'Dat zijn niet de directe versterkingen gebleken waarop iedereen had gehoopt'
Maandag, 27 november 2017 om 13:15

Leo Beenhakker werd onlangs door Sparta Rotterdam binnengehaald als technisch adviseur. Hij houdt zich tot de winterstop bezig met het aan- en verkoopbeleid, wat tot voor kort nog tot het takenpakket van hoofdtrainer Alex Pastoor behoorde. Het bestuur van Sparta besloot echter enkele taken weg te halen bij Pastoor, die niet gekend werd in het 'bestuursbesluit' om Beenhakker aan te stellen.

"Je wilt niet weten hoeveel e-mails, filmpjes, appjes met mogelijke versterkingen er als technisch manager op je afkomen in een transferperiode. En niemand wil die ene speler missen. Ook Alex niet. Ondertussen moest hij deze zomer ook gewoon het eerste elftal trainen. Hij was 24/7 aan het werk", zegt algemeen directeur Manfred Laros tegenover de Volkskrant. "Ik vind Alex een wereldtrainer, dat heb ik hem ook persoonlijk gezegd."

"Maar wij zien ook wat iedereen ziet: zijn aankopen zijn niet de directe versterkingen gebleken waarop iedereen had gehoopt", vervolgt Laros, die momenteel met Pastoor onderhandelt over het verlengen van zijn aflopende contract. "Leo heeft natuurlijk een geweldig netwerk. We zouden gek zijn als we daar niet van profiteren. Zo'n twee, drie keer per week belt hij op, komt hij langs en vraagt dan aan de secretaresse om een bakkie koffie, want dan praat-ie wat makkelijker, zegt hij dan. En dan nemen we de zaken door."

Pastoor wil zelf weinig woorden vuil maken aan het adviseurschap van Beenhakker. "Of ik het prettig vind dat hij er is? Het is prettig dat er iemand helpt in de spelersbegeleiding, ja", vertelt de oefenmeester van de Rotterdammers erover. "Ik ben vooral voor heldere afspraken."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
Robertfcg
 
1
27 november 2017 om 13:30
Vraag me af in hoeverre alex zelf betrokken is geweest bij deze beslissing. Ik heb het idee dat hij er niet zo heel blij mee is. Wel leuk om Leo weer actief te zien in de voetballerij.
 
ShivaGizmo
 
1
27 november 2017 om 13:43
Staat er gewoon in hoor dat pastoor niet op de hoogte was
 
Robertfcg
 
0
27 november 2017 om 15:33
Ik zie het idd, sorry overheen gelezen. Vraag me wel af of ze dit niet beter hadden kunnen overleggen. Dan krijg je toch eerder een besluit dat breed ''gedragen'' wordt. Wellicht alleen voor de buitenwereld maar alsnog.
 
ShivaGizmo
 
0
27 november 2017 om 15:39
Kan gebeuren toch, overleggen of inlichten is wel beter natuurlijk want het is wel een trainer die liefst alles zelf doet denk ik maar aan andere kant scheelt het hem ook werk, zoveel taken is ook niet gezond
 
SavedByTheBell
 
1
27 november 2017 om 13:39
Ik heb ook het gevoel dat Alex geen zeggenschap heeft gehad in de beslissing om Beenhakker erbij te betrekken. Vanuit Sparta kant begrijp ik het heel goed, vind het ook geen gezonde situatie dat er één man is die alles bepaald, zeker niet als je ziet hoe zijn aankopen op dit moment fungeren. Advies inwinnen is wel het minste wat er dan bij mag.