De Boer wekt onbegrip: 'Dan hoef je Strootman niet meer op te roepen'
Maandag, 5 oktober 2020 om 08:19

Frank de Boer maakte deze week zijn eerste selectie als bondscoach van het Nederlands elftal bekend. Pierre van Hooijdonk is kritisch op de keuzes van de opvolger van Ronald Koeman. Zo vindt de oud-international het niet logisch dat Kevin Strootman bij de definitieve selectie zit, terwijl De Boer ook AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners een uitnodiging heeft gestuurd.

Toen zondagavond bij Studio Voetbal de selectie van Oranje ter sprake kwam, klonk er enige verbazing aan tafel toen presentator Sjoerd van Ramshorst de naam van Ryan Babel liet vallen. De aanvaller van Galatasaray zit bij de definitieve selectie, iets waar Van Hooijdonk wel wat over kwijt wilde. "De KNVB wil op dezelfde voet verdergaan als onder Ronald Koeman. Frank de Boer heeft dat wel heel erg letterlijk opgenomen", aldus de oud-aanvaller van onder meer Feyenoord en Benfica. "Het is eigenlijk eenzelfde selectie. Dat je Koopmeiners een keer oproept: prima. Maar dan hoef je Strootman niet meer op te roepen. Die zat erbij op basis van loyaliteit."

De Boer kreeg zondag twee afmeldingen voor de komende interlandperiode. Mohamed Ihattaren en Steven Bergwijn zullen zich maandag niet melden in Zeist vanwege blessures. De keuzeheer roept met AZ-aanvaller Calvin Stengs één vervanger op. Oranje speelt woensdag in de Johan Cruijff ArenA een oefenwedstrijd tegen Mexico. Op zondag 11 oktober wacht een uitwedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina in de Nations League en op woensdag 14 oktober gaat Oranje op bezoek bij Italië. In de vorige twee wedstrijden in de groepsfase van de Nations League pakte Oranje drie punten.

De 24-koppige Oranje-selectie:

Keepers: Jasper Cillessen (Valencia), Marco Bizot (AZ), Tim Krul (Norwich City).

Verdediging: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Hans Hateboer (Atalanta), Joël Veltman (Brighton & Hove Albion), Stefan de Vrij (Internazionale), Owen Wijndal (AZ).

Middenveld: Donny van de Beek (Manchester United), Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (AZ), Marten de Roon (Atalanta), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Georginio Wijnaldum (Liverpool).

Aanval: Ryan Babel (Galatasaray), Steven Berghuis (Feyenoord), Calvin Stengs (AZ), Memphis Depay (Olympique Lyon), Luuk de Jong (Sevilla), Donyell Malen (PSV), Quincy Promes (Ajax).

Meer nieuws
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
17
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
9
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (53)

 
Markeindhoven
 
39
4 oktober 2020 om 23:23
idd waarom strootman? goed voor de kleedkamer ofzo Hij speelt toch nooit
 
Adam24
 
25
5 oktober 2020 om 08:44
Strootman zat er onder Koeman ook altijd bij, maar alles is natuurlijk nu de schuld van De Boer. Frank de Boer heeft al duidelijk laten weten in eerste instantie geen grote veranderingen door te voeren. Heel verstandig lijkt mij.
 
MessiBazoer
 
6
5 oktober 2020 om 09:21
Matusiwa in Oranje? Lijkt mij totaal niet in aanmerking te komen daarvoor.
 
Twenteov
 
20
5 oktober 2020 om 10:00
Matusiwa wauw. Ik zou Roemeratoe doen, maar ik heb heus echt totaal geen clubvoorkeur hoor, echt niet.
 
ElChicharit0
 
97
4 oktober 2020 om 23:23
Hoezo? Je kan toch de één als backup hebben? Wat ik eerder niet begrijp is waarom Babel is opgeroepen, terwijl je Gakpo hebt die in vorm is bij Psv.
 
ohwohwohw
 
5
4 oktober 2020 om 23:37
Zowel strootman als koopmeiners staan geen basis. Zijn dus beide backup. Tevens vind ik ze qua voetbal wel wat van elkaar weg hebben. Dus het is niet heel logisch om ze beiden te selecteren is. Strootman zit overigens ook erg veel op de bank bij Marseille
 
vedet
 
29
5 oktober 2020 om 07:41
Zowel Strootman als Babel lijkt deze keer erbij te zitten omdat De Boer in eerste instantie voort wil borduren op het werk van Koeman. Ik verwacht dat de volgende selectie veel meer een selectie van De Boer gaat zijn. Ook moet je bekijken dat er drie wedstrijden gespeeld moeten worden en we in de vorige interland periode hebben gezien dat veel spelers (hoe gek het ook klinkt) niet klaar zijn/ waren voor twee topwedstrijden achter elkaar.waar ik van sta te kijken is dat Stengs als vervanger opgeroepen is. Wat heeft die tot nu toe gepresteerd dit seizoen? Waarom pak je dan niet Gakpo die veel beter in vorm is..
 
Jows
 
2
5 oktober 2020 om 09:44
Snap ik, maar Stengs zat er daarvoor wel bij. Kan ook steuntje in de rug zijn.
 
Baabman
 
3
5 oktober 2020 om 10:29
Daar is oranje toch niet voor? Gewoon oproepen wie het beste is op het moment.
 
HupVanDeDonk
 
1
5 oktober 2020 om 09:00
Gakpo is net als Ihattaren niet bereid tot verdedigend werk. Internationaal hebben ze niet voldoende status om, in tegenstelling tot bij PSV, in het Nederlands elftal te luieren.
 
Baabman
 
12
5 oktober 2020 om 10:30
Want Stengs doet dat wel? Laat me niet lachen man.
 
Spijkenisser
 
10
5 oktober 2020 om 09:02
Wat ik niet begrijp is dat Bijlow niet wordt opgeroepen. Heeft een uitstekende seizoensopening en momenteel beter dan de drie keepers die zijn opgeroepen. Bizot? Wat een lachertje. Cillessen? Die zit lekker op de bank. Geef die jongen lekker een kans tegen Mexico,.
 
Twenteov
 
8
5 oktober 2020 om 10:02
Spijkenisser wel met je eens, Bijlow mag wel een kans krijgen. Keeper van ons ook, maar ik denk dat Drommel pas kansen krijgt als hij naar een beter-presterende of grotere club gaat.
 
Diego_Forlan
 
63
4 oktober 2020 om 23:25
Die Strootman moet haast wel erg goed in de groep liggen en een belangrijke rol in de kleedkamer spelen, in het veld is zijn rol namelijk nihil. Verder mis ik toch echt Bijlow in de selectie en is het oproepen van Stengs ipv Gakpo ook een lachertje.
 
fantje
 
15
5 oktober 2020 om 07:40
Stengs is hopeloos uit vorm, laat hem alsjeblieft thuis. Idem dito voor Bizot. Die wordt met de week slechter. En dat zeg ik als AZ supporter.
 
Supportert
 
41
4 oktober 2020 om 23:30
Zolang Berghuis maar een x de kans krijgt ipv Babel of Promes!!!
 
vedet
 
6
5 oktober 2020 om 07:56
Neem aan dat Berghuis zeker de kans gaat krijgen, zeker nu ook Bergwijn afvalt. Verwacht dat de Boer alle (veld)spelers zal gaan gebruiken
 
yello
 
65
4 oktober 2020 om 23:34
Nou bereid je maar voor , binnenkort krijgen we Klaassen er ook weer bij
 
carlo35
 
1
5 oktober 2020 om 12:55
@yello, en die hoort er ook bij. Is al jaren beter dan alle middenvelders uitgezonderd Frenkie en Wijnaldum. Koeman heeft em in Engeland laten vallen en daarna als een lafaard nooit meer geselecteerd.
 
Janta
 
8
4 oktober 2020 om 23:36
FdB is nog niet in de positie om nu al grote veranderingen aan te brengen. Spelers mogen zich weer gaan bewijzen aan een nieuwe coach met misschien wel andere inzichten.
 
masterapie
 
2
5 oktober 2020 om 10:54
Inderdaad, de Boer gaat niet meteen de knuppel in het hoenderhok gooien bij z'n eerste selectie. Deze periode komt voor hem te vroeg om direct een groot stempel te drukken. Dat kan namelijk direct veel impact hebben op de relatie die je met een speler hebt en in hoeverre die bereid zijn om voor jou als coach door het vuur te gaan. Er zijn heel veel valide sportieve redenen om in de periferie van de selectie andere keuzes te maken maar het zijn juist je 17-23e man die vaak voor gedonder zorgen. Frank kennende neemt hij z'n tijd om iedereen rustig te spreken en te zien en vooral niet te hard van stapel lopen. Uiteindelijk draaide het NL elftal best aardig, dus waarom zou je direct een koerwijziging willen inzetten met alle risico's van dien. Dat was vooral relevant toen we van Bulgarije etc. verloren, dan kan je het ineens over een andere boeg gooien om het tij te keren.
 
JK-Ajax
 
25
4 oktober 2020 om 23:38
Strootman, Babel, Stengs.. Zijn wij nou allemaal zo slim of elke bondscoach kapot dom om zulke spelers te blijven selecteren?
 
Airbags
 
17
5 oktober 2020 om 00:43
Stengs is een jonge gozer met potentie, daar valt nog best wat voor te zeggen als er niks beters op die positie beschikbaar is. Strootman en Babel zouden inderdaad niet meer opgeroepen moeten worden.
 
feye88
 
14
5 oktober 2020 om 07:21
Stengs heeft 12 leuke wedstrijden gespeeld. Maar loopt er al tijden bij als een doorgewinterde topspeler. Potentie of niet. Die jongen moet eerst maar eens een beetje vorm terugkrijgen. Anders wordt het net een colins John verhaal
 
JK-Ajax
 
9
5 oktober 2020 om 08:11
Stengs bakt er met alle respect al tijden helemaal niets meer van. Laten we vooral even op vorm en kwaliteit gaan selecteren en niet omdat hij potentie heeft en begin dit jaar zijn laatste goede wedstrijd heeft gespeeld.
 
Lucas1913
 
3
5 oktober 2020 om 11:27
Is het doel van potentie niet dat je dit bij je club ontwikkelt en dan naar het NL-elftal gaat of zijn interlands tegenwoordig een opleidingsuitje voor spelers met potentie? Mij lijkt toch het eerste. Potentie of niet, Stengs heeft op dit moment niks te zoeken in het NL elftal..
 
Z.92
 
9
5 oktober 2020 om 01:51
Ik zou het vooral apart vinden als de Boer zonder ooit een training te hebben gehad opeens gaat besluiten dat de selectie omgegooid moet worden. Dat zou ook niet zo goed zijn voor de relatie met de rest van de staf.
 
 
15
4 oktober 2020 om 23:45
Prachtig, he! Hij is 1 seconde bondscoach en het zeiken is begonnen. Had hij niet beter dit of hij had beter dat. Geef hem de kans. Niet gelijk beginnen met afzagen, Pier la la. Vooral als je nooit wat hebt gefixt op coach-gebied.
 
Davilla_7
 
4
4 oktober 2020 om 23:49
Tja FDB is natuurlijk aangesteld om op de voet van Koeman verder te gaan, waarschijnlijk jaagt hij gelijk een deel van de spelersgroep tegen zich in het harnas als hij Strootman en Babel passeert
 
DarkWood
 
12
4 oktober 2020 om 23:58
Strootman en babel ( en nog wel een paar) bedankt voor de bewezen diensten. Maar nu ruimten voor de nieuwe spelers
 
Arno_P
 
7
5 oktober 2020 om 00:22
Zijn Pröpper en Van Aanholt geblesseerd? Ik ben het eens dat Bijlow er wel bij mag aangezien Bizot niet in vorm is.blind met zijn hartproblemen zou ik ook niet meer oproepen. Voor het centrum is hij toch overbodig geworden.strootman, Babel en Promes mogen van mij betreft ook uit de selectie.strootman voegt niks meer toe sinds zijn blessure en het gaat nooit meer beter worden met hem.babel heeft zijn nut gehad en het is tijd om door te selecteren.promes is totaal niet in vorm op het moment en presteert regelmatig erg zwak. Ik zou zelf Zirkzee en Weghorst er ook nog bijhalen. Weghorst als breekijzer en Zirkzee als toekomstige spits.
 
GH90
 
9
5 oktober 2020 om 00:37
Speelt Cillessen eigenlijk nog wel bij Valencia? Ik zien steeds die andere keeper op doel staan.
 
Sanderr
 
3
5 oktober 2020 om 08:21
Cillessen was geblesseerd en is sinds afgelopen wedstrijd terug bij de selectie (waar Jaume tot nu toe alles in de basis heeft gestaan inderdaad). Nja Bizot heeft dit jaar ook nog absoluut niet de vorm van vorig jaar, en dan druk ik me nog mild uit. Wellicht een kans voor Krul om eens te keepen, ik kijk zelf zelden naar Norwich (alleen tegen topclubs evt.) maar hij schijnt het daar erg goed te doen. Al heb ik soms ook wel het idee dat mensen die het niet zo zien zitten in Cillessen de boel ook wel een beetje aandikken om Krul beter te laten lijken, want zoveel scheelt het allemaal niet volgens mij
 
martijnr12
 
13
5 oktober 2020 om 00:51
Dus de oud/assistent bondscoach maakt de voorselectie, de nieuwe bondscoach die nog nooit met de meetse van deze jongens heeft gewerkt, gaat aan de slag met de technische staf die er al zit, en dan verwachten we dat hij ineens gaat doorselecteren bij zijn eerste wedstrijdjes? Dit is toch gewoon logisch? Je gaat toch niet zomaar een Babel en Strootman afserveren terwijl je ze nog geen training hebt gezien, maar ze duidelijk gewaardeerd worden door de spelersgroep en technische staf. Begrijp me niet verkeerd: van mij mogen die kerels ook thuis blijven. Maar het is niet zo gek dat De Boer eerst werkt met de selectie van Koeman en op basis daarvan denkt wie hij eruit kan knikkeren
 
JaLi71
 
5
5 oktober 2020 om 07:38
Koeman riep Strootman toch ook altijd op, daar heb ik Pierre nooit over gehoord. Beetje raar dat hij er nu ineens problemen mee heeft.
 
gaeajax94
 
1
5 oktober 2020 om 08:24
Allemaal beetje overdreven kritiek als je het mij vraagt. F. De Boer is er net, en gaat in zijn eerste bekendmaking van de selectie niet direct vanalles omgooien. Lijkt mij wel logisch. De volgende interland periode heeft hij meer tijd om meerdere spelers te bekijken en heeft hij meer tijd om aanpassingen toe te passen, al moeten we er niet vanuit gaan dat ineenkeer van alles gaat veranderen, maar op den duur zullen hoop ik bepaalde spelers wel afvallen om bepaalde talenten wel op te roepen die het verdienen.
 
SabrinaHoving
 
0
5 oktober 2020 om 09:06
Nou ik wist t wel. Kwamen andere namen . Welke basisspelers en elke linie wissel zouden jullie kiezen. Iedereen heeft ziveel andere ideeen.
 
sebasjuh
 
0
5 oktober 2020 om 09:21
Er zijn wel meer namen die apart zijn. Strootman is inderdaad altijd raar geweest maar ik snap een Babel, Bizot, Promes en Stengs totaal niet. Babel niet goed genoeg en de drie andere spelers totaal uit vorm. Zet er dan jongens neer die wel in vorm zijn met bv Bijlow en Gakpo.
 
13Nesta13
 
2
5 oktober 2020 om 09:45
Wat een zeurpiet die van Hooijdonk. In de lijn van Koeman houdt hij Babel en Strootman er eerst nog even bij. Als hij de boel ineens overhoop zou gooien zou ook ongeloofwaardig zijn en tegen de afspraken in. Tuurlijk kan Koopmeiners het stokje overnemen van Strootman. En het is mooi dat hij er deze wedstrijden al bij is. Prima toch?
 
RedondoNo5
 
0
5 oktober 2020 om 10:43
Snap de discussie (nog) niet. Voor de Boer is er op het moment geen reden om namen als Babel en Strootman buiten de selectie te laten. Zijn al jaren onderdeel van oranje, dus kan me goed voorstellen dat hij ze eerst zelf wil ervaren. De discussie moet denk ik eerder gaan over het oproepen van Stengs terwijl hij al maanden ondermaats speelt. Is tot nu toe nooit voor een langere periode stabiel geweest en is meerdere malen in de competitie door de ondergrens gezakt. Snap ook de hype niet enkel omdat hij een paar goede wedstrijden/momenten heeft gehad.
 
FC_Maniac
 
0
5 oktober 2020 om 15:27
Ik snap dat al die analisten natuurlijk hun plasje erover moeten doen, maar ach, Laten we even afwachten wat De Boer met deze selectie doet. Kijken hoe hij speelt, het zal allemaal nog wat aftasten zijn. Vanaf de volgende interland periode zullen we meer zijn hand zien gok ik.
 
hms 030
 
0
5 oktober 2020 om 16:15
Laat Gakpo voorlopig maar in jong oranje spelen. Altijd beter dan op de tribune plaats nemen.idem Bijlow en al die andere talenten die op heden naar hun vorm zoeken.