De Boer: 'Hij zei: 'Als ik dat geweten had, had ik je nooit aangesteld''
Dinsdag, 4 juni 2019 om 11:35

Frank de Boer streek eind vorig jaar neer bij Atlanta United en na een moeizame start heeft de Nederlandse oefenmeester the Five Stripes inmiddels aan het draaien gekregen. Atlanta staat, met een wedstrijd minder gespeeld, zelfs nog maar twee punten achter koploper Philadelphia Union in de Eastern Conference van de Major League Soccer en de trainer is inmiddels helemaal gewend bij zijn nieuwe club.

De Boer kreeg vorig jaar, toen hij op het punt stond om bij Atlanta te tekenen, nog een aanbieding van Anderlecht, maar is blij dat hij toch voor het Amerikaanse avontuur heeft gekozen: "Anderlecht is een beetje het Internazionale van België, er is daar altijd iets aan de hand. Dat wilde ik niet", blikt hij terug in een uitgebreid interview met Yahoo. "Het maakt mij niet uit om in de schijnwerpers in Europa te staan, maar ik wil wel ergens zijn waar ik me kan focussen op mijn werk zonder steeds om me heen te moeten kijken of iemand me probeert te ondermijnen."

De oud-verdediger kende voor zijn periode bij Atlanta twee mislukte avonturen bij Inter en Crystal Palace. Met name aan eerstgenoemde club heeft hij slechte herinneringen: "We waren daar zoveel tijd kwijt aan de politiek, aan zaakwaarnemers. Dat nam vijftig procent van mijn tijd in beslag, terwijl het tien procent had moeten zijn. Een zaakwaarnemer vertelde mij eens: 'Als ik had geweten dat je mijn speler niet in de basis zou zetten, zou ik je nooit hebben aangesteld als trainer.' Zoveel invloed had hij op de keuze wie de trainer zou worden."

De keuze van De Boer viel uiteindelijk op Atlanta omdat hij zich daar wel volledig op zijn taken kon richten. De ex-trainer van Ajax nam zelfs genoegen met een flinke salarisverlaging om in de MLS aan de slag te kunnen: "Ik denk niet meer aan mijn carrière. Ik vind het geweldig om coach te zijn en ik weet niet wat de volgende stap zal zijn. Het is mijn taak om te presteren met Atlanta, ik heb het hier naar m'n zin. Ik ben twee keer onderuitgegaan, dus ik weet hoe dat voelt. Ik wil dat het weer goed voelt, zodat ik een idee heb waar ik mee bezig ben en welke kant ik op ga. Net zoals het was bij Ajax, daarna zien we het wel. Ik maak me geen zorgen om mijn loopbaan, ik ben hier niet voor het geld. Het belangrijkste is dat ik het naar mijn zin heb."

Meer nieuws
   
17:12
17:12
Het hoge woord is eruit: Thiago Silva keert na 16 jaar terug bij Fluminense
1
   
17:05
17:05
VZ Kort: Benefietwedstrijd voor Vitesse; Toornstra langer bij FC Utrecht
77
   
17:00
17:00
Pak 2,6x je inzet als Uitblinker Füllkrug op doel schiet tijdens PSG-Dortmund!
0
   
16:51
16:51
NEC wil Chery behouden, maar moet vrezen voor regerend landskampioen uit Europa
2
   
16:41
16:41
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (36)

 
AadMaat
 
63
4 juni 2019 om 11:54
Ik ben blij dat hij het nu weer op de rit heeft bij Atlanta, was toch even bang dat hij wederom snel ontslagen ging worden.
 
bochherief
 
12
4 juni 2019 om 11:58
Er is nog niets op de rit. Laat Frank de play-offs halen en het succes van martino herhalen, dan heeft hij het op de rit.
 
atleticofc
 
53
4 juni 2019 om 12:01
Niet alleen met een kampioenschap heeft hij het op de rit natuurlijk.kampioen worden hangt van veel factoren af en daarnaast moet je ook een beetje geluk hebben. Maar hij moet zeker de play offs halen, maar hij is op de goede weg. Heeft minste verliespunten van zijn conference.
 
Joentje
 
35
4 juni 2019 om 12:02
Dus van jou moet Frank de Boer kampioen worden met Atlanta, anders heeft hij gefaald?
 
Sanderr
 
12
4 juni 2019 om 12:15
De play-offs gaat hij zeker halen, daarvoor kwalificeert de top-8 van elk van de twee conferences zich. De Boer staat met Atlanta qua verliespunten bovenaan de Eastern Conference. Ik kan me niet voorstellen dat deze ploeg niet in de top-8 zal eindigen. Het kampioenschap is d.m.v. een knock-out systeem in USA dus of ze dat gaan halen zal moeten blijken uit de vorm van de ploeg aan het einde van het seizoen. Het lijkt me ook een gekke stelling om te zeggen dat het seizoen allã©ã©n geslaagd is als men kampioen wordt. Titelprolongatie komt vrij zelden voor in de Mls, het ligt daar qua niveau allemaal vrij dicht bij elkaar. De Supporters Shield (stand gecombineerde ranglijst van East en West na reguliere competitie) winnen is ook een doelstelling natuurlijk. Daarvoor is nog wel een inhaalslag nodig want hoewel Atlanta bovenin meedraait in de Eastern Conference loopt de koploper van West, Lafc, al een aardig eindje weg. Maar goed, het seizoen is nog lang.
 
AadMaat
 
4
4 juni 2019 om 14:01
Ik vind dat wij het wel op de rit heeft. Als hij nu zo door gaat qua resultaten dan komt het gewoon goed. Het spel is gewoon prima, dus hoezo heeft hij het volgens jou niet op de rit?
 
MikeUtrecht
 
20
4 juni 2019 om 11:59
Was ik inderdaad ook erg bang voor, fijn voor hem dat het nu weer draait! Frank is een prima kerel.
 
bochherief
 
22
4 juni 2019 om 11:57
Iemand zal je altijd proberen te ondermijnen, Frank, dat zijn de wetten van het voetbal. Ook bij ajax heb je toch een 5e colonne. De alleen lusten geen lasten situatie zul je nergens tegenkomen. Krijg het idee dat hij zijn falen daarop probeert te schuiven, hoe hij Anderlecht afserveert zonder er te hebben gewerkt, bijzonder.
 
kleinegeneraa7
 
9
4 juni 2019 om 12:02
Ja ik vind het ook wel een beetje triest worden. Als die straks weer wordt ontslagen, mochten de resultaten toch weer inkakken, dan krijgen we dit soort berichten ook over Atlanta te horen. Want we kunnen nou niet zeggen dat er bij Ajax nooit wat aan de hand is, en daar is die ook 4x kampioen geworden.
 
 
23
4 juni 2019 om 12:47
Bij Ajax hield hij zich daar totaal niet mee bezig en dat is ook wat ik zo goed vond aan hem. Hij was onverstoorbaar lekker bezig met de jongens. Hij kende bij Ajax natuurlijk ook iedereen dus wist ook wel wie hij wel of niet moest vertrouwen dat zal in het buitenland heel anders zijn. Ik vind het een beetje triest dat Frank de Boer vooral gebasht wordt op deze site. Mensen die hem een anti voetbaltrainer vinden zijn gewoon erg sneu. Frank en Philip Cocu zijn aardig vergelijkbaar. Halen gewoon het beste uit de spelers en ja een keer houdt het op door verschillende redenen. Ajax was aardig leeggekocht de laatste jaren onder de Boer. Ik zou hem zo weer aan durven stellen bij Ajax. Ik weet zeker dat een hoop jongens genoten hebben van zijn fanatieke houding en voet volley potjes..
 
tubes
 
21
4 juni 2019 om 12:05
Sinds wanneer houdt dat iemand tegen? Zat mensen hier die bv Ajax of Fayenoord afserveren zonder er gewerkt te hebben (evenals ophemelen). Buiten dat denk dat Frank genoeg mensen kent die er wel gewerkt hebben en daar zijn mening op baseert.
 
AmazingNinja
 
31
4 juni 2019 om 12:09
Naja, Anderlecht is toch ook een slangenkuil? Hoeveel trainers zijn daar de afgelopen jaren gesneuveld en hoe staat de club er op dit moment voor?
 
Weef
 
9
4 juni 2019 om 12:25
Hij serveert Anderlecht niet af toch? Hij zegt dat daar vaak roering is en dat hij dat liever vermijdt. Lijkt me een redelijk feitelijke constatering en een persoonlijke voorkeur. Ik ben overigens wel met je eens dat hij een beetje op zoek lijkt naar excuses. Uiteindelijk is in mijn ogen vooral het probleem dat Frank bepaalde vaardigheden niet goed onder de knie heeft. Voetbaltechnisch zit het wel snor, maar met samenwerking, communicatie en omgaan met lastige persoonlijkheden lijkt hij veel moeite te hebben. Neemt trouwens niet weg dat het voorbeeld dat hij aanhaalt met die zaakwaarnemer wel erg bizar is. Als de zaken echt zo gaan bij Inter, dan zit er echt iets goed fout daar.
 
Tipptopp
 
6
4 juni 2019 om 12:39
Ik lees iets heel anders, nl dat hij een bepaalde wijze van werken binnen een club niet ziet zitten. Dat is toch minder zwart wit als jij het stelt. Heb het dan ook het idee dat jij FdB niet helemaal top vindt (zie ook jou andere reacties) maar dat mag natuurlijk! In deze ben ik het echter niet met jou eens.
 
 
0
4 juni 2019 om 12:50
Je kan het ook zo zien. Hij ging bij Ajax weg en daar was ook genoeg reuring al wist gij zich daar prima voor af te sluiten. Als hij dan weer bij Anderlecht zou komen waar hij in een vergelijkbare situatie zou komen of misschien wel erger. tja daar word je ook niet echt blij van dan.
 
Sirius
 
0
4 juni 2019 om 13:09
Toch geeft hij enkel aan dat hij Anderlecht heeft afgewezen juist omdat hij het idee heeft dat de situatie vergelijkbaar is bij Internazionale. Nu zeg ik overigens niet dat De Boer geen fouten heeft gemaakt, want die heeft hij zeker gemaakt. Echter kun je niet ontkennen dat er altijd chaos is bij Internazionale en Anderlecht.
 
Scepticus38
 
1
4 juni 2019 om 13:09
@bochherief " Iemand zal je altijd proberen te ondermijnen, Frank, dat zijn de wetten van het voetbal. Ook bij ajax heb je toch een 5e colonne. De alleen lusten geen lasten situatie zul je nergens tegenkomen. Krijg het idee dat hij zijn falen daarop probeert te schuiven, hoe hij Anderlecht afserveert zonder er te hebben gewerkt, bijzonder." Wel heel erg zwart-wit zoals je het stelt. Alsof alles zwart of wit is en er geen grijstinten bestaan. Hij zegt toch duidelijk dat "politiek vijftig procent van zijn tijd in beslag, terwijl het tien procent had moeten zijn" . Daarmee zegt hij dat hij zoveel tijd kwijt was aan politiek, dat hij niet meer genoeg tijd over had om de taken waarvoor hij was aangesteld uit te voeren. Dat is volgens mij toch iets genuanceerder dan jij het stelt. Uit zijn reactie blijkt in ieder geval dat hij geleerd heeft van zijn fouten en niet zo maar bij Anderlecht is ingestapt. Achteraf is dat de enige juiste keuze gebleken.
 
DonCoXxX
 
3
4 juni 2019 om 15:28
Zal ik nog wat deuren openzetten die je zonder moeite kan openschoppen? Je lult echt uit je nek dat hij de lusten wel wil maar niet de lasten. Als hij dat had gewild was hij gaan vissen of golfen ipv bij Ajax instappen in de meest roerige tijd die de club ooit gekend heeft. Hij legt daarna piekfijn uit dat hij niet meer wil werken zoals hij bij Inter moest werken. Wat hij daar moest doen, heeft helemaal niets met zijn vak te maken. En omdat hij financieel onafhankelijk is, hoeft hij niet mee te doen met die politieke spelletjes. Anderlecht is een wespennest, waar de politie binnenvalt en de ene na de andere trainer het veld moet ruimen, dat weet iedereen die het voetbal een beetje volgt. Waarom zou hij daar zijn handen aan branden terwijl hij al kan invullen dat het verkeerd afloopt. Om jou een lol te doen? ...... Je kan natuurlijk ook richten op het feit dat hij van onderuit opeens 2e staat, maar jij wil liever een negatieve draai geven aan de woorden van iemand die positief in het leven staat en het sportief ook weer op de rails heeft. Heel bijzonder. Volgens mij ben jij een FdB hater, want in post #3 zeg je ook iets bizars, namelijk dat hij eerst de playoffs moet halen en vervolgens kampioen moet worden om het op de rit te hebben en je staat elk artikel over FdB vooraan om FdB neer te halen.
 
Apocalyps
 
1
4 juni 2019 om 12:06
Bijzonder: Frank de Boer staat, ondanks z`n tot nu toe hobbelige avontuur in Yankkkee, tweede op de ranglijst en heeft nog 1 wedstrijd te goed zelfs… Zo te lezen wisselen winst, gelijk spel en verlies elkaar in rap tempo af. Hoeveel kandidaten strijden daar normaliter mee voor de titel?
 
JJvH91
 
2
4 juni 2019 om 12:12
Ja, lijkt wat dat betreft een onvoorspelbare en (dus) best interessante competitie te zijn.
 
Sirius
 
1
4 juni 2019 om 12:59
Tot je een wedstrijd gaat kijken, want het niveau ligt behoorlijk laag. Voor de mensen die al moeite hebben met de Eredivisie zal de MLS nog veel moeilijker te kijken zijn. Het tempo is aardig, maar technisch en tactisch is het erg slecht.
 
AFCfokke
 
1
4 juni 2019 om 16:35
Dat zou bij Anderlecht ook zo geweest zijn, dus wat dat betreft...
 
GJ7300
 
11
4 juni 2019 om 12:09
Bij heeft wel een punt natuurlijk. Inter is een drama club, altijd gedonder. Anderlecht zelfde verhaal alleen al door NL-FRA toestanden. Geen stabiele omgeving en veel randfiguren. Gewoon wegblijven
 
MGMV
 
26
4 juni 2019 om 12:14
Toch wel een mooi stukje. Frank heeft met (hard) vallen en opstaan geleerd en gezien wat hij wil en wil daarin ook duidelijkheid voor zichzelf. Heeft gewoon liefde voor het spelletje en voor het coachen en wil dat dolgraag blijven beoefenen.
 
Sirius
 
1
4 juni 2019 om 12:57
Aan de andere kant heeft hij ook duidelijk een groot ego en is hij zeer koppig. Dat is leuk voor dat soort competities, maar in Europa gaat het dan al snel mis als de resultaten tegenvallen. Dat heeft hij ook wel laten zien. Nu is hij natuurlijk niet volledig verantwoordelijk voor de resultaten bij Internazionale en Crystal Palace, maar hij heeft wel degelijk fouten gemaakt.
 
MGMV
 
3
4 juni 2019 om 13:08
Ik ga er in die zin dan ook volledig vanuit dat hij zelf ook erkent en weet dat hij fouten heeft gemaakt. Dat maak ik ook wel redelijk op uit de tekst. En wil ermee eigenlijk ook indirect aangeven dat hij met vallen en opstaan toch vooruit kan gaan. Kijk nu naar Ronald Koeman. Een gerespecteerde coach die na vallen en opstaan bij Ajax, Benfica, Valencia, etc. toch puike prestaties heeft neergezet bij andere clubs door van z’n fouten te leren en zich te blijven ontwikkelen. Zou mooi zijn als het voor Frank dalijk ook weer allemaal de goede kant op gaat.
 
Alkmaar54
 
4
4 juni 2019 om 12:19
Dus eigenlijk ligt het falen bij Crystal Palace aan de politieke spelletjes en niet aan de 4 nederlagen op rij zonder enig doelpunt gescoord te hebben?
 
nick140
 
13
4 juni 2019 om 12:38
Goed lezen aub, hij spreekt hier met geen woord over zijn Engelse avontuur
 
Alkmaar54
 
2
4 juni 2019 om 12:49
Begrijpend lezen aub. De zin "met name aan eerstgenoemde club heeft hij slechte herinneringen" bevat de woorden met name. Dit is een synoniem voor vooral. Niet een synoniem voor expliciet wat u suggereert.
 
Xyzz
 
10
4 juni 2019 om 13:15
Ja hij heeft ook slechte herinneringen aan Crystal Palace. Lijkt me logisch. Nergens linkt hij die politieke spelletjes aan crystal palace. Je moet toch echt zelf wat beter lezen.
 
RomanEmpire010
 
3
4 juni 2019 om 13:26
Je probeert de wijsneus uit te hangen Alkmaar, maar je doet alleen maar aannames. Nergens rept hij een woord over Crystal Palace. De slechte herinneringen komen vooral van Inter, maar het is logisch dat hij ook geen goede herinneringen aan CP heeft, want hij is daar keihard gefaald. Als je daar goede herinneringen aan hebt, ben je gewoon gek. Echter zegt hij nergens dat het kwam door politieke spelletjes, dus of het nou met name / vooral of expliciet is, wat jij zegt heeft ie in ieder geval nergens gezegd. Je zou zo voor de roddel pers kunnen gaan werken; die roepen ook veel, maar zeggen weinig.
 
Sirius
 
1
4 juni 2019 om 12:55
Het word toch wel eens tijd dat hij de hand in eigen boezem gaat steken, want ik heb hem nog nergens gehoord over z'n eigen falen. Het is leuk voor hem dat hij de boel weer op de rails heeft in Atlanta, maar hij kan toch niet met droge ogen beweren dat hij (in dit geval) bij Internazionale niets fout heeft gedaan.
 
LFH4
 
4
4 juni 2019 om 13:01
Hij heeft het zelf verkeerd ingeschat bij inter en heeft die ook al gezegd maar hij heeft ook weinig tijd gekregen om zijn spel daar in te brengen.
 
Sirius
 
0
4 juni 2019 om 18:09
Ten eerste had hij niet het spelersmateriaal om zijn spel te implementeren en ten tweede krijg je bij een club als Internazionale nooit veel tijd als je buiten de subtop dreigt te belanden. Als je in de Eredivisie in november met AZ op de 12de plaats staat, kun je ook een ontslag verwachten.
 
MartijnGerbrands
 
5
4 juni 2019 om 12:58
Mooi man, deze kerel heeft echt passie voor het vak en wil gewoon graag iets moois neerzetten. Gelukkig na een slechte start heeft hij de tijd gekregen.