'Dat kost je een transfersom van 98 miljoen euro én 288.000 euro per week'
Zondag, 26 maart 2017 om 13:45

Antoine Griezmann wordt geregeld in verband gebracht met een zomers vertrek bij Atlético Madrid. Onder meer Manchester United, Real Madrid en Barcelona worden genoemd als mogelijke bestemmingen. Volgens John Hartson moet Arsenal zich ook gaan mengen in de strijd om Griezmann.

De oud-spits van the Gunners vindt dat wanneer Arsène Wenger aanblijft, hij de komende twee jaar moet zorgen dat Arsenal zich weer kan meten met de top van Engeland. "Hij moet voor de grote spelers gaan. Maar hij mengt zich nooit in de strijd om de grote, grote spelers. We weten dat Antoine Griezmann komende zomer waarschijnlijk vertrekt bij Atlético. Dat kost je een transfersom van 98 miljoen euro en een salaris van 288.000 euro per week. Arsenal moet een poging wagen om Griezmann binnen te halen", zegt Hartson in gesprek met de BBC.

"We weten dat Arsenal hem niet gaat halen, maar ze moeten. Want Chelsea, Manchester United en Manchester City doen het ook", vervolgt de oud-speler van onder meer Arsenal, West Ham United en Celtic. "Het zou een schande zijn als Wenger vertrekt en er een nieuwe manager komt, die ineens 350 miljoen euro investeert. Dus als het geld er toch is, waarom zou je het dan niet gebruiken?"

Of Griezmann nu wil vertrekken bij Atlético, blijft onduidelijk. Afgelopen week gaf hij in gesprek met L'Equipe nog te kennen dat hij in Madrid wilde blijven. "Nee, ik wil niet vertrekken bij Atlético komende zomer, ook al is het voor Parijs, China, Rusland of de Verenigde Staten."

Zondag krabbelde Griezmann tegenover Telefoot een beetje terug van die uitspraken. "Mijn toekomst? Ik maak me alleen druk om mijn prestaties op het veld. Ik voel me goed in Madrid, waarom zou ik dat veranderen?"

Meer nieuws
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
0
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
16:52
16:52
Onmisbare kracht van Feyenoord voedt geruchten met bezoek aan Liverpool
0
   
16:34
16:34
Salah weigert interviews na ruzie met Klopp: 'Als ik vandaag spreek...'
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
ronjansiskast
 
19
26 maart 2017 om 14:05
Ja want griezman gaat 3 stappen terug doen. Met Atletico kan hij de cl winnen, terwijl Arsenal volgend jaar waarschijnlijk niet meedoet en als ze meedoen uitgeschakeld worden in de 8ste finales.
 
John Terry
 
1
26 maart 2017 om 14:11
Hij zegt er ook bij dat hij weet dat het niet gaat gebeuren, maar dat Arsenal wel zou moeten om aan te sluiten bij de top. Denk überhaupt niet dat Griezmann ooit de overweging hoeft te maken om naar Arsenal te gaan, want niemand daar heeft genoeg ballen om eens een statement af te geven en die clausule op tafel te leggen. Zo van 'wij doen ook mee'.
 
Jinhovan Bergen
 
6
26 maart 2017 om 14:16
Onderhand wel... stabiele vierde plaats en nog maar 2 punten achtet sevilla
 
ronjansiskast
 
13
26 maart 2017 om 14:20
Atletico is een stuk zekerder van cl volgend jaar dan Arsenal in ieder geval.
 
Koekoek!
 
2
26 maart 2017 om 14:31
Met 7 punten voorsprong op nr 5 Villarreal lijkt Atletico gewoon de CL te gaan halen. Ze kenden ook een mindere periode dit seizoen maar zijn daar weer uitgekomen. Zij zijn gewoonlijk weer een kanshebber op de CL dit seizoen.
 
Jinhovan Bergen
 
2
26 maart 2017 om 14:33
Zeker na de loting tegen Leicester. Het geeft geen garantie natuurlijk, maar het is wel een keer een gunstige loting
 
Neutraal123
 
1
26 maart 2017 om 14:08
Arsenal moet vanaf nu veel vaker gaan voor de beste spelers gemixt met grote talenten. Spelers van categorie Sanchez en Özil. Te vaak zijn hun beste spelers vertrokken, ook naar concurrenten. Er zijn op te veel posities tekortkomingen die je bij Arsenal niet moet hebben.
 
Rochester
 
1
26 maart 2017 om 14:37
Antoine Griezmann zou een goede aanwinst voor Arsenal zijn, maar als Manchester United-fan, hoop ik dat United Griezmann binnenhaalt. Zlatan Ibrahimoviä‡ is niet de jongste meer, al hoop ik wel dat Zlatan nog minimaal 1 seizoen bij United blijft, zodat hij als een soort mentor voor Marcus Rashford en/of Anthony Martial kan fungeren, zodat een van hun twee (of beide) het daarna van Zlatan kunnen overnemen. Voor de rest hoop ik dan dat United nog een rechtsback een linksback, een centrale verdediger, een middenvelder en een aanvaller binnenhaalt en als rechtsback zie ik graag Joao Cancelo (van Valencia), als linksback hoop ik op Benjamin Mendy (van AS Monaco), als centrale verdediger hoop ik op Stefan de Vrij (van Lazio Roma), als middenvelder hoop ik op Corentin Tolisso (van Olympique Lyon) en als aanvaller dan natuurlijk op Antoine Griezmann. En ja, ik weet dat Valencia en Young het opzicht wel goed doen als rechts- en linksback, maar ik zie desondanks graag 2 nieuwe backs komen en van mij mag United overbodige spelers als Darmian, Wilson, Januzaj, Young (mag desondanks wel van mij vertrekken), etc. verkopen.
 
JDG84
 
3
26 maart 2017 om 15:19
Moet Griezmann nou wel of niet komen? Want als die twee jongens het over nemen van Zlatan na komend seizoen, dan hoeft Griezmann niet. Als Griezmann wel komt, dan kan je deze twee jongens wel gewoon laten gaan.
 
Geniaal84
 
1
26 maart 2017 om 14:46
Griezmann komt sowieso te kort voor Barca en Real. Hij heeft daar niet de persoonlijkheid voor vind ik.
 
BryanGoos
 
3
26 maart 2017 om 18:41
Niet de persoonlijkheid? En wat voor persoonlijkheid moet je dan wel hebben om bij Barca of Real te slagen? Griezmann is een spits van wereldklasse en doet zeker niet onder voor Benzema of Morata en zou echt wel kunnen dualeren met Suarez bij Barca. Dus deze uitspraak slaat echt helemaal nergens op.
 
adeb
 
0
26 maart 2017 om 15:02
De Arsenal spelers en club zijn uitgekeken op elkaar, hij moet opstappen NU en er zal een frisse wind waaien en de spelers ' Verandering doet wonderen' geloof me. Nieuwe spelers als Griesmann zullen niet voor Arsenal kiezen want het is altijd 'net niet'
 
SjakieNYC
 
0
26 maart 2017 om 16:53
En dan zeker Wenger ook een loonsverhoging van 6 mln geven (hij staat er nl. op dat hij meer verdient dan de best betaalde speler in de selectie)...
 
Samcro
 
0
28 maart 2017 om 09:47
Als je zulke dingen roept, kom dan ook met een link of bron, want wat je roept is echt totale onzin.