De Boer en Hélène Hendriks verbazen: 'Ik zeg het expres, hij is oer-Hollands'
Vrijdag, 24 mei 2019 om 21:10

Ronald de Boer en Hélène Hendriks uiten vrijdagavond openlijk hun twijfels over de Russische enclave die sinds dit seizoen is neergestreken bij Vitesse. Leonid Slutsky werd vorig jaar aangesteld als hoofdtrainer, terwijl ook onder anderen Aleksei en Vasili Berezutski deel uitmaken van de technische staf van de Arnhemse club. Edward Sturing lijdt onder de massale aanwezigheid van de Russen bij Vitesse, zo veronderstellen De Boer en Hendriks.

Sturing fungeert als assistent van Slutsky, maar De Boer en Hendriks merken op dat het clubicoon van Vitesse zich 'afzondert'' van de rest van de technische staf. "Sturing zal het misschien niet naar zijn zin hebben met al die Russen om zich heen. Ik had daar zelf liever gewoon een Nederlandse trainer gezien", geeft De Boer zonder blikken of blozen toe bij FOX Sports, voorafgaand aan het eerst duel van Vitesse met FC Utrecht in de finale van de play-offs.

Meer: John van den Brom ontvangt officiële aanbieding van Vitesse

"Ik zeg het expres, want Sturing is natuurlijk oer-Hollands. Ik wil niet zeggen dat hij wegkwijnt, maar het is zonde dat hij zich wel heel erg afzondert. Hij is heel erg in zichzelf gekeerd", vult presentatrice Hendriks aan. "Dat lijkt me logisch. Russen zijn toch heel introvert. Ik denk niet dat Sturing het heel erg naar zijn zin heeft", aldus De Boer. Behalve Sturing is ook Nicky Hofs overigens als assistent van Slutsky werkzaam bij Vitesse.

De Boer noemt Slutsky verder 'een speciaal karakter'. "Hoe hij zich voorstelt en uit. Aan de ene kant is het natuurlijk een zenuwlijer, als je hem tijdens wedstrijden aan de kant ziet staan. Aan de andere kant: als ik hem hier weer zie staan, dan is het prima", onderbouwt de oud-middenvelder van onder meer Ajax zijn stelling.

Meer nieuws
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
0
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
0
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
Sta plaats
 
75
24 mei 2019 om 21:25
Wat een bekrompenheid, de voetbalwereld is al sinds het Bosman-arrest enorm geinternationaliseerd en ik denk zelfs dat de voertaal Engels is.
 
ajax01-95
 
96
24 mei 2019 om 21:31
Ik zit met verbazing naar dit artikel te lezen. Is het een aanname of is dit op feiten berust? Want een Rus kan niet sociaal zijn? En hoezo zou het bij een Nederlandse trainer beter gaan? Zie namelijk vaak genoeg nog dat nederlandse trainers en assistenten niet met elkaar door een deur kunnen. Klinkt bijna alsof ze de racismekaart trekken.
 
rubke_86
 
2
24 mei 2019 om 22:48
Ik ging er tijdens het luisteren gewoon vanuit. Dat hij met Nederlandse trainer, een in Nederland opgeleide trainer. Dat zijn denk ik over het algemeen Nederlanders.
 
guust0
 
5
24 mei 2019 om 23:11
@ajax01-95 denk dat je groot gelijk hebt. weet iig zeker dat sturing niet oer hollands is, want geboren in apeldoorn, dus nederlander, ja. hollander, nee.
 
Koni078
 
117
24 mei 2019 om 21:35
Als er een Rus niet introvert is, dan is dat Leonid Slutsky wel. Snap dan ook totaal niet waarop zij deze uitspraken baseren.
 
HijNiet!
 
79
24 mei 2019 om 21:48
Ik snap het helaas wel: ze baseren het op niets anders dan pure vooroordelen. Wat een beschamende vertoning.
 
GraziaYes
 
17
25 mei 2019 om 07:54
Juist, beschamend. Als Ronald zulke problemen heeft met de gang van zaken bij Vitesse, wat zou hij dan van zijn broer Frank vinden bij Atlanta?
 
Pogba6
 
22
24 mei 2019 om 23:00
Trek het je niet aan, al die voetbaltalkshows die roepen dat het een schande is dat er een buitenlander trainer van Eredivisie club. Het lijkt wel alsof het op de man af wordt gespeeld, bij Slutsky, want over die Duitser van Heracles heb ik nog geen vals woord gehoord.
 
Koni078
 
32
24 mei 2019 om 23:11
Dat er geen kritiek is op Wormuth komt waarschijnlijk omdat ze een stuk beter geinformeerd zijn over de Duitse werkwijze. Vind het alleen maar mooi voor Slutsky dat hij bij de rest van Nederland wel geliefd is. ??
 
Pogba6
 
16
25 mei 2019 om 00:31
Inderdaad. Deze man geeft toch kleur aan de Eredivisie. Ik moet er niet aan denken dat er 18 grijze muizen op de bank zitten zoals Poldervaart of van der Gaag.
 
theEDGE
 
0
25 mei 2019 om 08:53
Wormuth praat gewoon Nederlands en ik weet niet hoe zijn staf eruit ziet, maar daar zal Heracles wel voor gezorgd hebben dat er wel bekenden in zetten. Sturing zit er alleen maar omdat hij een Vitesse verleden heeft en een beetje om de achterban stil te houden. Als Vitesse echt een Nederlands gezicht zou willen uitstralen hadden ze oud-speler Cocu eventueel aangesteld. Ik heb er totaal geen problemen mee wie de coach zal zijn als het voetbal maar leuk is om naar te kijken en spelers beter maakt.
 
Koni078
 
5
25 mei 2019 om 09:24
Spreekt Wormuth alleen binnenskamers Nederlands dan? Heb hem in de pers alleen Duits of Engels horen spreken.
 
DamskoMoker
 
0
25 mei 2019 om 11:09
Wormhut is een Duitser hier in Nederland worden we pas racisten als het buiten de grenzen van west Europa vandaan komt.
 
Pogba6
 
3
25 mei 2019 om 12:56
Cocu aanstellen was totaal onrealistisch. Net of Cocu na 5 jaar PSV en wetende dat er buitenlandse aanbiedingen zijn voor Vitesse gaat kiezen. Bij Slutsky is het typisch wat de boer niet kent, vreet hij niet.
 
 
62
24 mei 2019 om 21:38
Ik vind slutsky juist heel sympathiek en sociaal overkomen in de media dit itt Sturing.
 
Matjeq
 
16
24 mei 2019 om 21:43
Er worden nu in de zomermaanden wel veel onzin artikelen geplaatst op voetbalzone. Als er iemand juist niet introvert is, is hij het wel. Kom op zeg
 
Dajoowie
 
58
24 mei 2019 om 21:47
Echt een heel merkwaardig artikel. Het staat vol met aannames van (voornamelijk) de Boer die echt nergens op gebaseerd lijken te zijn. Je hebt twee buitenlandse stafleden met Slutskiy en Yarovinskiy (assistent-coach) en daarbij twee stagiaires in de vorm van de gebroeders Berezutskiy. Verder heb je nog Nicky Hofs, Edward Sturing en Raymond van der Gouw in de trainende staf die allemaal Nederlanders zijn en je daarbij kan bestempelen als cultuurbewakers van de club. Hiernaast heb je nog Balvers als videoanalist, Sengkerij die al jaren clubarts is, Kortekaas als coordinator en fysiotherapeut, Gabriels als fysio en Clifford als teammanager (plus twee materiaalmannen Hartemink en Rou die ook gewoon uit Nederland komen). Verder vind ik Slutskiy ook gewoon echt een verrijking voor de Eredivisie, naast zijn bijzonder respectvolle gedrag richting iedereen, zijn hoge mate van inleving (kijk alleen al naar hoe hij destijds omging met Scherpen), maar ook zijn uitzonderlijke hoeveelheid kennis. Ik heb echt zelden trainers meegemaakt die ervoor open staan om zoveel tactische kennis te delen en ook echt een complete analyse kunnen delen over nagenoeg elke tegenstander. Ik hoop ook oprecht dat Hendriks & de Boer terugkijken naar hun verhaal en zich realiseren dat ze hiermee zichzelf wel mogelijk compleet voor lul zetten en behoorlijk bekrompen over komen, echter zal het wel weer onder de noemer 'dat gevoel krijg ik er gewoon bij' komen.
 
ajax01-95
 
32
24 mei 2019 om 21:58
Alles moet blijkbaar Nederlands zijn want owee als er een buitenlandse trainer met zijn cultuur de club op zijn kop zet. Terwijl in heel de wereld en in elke voetbalcompetitie volop buitenlandse trainers werken.
 
Koni078
 
10
25 mei 2019 om 09:32
En ze hadden best mogen vertellen dat Yarovinskiy de Nederlandse taal wel beheerst. Hij kan dus mooi aan Sturing vertalen wat ze besproken hebben. ??
 
Bolso
 
29
24 mei 2019 om 22:16
Generaliserend geneuzel.. `Russen zijn introvert`, nou, alsjeblieft en dankjewel voor je mening over een heel volk dat zich uitstrekt van Polen tot Alaska! By the way, Sturing is Gelders, niet Hollands. Maar goed, ik begrijp na het nogmaals lezen van het artikel niet zo goed welke kant ze hier nou mee op willen. Dat zijn broer als niet staatsburger van de USA wel werkt in de USA is wel OK?
 
Raubaht
 
0
24 mei 2019 om 22:23
Ik kan het me wel voorstellen. Die Russen spreken geen woord Nederlands, enkel Engels en uiteraard Russisch. Engels kunnen we allemaal wel verstaan maar Russisch wordt wat moeilijker. En als ze veelal Russisch praten voel jij je als buitenstaander toch flink ongemakkelijk, omdat ze net zo goed over jou kunnen zitten praten terwijl jij erbij zit. Als ik om me heen buitenlands gelul hoor, wat in Nederland tegenwoordig veel het geval is met al die verschillende nationaliteiten (open grenzen... Jéééh ), voel ik me ook een einzelgänger. Dus ja, puur naar de taal kijkend kan ik me goed voorstellen dat Sturing het niet bepaald naar zijn zin heeft
 
Bolso
 
32
24 mei 2019 om 22:27
Sturing heeft zelf in Turkije gewerkt en is professional. Dit hoort er wat mij betreft op dit niveau bij. Ik mag aannemen dat hij het gewend is, ondanks dat hij in Nederland werkt.
 
Bossie
 
18
24 mei 2019 om 22:49
Hoe zou het dan zijn met al die buitenlandse spelers bij Vitesse.? Kom op zeg het is een internationale sport voetbal. Werd er niet zo lang geleden nog geroepen dat wij Nederlanders zich moesten openstellen voor buitenlandse trainers, zelfs het Nederlands elftal moest maar een keer weer eens door een buitenlander worden gecoacht. En nu komt die oer Hollandse de Boer met een paar aannames ...
 
DusanTadic10
 
5
25 mei 2019 om 07:09
Sprak jij nou Duits? (einzelgänger) ik voel mij ongemakkelijk.. Wat een flauwekul allemaal, omdat er in een andere taal word gesproken wilt niet zeggen dat er over jou gepraat, geroddeld of wat dan ook word. Slutsky is een baas en een goede trainer als hij Nederlands was dan sprak iedereen alleen maar met lof over hem. Wat betreft Sturing het kan een introvert zijn.
 
okidoki78
 
17
24 mei 2019 om 23:26
Als slutsky een Turk was had je de poppen nu aan het dansen. Je kunt natuurlijk niet zo kort door de bocht alles op her Russisch zijn gooien. Dat is speculeren, stigmatiseren en generaliseren... op basis van vooroordelen ook nog....#manmanman
 
VoetbalPassie
 
24
24 mei 2019 om 23:56
Wat een vooroordelen en wat een achterlijke opmerkingen van deze 2, De Boer heeft zelf als speler overal gezeten van Glasgow tot Doha, vreemd dat hij zo bekrompen denkt over een buitenlandse coach.
 
Regulator
 
18
25 mei 2019 om 00:20
Ronald, zo een eerlijke man. Vond zeker in 99/00 dat de Nederlandse enclave in Barcelona te groot was en ging natuurlijk uit respect weg. Overigens heeft hij zijn broer na dit interview opgebeld om te klagen over de Nederlandse enclave in Atlanta United.
 
DusanTadic10
 
17
25 mei 2019 om 00:48
Wie is deze Helene Hendriks eigenlijk? Voetbalkennis van een peuter.. Het laatst was ze al bezig met Serero terwijl hij een bikkelaar is.
 
NetAlsVroeger
 
6
25 mei 2019 om 04:57
Als er niets zinnigs te zeggen is dan zal er iets onzinnigs gezegd moeten worden. Iets met een korreltje zout. Vind Slutsky een aanwinst voor de ED! En weer door.
 
Sjikkes
 
4
25 mei 2019 om 06:51
Hahahaha. Wat een onzin uitspraken. Slutsky is dan misschien niet de beste trainer uit de ED, maar is net als vorig seizoen 5e geëindigd, wat prima is voor Vitesse. Zeker als je de vele blessures dit seizoen ook nog meerekent. Daarnaast vind ik Slutsky voor de camera een verademing. Geweldig om naar te kijken en daarnaast is ie ook nog betrokken in de regio. Als je een Russische, of nu Oekraïense volgens mij, eigenaar hebt, is het niet gek dat je die hand een keer gaat terug zien. En als het sturing echt slecht was bevallen als men wil doen geloven, dan had ie ook de eer aan zichzelf kunnen houden en opstappen.
 
mikoe
 
6
25 mei 2019 om 09:52
Had dit over Marrokanen of over Antillianen gegaan had heel Nederland op zijn kop gestaan en zouden Ronald en Heléne aan de hoogste boom worden opgeknoopt. Ben zelf een fel tegenstander van het snel trekken van de discriminatie-kaart maar dit is wel tenenkrommend hoor.
 
DamskoMoker
 
10
25 mei 2019 om 11:01
Als ik het van iemand verwachte was het wel van deze twee. Xenofobe misbaksels. Altijd bezig om bepaalde mensen in de voetballerij te framen en als het iemand is opgevallen hebben die mensen nooit blond haar en blauwe ogen. Na Barazit, Ziyech en recentelijk Serero, 3 hele rustige jongens, en nu deze durf ik.t te zeggen Halen is een racist.Helen zie ik als t breezerslet van Baudet en de broertjes de Boer Croky Blank ofzo. Altijd maar omheen draaien. Dit viswijf moet van de tv.
 
totaalvoetbal2
 
4
25 mei 2019 om 13:27
De comments hier zijn nogal mild. Dit is gewoon puur discriminatie, aangrenzend tegen rascisme ten opzichte van onze Slavische medemensen. Als dit over Joden, Marokkanen, Turken of Afrikanen was gezegd dan was de wereld (terecht) op z'n kop. Discriminatie is gelukkig nog steeds een strafbaar feit in Nederland. Van mij hoeven ze niet vervolgd te worden, maar ze zouden hebben absoluut geen plek meer hebben op de Nederlandse buis. Met staande voet ontslagen voor deze beide wetsovertreders.
 
DamskoMoker
 
4
25 mei 2019 om 14:25
Als het over Marokkanen of surinamers gaat dan zijn de reactie meteen "je moet niet de racisme kaart trekken" want die doen er altijd alles aan om zich "in de slachtofferrol te plaatsen" het feit dat er publieke figuren in Nederland zijn die denken dat ze dit soort racisme gewoon op onze tv kunnen gooien..geeft wel aan wat de algemene veroordeling van onze autochtone bevolking is... je kan er omheen draaien maar heel heel veel Nederlanders kunnen zo ontzetten genieten van dit soort insinuaties en vooroordelen.. ik zeg niet iedereen.. maar heel veel