Davids oordeelt hard over wereldkampioen: 'Ik ben totaal niet overtuigd'
Dinsdag, 11 september 2018 om 14:56

Paul Pogba wist met Frankrijk afgelopen zomer wereldkampioen te worden. De middenvelder wist bij tijd en wijle indruk te maken op het WK in Rusland, iets wat veel analytici in Engeland opvallend vinden, gezien de prestaties van Pogba bij Manchester United. Ook Edgar Davids constateert dat de 25-jarige Pogba te weinig brengt bij zijn werkgever.

"Ik ben totaal niet overtuigd van Pogba", zegt de oud-middenvelder van onder meer Ajax, Juventus, Barcelona en het Nederlands elftal in gesprek met Canale 5 over Pogba, die in verband wordt gebracht met een uitgaande transfer. "Hij speelt veel in Engeland, dat klopt inderdaad, maar ik verwacht nog veel meer van hem."

Pogba wordt de laatste weken hevig in verband gebracht met onder meer Barcelona en Juventus. De Fransman weigerde onlangs een vertrek bij the Red Devils uit te sluiten. "Er is veel gepraat, maar dat is alles wat er is geweest. Ik heb nog steeds een contract bij United en nu speel ik daar. Maar wie weet wat er gaat gebeuren in de komende maanden."

Paulo Dybala wordt door enkele Italiaanse media gelinkt met een overstap naar de Engelse grootmacht. "Dybala is een groot talent, maar hij moet harder werken", zegt Davids over de aanvaller van Juventus. "Het is niet altijd de schuld van de trainer of het systeem. Zelfs de spelers moet in de spiegel kijken en meer van zichzelf eisen", aldus Davids.

Meer nieuws
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
0
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
3
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
28
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
JasonStatham
 
37
11 september 2018 om 14:55
Helemaal mee eens! Ik vind Posba misschien wel de meest overschatte speler van het voetbal deze tijd. Weetje wat het is, hij heeft een enorme uitstraling en leiderschapskwaliteiten een indrukwekkend voorkomen. Daarom lijkt het snel heel wat. Maar als je ziet hoe vaak hij de bal verspeelt en zijn man laat lopen, niet normaal!
 
Zermatt_Person
 
41
11 september 2018 om 15:01
Niet alleen Pogba. Ook de bondscoach Didier Deschamps is een lachwekkend overschatte bondscoach met een laffe instelling ten top. Hij mag dan wel wereldkampioen zijn geworden, maar met het elftal die hij heeft is het bijna onmogelijk om geen wereldkampioen te worden. De opstellingen en keuzes die hij maakt zijn gewoon lachwekkend en zwak, zoals twee Cv`s (hernandez en Pavard) op de back posities, terwijl je met Sidibe en Mendy twee wereldbacks hebt. Ook het constant opstellen van Giroud in spits en Matuidi op linksbuiten is ook te zot voor worden, terwijl je met Benzema en Lacazette twee topspitsen hebt en Lemar, Thauvin, Coman, Dembele, Martial en Payet veel betere opties hebt op de flanken dan Matuidi. Ook het thuislaten van Laporte ten koste van Rami is ronduit lachwekkend.
 
MGMV
 
24
11 september 2018 om 15:32
Tja.. Spanje, Duitsland en Brazilie hebben ook selecties waarvan je dan kan zeggen dat het onmogelijk is om daar geen wereldkampioen mee te worden.. Deschamps heeft gewoon duidelijk gekozen voor het beste 'team' en niet de beste spelers in een defensievere variant. Dat 'laf' voetbal jou niet aan staat is een ander verhaal. Niet voor niets is hij nu wereldkampioen geworden. Je kan namelijk ook zeggen dat Deschamps er een uitstekend geheel van gemaakt heeft, iets wat Frankrijk in de jaren hiervoor toch zeker wel tekort kwam en daardoor (met betere spelers) juist geen Europees of Wereldkampioen werd.
 
FikretÇelik
 
6
11 september 2018 om 15:34
Ben ik het in grote lijnen mee eens. Ik zou Mendy, Varane, Umtiti, Mbappe, Martial (als Lb), Dembele (als RB) altijd opstellen, de vaste kern met toekomst. Ik zou Mbappe doorschuiven naar de spits positie. Lacazette en Benzema zijn net geen wereldtop, dat zie ik Mbappe wel worden (voor zover dat nog niet het geval was). Wereldtop = niveau Lewandowski, Harry Kane, Suarez. Daaronder zitten o.a. Benzema en Lacazette. (reactie op Zermatt_person)
 
Bon Jovi
 
4
11 september 2018 om 15:44
Mgmv zelfs Duitsland en Spanje hebben beduidend minder kwaliteit dan Frankrijk, vooral in aanvallend opzicht dan. Frankrijk en Brazilie hebben een ongelofelijke luxe en falen eigenlijk wanneer ze geen wereldkampioen worden.
 
MGMV
 
4
11 september 2018 om 15:52
Mwa, beduidend.. Ik vond Spanje echt een goede selectie hebben en van Duitsland verwacht je altijd een sterk toernooi. Minder; is waar, maar zo erg ook niet. Maar waarom zou een bondscoach lachwekkend zijn als hij er een andere voetbalfilosofie op na houdt? Dat is meer waar ik naartoe wilde.
 
Bon Jovi
 
3
11 september 2018 om 16:15
Ploegen als Spanje en Duitslznd doen het met Iago Aspas of Mario Gomez. Frankrijk kan Martial, Benzema en Lacazette thuis laten. Ik vind het toch een groot verschil. Achterin en op het middenveld doen ze ook niet onder voor de concurrentie. Sorry dat ik hier op door blijf hameren haha.Nja, zermattperson ken je ondertussen ook al denk ik. De ene week ben je lachwekkend en de volgende ben je de greatest of all time. Ik volg hem als voetballiefhebber hier wel in - ben ook niet gecharmeerd van Deschamps. En ik zal dit Frankrijk nooit zien als een grote ploeg of waardige wk winnaar, wat ik wel had gedaan als ze met mendy en zo offensief hadden gespeeld en hun tegenstanders echt naar huis hadden gespeeld. Nu was het alles toehouden en rekenen op stilstaande fases om zelf te scoren en 1-0 te winnen. Heel laf. Wel effectief, complimenten daarvoor.
 
MGMV
 
0
11 september 2018 om 16:27
Haha, verschillen blijven er altijd. Het is vooral voorin inderdaad waar Frankrijk het verschil maakt. Maar ik ben ook zeker voetballiefhebber en het is overduidelijk dat je met Frankrijk een geweldig aanvallend elftal zou kunnen maken. Maar de wereld bestaat helaas niet alleen uit Guardiola's en er zit dan ook een verschil tussen 'niet gecharmeerd zijn van' en iemand lachwekkend of overschat noemen omdat je het niet eens bent met zijn filosofie. Maar inderdaad; Zermatt is bekend en blijft bijzonder. Blijkbaar verveelde ik me zo erg.
 
JasonStatham
 
3
11 september 2018 om 16:35
Voetbal is ook entertainment. Geen hond die dit Frankrijk zal blijven herinneren als mooi voetballende ploeg, ondanks dat ze een WK hebben genomen, ze hebben in feite de bal vaker tegen het net geschoten dan de tegenstanders. Het publiek geeft daar weinig om, die zullen altijd het mooie voetbal onthouden. Daarom staat nederland ook altijd zeer goed op internationaal ondanks dat ze maar 1 ek hebben gewonnen
 
Japie_Krekel
 
2
11 september 2018 om 16:44
@mgvm het probleem van Spanje is dat alhoewel ze geweldige spelers hebben het ook eigenlijk alleen maar hetzelfde type spelers zijn. ik kan bv geen enkele Spaanse speler noemen met diepgang in zijn spel en dat breekt je op dan uiteindelijk. vroeger had je bv nog zo een Pedro of Navas die diepte in het spel konden brengen met hun invalbeurten als het even net lukte op de tici taca manier maar zo een speler hebben ze nu niet zover ik weet in de selectie
 
Pieterpost
 
0
11 september 2018 om 18:06
Mee eens ja. Er wordt wat dat betreft wel veel verwacht van Asensio, maar ik denk dat hij de hoge verwachtingen niet waar kan maken in de toekomst.
 
ElPhenomeno
 
0
11 september 2018 om 22:24
Mario Gomez is gestopt en ging als stormram mee. Daar en tegen werden spelers als Leroy Sane ook gewoon dood leuk thuisgelaten. Dus die vergelijking gaat helemaal niet op.
 
ElPhenomeno
 
0
11 september 2018 om 22:25
Ik zal ook eerder voor een echte vleugelspeler gaan dan een Matuidi of die backs omwisselen. Echter heeft Frankrijk zoveel loopvermogen en fysieke kwalitieiten in het veld staan dat het als een huis staan. De enige reden dat Giroud speelt is omdat die een target man is waardoor Griezmann en Mbappe kunnen doen wat ze willen. Matuidi speelt voor de balans in het elftal anders wordt het veel te aanvallend.
 
Dynek10
 
4
11 september 2018 om 15:33
Ik vind hem niet eens zo overschat. het komt misschien door de verwachtingen van bepaalde mensen. Hij kan er niks aan doen dat domme mensen 30+ goals verwachten van een middenvelder.
 
Bossie
 
7
11 september 2018 om 14:58
Misschien verwachten ze te veel van hem bij Man untited. Je moet eens kijken welke spelers er bij Juve en het Franse elftal speelden en dat afzetten tegen het Man untited waarin hij nu speelt.
 
-Riciotto-
 
3
11 september 2018 om 15:03
Dit klopt absoluut wat je zegt, bij juve had je vidal/pirlo bij Frankrijk Kanté/matuidi ... met dit soort mensen achter pogba kan hij zijn eigen spel spelen. Hij heeft stofzuigers nodig achter zich.
 
Bon Jovi
 
5
11 september 2018 om 15:47
Ik vond hem bij Juve en Frankrijk net in een meer dienende rol spelen. En dan is hij beter. Als hij zijn kracht en loopvermogen kan gebruiken en de bal simpel inlevert. Bij United kijkt men naar Pogba maar hij is gewoon geen Ozil, Eriksen of de Bruyne.
 
FikretÇelik
 
3
11 september 2018 om 15:50
Matic is de stofzuiger bij United. 3 mans middenveld met Pogba linkshalf, Fred rechtshalf zou op papier moeten werken (al ontbreekt er een echte leider op het middenveld). Het probleem bij United is verder ook de coach.
 
Sirius
 
2
11 september 2018 om 16:41
@fikretcelik Matic en Fred zijn goede spelers, maar hebben geen unieke kwaliteiten waarin Pogba het beste rendeert. Bovendien blijf ik me verbazen dat mensen de selectie van Manchester United blijven overschatten na jaren van verval. Ze hebben een goede ploeg, maar alleen goed is niet goed genoeg als je 1 van de grootste clubs ter wereld bent. Dan moet je een geweldige ploeg hebben. Uiteindelijk blijft Pogba een box-to-box speler met een bovengemiddelde techniek en dan heb je ook een speler nodig die hem in stelling kan brengen. Dat zie ik Matic en Fred simpelweg niet doen.
 
Apocalyps
 
4
11 september 2018 om 15:18
Waarom rendeert Pogba wel bij het Franse eltfal en bij Juventus, maar speelt hij 'minder' bij z'n huidige club? Aan z'n zogenaamde kapsels en social media gedrag ligt het in elk geval niet...
 
 
4
11 september 2018 om 16:42
Bij Frankrijk en Juventus werd hij omringd door geweldige spelers. Bij United moet-ie knokken voor elke meter. Het is een beetje een mooi weer voetballer naar mijn mening. Top in een draaiend team, de eerste die vermist raakt als het tegenzit.
 
Sirius
 
1
11 september 2018 om 16:45
Bij Juventus speelde hij samen met Pirlo en Vidal, bij de Franse ploeg speelt hij samen met Matuidi en Kante. Dat zijn uitstekende spelers die hem in stelling kunnen brengen. Bij Manchester United speelt hij met Matic en Fred. Niet alleen zijn die twee kwalitatief een stuk minder dan de bovengenoemde spelers, ook hebben zij niet de kwaliteiten op Pogba in stelling te brengen. Spelers als Thiago of Eriksen zouden dat wel uitstekend kunnen.
 
RuudGeels
 
8
11 september 2018 om 15:31
Ach de Fransen zijn wereldkampioen dus hen zal het allemaal weinig uitmaken. Wel merk ik bij mezelf dat het eigenlijk helemaal niet zoveel uitmaakt of een land nou wereldkampioen is of niet. Ik kijk vooral naar de kwaliteit van de spelers, en ik weet dat iedereen de Fransen spelers geweldig vindt (zijn het ook) maar het is gewoon totaal niet mijn elftal. Griezmann die elk doelpunt als een krankzinnige viert in plaats van uitbundig te juichen, Pogba met zijn debiele kapseltjes, het hele middenveld dat puur op fysiek draait. Het zou flauw zijn om nu het Oranje van 2010 als vergelijkingsmateriaal te gebruiken maar ik heb gewoon veel meer met technische teams. Tsjechiã« en Portugal vond ik van 2000 tot 2006 bijvoorbeeld schitterende teams met klassespelers die prachtige goals konden maken. Ik zie bij Frankrijk ook veel te weinig technische genialiteit voorin.
 
MrGuide
 
3
11 september 2018 om 16:14
Tja, dit is ook een beetje kiezen tussen mooi spel en resultaat. Ik begrijp je voorkeur, en tuurlijk zijn er teams die en succesvol waren en mooi voetbal speelden, maar dit is uiteraard het meest moeilijke en er zijn slechts weinigen in geslaagd. Met de aanstelling van Deschamps hebben ze voor resultaat gekozen, en dit werkt. Hij zal hierin ook geen verandering aanbrengen. Na het WK14/EK16 heeft Low het bij Duitsland ook geprobeerd, en we zagen deze zomer het resultaat.
 
Primetime
 
1
11 september 2018 om 18:36
Dat is ook gewoon een keuze in de opleidingen van Franse instituten en topclubs. Die kiezen volop voor jeugdspelers met veel fysiek en het werkt prima voor ze. Een Griezmann werd ook gewoon in Frankrijk te iel en zwak gevonden. Uiteindelijk is ie om die reden op zijn 14e al vertrokken naar Spanje.
 
Sirius
 
2
11 september 2018 om 16:35
Hij is uiteraard een overschatte speler, maar Pogba is natuurlijk gewoon een uitstekende voetballer. Echter kom je bij een dergelijk salaris en transfersom in een rijtje met voetballers die nog veel beter zijn. Dan hebben we het over spelers als Messi, Ronaldo, Neymar en enorme talenten als Mbappe. Met alle respect, maar zo goed is Pogba ook weer niet. Elke speler zou een dergelijk contract tekenen en hij kan er natuurlijk niets aan doen dat Manchester United zo gek was om zoveel voor hem te betalen.
 
soccersupp
 
0
11 september 2018 om 17:13
Dat rijtje kan je nog wel uitbreiden met Suárez En zo zijn er nog wel vier op te noemen. Is in mijn ogen tegen top 10 voetballer en neemt united totaal niet op sleeptouw.
 
sniewaar
 
1
11 september 2018 om 18:20
Het is niet een wereldkampioen zoals dat team van 98 nee. Henry en consorten was andere koek. Wel is het gewoon een oerdegelijke ploeg waar je moeilijk van wint.
 
Young_Boss
 
1
11 september 2018 om 20:59
Had nooit verwacht dat ik het ooit zou zeggen maar Pogba mag makkelijk de duurste miskoop allertijden genoemd worden. Het argument gebruiken dat hij Wereld Kampioen is geworden met zijn land gaat er bij niet in. Qua voetbal eigenschappen komt hij gewoon tekort om bij de absolute top te horen. Hij is veel te slordig in de passing en misschien wel het meest irritante hij heeft totaal geen gevoel voor positie kiezen in bal bezit. Hij loopt er 9 van de 10 keer bij als een kip zonder kop ballen op te eisen en geforceerde ballen te geven. hij heeft een geweldig schot, maar heeft te weinig goals achter ze naam om hem een specialist buiten de zestien te noemen. Ik zie hem graag terug keren bij Juventus waar hij zijn beste tijd heeft gekend. Barca is voetbal technisch van een te hoog niveau voor hem, dus daar valt hij geheid door de mand.