'Dat had ook kunnen gebeuren, maar dan had Ajax eerst moeten scoren'
Vrijdag, 18 augustus 2017 om 13:18

Drie maanden geleden stond Ajax in de finale van de Europa League tegen Manchester United, maar in het huidige seizoen dreigt een vroege Europese uitschakeling. De Amsterdammers verloren donderdag thuis met 0-1 van Rosenborg BK en dat doet pijn. Marcel Keizer heeft een simpele verklaring waar het aan schort bij Ajax.

"Doelpunten", citeert Ajax Life uit de mond van de trainer van Ajax. "De wedstrijd tegen Olympique Lyon valt of staat met een goal maken na twintig minuten onder druk. Dan zie je wat hier kan gebeuren. Dat had vandaag ook kunnen gebeuren, maar dan had je eerst een goal moeten maken. Dat creëren we wel, maar we maken 'm niet. Dat is al een groot verschil."

Meer: Verweij: ‘Als Ajax naast iedereen grijpt, is dat een gigantisch goede kandidaat’

"In voetbal werkt het ook zo, dat weten jullie ook", vervolgt de oefenmeester. Keizer stelt dat, mocht Ajax een goal hebben gemaakt, dat men daarna misschien nog wel een doelpunt had kunnen maken, nadat de toeschouwers zich nog meer achter het team hadden geschaard. "Het publiek staat al enorm achter ons, want we hebben al aardig wat tikken gehad en toch staan ze nog steeds volledig achter ons."

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
35
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
5
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
Craig Tucker
 
4
18 augustus 2017 om 13:38
Klopt ergens wel natuurlijk. Als je vroeg de 1-0 maakt loop je waarschijnlijk uit naar 3/4-0. Maar 'als' telt niet in de topsport. En uiteindelijk heeft ajax ook weinig 100 procent kansen gecreëerd.
 
RyanBabel8
 
6
18 augustus 2017 om 13:47
Alleen Younes creëerde nog iets. Was ver uit de sterkste man aan Ajax zijde. In Europees verband mis ik Traoré, die had tenminste klasse. Maar het merendeel van de supporters mocht hem niet, nou zie hier: onkunde eerste klas, niets geen individuele actie die de boel open krijgt. Zucht... Waar is het echte Ajax?
 
XaviHernandez_
 
3
18 augustus 2017 om 14:09
Soms ga je pas iets waarderen als je het niet meer hebt. Voorin lopen nu 3 jongens die alles behalve constant zijn. Het gaat met pieken en dalen. Het middenveld wankelt eveneens. Vd Beek te onervaren, Schone kan het eigenlijk niet meer belopen en Ziyech die wat wild om zich heen trapt. Op geen enkele linie heb je zekerheid. Alle grote teams hebben slopers op het middenveld, hoezo denkt Ajax dat zij weg kunnen komen met Schone. Daarnaast moet De Ligt echt zelfverzekerder worden aan de bal. De opbouw gaat zo traag, zelfs Bendtner kan dat belopen.
 
DENAJAX01
 
0
18 augustus 2017 om 15:41
Vd Beek te onervaren? Dat onervaren jochie speelde anders tegen Nice 2x een fantastische wedstrijd en tegen Heracles was hij ook niet slecht. Maar hij kan het niet in zijn eentje. Ziyech echter praat wel een hoop, maar kan zich beter eerst concentreren op zichzelf en zijn eigen spel voor hij de directie een veeg uit de mantel geeft. Als hij niet in de afgelopen 4 wedstrijden als.een krant had gespeeld, had Ajax er anders voor gestaan. Man man man, wat een balverlies lijd deze jongen....
 
magnetics
 
2
18 augustus 2017 om 13:38
Dat geldt natuurlijk altijd in het voetbal: als eerste op voorsprong komen is altijd lekker. Maar ze hebben in dit nog prille seizoen ook al bewezen dat ook dat geen garantie voor succes is. Of zijn we het debacle van afgelopen zaterdag tegen Heracles nu alweer vergeten? Ook toen kwam Ajax op 1-0 en leek er weinig aan de hand. Het probleem is vooral dat dit Ajax totaal niet in staat is een voorsprong te verdedigen. Iets met gemakzuchtig verdedigen, slap positiespel, en te weinig creativiteit om de druk erop te houden.
 
FStolo
 
0
18 augustus 2017 om 13:39
Dit klinkt altijd zo als een toevalsmuziekje. 'als je er eentje maakt, dan winnen we wel.' Ja, heel leuk, maar dan moet je dus zorgen dat je die goal kan maken. Als je goed genoeg bent, maak je die goals namelijk wel gewoon. Tegen Heracles en Nice heb je ook voor gestaan, gaf je het ook weg. Dus wat mij betreft kan dit verhaal gewoon de prullenbak in.
 
baloog
 
3
18 augustus 2017 om 13:40
Vond Keizer serieus dat Ajax wel wat creã£â£ã¢â«erde? Dat was nu juist waaraan het schortte, veel te weinig goede mogelijkheden. Uit het middenveld kwam helemaal niks en voorin alleen een beetje van Younes. Bovendien werd elk half fatsoenlijke schietkans meteen geschoten, of het nu de beste keuze was of niet. De beste kans kwam nota bene uit een doodspel moment in de tweede helft. Laten we ook niet vergeten dat Rosenborg in de eerste helft eens stuk gevaarlijker was dan in de tweede helft. Veltman moest zelfs op de doellijn nog een keer redding brengen. Het had dus ook gewoon 0-1 kunnen worden een stuk vroeger, als we toch met alsen gaan praten.
 
michiel2424
 
18
18 augustus 2017 om 13:44
Wat een verademing he, die Keizer. in plaats van de standaard teksten gewoon schaamteloos gewaagde opmerkingen de ether in slingeren, ik hou er wel van. " Keizer stelt dat, mocht Ajax een goal hebben gemaakt, dat men daarna misschien nog wel een doelpunt had kunnen maken" Wauw.
 
surreal
 
0
18 augustus 2017 om 15:49
Ach, dat is tegenwoordig altijd zo. Ik heb nog nooit Van Bronckhorst een nuttige tekst horen zeggen. Idem dito voor Cocu. Bosz was een verademing daarin, die had altijd een goed praatje en verschool zich niet achter zulke clichés. In Keizers geval vind ik het nu wel logisch, wat moet hij anders zeggen? Het team staat al onder gigantische druk, olie op het vuur heeft geen nut.
 
007
 
0
18 augustus 2017 om 13:47
Ik ben niet eens zeker dat Ajax de nul weet te houden. Dat Keizer daar niet over praat. Tegen Nice hadden we het heft in eigen hand, maar ook toen wisten ze de 2-1 niet vast te houden. Dus in mijn mening zijn de problemen achterin net zo groot als voorin.
 
sunmaster
 
3
18 augustus 2017 om 13:59
ik weet niet of Keizer wel de juiste coach is. Wat Ajax nodig heeft is weer het zelfvertrouwen. ipv te als-en over een gespeelde wedstrijd focussen op de terugwedstrijd. Waarom zou Ajax daar niet 2× kunnen scoren? Ze zijn goed genoeg en beter dan Rosenburg mits er geloof is en de inzet. dan komt dat beetje geluk wat ontbreekt vanzelf. Keizer moet uitkijken dat hij niet in een neerwaardse Blind spiraal komt.
 
Tinus88
 
0
18 augustus 2017 om 13:53
De nederlaag tegen Heracles en de nietszeggende cliches na afloop vond ik ergens nog best logisch klinken. Tegen Heracles speelde Ajax best aardig, in ieder geval controlerend, en verlies je uiteindelijk wat ongelukkig. Maar dat dezelfde cliches na de ontluisterende, vreselijke saaie nederlaag van gisteren herhaalt worden baren mij toch wel wat zorgen. Ajax was gister dramatisch, inspiratieloos, zonder creativiteit angstig,zonder vertrouwen en vreselijk bang om een doelpunt tegen te krijgen. Deksel op de neus.
 
Leeuw087
 
0
18 augustus 2017 om 14:26
Een paar spelers waren misschien ook een beetje van slag door de Sanchez show, was toch een rots in de branding. Als je daar Veltman, Viergever en Dijks dan nog hebt staan, daar word je niet vrolijk van als andere spelers( en supporters). Deze drie moeten doorgeselekteert worden, dan kan je mogelijk weer stappen maken.
 
Patroo
 
1
18 augustus 2017 om 13:54
Om een doelpunt te maken moet je goed uitgespeelde kansen creeëren, en dat is nou het probleem. Dolberg is helemaal de weg kwijt, Younes' truukje is al een jaar uitgewerkt en Kluivert/neres zijn te wisselvallig. Traoré was vorig jaar in de tweede seizoenshelft misschien nog wel de meest dreigende speler en Klaassen was je joker die je overhad voor een doelpunt, en die zijn nu beide weg. Ik ben zelf een voorstander om VD Beek op 6 te zetten, omdat hij het loopvermogen heeft en zowel aanvallend als verdedigend kan denken. Schöne kan op 8 misschien nog steeds van toegevoegde waarde zijn met zijn pass, schot en vrije trappen. Ik zou de voorhoede in ieder geval compleet omgooien. Kluivert op links, Cerny/neres op rechts en Huntelaar misschien een tijdje in de spits zetten. Of Cassierra, die heeft een goede indruk achtergelaten in de voorbereiding.
 
MC1415
 
6
18 augustus 2017 om 14:10
Na een slecht resultaat moet het ook gewoon even een keer meezitten. Gelukkig staan er geen robots in het veld. De eerste wedstrijden vorig seizoen waren ook niet om aan te zien. Zit het even mee en je scoort er 1 kan zo weer het zelfvertrouwen in de ploeg stromen. Een goede scheidsrechter geeft ook een 2e gele kaart. Kan zo maar het verschil hebben gemaakt. En voor wat betreft het aankoopbeleid. De toppers staan niet in de rij. Bovendien wachten verkopende partijen tot het einde van de transferperiode. De UEFA zal zich eens achter de oren moeten krabbelen. Het is te belachelijk voor woorden dat we afstevenen op een Europees toernooi met deelnemers uit 4 competities. De premier league uitsluiten van deelname als gevolg van de brexit zal een mooie discussie teweeg brengen of dat het spelletje/amusement of het geld moet blijven overheersen.
 
MC1415
 
1
18 augustus 2017 om 14:26
Dit laatste vanzelfsprekend in de context dat landskampioenen en runner-up zich al in juli en augustus moeten kwalificeren via voorrondes voor het hoofdtoernooi. Een periode waarin nog een heel elftal leeggekocht kan worden (vanuit de eerder aangehaalde competities). Bijna onmogelijk om er zo vroeg in het seizoen al meteen te staan en op oorlogssterkte te zijn met al deze onzekerheden.
 
pinko
 
0
18 augustus 2017 om 17:55
Gatverdarrie, gaat deze man de hele tijd maar door met het uitbraken van tegeltjeswijsheden. Nog even en dan weet je niet beter dat Ajax de eerste 3 tegenstanders helemaal ondersteboven heeft gespeeld, en dat onder zijn vakbekwame leiding. Nog nooit een trainer zo snel onderuit zien gaan, maar bij Ajax zijn ze hardleers, dus deze trekpop van het technisch hart zal wel mogen doorgaan met het debiteren van onzinnigheden. Je raakt vermoeid van deze man; zou de selectie dat ook zo ondergaan? Zou Veltman een zoon van Keizer kunnen zijn, vraag ik me opeens af....