegt. Zeker vergeleken met voorgaande jaren staat er nu veel meer een kern. We zijn wel eens een zomerstop ingegaan in de eredivisie met drie spelers..
 
jajoh89
 
3
13 juni 2023 om 15:03
Snel ontslagen bij KV alleen daar waren de resultaten nou eenmaal minder. Ben vooral benieuwd naar hoe hij het bij Fortuna gaat doen. Sympathiek en aardige kerel lijkt die mij