'De Boer deed iets soortgelijks, blijkbaar vond Cocu dat nog niet kinky genoeg'
Zaterdag, 22 september 2018 om 07:51

Na de beschamende 4-1 nederlaag in de eerste Europa League-wedstrijd tegen Dinamo Zagreb is de druk op Phillip Cocu bij Fenerbahçe verder toegenomen. De oefenmeester won met de Turkse topclub slechts twee van zijn eerste acht officiële wedstrijden. Sjoerd Mossou vindt het niet verrassend dat Cocu het lastig heeft, zo schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"Want even serieus, zou er iemand op aarde te vinden zijn die dat afgelopen zomer een reuzegoed idee vond? Zou er één verdwaalde ziel bestaan die het in juni voor zich zag: de keurige, wat saaie voetbaldenker Phillip Cocu in een omgeving van blinde paniek en totale chaos? Was er iemand die destijds zei: Phillip Cocu en Fenerbahçe: ja! Match made in heaven!?", schrijft Mossou. Voor Cocu wacht komende maandag de volgende competitiewedstrijd, in eigen huis tegen Besiktas.

"Het is soms hartstikke uitdagend om uit je comfortzone te stappen, dat begrijp ik ook nog wel, maar je kunt het ook overdrijven natuurlijk. Jarenlang op De Herdgang werken, de droogste en meest bedachtzame trainer van Nederland zijn, en dan opeens bij Fenerbahçe in een zwembad vol met krokodillen duiken, in je blote kont", vervolgt de columnist, die een vergelijking trekt met de avonturen van Frank de Boer bij Internazionale en Crystal Palace.

"Frank de Boer deed bij Internazionale en Crystal Palace iets soortgelijks, maar blijkbaar vond Cocu dat nog niet kinky genoeg allemaal. Phillip was jarenlang succesvol boswachter geweest op de Leenderheide, dat ging best prima, en toen dacht-ie: zo, mooi geweest. Laat ik nu maar verkeersregelaar worden in het centrum van Istanbul", concludeert Mossou. Hij vraagt zich af waarom de Nederlandse trainers de afgelopen tijd steeds op de verkeerde plek terechtkomen. "Ze hebben godbetert hun reiskoffer nog niet uitgepakt, of ze staan alweer bijna op straat."

Meer nieuws
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
11
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
   
23:00
23:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
22:58
22:58
Arda Güler is de held van Real Madrid op moeizame avond in San Sebastián
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Ewazibbb
 
15
22 september 2018 om 08:21
"Hij vraagt zich af waarom de Nederlandse trainers de afgelopen tijd steeds op de verkeerde plek terechtkomen."Nou Sjoerd wat dacht je van keiharde pingels, doekoe, flous, money, d`argent.. In combinatie met geen interesse vanuit Barca of Bayern, dan kom je uit in Istanbul of bij Crystal Palace..
 
MrBoity
 
0
22 september 2018 om 13:04
Inderdaad, nou zijn Inter en Fener echt grote clubs, maar Chrystal Palace... Alsof je trainer van (met all respect) Emmen wordt in de verwachting ff landskampioen te worden....
 
Dejan
 
7
22 september 2018 om 08:26
Erg makkelijk achteraf praten natuurlijk. Daar zijn journalisten enorm goed in. De keuze van Cocu voor Fenerbache was helemaal niet vreemd, het is echter jammer dat hij het niet op de rit weet te krijgen. Ik ben toch benieuwd waar het dan precies misgaat. Misschien dat een overwinning op Besiktas wat krediet geeft, maar er zal bij een grote Turkse club als Fenerbache veel meer worden verwacht natuurlijk.
 
Master D
 
17
22 september 2018 om 08:38
Het is helemaal niet achteraf praten. Er zijn genoeg journalisten geweest die op voorhand hun twijfels hebben uitgesproken over deze stap en de belofte dat ie tijd zou krijgen om iets op te bouwen. Want het is iets compleet anders dan wat Cocu gewend is. Deze geluiden horen we al vanaf zijn aanstelling en helemaal toen hij in een interview sprak over dat hij de Nederlandse speelstijl wilde introduceren daar.
 
Fc Scheidsrech
 
12
22 september 2018 om 08:47
Achteraf? Really!? Vrijwel iedereen ook hier vond het vooraf al geen goed idee en zeker geen goede match.....
 
ProTukker
 
15
22 september 2018 om 09:24
Ik moest hard lachen om de ‘succesvol boswachter’-zin. Geweldig. En de journalist geeft hiermee eigenlijk wel goed weer waar het (waarschijnlijk) mis is gegaan met Cocu.
 
Nick Danninga
 
7
22 september 2018 om 09:46
Het is inderdaad best een grappige vergelijking maar feitelijk is het natuurlijk een potje keihard onderuit halen van Cocu, Gebaseerd op pure aannames (want Mossou kent de beweegredenen van Cocu natuurlijk helemaal niet). En dan is het opeens ook best treurig dat een journalist zich zo ongegeneerd laat gaan. Niet bijster respectvol.
 
foebele
 
2
22 september 2018 om 10:05
Beter eerst de stap maken naar een land als België, niet voor het niveau, maar om te wennen aan het coachen in een andere taal, buitenlandse media etc.
 
Clutch
 
3
22 september 2018 om 11:01
Verwacht niet dat het gaat gebeuren, maar als Fenerbahce maandag de derby verliest, is het hoogstwaarschijnlijk game over voor Cocu. Fener verliest al 13 jaar geen derby in eigen huis, dat zou echt de druppel zijn.