De Boer en Van Halst verwachten 'verbod voor Koeman', maar dat lijkt onnodig
Maandag, 18 oktober 2021 om 09:25

Jan van Halst en Ronald de Boer verwachten Philippe Coutinho de komende weken weinig in actie te zullen zien. De aanvallende middenvelder van Barcelona kwam zondag als invaller binnen de lijnen tegen Valencia (3-1) en speelde zijn 97ste officiële wedstrijd voor de club. De analisten van Ziggo Sport spreken na afloop over een hardnekkig gerucht dat Barcelona een bedrag van twintig miljoen euro betalen aan Liverpool als Coutinho de grens van honderd wedstrijden bereikt. Door de club zelf wordt die berichtgeving ontkend.

"Ik denk dat Koeman een verbod krijgt om 'm op te stellen", zegt Van Halst over Coutinho, die de eindstand bepaalde met een doelpunt tegen Valencia. "Dat betekent dat de president (Joan Laporta, red.) uit zijn ivoren toren moet komen om tegen Koeman te zeggen dat hij hem niet mag opstellen. Dat kan wel gezellig worden, want er is al wat strijd tussen ze." De Boer zegt hetzelfde te verwachten, omdat Barcelona zich simpelweg geen rekening van twintig miljoen euro kan veroorloven. "Ze zitten zo in het nauw... Je kunt wel zeggen dat het een leuke jongen is en dat je 'm kunt gebruiken, maar ik denk niet dat ze dat gaan doen."

De analisten verwachten dat Coutinho zodoende in de winter verhuurd zal worden door Barcelona, maar dat lijkt onnodig. Hij maakte in januari 2018 de overstap van Liverpool naar Barcelona. De Liverpool Echo meldde dat Barcelona een vast bedrag van 115 miljoen euro naar Engeland overmaakte. Dit bedrag kon volgens de krant uit Liverpool nog eens met veertig miljoen euro oplopen door een bonusconstructie. Zowel de Liverpool Echo als Sport schreef dat een deel van deze bonusconstructie gebaseerd is op het aantal gespeelde wedstrijden van Coutinho in het shirt van Barcelona.

Sport meldde dat een bonus van twintig miljoen euro geactiveerd zou worden als Coutinho honderd duels speelt. De Liverpool Echo meldde echter dat Liverpool de volledige transfersom, totaal 155 miljoen euro, reeds ontvangen heeft. The Reds konden naar verluidt een bedrag van vijf miljoen euro tegemoetzien voor iedere vijftien wedstrijden die Coutinho voor Barcelona speelde, waardoor er hiervoor al dertig miljoen euro aan bonussen is uitgekeerd. De overige tien miljoen euro heeft Liverpool ontvangen doordat Barcelona er in de seizoenen 2018/19 en 2019/20 in slaagde om de kwartfinale van de Champions League te halen, ondanks dat Coutinho een deel van die periode verhuurd werd aan Bayern München.

Daarmee heeft Barcelona reeds de gehele transfersom voor Coutinho betaald en van een dreigende rekening van twintig miljoen is dus geen sprake, stelde de krant uit Liverpool vorig jaar. Toch bleef het gerucht de ronde doen. In mei van dit jaar meldde Mundo Deportivo dat Barcelona het bestaan van clausule ontkent, al wilde de club daar weinig aan toevoegen. De 29-jarige Coutinho speelde dit seizoen zeven wedstrijden voor Barcelona en maakte tegen Valencia zijn eerste doelpunt van het seizoen. Sergiño Dest draaide aan de achterlijn weg bij zijn tegenstanders en stelde Coutinho in staat om te scoren.

Meer nieuws
   
14:00
14:00
Live meepraten in de Premier League: Tottenham Hotspur - Arsenal
3
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
15
   
13:45
13:45
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: Sparta Rotterdam - FC Volendam
0
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: RKC Waalwijk - FC Utrecht
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Guaporta
 
6
17 oktober 2021 om 23:48
Als Philippe Coutinho zelf al geen aanleiding geeft om opgesteld te worden, dan zie ik geen reden waarom hij überhaupt nog in actie hoeft te komen voor de club. Die jongen heeft geen enkele vorm van zelfvertrouwen meer. Hopelijk krijgt hij dat na zijn doelpunt vanavond nog enigszins terug, maar vrees dat het een verloren zaak is. Investeer die speelminuten maar in spelers die wél een toekomst hebben bij de club.
 
Suarez 7
 
3
18 oktober 2021 om 00:26
Guaporta, wat vindt je van de volgende opstelling: Ter Stegen, Mingueza, Pique, Araujo, Jordi Alba, Busquets, De Jong, Pedri, Gavi, Depay en Ansu Fati in een 4-3-3. Spelers als Lenglet, Umtiti, Sergi Roberto, Dembele, Couthinho en Braithwaite verkopen en doorgaan met een talentvolle kern. Mingueza is erg degelijk op rechts vind ik en spelers als Dest, Puig, Eric Garcia en Balde kunnen een prima niveau halen en meekomen.
 
Typende Boer
 
0
18 oktober 2021 om 10:06
Suarez, daar zou ik echt goed mee kunnen leven. Enige wat echt niet mag gebeuren is de CL missen. Dan kun je ze opdoeken (als dat al niet het geval is). En ik zie Demir nergens ertussen staan, geef hem de tijd die jongen kan fantastisch voetballen. Daarnaast ook goede hoop op die Turk die ze alvast gehaald hebben. Hadden ze het geld van Coutinho/Dembele maar in de jeugd gestopt…
 
Hispano
 
2
18 oktober 2021 om 02:05
Ik vond hem niet slecht invallen vandaag, jij wel dan? Ik erger me wel dood aan zijn gesjok bij balbezit van Valencia. Zie idd liever gasten als Pedri, Gavi en Nico, die net komen kijken maar gewoon hun best doen.
 
Airbags
 
0
18 oktober 2021 om 10:50
Aan de andere kant: Als Coutinho dit seizoen ook maar iets laat zien dat enigszins lijkt op een goede vorm, kan Barcelona iets hoger in de boom gaan zitten bij een verkoop. Gezien de financiële situatie is dat ook niet verkeerd, toch?
 
ModricMagic
 
11
18 oktober 2021 om 00:15
Die Bartomeu heeft er echt een puinhoop van gemaakt met die transfers. Hoeveel bonussen moet Liverpool nog wel krijgen. Denk dat die kerel niet eens heeft onderhandeld en alleen maar ja heeft geknikt naar elke wens van Liverpool. En over Coutinho zelf tja. Is het gewoon totaal niet die jongen. Niemand heeft het verwacht natuurlijk want bij Liverpool speelde die goed. Alleen zo ver terugzakken is wel pijnlijk. Net als James Rodriguez dus. Beide echt veel potentie maar het tegenovergestelde is het helaas geworden.
 
FCGrunn83
 
16
18 oktober 2021 om 00:49
De onderhandelaars van Liverpool spraken vast met een dik Scouser-accent. Dat is voor een Engelsman al bijna niet te doen, laat staan een Spanjaard. Bartomeu heeft er niks van verstaan.
 
Airbags
 
1
18 oktober 2021 om 10:57
Hij heeft wel degelijk onderhandeld. Sterker nog, ik denk dat die hele makkelijk te halen bonussen zijn idee waren. Zo krijgt Liverpool het volledige bedrag dat ze voor Cou wilden hebben, maar hoefde Barcelona het niet direct in de boekhouding te reserveren.
 
Dilima1966
 
3
18 oktober 2021 om 08:28
Is Barcelona eigen schuld van die rare constructie bedenken, en er achter komen dat het kauwen met geld extra gaat kosten wat ze niet hebben, en nu om die reden , noodgedwongen spelers niet te laat spelen en buiten de selectie laten . allemaal kolder wat Barcelona doet hoezo geld verspelen.?????? 150 miljoen dan aan Coutinho en ik denk dat er meerdere speler zo idioten constructie heeft staan met barcelona, en hen oude clubs.
 
FCBInsider1899
 
4
18 oktober 2021 om 09:40
Liverpool heeft echt gouden zaken gedaan met de verkoop van Coutinho. Ze zijn er niet op achteruit gegeaan (integendeel) en hebben nog eens lekker gecasht. Als je ziet dat Barcelona al 155 miljoen heeft overgemaakt.... Dat is gigantisch. Bartomeu is een slechte onderhandelaar, als je ziet hoe makkelijk die variabelen waren...
 
Airbags
 
2
18 oktober 2021 om 10:55
Bartomeu is een hele slimme zakenman. Dit soort makkelijke variabelen heeft hij heel bewust met Liverpool afgesproken zodat zijn hun vraagprijs krijgen, en Barcelona de investering over meerdere seizoenen kan uitsmeren -- en dus in het betreffende transferwindow geld op zak hield voor andere spelers. Voor het financiële plaatje van de club, met de kennis die we nu hebben, totaal onverantwoord, maar vanuit Bartomeu's eigenbelang heel goed te begrijpen. Als Coutinho en Dembele vanaf dag 1 de sterren van de hemel hadden gespeeld en Barcelona de Champions League had gewonnen, had geen haan ernaar gekraaid en was Bartomeu de grote man geweest.
 
FCBInsider1899
 
2
18 oktober 2021 om 11:42
@airbags Ja ik begrijp de constructie wel en dat is inderdaad economisch te verantwoorden destijds, maar vanaf dat Liverpool 160 miljoen euro wou en niet wou afwijken, moest je eigenlijk afhaken en kijken naar andere opties. De variabelen zijn toch wel makkelijk? 20 miljoen euro voor 100 wedstrijden. 20 miljoen euro voor CL te halen. Coutinho speelde het best op de nummer 10 positie in een 4-2-3-1 of een 4-3-3 met de punt naar voor toe. Echter wou Bartomeu hem op de plek van Neymar , Coutinho had daar de snelheid niet voor, technisch natuurlijk wel vaardig maar nooit niet de spelmaker die hij bij Liverpool was.
 
MrKrillin
 
1
18 oktober 2021 om 10:16
Lijkt mij handig dat Koeman ook meedenkt in belang van de club. Voegt Coutinho zoveel toe dat hij die extra 20 miljoen waard is? Lijkt mij niet, hoe lullig het ook is voor hem (ook al aardige gast), zou hem niet meer opstellen en hopen dat je hem voor een bedrag kan slijten in de winter.
 
Barca--070
 
0
18 oktober 2021 om 11:00
Is dit trouwens niet al enkele keren ontkracht door het bestuur van Barcelona? Die aangeven dat er helemaal niet zo een clausule in het contract staat. Geen idee wat waarheid is overigens..
 
FCB_Catalunya
 
2
18 oktober 2021 om 11:01
Coutinho in deze vorm is totaal geen meerwaarde voor Barca, al viel hij gisteren wel goed in. Als het gerucht waar is, dan zou ik hem gewoon lekker de bank warm laten houden. Voorin staat het prima, plus als Dembele en Aguero meer minuten kunnen maken, is hij voorin echt niet meer nodig.
 
GLENNN
 
0
18 oktober 2021 om 13:39
Als het echt waar is, zou ik dat risico ook niet nemen. En als: hem dan laten starten. Dan heb je tenminste nog een paar wedstrijden ''volle'' profijt ervan... Al met al denk ik met de terugkomst van Ansu Fati en hopelijk ook binnenkort die van Dembele, dat Coutinho niet meer hoeft te spelen. Gavi kan je eventueel hangend op de buitenkant neerzetten. Verder kan Depay nog naar links als Aguero in de spits speelt. En daarnaast heb je dan nog altijd Fati & Dembele als ze volledig terug zijn. Hoop overigens wel dat Fati en Dembele gaan verlengen bij FCB. Dembele heeft niet super veel laten zien, maar hij is wel nog altijd erg goed en talentvol. Enorm blessuregevoelig helaas...