Daramy kijkt op tegen tweetal bij Ajax: 'Hij is echt een machine'
Woensdag, 2 maart 2022 om 09:46

Mohamed Daramy moet het in de Eredivisie tot dusver doen met invalbeurten bij Ajax. De Deen kwam negen keer in actie in competitieverband, maar werd door Erik ten Hag nog nooit beloond met een basisplek. In de Champions League en TOTO KNVB Beker verscheen hij al wel eens aan de aftrap. Daramy is desondanks blij om in Amsterdam te zijn en zegt veel te leren van de ervaring van Dusan Tadic en Nicolás Tagliafico, zo vertelt hij tegen het clubkanaal.

"Hopelijk komt de dag dat ik mijn kans krijg", aldus Daramy, die donderdagavond met Ajax in de halve finale van de TOTO KNVB Beker tegenover AZ staat. "Ik leer nu veel van mijn teamgenoten. Bijvoorbeeld van Dusan Tadic en Nicolás Tagliafico. Zij vertellen mij waar ik moet staan op het veld. Tadic is echt een machine en werkt keihard. We vechten voor dezelfde positie, maar hij is een ontzettend goede kerel. Hij zorgt voor me en probeert mij overal bij te betrekken. Tadic wil altijd spelen. Ik zeg dan: 'Geef mij ook eens wat tijd, haha.' Nee, zonder dollen. Het is lastig, ik wacht op mijn kans."

Daramy zegt goed te zijn ontvangen bij Ajax. "Ik kende Victor Jensen en Mohammed Kudus al. Zij hebben mij goed opgevangen. Daarna heb ik veel vrienden gekregen: Danilo, André Onana, Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad. Dat is leuk." De buitenspeler zegt tegen Besiktas zijn beste wedstrijd tot nu toe te hebben gespeeld. "Daar heb ik van genoten. De Champions League is een podium waar iedereen van droomt, dat is mooi om mee te maken. Ik heb een paar kansen gehad, waaruit ik had moeten scoren. Maar ik had een paar goede acties en kreeg het gevoel dat we elkaar makkelijk vonden."

Daramy speelde zijn meeste minuten tot dusver in het beloftenelftal, waar hij in vijf wedstrijden goed was voor één goal en twee assists. "Het is moeilijk om van het eerste naar het tweede te gaan. Maar ik wil minuten maken, dus dan is het goed om te spelen voor Jong Ajax", aldus de aanvaller. "Ook bij de beloften ligt het niveau heel hoog. Ze willen alles winnen, dat bevalt mij wel. Verder ben ik heel geduldig. Soms ben ik wel teleurgesteld, maar dat helpt niet, want het verandert niks. Ik moet geduldig zijn en wachten tot het moment dat de coach mij nodig heeft."

Meer nieuws
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
0
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
18
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
25
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
29
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (39)

 
tommie
 
22
2 maart 2022 om 09:55
Wordt niets, blind renpaard. Niveau Menig... Ze willen die speler die uiteindelijk naar Frankrijk gaat en dan zomaar uit het niets wordt deze jongen aangetrokken. Veel te overhaast. Had dan jeugd de kans gegeven.
 
Japie_Krekel
 
5
2 maart 2022 om 09:59
Dat is misschien ook wel weer makkelijk. Hij kan best slecht gescout zijn, maar was hij opeems niveau Anthony geweest dan had niemand het over de jeugd en had dit bestempeld geworden als een geniale aankoop
 
Arsenallz
 
62
2 maart 2022 om 10:03
Uh, zo werk het met alles Japie. Open deuren ten top dit.
 
Ducktaildo
 
5
2 maart 2022 om 10:14
No shit Japie
 
Japie_Krekel
 
5
2 maart 2022 om 10:24
@Arsenallz Dat kan maar zeg dan gewoon hij is slecht gescout ipv dit jeugdverhaal
 
Joost Prinsen
 
5
2 maart 2022 om 10:30
Als hij het niveau bij jong Ajax al heel hoog vindt liggen, kunnen we inderdaad wel stellen dat dit een enorme flater van een aankoop is.
 
Vernon
 
0
2 maart 2022 om 10:48
Hij zegt toch ook dat het overhaast was? Dat komt op hetzelfde neer.
 
MitchellNec
 
1
2 maart 2022 om 11:30
Dat is met alles zo toch?, laten we nog ffe afwachten die jongen verandert van omgeving en alles
 
Mrblueeyes
 
7
2 maart 2022 om 10:01
Ja het is uiteindelijk een paniekaankoop gebleken nadat Sulemana naar Frankrijk is vertrokken. Het is jammer dat er niet wat beter scoutwerk is verricht. Die 12 miljoen die is betaald is toch wel erg veel geld voor een matige speler.
 
Cali88mero
 
4
2 maart 2022 om 10:14
Ook sterling vond ik in zijn eerste jaren een blind renpaard, heb zeker nog geduld met hem. Overigens zeg ik hier niet dat hij van of ooit het niveau Sterling word
 
PaulR_1982
 
4
2 maart 2022 om 10:15
Lekker populistisch weer tommie. Hoe lang heeft Neres er over gedaan om uiteindelijk zijn waarde voor Ajax te tonen? Ik geloof anderhalf jaar. Als Ajax net zoals jou zou reageren dan had het Neres voor die tijd allang met dik verlies verkocht.
 
Douwe Dabbert
 
5
2 maart 2022 om 10:43
Neres heeft in zijn eerste half jaar 12 v/d 22 wedstrijden gespeeld, 3/3 g/a.Hij heeft een paar wedstrijden (5) gemist wegens interland verplichtingen (jeugd).Bovengenoemde cijfers vind ik niet verkeerd voor een jonge speler in het buitenland.
 
PaulR_1982
 
7
2 maart 2022 om 10:53
Een jonge speler in het buitenland zonder enige echte concurrent in het team. Daramy heeft Tadic als concurrent, lijkt me een heel klein verschilletje.
 
Douwe Dabbert
 
1
2 maart 2022 om 11:04
Hoezo zonder concurrent? Dan had hij toch wel meer wedstrijden gespeeld? Zijn concurrent was Traore die dat seizoen nagenoeg onaantastbaar was op die positie. Ik blijf erbij, een jonge speler voor het eerst in het buitenland, nieuwe cultuur/taal zijn dat gewoon goede cijfers met of zonder concurrentie.
 
PaulR_1982
 
5
2 maart 2022 om 12:06
Nou, ik kan mij heel veel k*twedstrijden van Traoré herinneren hoor. En was Traoré de aanvoerder die bijna nooit gewisseld werd? Hoe vaak wordt Tadic gewisseld? Nooit, dus is het logisch dat Daramy veel minder kansen krijgt. Dat was ook een van de redenen dat Sulemana geen zin had om naar Ajax te gaan. Die jongen speelt in Frankrijk nu heel vaak omdat hij geen aanvoerder voor zich heeft.
 
Douwe Dabbert
 
3
2 maart 2022 om 12:44
"Nou, ik kan mij heel veel k*twedstrijden van Traoré herinneren hoor."Me too en heb mij toentertijd vaak genoeg afgevraagd waarom hij niet gewisseld werd, maar ja lievelingetje van Bosz hè."En was Traoré de aanvoerder die bijna nooit gewisseld werd?"Neen geen aanvoerder maar ook hij werd niet gewisseld dus de situatie verschilt niet zoveel. Traoré speelde dat seizoen gemiddeld 84 min p/w.Maar goed hier ging het niet over, ik heb op geen enkele manier Daramy/Nerés vergeleken. Ik reageerde op jouw stelling dat het 1 1/2 jaar duurde voordat Nerés zijn waarde toonde voor Ajax en dat ben ik niet met jou eens.
 
Suarez 7
 
19
2 maart 2022 om 10:22
Niveau Menig... Hij is op negentienjarige leeftijd al Deens international en was een van de sterspelers bij FC Kopenhagen. Als je hem niet goed genoeg vindt, fair enough, maar wat een domme onzinnige vergelijkingen. Sowieso mag hij wel de tijd krijgen. Die gozer is net 20 en als Ajax goed aan het ballen is doen ze mee met de bovenkant van de Europese subtop. Om je dan even in het team te spelen...
 
Fossen
 
4
2 maart 2022 om 10:39
Ik heb hem totaal niet gevolgd hoor bij Kopenhagen, maar zie dat hij in zijn laatste volledige seizoen bij Kopenhagen 5 goals heeft gemaakt in 28 (!) wedstrijden. Ben je dan echt een sterspeler bij een club als aanvaller? En nogmaals, 0 minuten van `m gezien hoor dus wie weet zit ik er wel helemaal naast. Maar puur op statistieken gebaseerd zie ik er weinig in waarvoor je 12 miljoen zou moeten neerleggen als ik heel eerlijk ben.
 
Vernon
 
1
2 maart 2022 om 10:50
Als buitenspeler is je spel belangrijker dan je stats, dat is meer voor spitsen. Als jij continu goed loopt, mannetjes bij je houdt en dreigend bent, dan doe je het prima.
 
Fossen
 
1
2 maart 2022 om 10:56
Is natuurlijk niet helemaal waar. Uiteindelijk gaat het wel om wat je toevoegt, niet alleen wat hang en sleurwerk. Anders was Bruma een uitstekende speler bij PSV ?? Buiten dat gaat Ajax geen 12 miljoen neerleggen voor een speler die een mannetje bij zich houdt, dat kan pak 'm beet Jensen ook wel.
 
PSVMANUNITED
 
0
2 maart 2022 om 11:44
Eden Hazard haalde buiten dat ene topseizoen (18-19 volgens mij) ook nooit goede statistieken als buitenspeler terwijl hij altijd werd gezien als éã©n van de beste wingers van de PL en eigenlijk ook van de wereld. Wanneer je niet zoveel toevoegt aan het spel gaan je statistieken zeker belangrijk worden, maar Vernon heeft wat mij betreft wel gelijk dat je buitenspelers niet alleen op G/A af moet rekenen, er zijn genoeg andere aspecten die ook belangrijk zijn. Daramy heeft gelukkig echter geen van beide, dus ik denk dat Ajax hier 12 miljoen door de plee gespoeld heeft.
 
tommie
 
3
2 maart 2022 om 12:33
Hij was helemaal geen sterspeler bij FC Kopenhagen. Als hij speelt bij Ajax is het hopeloos. Geen inzicht, alleen maar snelheid (net als Menig). Wellicht prima als counterspeler, maar niet voor Ajax. En hoe fijn is het om in te vallen als het team goed draait. Ik weet niet of je Musampa, Wooter, Scholten enzo nog bij Ajax hebt zien spelen. Eigenlijk ook niet goed genoeg, maar doordat het team zo goed speelde werden ze meegenomen in de flow. Daramy valt gewoon uit de toon en ik heb nog niets gezien vanwat ik dacht, dat kan er weleens eentje worden. Kopen om het kopen slaat nergens op. Die paar invalpotten had ik liever aan Unuvar gegund.
 
Douwe Dabbert
 
68
2 maart 2022 om 09:56
"Daarna heb ik veel vrienden gekregen: Danilo, André Onana, Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad. Dat is leuk." Dat word aankomend seizoen nieuwe vrienden zoeken binnen de selectie, ook leuk...
 
BobMarleyAjax
 
14
2 maart 2022 om 10:02
Wordt door veel mensen al afgeschreven, maar ik doe niet mee aan die onzin. Heeft echt laten zien bij Kopenhagen dat hij goed kan voetballen. Veel supporters willen zo’n jongen geen enkele seconde de tijd geven, maar meteen afschrijven. Dit was met Neres zo, met de eerste 2 maanden met Anthony en uiteraard ook met Daramy. Veelste vroeg om deze jongen na een paar invalbeurten al af te schrijven. Ik vertrouw nog zeker dat dit goed komt
 
janter
 
2
2 maart 2022 om 10:04
Ik zag wel iets in hem in de keren dat ie speelde. Snap niet al die kritiek die hij over zich heen krijgt. Hoeveel werkelijke kansen heeft hij nou gehad? Kan nog best goed komen.
 
Rochester
 
3
2 maart 2022 om 10:16
Antony werd volgens mij toch niet afgeschreven? Die had direct vanaf het moment dat hij bij Ajax binnenkwam een basisplaats en liet gewoon hele goede dingen zien. Neres was inderdaad wel zo, net als Daramy momenteel.
 
Kieftenbeld
 
1
2 maart 2022 om 11:18
Ik heb toch wat minder vertrouwen in daramy het was ronduit beschamend slecht tegen die amateurs. Ook die bekerwedstrijd daarna kreeg van dongen terecht de voorkeur boven daramy en dat zegt wel genoeg lijkt me
 
Rochester
 
1
2 maart 2022 om 10:14
Valt tot nu toe tegen in de minuten die hij krijgt bij Ajax 1 en Jong Ajax, maar ik schrijf hem zeker nog niet af. Hij is in januari ook pas 20-jaar geworden, dus heeft echt nog alle tijd om zich te ontwikkelen en te bewijzen. Van oorsprong is hij een linksbuiten, die eventueel ook als diepe spits en als rechtsbuiten kan spelen. Maar op linksbuiten heeft hij natuurlijk pech dat Tadic zijn concurrent is en vrijwel nooit geblesseerd is en ik denk dat Tadic sowieso nog 'n jaar of 2 (of misschien langer) nog wel een basisplaats bij Ajax zal hebben, want zoals Daramy zelf al aangeeft traint en onderhoudt hij zijn lichaam echt heel goed. Overigens vond Daramy zelf dat hij tot dusver zijn beste wedstrijd tegen Besiktas speelde, maar juist in die wedstrijd vond ik hem echt heel slecht spelen en werd hij in de rust gewisseld. Kreeg toen (net als een aantal andere spelers van Ajax) de kans om zich te bewijzen doordat Ajax toch al geplaatst was, maar vond hem daarin echt tegenvallen doordat hij telkens balverlies had en een beetje te wild speelde. Maar zoals ik al aangaf: ik schrijf hem zeker niet af, want ergens zie ik het talent ook wel in hem. Alleen moet hij wat rustiger qua spel worden en meer overzicht krijgen. En er zit ook wel een goede kop en goede mentaliteit bij hem op, want heb wel het idee dat hij openstaat om dingen bij te leren en te verbeten maar ook hard blijft werken.
 
Suarez 7
 
6
2 maart 2022 om 10:17
Het vreemde is dat hij met de nodige flair binnen kwam. Viel direct goed in tegen Cambuur en toen we achterstonden tegen Utrecht zag je hem shaken van nervositeit bij zijn invalbeurt, maar was hij alsnog dreigend met een aantal erg goede acties. Na de wedstrijd tegen Besiktas is het juist minder gegaan. Qua acties was het die wedstrijd echt niet zo slecht, maar je zag dat hij wedstrijdritme miste en hij was gewoon erg wild en knullig dat duel. Nu al een tijdje hoor je wat minder van hem, maar ik zie ook wel wat in hem. Hij is snel, redelijk technisch en kan goed dribbelen. Als je als negentienjarige vleugelspeler de sterspeler bent van Kopenhagen en het geschopt hebt tot Deens international, moet je wel wat kunnen. Laten we hem maar even de tijd gunnen.
 
Markovv
 
1
2 maart 2022 om 11:08
Heb hem nog niet afgeschreven, hij heeft gewoon een lastige positie want Tadic speelt; bij Ten Hag iig alles. Het is denk ik van de drie lastige keuzes die Ten Hag heeft de moeilijkste. De andere zijn: Tagliafico/blind, waarbij Blind toch ook dit seizoen vaak genoeg de ondergrens mag aantikken zonder ooit te hoeven banken. Lijkt mij een makkelijke keuze om daar te wisselen Klaassen/gravenberch(/berghuis/alvarez/kudus); het middenveld is al wat lastiger waarbij iets meer roulatie op basis van de tegenstander wel gewenst is, mijns inziens. Maar Tadic is een ander verhaal. Niet de jongste, niet altijd geweldig, maar zo belangrijk. Zijn statistieken zijn ongekend en hij heeft er bij de belangrijke potjes altijd gestaan. Toch zijn nieuwe impulsen echt nodig en met een Daramy heb je wel een verassing op de bank zitten. Van wat ik gezien heb is deze jongen wel het best met ruimte achter de verdediging en heb je tegen GAE met 11 man voor de goal wellicht niet veel aan hem. Mijn kritiek op ten Hag is dat hij dit soort beslissingen niet vaak neemt. Hij laat vaak een blessure of schorsing voor hem de beslissing maken. De enige echte keuze dit seizoen van ten Hag was Klaassen/berhuis op 10; maar die moest ook wel echt gemaakt worden. Daar waar hij toch vaak de gemakkelijke weg kiest door een Kudus, of Daramy nooit in de basis te zetten. Tadic kan toch ook wel leven met GAE uit missen en Blind snapt toch ook wel dat de kwaliteiten van een Tagliafico belangrijk kunnen zijn tegen Benfica?
 
PSVMANUNITED
 
1
2 maart 2022 om 11:40
Ik denk dat dat helemaal geen lastige keuze is voor Ten Hag. Om kampioen te worden moeten potten als GAE uit ook gewonnen worden en daar heb je Tadic voor nodig. Hij is naast één van de beste spelers van het elftal namelijk ook één van de weinige Ajax-spelers die echt elke pot wil winnen, ook in de Eredivisie. Tel daarbij op dat Daramy helemaal niets heeft laten zien tot nu toe (sterker nog, op zijn debuut na is zijn spel om te janken) en die zou je dan zomaar in de plek van je belangrijkste speler zetten? Ten Hag rouleert inderdaad niet veel (in de basisopstelling tenminste), maar hij komt er qua fitheid van de selectie mee weg en het voordeel is dat je team heel goed op elkaar ingespeeld raakt.
 
Markovv
 
0
2 maart 2022 om 11:53
Om kampioen te worden EN in Europa wat voor te stellen heb je een brede selectie nodig. Juist de potjes waar Ajax punten heeft laten liggen viel het slechte spel van Tadic en Blind op. Dat zijn toch juist wedstrijden geweest waar ook een Daramy had kunnen spelen? Valt hij dan door de mand heb je Tadic die nog iets kan forceren. Ik zie ook dat Ajax fit is en dat valt ten Hag zeker te prijzen, maar tegelijkertijd kan je ook niet verwachten dat dezelfde 11 spelers 50 wedstrijden in een compact seizoen altijd volledig scherp zijn.
 
PSVMANUNITED
 
1
2 maart 2022 om 12:00
Nee dat klopt en daarom zeg ik ook dat Ten Hag 'ermee weg komt' in plaats van dat ik het toejuich, ben er helemaal geen voorstander van namelijk in het algemeen (kijk bijvoorbeeld alleen al naar Real Madrid onder Ancelotti). Wat ik echter wilde zeggen dat het me als coach nou niet heel moeilijk lijkt om Daramy op de bank te laten, die heeft echt heel weinig laten zien bij Ajax tot nu toe. Ook Tadic met een mindere pot voegt nog meer toe aan het spel dan Daramy.
 
vastrekuh22
 
0
2 maart 2022 om 11:41
Daramy wordt hem niet bij Ajax. is heel vlug maar daar is eigenlijk ook alles mee gezegd tot op heden. maar laat ons verrassen en zien wat hij in zijn mars heeft, want topspeler bij Kopenhagen en Deens elftal haal je niet zomaar
 
Feliz
 
0
2 maart 2022 om 17:04
Deze jongen moet gewoon de tijd krijgen. Laten we hem beoordelen in de zomer van 2023 of dec 2023. Is nog erg jong heeft bepaalde momenten laten zien het echt wel te kunnen maar is vooralsnog te licht inderdaad. Ik heb er wel vertrouwen in.