'Dat was het moment om te vertrekken bij Feyenoord, ik was er klaar mee'
Vrijdag, 17 november 2017 om 07:13

Ruud Vormer en Jordy Clasie kennen elkaar nog van hun gezamenlijke tijd bij Feyenoord en spelen nu weer samen bij Club Brugge, dat Clasie huurt van het Engelse Southampton. Waar de gehuurde middenvelder in Rotterdam nog de grote man was, zijn de rollen in Brugge juist omgedraaid en is Vormer de man waar het om draait op het middenrif.

"Ruud is veel volwassener geworden en is enorm belangrijk voor het team. Daarnaast is hij erg stabiel en daar heb ik respect voor", prijst Clasie zijn collega, en concurrent, in het Algemeen Dagblad. Vormer koos er juist voor om naar Brugge te vertrekken toen Clasie zijn verbintenis in De Kuip openbrak: "Hij kwam binnen en zei: 'Jaartje bijgetekend, jongens!' Dat was het moment om te vertrekken, ik was er klaar mee. Op 1 september zat ik bij Club Brugge."

Clasie toog afgelopen zomer naar Brugge om weer aan spelen toe te komen, maar de middenvelder is er nog niet in geslaagd om een basisplaats te veroveren: "We hebben momenteel misschien wel het beste middenveld van de Belgische competitie en we zijn koploper." Volgens de twee betekent een basisplaats voor Vormer echter niet automatisch dat Clasie op de bank moet zitten: "Zeker weten. Claas is een echte nummer 6, ik sta hier wat meer naar voren. Die kleine moet hard werken en wachten op zijn kans, maar het gaat hem wel lukken. Hij is een vechter", sluit Vormer af.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
12
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Wazebey
 
17
17 november 2017 om 07:23
Vormer is het bewijs dat je je voetbalcarriere niet kan voorspellen. Hij verdient het ook om een keer opgeroepen te worden.
 
memphisdepay
 
13
17 november 2017 om 08:28
Nou nee! Met Propper, Wijnaldum, van Ginkel, Klaassen, Sneijder, Vilhena, Fer etc. Heb je gewoon betere spelers.
 
cityheracles
 
11
17 november 2017 om 09:58
over Propper, wijnaldum en van ginkel ben ik het met je eens. maar Klaassen speelt bijna niks meer bij Everton en als hij speelt is het een en al drama, Sneijder speelt welliswaar wel de nodige wedstrijden bij OGC Nice maar dat is vaak ook niet 'je van het' en Vilhena speelt al weken drama in een dramatisch draaiend Feyenoord, nou dan vind ik dat als je wekelijks bij de koploper van Belgie; wat momenteel gewoon een betere competitie is dan de eredivisie. vooral qua topploegen acht ik een Anderlecht, AA gent, Genk, Club Brugge en in mindere mate standard luik beter dan onze top 3/ top 5. en wie weet bakt vormer er niks van in het Nederlands elftal maar dat zijn we onderhand wel gewend van andere spelers
 
jan1980
 
0
17 november 2017 om 07:45
In AZ jeugd was vormer best redelijk alleen een hele nonchalante en lakse houding. Nu zijn houding bij Brugge beter is komen zijn kwaliteiten van pas
 
LFCx8
 
20
17 november 2017 om 08:13
Het is dat voetbal mijn verslaving is en ik zn beetje ieder bericht lees maar wat gaat die vormer me langzaam op me zenuwen met ze gezanik altijd dat die bij feyenoord geen kans kreeg enzovoort het zit erg diep bij hem niet normaal
 
kampie2
 
9
17 november 2017 om 08:38
Sluit me volledig bij jou aan! Waarom krijgt deze jongen zo vaak een podium om zijn oud zeer te spuien? Gewoon een middelmatige voetballer die zeker geen oproep voor het Nederlands elftal verdient en gewoon blij moet zijn dat hij in Brugge gewaardeerd wordt, meer zit er niet in
 
NUFC_U2
 
4
17 november 2017 om 08:48
Uiteindelijk een goede beslissing van Vormer om naar Club te verkassen. Heeft zich daar wel goed ontwikkeld. Toch denk ik dat Club wel zijn niveau is. En Clasie... tsja die zit nu dus weer op de bank. Zijn carriere zit in een negatieve tendens. Straks kan hij met hangende pootjes terug naar met alle respect Ado, Sparta, Heracles of zoiets..
 
Luzacovic
 
3
17 november 2017 om 09:28
Ik zie hem anders graag volgend seizoen terugkeren naar de Kuip, toch een type middenvelder dat we op dit moment niet hebben in de selectie. Dat hij het niet in het buitenland redt wil natuurlijk niet zeggen dat hij niet meer in Rotterdam kan opbloeien. Berghuis heeft het natuurlijk ook niet gered bij Watford, maar bij Feyenoord en Oranje is hij de smaakmaker. Het gaat er naar mijn idee vooral om in dit soort gevallen wat voor kop er op zit bij de speler in kwestie. Ik denk dat dit bij Clasie (evenals Berghuis) wel goed zit. Een ander voorbeeld loopt bij PSV op het middenveld. Maar goed, ik snap je punt. Ik denk alleen dat hij veel te goed is voor de clubs die je noemt.
 
Leopart
 
0
17 november 2017 om 09:39
Begon met een blessure...
 
Twenteov
 
6
17 november 2017 om 09:25
Ik heb me altijd al afgevraagd hoe Vormer terugkijkt op de tijd van Vormer bij Feyenoord, daar heeft hij nl. nog geen 85x zijn mening over gegeven.
 
Luzacovic
 
3
17 november 2017 om 09:29
Het zal hem vast en zeker gevraagd worden.
 
Twenteov
 
0
17 november 2017 om 09:49
Dat snap ik ook. Maar heeft het AD nooit gedacht aan het feit dat iedereen de mening van Vormer zo onderhand wel kent na om de week weer een quote van hem, en dat een reeks van 85x? Maar ik weet het: ik zal in het vervolg dat gebazel niet meer lezen.