'Dark Horse' in de race voor EK-selectie Oranje: 'Hij biedt Koeman opties'
Vrijdag, 12 april 2024 om 12:06

Bondscoach Ronald Koeman staat de komende maanden nog voor heel wat lastige keuzes. Vooralsnog mag de keuzeheer van het Nederlands elftal 23 spelers meenemen naar het EK in Duitsland, maar na een lobby van Koeman beslist de UEFA in de komende weken of bondscoaches niet 23, maar 26 spelers mogen selecteren voor het eindtoernooi.

Vooral in zijn defensie heeft Koeman heel wat te kiezen. De verwachting is dat de bondscoach uiteindelijk enkele grote namen moet teleurstellen. Virgil van Dijk is als aanvoerder van Oranje in ieder geval zeker van zijn plek in de EK-selectie, zo verwacht Voetbal International.

Dat geldt eigenlijk ook voor Nathan Aké, die zich bij Manchester City wekelijks kan meten met aanvallers uit de sterkste competitie van Europa. Aké is bovendien multifunctioneel. Hij kan als linkervleugelverdediger uit de voeten, maar ook naast Van Dijk in een systeem met drie centrale verdedigers. Kiest Koeman voor een 4-3-3-opstelling, dan kan de bondscoach hem eveneens als linksback of links centraal in de defensie opstellen.

Lutsharel Geertruida lijkt door zijn multifunctionaliteit ook een zekerheidje voor Koeman. De verdediger van Feyenoord mag zelfs dromen van een basisplaats, aangezien hij tijdens de EK-kwalificatiecyclus geregeld het vertrouwen van de bondscoach kreeg.

Stefan de Vrij (Inter) en Matthijs de Ligt (Bayern München) moeten hopen dat Koeman daadwerkelijk 26 spelers mee mag nemen naar het EK. In dat geval kan de bondscoach de posities achterin eenvoudig dubbel bezetten wanneer hij kiest voor een driemansdefensie.

Micky van de Ven wordt door VI omschreven als een Dark Horse die in de race is voor een plek in de EK-selectie van het Nederlands elftal. Hij heeft inmiddels zijn visitekaartje afgegeven in de Premier League en een fantastische ontwikkeling doorgemaakt na zijn vertrek bij FC Volendam in de zomer van 2021.

Via Wolfsburg is de in Wormer geboren mandekker snel uitgegroeid tot een vaste waarde in de ploeg van manager Ange Postecoglou. Van de Ven is zowel verdedigend als aan de bal ijzersterk en werd onlangs nog gemeten als de snelste speler in de Premier League.

Meer nieuws
   
19:00
19:00
Dit is Feyenoord-target Derek Cornelius: de Canadese opvolger van David Hancko?
0
   
18:41
18:41
'Manchester City werkt hard aan terugkeer Jeremie Frimpong'
7
   
18:32
18:32
UEFA maakt bekend welke artiest optreedt voor aftrap Champions League-finale
7
   
18:04
18:04
Ten Hag krijgt uitstekend nieuws in aanloop naar FA Cup-finale tegen Man City
7
   
18:00
18:00
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (75)

 
Rikkkiee
 
40
12 april 2024 om 12:12
Ik zou ze alle 6 zonder twijfel meenemen. Ake en VD Ven kunnen eventueel op links. Kan je Blind (die toch echt echt echt passé is in oranje) meteen thuislaten. Wat een weelde hebben wij achterin
 
Vigo
 
13
12 april 2024 om 12:36
Je denkt toch niet oprecht dat Blind thuisblijft?
 
FapTheRooster
 
21
12 april 2024 om 13:05
Dat zal wel zijn hoop zijn. Dat hoop ik ook namelijk. Blind heeft een geweldige pass in de benen, maar zijn loopvermogen is ook bekend bij iedereen. Als je dan op zijn positie (links centraal) een Vd Ven en Aké hebt die beiden beduidend beter zijn, dan zou ik hen altijd meenemen.
 
MancunianB
 
13
12 april 2024 om 14:18
Van de Ven een dark horse vind ik absurd. Dit is momenteel ver en veruit de beste CV die we naast Van Dijk hebben. Hij en Van Dijk gewoon basis, klaar. Ake is leuk maar zeker niet top. Van de Ven is snel, lang, sterk en goed aan de bal.
 
tyuin
 
4
12 april 2024 om 14:26
Blind gaat sowieso mee en dat is prima. Speelt zelf gewoon een uitstekend seizoen bij Girona en heeft als een van de weinigen serieuze toernooi ervaring. Ook ik vind Aké en vd Ven beter en meer geschikt om te spelen, maar Blind thuislaten gaat sowieso niet gebeuren. Ik zou ze alle 3 oproepen wanneer er 26 mee mogen. Maatsen erbij voor Links en klaar. Frimpong/Dumfries voor rechts waarbij Frimpong evt ook backup voor links is en Geertruida weer voor rechts. de Ligt, de Vrij en v Dijk om de defensie compleet te maken. Timber helaas thuislaten, de rest heeft gewoon veel meer gepresenteerd dit jaar. Veerman, Schouten, de Jong, Reijnders, Koopmeiners en de Roon op het middenveld. Kiezen tussen Wieffer/Timber. Heb liever de Roon thuis, maar ook dit gaat niet gebeuren lijkt me. Simons tussen midden/aanval en voorin Depay, Gakpo, Weghorst, Brobbey/Zirkzee, Malen.Zou zelf Brobbey kiezen boven Zirkzee. Dat hangen en de bal vasthouden kan nog wel eens goed van pas komen in fases waarin we de bal niet voorin kunnen houden. Bij 23 speler zullen Brobbey, Schouten en Maatsen afvallen lijkt me. Tenzij ze totaal overbodig ineens 4 keepers gaan selecteren...
 
Dsquared
 
0
13 april 2024 om 00:56
Lijkt me dat Aké prima linksback kan invullen. Maar kijkend naar Vd Ven, met Frimpong heeft het ook bizar lang geduurd. Koeman lijkt gewoon niet echt op de hoogte te zijn van het niveau van bepaalde spelers, hij loopt altijd achter. Dus dikke kans dat Blind meegaat, en Vd Ven toch thuis blijft.
 
Feye_88
 
15
12 april 2024 om 13:21
Ik wil vooral een lans breken voor De Vrij. Hij is altijd ijzersterk in Oranje. Toen hij een tijdje geleden weer eens meedeed, was hij meteen met afstand de beste verdediger op t veld. Speel gewoon met Dumfries - De Vrij - Van Dijk - Vd Ven en je bent verdedigend een powerhouse. Aanvallend wordt het misschien nog wel lastig om potten te breken. Maar met deze 4 achterin kun je in ieder geval bouwen op een zeer sterke achterhoede. Als je tegen aanvallend sterkere tegenstanders moet, kun je Dumfries vervangen door Geertruida.
 
Pedri16
 
9
12 april 2024 om 14:47
Je wilt Aké banken? Als iemand steevast oerdegelijk is is hij het wel. Is ook echt een betere speler dan de Vrij, dus het is eerder De Vrij of van de Ven dan van de Ven of Aké. De Vrij van een paar jaar geleden was ook wel een stuk beter dan de De vrij van nu moet ik zeggen.
 
Feye_88
 
1
12 april 2024 om 15:12
Pedri. Vd Ven en Aké zijn linksbenig. Van Dijk is gewend om op die positie links centraal achterin te staan, dus dat is een uitgemaakte zaak. Dan blijft er linksback over. Daar zet je dan Aké of Vd Ven neer. Beide goeie opties, en als je er Aké neerzet kan ik daar ook prima mee leven. De Vrij in Oranje is een wereld van verschl. Hij leest het spelletje meer dan goed, is stabiel en heeft een uitstekende pass naar voren.
 
mansje82
 
16
12 april 2024 om 12:14
Gewoon met 4 verdedigers spelen. Ake, vd Ven, van Dijk, dumfries/Geertruida. Middenveld versterken. Maar Koeman doet dat toch niet.
 
FapTheRooster
 
7
12 april 2024 om 13:06
Dat hoop ik ook niet. We hebben de perfecte spelers voor een 532. Ook is 532 een heerlijk aanvallende opstelling waar ik doorgaans echt van kan genieten. Met Maatsen en Frimpong/dumfries op de flanken is het echt compleet. Met dit team altijd 532 spelen dus.
 
Feye_88
 
2
12 april 2024 om 13:26
Ik vind 4-3-3 veel aantrekkelijker om naar te kijken. Ik hou niet van dat reactieve Oranje voetbal. We hebben ijzersterke verdedigers, een creatief middenveld en een matig tot redelijke aanval. Ik wil liever een Oranje zien dat zelf probeert te domineren, dan dat reactieve wat we lange tijd gezien hebben. Hoge press met Reijnders en De Jong. Simons wat tijd geven om zichzelf te bewijzen en anders Veerman op die plek. Voorin beginnen met Zirkzee (heerlijke technische voetballer) en anders Brobbey. Ik ga er dan vanuit dat Depay geblesseerd is. Alternatief kun je met Simons op linksbuiten en Gakpo in de spits. Dan hou je op t middenveld ruimte voor Veerman.
 
FapTheRooster
 
0
12 april 2024 om 13:37
Ik pleit juist voor aanvallend voetbal. En dan dus 532. Dat is over het algemeen de meest aanvallende en attractieve formatie dat er is. Al ga jij meer voor zekerheid. Wat ook kan natuurlijk. Naar mijn mening is juist 433 reactievoetbal en immens statisch over het algemeen. Tenzij Klopp of Guardiola ineens bondscoach word. Al kan je hun 433 eerder vergelijken met een 532, zeker hoe Guardiola zijn 433 invult.
 
Fairplay1
 
1
12 april 2024 om 13:57
4-3-3 staat bij lange na niet, voor reactie voetbal. Ok, het is jouw mening, maar ik denk dat 10 van de 10 coaches je dat ook kunnen vertellen. 5-3-2 is pas reactie voetbal, want je speelt met 5 verdedigers, al zijn de vleugel verdedigers zeer aanvallend ingesteld.
 
FapTheRooster
 
2
12 april 2024 om 14:05
Dat zullen logischerwijs zeker niet 10 van de 10 coaches mij vertellen. Ik vind 532 zoals gezegd aanvallender. Je speelt met minder spelers achterin. Je hebt meer beweging. Je kan veel meer afwisselen, waardoor je veel attractiever spel krijgt. Je kan 532 op verschillende manieren invullen. Net als 433. Zoals gezegd speelt Guardiola tegenwoordig ook een soort 532 en zelfs Klopp neigt hiernaar. Ook is 532 meer 352, maar dat is het slechts een naampje geven. Als je met 3 centraal speelt en 2 backs die continu opkomen, dan heb je "voorin" als 6 spelers lopen. Als je dan ook nog 1 opkomende CV hebt (Aké is hier zeer geschikt voor), dan is het juist smullen geblazen. En dan heb je 433, wat ik reactief vind. Spelers staan vast op hun posities (opgevuld op zijn Koemans) en je krijgt puur reactief spel. Dus het is puur op invulling eigenlijk. Beiden kan evengoed defensief als offensief zijn. Alleen merk ik dat 433 vaak defensief wordt ingevuld. En men bizar genoeg denkt dat 532 juist defensief is. En als je dan een team hebt wat uitermate geschikt is voor 532, wat wij zijn als Nederland, dan zou het toch raar zijn als je naar 433 gaat?
 
KapiteinClaus
 
1
12 april 2024 om 13:09
Precies dit. Men doet alsof we maar zoveel mogelijk verdedigers moeten opstellen, omdat we op die posities tenminste topspelers hebben. Maar feit is dat oranje al jaren ondanks de defensie best veel tegengoals krijgt. Het elftal is gewoon niet in balans en we spelen al jaren zonder vast middenveld. Nu met Reijnders/schouten/veerman is er wat meer optie naast Frenkie de Jong en hoeven we gelukkig niet meer met de Roon aan te komen, maar het middenveld blijft zorgenkind.
 
FapTheRooster
 
5
12 april 2024 om 13:16
Het systeem is perfect. Onze coaches alleen niet. Toen Van Gaal 532 ging spelen, zette hij bizar genoeg Dumfries al voorin neer. Nu probeerde Koeman dit ook met Frimpong. En dan links de immens statische Blind. Goede passer. Verre van een wingback. Voer je 532 op de juiste wijze uit, dan is het wel echt geweldig. Met opkomende backs. Naar binnen komende midjes en aanvallers. Het is zo vreselijk compleet. Alleen missen we de knowhow om dit ook uit te voeren
 
jjraven
 
0
12 april 2024 om 23:23
Dat komr natuurlijk ook doordat elke trainer in zijn opleiding doodgegooid wordt met 433 want dat is de 'hollandse school', en als je daarvan af stapt wordt je gedemoniseerd. Daarnaast moet elke trainer bij de topclubs Nederlands zijn. Zolang di niet verandert gaan we nooit de know how voor een goede 532 en 523 krijgen en blijven we talentvolle spelers zien verzuipen bij topclubs.
 
Mister_Seal
 
15
12 april 2024 om 12:15
Geertruida zou ik persoonlijk thuislaten ten faveure van de genoemde namen in dit artikel op basis van kwaliteit en ervaring.
 
Deenb
 
34
12 april 2024 om 12:22
Ik zeker niet! Vooral zijn multifunctionaliteit en specifieke kwaliteit is hij een ontzettende goede kracht voor een eindtoernooi.
 
Pieterpost
 
16
12 april 2024 om 12:33
Vond Geertruida vorig jaar onnavolgbaar bij Feyenoord, maar dit jaar een stuk minder. Je kunt hem meenemen, maar niet ten koste van een De Ligt die toch wat verder is in z’n carrière en in een goede fase zit.
 
deevon
 
6
12 april 2024 om 12:56
Toch dit seizoen alweer 8 goals gemaakt en geloof dat hij nog maar 8 overtredingen heeft gemaakt dit seizoen.
 
Zanazanyan
 
14
12 april 2024 om 13:24
Geertruida is dit seizoen juist veel verder dan vorig seizoen en verkeerd in bloedvorm. Altijd meenemen. De Ligt is structureel een teleurstelling helaas.
 
Branquinho
 
1
12 april 2024 om 13:48
Geertruida heeft vooral geluk dat Jurrien Timber niet beschikbaar is. Anders wisten we het allemaal wel.
 
Zanazanyan
 
9
12 april 2024 om 13:58
Oké maar dat is hij niet.
 
Baardgrasmus
 
1
12 april 2024 om 15:01
Toen Timber wel beschikbaar was werd Geertruida al boven hem verkozen. Maar daar heb je ongetwijfeld ook wel een verklaring voor
 
madmarcel
 
1
12 april 2024 om 15:32
@branquinho: dan wist ik het inderdaad wel: Geertruida 100%.
 
madmarcel
 
0
12 april 2024 om 15:36
@deevon: en nog eens 2 compleet onterecht afgekeurde goals.
 
London Calling
 
2
12 april 2024 om 16:25
Hij is inderdaad heel multifunctioneel en dat kan een voordeel zijn. Alleen is het nadeel voor hem dat je voor de posities waar hij kan spelen een paar spelers hebt die waarschijnlijk sowieso mee gaan. Op rechtsback lijken Dumfries en Frimpong me zeker en dan heb je ineens al een stuk minder aan die multifunctionaliteit. Zekers als Timber, die die multifunctionaliteit ook heeft, dit seizoen nog gaat spelen bij Arsenal.
 
Branquinho
 
0
13 april 2024 om 12:12
Wat een bullshit Baardgrasmus, waar haal je dat nouweer vandaan?
 
Psv-er!
 
10
12 april 2024 om 12:27
We gaan 523 spelen dus mag hij voor elke positie 2 spelers oproepen (als het bij 23 man blijft). LWB: Maatsen, Blind. LCV: Ake, vd Ven. CV: Van Dijk, de Ligt. RCV: De Vrij, Geertruida. RWB: Dumfries, Frimpong. Hartman en Botman gaan het niet halen dus dan lijkt me dit de logische selectie.
 
FR010FRDAM
 
5
12 april 2024 om 12:42
Blind op LWB blijft armoede. Zou, bij blessure van Van Dijk of Maatsen eerder Ake, Frimpong of vd Ven lwb zetten en Blind lcv
 
afcamta1
 
3
12 april 2024 om 13:20
Helemaal mee eens! Maar zou vd Ven altijd opstellen met zijn snelheid en ervaring in de top van de PL. Zou Aké ook niet als LWB kunnen spelen gezien hij vaak ook LB speelt bij City. Is misschien wel net een andere positie, maar dat moet hij kunnen lijkt mij met zijn kwaliteiten. Vind Aké namelijk ook een zekerheid voor de basis 11.
 
London Calling
 
0
12 april 2024 om 16:35
Ik denk dat Blind mee gaat, ik zou alleen als hij speelt zou ik hem eerder als een van de 3 achterin neer zetten en niet als wingback.
 
Sander125
 
1
12 april 2024 om 12:48
Inderdaad vreemd dat dit door de schrijver als zekerheidje wordt gepresenteerd.
 
madmarcel
 
0
12 april 2024 om 15:34
Niks vreemds aan. Geertruida gaat zeker mee naar het ek en die gaat zeker weten (terecht) een basisplaats krijgen
 
obiwan
 
5
12 april 2024 om 12:18
Als VDV heel blijft, zou ik sws oproepen. Daarnaast hoop ik dat Summerville wordt opgeroepen. Hij beleeft een mega seizoen bij Leeds United. Hij is super fit.
 
Psv-er!
 
2
12 april 2024 om 12:23
Koeman gaat niet meer met nieuwe namen komen. Malen, Gakpo, Memphis, Simons en (helaas) Weghorst zijn zeker denk ik. Dan wordt het kiezen tussen Brobbey, Lang (mits fit) en Zirkzee voor de laatste plek..
 
BurdyM
 
5
12 april 2024 om 12:28
Summerville is een groot talent. Maar toch echt niet beter dan de namen die jij opnoemt. Muv Weghorst want die kan wat mij betreft echt niet meer. En er zit echt wel een groot verschil tussen scoren in het Championship dan in de Premiership, Bundesliga of Serie A. Laat staan Champions League. Summerville moet eerst maar eens promoveren en zich op het allerhoogste niveau laten zien. Dan kan hij wellicht aanhaken in de volgende cyclus naar het WK.
 
Pieterpost
 
0
12 april 2024 om 12:30
Summerville of Lang zou ik wel meenemen. Malen vind ik niet constant genoeg en is een onzekere factor.. Brobbey zou ik meenemen ipv een Zirkzee die kan denk met zijn fysiek iets extra’s brengen en is ook bruikbaar als pinch hitter.
 
GLENNN
 
4
12 april 2024 om 12:35
Malen is beter dan hen. En kent de groep, Koeman en multi inzetbaar voorin. Die gaat sowieso mee. Momentenvoetballer die uit het niets iets kan creeeren... En enorm snel en diepgang. Dat heeft een Lang niet, die heeft ook het hele jaar niet gespeeld.
 
kali
 
7
12 april 2024 om 12:35
Malen van dit seizoen kiezen boven Summerville en Lang... Ik geloof dat we niet op dezelfde gedachte zitten. Lang is sowieso nog geblesseerd dus de vraag is uberhaupt of hij enig wedstrijd ritme zal hebben...
 
Migi
 
9
12 april 2024 om 12:48
Vind Lang wel constant dan? Los van constant geblesseerd? Je kan totaal niet om Malen heen.
 
Pieterpost
 
0
12 april 2024 om 12:50
Ik kies ze niet boven Malen, maar zou 1 van de 2 meenemen als stand-in anders veroveren we Europapa denk ik niet.
 
FapTheRooster
 
6
12 april 2024 om 13:20
Malen speelt geweldig momenteel. Laatst bij Oranje ook de beste aanvaller (met Memphis trouwens). Die zou ik zeker meenemen.
 
Feshkeliteit
 
4
12 april 2024 om 13:22
Ik vind het bijzonder dat je liever voor brobbey gaat. Fysiek hebben we al weghorst en zelfs memphis is berensterk. Zirkzee gaat juist met zijn spel als valse 9 van waarde zijn. Technisch en inzichtelijk is die jongen zo sterk die duikt in de 16, geeft steekpasses, dribbelt. Hele complete spits. De manier ook hoe hij van zn tegenstanders wegdraait is zo mooi en overall meer waard dan wat brobbey kan bieden.
 
arsenal890
 
5
12 april 2024 om 13:29
Malen is je beste aanvaller. Hem niet meenemen omdat je Lang of Summerville verkiest boven hem is echt lachwekkend.
 
London Calling
 
0
12 april 2024 om 16:32
Als je Summerville of Lang mee neemt, wie laat je dan thuis in een groep van 23. van de groep Malen, Depay, Gakpo, Weghorst, Simons, Brobbey zou er dan eigenlijk al een af moeten vallen. Ik weet dat Weghorst niet populair is bij een aantal fans maar ik denk niet dat ze een pinchitter in de selectie gaan vervangen voor een buitenspeler, zeker niet als ze toch ook 5-3-2 of een variant daarop willen kunnen spelen.
 
AfcaGunner
 
0
12 april 2024 om 12:26
Dumfries/Frimpong, Van Dijk/De Ligt, Van de Ven/Geertruida, Ake/Maatsen. De eerst genoemde basis de andere als wissel. En als die zo nodig met 5 achterin moet spelen dan Maatsen basis op links. Al zou dat inhouden dan Van Dijk de meest rechter centrale word en dat zie ik Koeman niet doen.
 
GLENNN
 
3
12 april 2024 om 12:37
Geertruida als back-up van Van de Ven? Die speelt nooit Lcv... Verder denk ik niet dat Stefan de Vrij zo snel gepasseerd gaat worden, mits fit. Die is altijd ijzersterk in Oranje en de laatste keer dat hij meespeelde (vorige wedstrijden, niet de afgelopen), toen was hij ijzersterk. Kent het systeem, de coach en ook de wetten van een eindtoernooi heel goed....
 
AfcaGunner
 
0
12 april 2024 om 15:14
Als Van de Ven geblesseerd is Ake centraal of Van Dijk gewoon naar links. Lijkt me logisch.
 
GLENNN
 
0
12 april 2024 om 15:27
Maar sowieso gaan de Vrij en Blind mee hoor. En De Vrij ook verdiend, doet het gewoon uitstekend bij Inter en in Oranje altijd! Ervaren man die de klappen van de zweep kent.
 
AfcaGunner
 
0
12 april 2024 om 15:52
Dan laat je Geertruida thuis en neem je De Vrij mee. Mij om het even.
 
RvPstrikerNL
 
1
12 april 2024 om 13:01
Klinkt logisch, maar als ze dan toch willen switchen naar bijv 433, kun je eigenlijk nog wel een extra aanvaller gebruiken. Tel daarbij op dat de 3 centrale verdedigers achterin ook nog wel van positie kunnen wisselen mocht het nodig zijn. dan zou het maar zo kunnen dat er toch 1 verdediger van het lijstje thuis blijft. Dan denk ik dat uiteindelijk of Frimpong of Geertruida niet mee zal gaan.
 
Joga_Bonito10
 
11
12 april 2024 om 12:28
Van de Ven dark horse? Die zou juist een zekerheid moeten zijn. Wat een beest zeg. Zou hem zelfs basisspeler maken. Links centraal of als back hij kan het beide. Nu Hartman geblesseerd is al helemaal. Wat een snelheid en drive heeft hij. Aan de bal ook comfortabel. Van de Ven - Aké - van Dijk - de Vrij - Dumfries(persoonlijk Frimpong, maar die laat het niet echt zien beetje het Simons syndroom in Oranje tot nu toe). De Vrij levert altijd bij Oranje vind ik. De Ligt niet. De Vrij vind ik eigenlijk ook gewoon nog beter dan Geertruida. Geertruida naar de bank.
 
GLENNN
 
1
12 april 2024 om 12:36
Linksback vind ik hem niet wendbaar genoeg. En als we met 5 achterop spelen, kan je hem wat mij betreft ook niet echt wingback zetten. Aké is veel wendbaarder, dan moet die wingback spelen.... Van de Ven gaat wel mee, mits fit. Eigenlijk denk ik dat de defensie wel zo goed als vast staat hoor en dat er vrij veel meegaan (frimpong, Dumfries, Geertruida, De Vrij, De Ligt, Van Dijk, Aké, Van de Ven en Blind gok ik sowieso, wellicht Maatsen nog, mits je 26 man mag meenmen)
 
GLENNN
 
3
12 april 2024 om 12:34
Van de Ven, Van Dijk, De Ligt, De Vrij, Geertruida, Dumfries, Frimpong, Aké lijken mij vrij zeker eigenlijk wel. Misschien dat er dan nog een echte wingback bij komt zoals Maatsen? Blind wellicht nog? Is misschien wat veel van het goede, maar ik ben benieuwd... Dat zouden dan bijna 10 verdedigers zijn. Al kan je een Maatsen (mits hij mee zou gaan) en een Frimpong ook als middenvelders aan de zijkant/buitenspelers rekenen.... Bij 26 namen zou ik toch wel gaan voor: Keepers: Flekken - Verbruggen - Bijlow (3) Verdedigers: Dumfries - Frimpong - Geertruida - De Ligt - De Vrij - Van Dijk - Aké - Van de Ven - Maatsen (9), maar ik verwacht Blind ook nog, dus (10). Middenveld: FdJ, Koopmeiners, Reijnders, Schouten, Wieffer, Q. Timber, Veerman (7) Aanval: Depay, Gakpo, Malen, Simons, Zirkzee, Brobbey (6) Met deze selectie zal je er 26 hebben. Al gok ik dat hier absoluut nog een Weghorst bij hoort, in plaats van een Zirkzee of Brobbey (en dan gok ik i.p.v. Zirkzee, gezien het feit dat Brobbey er wel al vaker bij heeft gezeten). Daarnaast gok ik dat er nog een verdediger gaat afvallen (maatsen gok ik) en dat daarvoor in de plaats een De Roon meegaat. En op het middenveld verwacht ik ook nog wel een Q.timber die afvalt (of Veerman) en dat daar nog Wijnaldum voor meegaat... Eigenlijk kan je er zeker van zijn dan Wijnaldum, Depay, Blind en Weghorst sowieso meegaan naar het WK (van de mindere goden, al is Depay normaliter nog wel oké in Oranje)...
 
Ryjuu
 
4
12 april 2024 om 12:47
Van de Ven is toch geen Dark Horse meer. Heeft zich dusdanig ontwikkeld dat hij een zekerheidje is geworden mits hij fit blijft. Zou hem zelfs zo inwisselen voor een sterk spelende Ake.
 
elcuatro
 
1
12 april 2024 om 12:51
Een dingen weten we nu al zeker met Koeman gaan we geen EK winnen. Wordt tijd dat we doorselecteren maar aangezien Koeman Koeman is. Staan we straks met Blind en Wijnaldum op het EK. Ach jah het WK is over twee jaar weer miss dan wat hoop
 
ForzaRomale
 
3
12 april 2024 om 13:04
Basisplek bij de nr 4 van de premier league. Dan kun je hem toch geen dark horse meer noemen.
 
FapTheRooster
 
2
12 april 2024 om 13:14
Leuk, 26 namen: Flekken, Verbruggen, Bizot/bijlow (3 keepers) Frimpong, Dumfries, Van Dijk, Aké, Vd Ven, De Ligt, De Vrij, Maatsen (8) Reijnders, Frenkie, Veerman, Schouten, Simons, Koopmeiners, De Roon, Timber, Wieffer (9) Simons, Gakpo, Depay, Zirkzee, Malen, Brobbey (6) En dan standaardopstelling Flekken/verbruggen Frimpong/dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké, Maatsen Frenkie, Reijnders/schouten, Simons Zirkzee, Depay Frimpong of Dumfries is beiden te verdedigen en beiden top. Flekken en Verbruggen idem dito. Zelf ben ik lytisch over Zirkzee. Alleen zal dit geen basisspeler worden. Hier zal dan Gakpo komen te staan. Reijnders, Frenkie en Simons is om je vingertjes bij af te likken, maar wel erg aanvallend. Dus hier zou je Schouten ook nog in kunnen passen. Toch denk ik wel dat dit middenveld kan werken. Zeker met een inschuifende Ake/vd Ven links. We hebben momenteel echt een hele leuke selectie!
 
Pedri16
 
0
12 april 2024 om 15:01
Het is een oké selectie, maar er zijn weinig landen van onder de indruk denk ik. Ik denk dat wij als Nederlanders al zolang geen absolute toppers meer hebben zien spelen, dat we best enthousiast raken van een grote groep spelers die allemaal kans maken op een basisplek. Men is bijvoorbeeld heel erg enthousiast over de plek naast Frenkie de Jong, want je kan kiezen tussen Veerman/Reijnders/Wieffer/Schouten. Dan krijg ik de indruk dat men dat ziet als goede diepte, terwijl laten we eerlijk zijn: dat zijn stuk voor stuk middelmatige spelers. Als je ziet dat een Duitsland (dat niet eens in goeden doen is) kan kiezen tussen Kimmich, Kroos, Gündogan, Wirtz, Musiala, Andrich, Goretzka, Brandt. dat is pas echt diepte en opties om uit te kiezen.. dit hebben wij bij de defensie, echter is dat een linie die vaak “vast” staat. Er wordt niet vaak tactisch gewisseld in de defensie. Van Dijk, Aké en Dumfries staan vast achterin. Daar gaat weinig aan veranderen. Hoeveel diepte daar ook achter zit. Je gaat ook niet je defensie wisselen in een wedstrijd om je team van nieuwe energie te voorzien. Het is in die zin de minst nuttige linie om veel keuze in te hebben. Zeker met een coach als Koeman die niet in staat is om spelers als Frimpong en Maatsen naar hun kwaliteiten te gaan gebruiken. (Of Überhaupt te gaan gebruiken) de defensie van Nederland is top, maar scheelt niet heel veel met die van een Frankrijk/Portugal/Duitsland. Dat terwijl die landen een véél betere aanval+ middenveld hebben. Engeland en Spanje schat ik in totaal ook als beter in. België/Italië gelijkwaardig.
 
madmarcel
 
3
12 april 2024 om 15:38
@pedri: ik vind Reijnders absoluut geen middelmatige speler
 
Pedri16
 
0
12 april 2024 om 16:33
Nee? Plaats je hem in hetzelfde rijtje met Kroos, Tchouameni, Camavinga, Gundogan, Rice, Bellingham, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Merino, Pedri, Wirtz, Kimmich, Barella? Dat zijn de toppers van de toplanden. Frenkie bijvoorbeeld is veel beter dan een Reijnders. Dat is een onbetwiste basisspeler. Reijnders is degelijk. Zeker geen slechte speler, maar ook zeker niet een van de toppers op het middenveld komend EK.
 
London Calling
 
2
12 april 2024 om 16:58
Ik denk dat er van de 24 landen toch 18-20 wel onder de indruk zijn. Frankrijk, Spanje, Duitsland en Engeland niet (al heeft Nederland achterin ook in vergelijking met die landen wel heel veel opties), en bij Portugal en Belgie zullen ze misschien niet onder de indruk zijn maar ook niet het idee hebben dat ze hier zomaar van moeten kunnen winnen. We zijn lang geen top, maar we zitten ook niet meer in een sitatie zoals een paar jaar terug waar het alleen maar B garnituurs was. Grootste probleem, meer dan de namen is eigenlijk (en misschien is dat vooral mijn gevoel), dat het Nederlands elftal eigenlijk al 10 jaar, sinds het WK in 2014, geen team is. Er mist iets, in ieder geval op het veld, in de chemie tussen de spelers. Dat en een spits waarvan je weet dat die er bijna elke wedstrijd wel eentje maakt.
 
London Calling
 
0
12 april 2024 om 16:47
Ik zou dit voor de toekomst zeker geen vreemde groep vinden, maar denk dat Blind en Weghorst redelijk zeker zijn van het plek. Ik denk dat Zirkzee tot na het EK moet gaan wachten tot hij echt bij de groep komt. En ik zou zelf zowel de andere Timber als Gravenberch niet uitsluiten, en, mits fit, als er 26 mee mogen ook Lang niet. In zowel 4-3-3 als 5-3-2 denk ik dat er eeder een of twee middenvelders minder mee gaan, dat heb je hiermee drie dubbel bezet terwijl je eerder aanvallend en in de verdedeging wat extra opties zou willen om alles dubbel bezet te hebben en om van systeem te kunnen switchen.
 
Branquinho
 
1
12 april 2024 om 13:45
Wel jammer dat Jurrien Timber al een heel seizoen geblesseerd is. Die zou ongetwijfeld meegaan op de plek van Geertruida. Op alle fronten beter.
 
GLENNN
 
0
12 april 2024 om 15:28
Eens. Al is Geertruida in de lucht denk ik wel iets sterker dan Jurrien hoor. Timber oogt nog meer comfortabel aan de bal, dat wel. Vind ze wel relatief vergelijkbare spelers.
 
madmarcel
 
0
12 april 2024 om 15:41
Geen idee op welke vlakken je bedoelt,maar Geertruida is als rechtsback en rechtscentraal beter dan Timber,Geertruida is opbouwend beter,aanvallend beter (wat ook duidelijk blijkt uit zijn aantal doelpunten waarbij er ook nog eens 2 volledig onterecht zijn afgekeurd),Geertruida is in de lucht sterker, inschuivend op het middenveld beter, Geertruida is fitter, heeft meer ervaring
 
AfcaGunner
 
1
12 april 2024 om 15:55
Je mening als feit uiten maakt het niet waar he? Ik vind namelijk Timber opbouwend, aanvallend en inschuivend naar het middenveld toe beter. Meer doelpunten en fitter... serieus? Timber is al een jaar geblesseerd mag hopen dat Geertruida fitter is ja. Wat een kulargument.
 
Branquinho
 
0
13 april 2024 om 12:15
Die madmarcel snapt er ook niet bijster veel van. Heeft Geertruida uberhaupt een goede wedstrijd in Oranje? Is hij al getest in de top? Timber heeft zich al lang bewezen, heeft een EK en een WK op zijn naam en speelt in de top. En waar je die “heeft meer ervaring” vandaan haalt? Hahah :
 
VreemdeVis
 
1
12 april 2024 om 14:16
Je kan van de Ven toch geen dark Horse noemen, als dat nou iemand was dan was het Juriën Timber geweest. Die komt ergens deze maand waarschijnlijk terug bij Arsenal en is toch wel een klasse beter dan Geertruida, met dezelfde flexibiliteit qua positie
 
Bruine Kevin
 
0
12 april 2024 om 15:39
Hij kan beter De Vrij meenemen dan Geertruida.
 
NeeNeeSticker
 
0
14 april 2024 om 22:00
Of wer spelen gewoon 1-9-0-1... Eens kijken wie er dan nog doorkomt. Lekker elk potje 0-0 en dan de penalty's binnen schieten, ben je op het eind gewoon een kampioen!