De Bruyne levert briljante assist; ongelooflijke comeback Newcastle
Dinsdag, 21 januari 2020 om 22:29

Manchester City heeft dinsdagavond ternauwernood gewonnen op bezoek bij Sheffield United. Het team van Josep Guardiola zegevierde met 0-1 dankzij een treffer van invaller Sergio Agüero. Manchester City neemt daardoor een voorsprong van zes punten op Leicester City, de nummer drie die woensdag in actie komt. Tegelijkertijd gaf Everton een 2-0 voorsprong tegen Newcastle United uit handen door doelpunten van Florian Lejeune in minuut 94 en 95.

Sheffield United - Manchester City 0-1
Josep Guardiola voerde liefst zeven wijzigingen door ten opzichte van het competitieduel met Crystal Palace (2-2) van zaterdag: Fernandinho, Rodri, Riyad Mahrez, Kyle Walker, Gabriel Jesus, Oleksandr Zinchenko en Aymeric Laporte maakten hun rentree, terwijl onder meer Sergio Agüero zijn basisplek verloor. De eerste goede mogelijkheid was na twintig minuten voor Raheem Sterling, die werd gelanceerd door Mahrez en doelman Dean Henderson dwong tot een ingreep met de vingertoppen. Henderson eiste niet veel later alle aandacht op door een penalty te keren: hij koos de goede hoek bij een inzet van Gabriel Jesus, na een overtreding van Chris Basham op Mahrez in het strafschopgebied.

Sheffield mocht zich gelukkig prijzen met de 0-0 ruststand, daar de meeste kansen voor de bezoekers waren. Manchester City had het betere van het spel en keeper Ederson hoefde voor de rust niet in te grijpen. Na de pauze voerde Manchester City het tempo op. Het leidde onder meer tot een gevaarlijke kopkans voor Rodri, die na een corner van Kevin De Bruyne net naast knikte. Sheffield liet zich echter zeker niet onbetuigd. Na ruim een uur kreeg Lys Mousset een uitgelezen mogelijkheid om van dichtbij af te ronden, maar hij draaide om de bal heen en was uit op een hakbal. Doelman Ederson was op dat moment weer opgestaan en keerde zijn inzet. Zestien minuten voor tijd trokken de bezoekers het duel naar zich toe: invaller Agüero dook op achter de defensie en tikte binnen na een messcherpe voorzet van De Bruyne, die de defensie van Sheffield opensneed.

Everton - Newcastle United 2-2
Zonder de zwaargeblesseerde Jetro Willems, die links achterin werd vervangen door Matt Ritchie, begon Newcastle aan het treffen op Goodison Park. Na een klein halfuur kwamen de bezoekers op achterstand door het allereerste doelpunt van Moise Kean in het shirt van Everton. Een fraai wippertje van Bernard over de defensie stelde de aanvaller in staat om de bal in het strafschopgebied te controleren en doelman Martin Dúbravka te verschalken: 1-0. Kean had 22 wedstrijden, waarvan 7 als basisspeler nodig om zijn doelpuntenaccount te openen. Everton controleerde de wedstrijd ook na de rust. Kort nadat Bernard van dichtbij een grote kans miste, verdubbelde Dominic Calvert-Lewin de marge met een geplaatst schot in de benedenhoek. Newcastle verraste echter vriend en vijand door het duel diep in de blessuretijd te kantelen. Lejeune scoorde met een halve omhaal in minuut 94 en uit een scrimmage in minuut 95.

Aston Villa - Watford 2-1
In de eerste helft ontbrak het beide teams aan creativiteit en zorgde alleen een rake kopbal van Troy Deeney voor het klassenverschil. Na een goede één-twee met Gerard Deulofeu zette Abdoulaye Doucoure voor en kon de aanvaller ongehinderd zijn hoofd tegen de bal zetten: 0-1. In de tweede helft zocht Aston Villa, met Anwar El Ghazi in de punt van de aanval, naar de gelijkmaker en na 68 minuten kregen the Villans loon naar werken. Na een schot van Matt Targett ging de rebound nipt voorbij aan El Ghazi maar niet aan Douglas Luiz: 1-1. Aston Villa had weliswaar ruim 65 procent balbezit, maar het team van Dean Smith kon het defensieve spelende Watford pas in de vijfde minuut van de extra tijd voor een tweede keer verschalken. Het was Ezri Konsa die de bal heerlijk in de bovenhoek mikte: 2-1.

Bournemouth - Brighton & Hove Albion 3-1
Het waren de bezoekers, met Davy Pröpper in de basis, die in het eerste half uur domineerden en via Neal Maupay een grote kans kregen. Keeper Aaron Ramsdale reageerde echter goed in de korte hoek. Bournemouth maakte in het slotkwartier voor rust een einde aan de reeks van vier duels zonder treffer: Mathew Ryan had geen antwoord op de gekrulde inzet van Harry Wilson en niet veel later drukte Pascal Gross de bal over de lijn: 1-0 en 2-0. Het was in de tweede helft aan Ramsdale te danken dat Brighton niet een aansluitingstreffer maakte. De doelman verrichtte enkele uitstekende reddingen en de 3-0 was dan ook een welkome opsteker. Callum Wilson reageerde een kwartier voor tijd net iets sneller dan Ryan. De eretreffer kwam negen minuten voor tijd op naam van Aaron Mooy: 3-1.

Crystal Palace - Southampton 0-2
Het team van Ralph Hasenhüttl domineerde de eerste 45 minuten en de minimale voorsprong was dan ook verdiend. Nathan Redmond controleerde de bal met de borst en schoot het leer vanaf de rand van het zestienmetergebied achter Vicente Guaita. Crystal Palace, met Jaïro Riedewald aan het startsignaal, was veel te passief en verprutste via Cenk Tosun een goede kans: het schot van de Turk ging hoog over. Drie minuten na rust gooiden the Saints het duel al op slot, toen Stuart Armstrong op aangeven van Redmond de 0-2 maakte. Het is voor Southampton alweer de vijfde zege in de laatste zeven competitieduels, terwijl Crystal Palace wéér niet wint: vier remises en een nederlaag in de laatste vijf Premier League-duels.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
6
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
5
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
1
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (43)

 
Zermatt_Person
 
14
21 januari 2020 om 22:32
Die Eric Garcia mag wel de voorkeur krijgen boven i.i.g. Otamendi. In 87ste minuut nog een fantastische sliding op Mousset. Garcia heeft sowieso ook meer groei potentie en is opbouwend veel beter. Als kers op de taart is hij vanaf aanstaande zomer homegrown. Dat is ook mooi meegenomen. Rodri was vrij pover vandaag. Goseerde geregelt onnodig balverlies en is traag in opbouw. Hopelijk verbetert hij zich nog. Hij heeft die 70m nog niet waargemaakt. Roca, Weigl of Sangare (Toulouse) waren zeker geen slechtere opties en veel goedkoper. Frenkie de Jong was een droom, maar helaas viste City achter het net.
 
HeskeyTheBest
 
82
21 januari 2020 om 22:40
Wat een overschatte spits is Aguero toch, hoop dat ze zsm een vervanger voor hem vinden, heeft niks te zoeken bij Manchester City.
 
Frankireal
 
32
21 januari 2020 om 23:29
Ahahahahha sinds zermatt dat heeft gezegd speelt aguero onwijs goed. Zermatt het zit je ook niet echt mee he. Als hij deze goals niet had gemaakt had zermatt onder elke post een lijst van aanvallers genoemd die city moest kopen. Nu wordt hij elke x afgemaakt door elke lid hier ????
 
besiktas-7
 
14
21 januari 2020 om 23:54
Het is ook gewoon onwijs dom om zoiets te zeggen over een van de beste spitsen van de wereld. Die daarnaast ook nog eens prima kan mee voetballen.
 
barcalover123
 
7
22 januari 2020 om 09:00
Zermatt word sws niet heel serieus hier genomen. Ook elke keer na een wedstrijd roepen dat je die en die en die moet halen. Gister ook weer roepen dat Shaka geweldig speelde op het middenveld terwijl die de wedstrijd in de laatste 25 minuten heeft gekeken waarin shaka verdediging stond.. slaat altijd wel de plank hier en daar mis.
 
Mozias
 
0
22 januari 2020 om 10:12
Was Rodri laatst niet al bijna van het niveau Busquets in zijn prime volgens jou? Mooi dat Weigl (dortmund via de achteruitgang verlaten voor Benfica) en Sangare (wie? Heb je een filmpje van Tifo Football gekeken?) nu geen slechtere aankopen waren geweest afgelopen zomer.mooi te zien dat Southampton in de lift zit. Gaat onderin ook nog een hele spannende degradatiestrijd worden.
 
Zermatt_Person
 
0
22 januari 2020 om 13:47
Wat bedoel je precies met: "mooi dat Weigl en Sangare geen slechtere aankopen waren geweest"?
 
Mozias
 
0
22 januari 2020 om 19:33
Jij vond die opties voor afgelopen zomer niet slechter dan Rodri.rodri had zich echter bewezen bij Atletico Madrid. Die Sangare doet het dit seizoen leuk bij de nummer laatst in de Ligue 1 en Weigl raakte geen pepernoot meer bij Dortmund. Jij roept gewoon weer wat namen van een voormalig toptalent en een speler waar je een filmpje van hebt gezien.
 
RoyalAntwerp1
 
43
21 januari 2020 om 22:33
Tja De Bruyne,wat kan je er nog over zeggen. Wat een fenomeen. Moet je voorstellen dat hij ooit zou hebben samengespeeld met Cristiano. Wat een machine had dat geweest!
 
Frankly87
 
15
21 januari 2020 om 22:34
Southampton die zijn lekker bezig stonden helemaal ergens onderaan en nu zelfs boven Arsenal
 
J.M. Keynes
 
45
21 januari 2020 om 22:37
Kevin de Bruyne is simpelweg de beste middenvelder die ik ooit mee heb mogen maken... wat een fenomeen. "briljante assist"..... tja voor een sterveling... voor de Bruyne is zo`n balletje a walk in the park. Bekeek laatst een filmpje van hem met z`n assists... zijn gewoon voortdurend van dit soort ballen.
 
MGMV
 
28
21 januari 2020 om 22:44
Haha, die compilaties kijk ik ook vaak en ik kan er geen genoeg van krijgen. Hoe krijgt hij het toch voor elkaar om zulke waanzinnig aangesneden ballen te geven..
 
GenGhibli
 
14
21 januari 2020 om 22:57
Is ook altijd alsof die naar de afwerker toekomen. Die kleine afkrul op het einde maakt het af. Bizar hoge moeilijkheidsgraad. Ik kan niemand anders benoemen die ze zo kan trappen. Echt niemand. Bijzondere speler in de beste zin van het woord.
 
Frankireal
 
1
21 januari 2020 om 23:32
Zou de galactico kunnen zijn voor real madrid naast casemiro en kroos zou de bruyne echt heel goed passen. Heel direct waar isco en james veel met de bal dribbelen en de spel kan vertragen is de bruyne juist met zijn aanname het tegenovergestelde waardoor je heerlijk snel kan spelen
 
Japie_Krekel
 
3
21 januari 2020 om 23:59
ik vind de Bruyne ook geweldig maar vind je hem beter als Zidane?
 
Jackieboy10
 
10
22 januari 2020 om 00:08
Misschien wel completer? Beter vind ik erg lastig. Voor mij persoonlijk staat Zidane in ieder geval niet mijlenver boven elke andere middenvelder ooit, zoals dat voor velen wel het geval lijkt te zijn. Ik vind in ieder geval de Bruyne echt belachelijk goed! Zijn passing skillset is echt ontzettend uitgebreid. Hoe hij ballen op volle snelheid, met ontzettend veel effect, perfect in de loop geeft, dat vind ik vrij uniek. En ook het achteloos wisselen tussen hoog, laag of over de grond vind ik zeer goed.
 
Japie_Krekel
 
2
22 januari 2020 om 00:14
@jackieboy10 ik vond Zidane persoonlijk wel beter maar als iemand De Bruyne dat vind kan ik dat ook zeker respecteren. een fenomenale speler die zonder twijfel voor mij ook een van de beste middenvelders allertijden is
 
J.M. Keynes
 
9
22 januari 2020 om 00:41
Zidane was geweldig en ik snap je voorkeur, hij had zeker iets meer 'show' in z'n spel. Maar ja..inderdaad, ik vind de Bruyne beter....
 
GenGhibli
 
3
22 januari 2020 om 01:39
Toch ook weer ander tijdperk. Net wat trager toen. Nu zijn het nog meer atleten. Want buiten zijn traptechniek heeft De Bruyne ook een 3de long. Is ook van zijn grote kwaliteiten. Dat naast die geweldige passingrange en zijn afstandsschoten. Altijd moeilijk vergelijken. Zeker als er een generatie tussen zit.
 
barcalover123
 
3
22 januari 2020 om 09:03
Vind Zidane en Iniesta net wat beter dan de Bruyne. De eerste 2 hebben naar mij idee net iets betere techniek en die 2 hebben zich onsterfelijk gemaakt door echt prijzen te pakken voor hun team. Verder hebben zidane en Iniesta net iets meer magie over zich heen ofso (lastig uit te leggen)
 
R.madridista
 
0
22 januari 2020 om 10:25
Zidane had de wereldkampioen op 34-jarige leeftijd kapotgemaakt. Daarom blijft jij voor mij de beste. Maar de Bruyne zit er zeker niet ver onder ofzo. Zijn baltempo is fantastisch, kan de hele wedstrijd gaan en heeft een fantastische pass
 
_Buffalo_
 
2
22 januari 2020 om 11:07
Qua prestaties gedurende een heel seizoen (wanneer hij volledig fit blijft) vind ik De Bruyne beter en belangrijker voor zijn team dan Zidane was. Maar qua big-game moments en career highlights komt De Bruyne wel niet in de buurt. Als het er echt op aankwam kon Zidane zijn team naar een hoger niveau tillen, dat heeft De Bruyne veel minder.
 
azchelsea
 
8
22 januari 2020 om 00:30
Het bizarre is dat hij dit soort ballen ook op snelheid kan geven. Dat is zo ontzettend moeilijk. Toch pijnlijk dat Chelsea hem ooit heeft laten gaan, zeker als je dan vanavond zag wat voor voorzetten er gegeven worden door spelers als Emerson. Lachwekkend in vergelijking met een klasbak als De Bruyne.
 
Japie_Krekel
 
3
22 januari 2020 om 00:39
@azchelsea Mourinho liet daar De Bruyne, Lukaku en Salah gaan. die laatste was toen nog niet zo constant dus dat kan ik begrijpen maar die eerste twee waren toen echt al heel goed. eeuwig zonde want als Chelsea deze drie spelers nu nog onder contract had staan waren ze daar erg blij mee geweest denk ik. ze hadden toen beter voor een verhuurperiode kunnen kiezen ipv directe verkoop
 
Glossiandzozo
 
8
22 januari 2020 om 01:01
Hmm... Ik ken een aanvallende middenvelder, hij was Braziliaan van afkomst. Hij kwam over van PSG naar Barcelona. Wat ik hem met een bal heb zien doen, heb ik nooit iemand zien doen op `t veld. Zijn dribbling was ongekend, ik denk dat kdb niet aan hem kan tippen.
 
070chelsea
 
5
22 januari 2020 om 01:13
En hij speelde altijd met een big smile, vergeet Ronaldinho zeker niet 1 vd beste middenvelder aller tijden.
 
Frankly87
 
2
22 januari 2020 om 01:19
Voor mij de beste ooit jammer dat hij het nooit lange tijd heeft volgehouden
 
Japie_Krekel
 
0
22 januari 2020 om 10:24
Ronaldinho was een bizar goede speler idd maar bij Barca speelde hij meer vanaf de linkerkant toch? dat vond ik namelijk wel zijn beste periode
 
_Buffalo_
 
0
22 januari 2020 om 11:15
Ronaldinho kun je inderdaad moeilijk op dezelfde positie zien vind ik, was toch echt meer een aanvaller waar De Bruyne vaak bijna het hele veld moet bestrijken.
 
Millonario
 
20
21 januari 2020 om 22:37
Wat een assist en wat een visie heeft deze man toch, abnormaal eigenlijk. Als ie City en de Premier League ooit beu wordt, bij Barca kunnen zo iemand altijd gebruiken. Dromen mag altijd.
 
maurootje
 
13
21 januari 2020 om 23:01
Vind hem veel meer bij Real passen. Gewoon op gevoel. Dat maagdelijk wit staat hem ook beter
 
Brambino
 
1
21 januari 2020 om 23:24
Ik ben Belg en Barca fan. Dus zou hem daar super vinden. Maar dit type splijtende passen komt idd nog meer tot hun uiting bij het spel dat Real gemiddeld speelt. Maar toch. Frenkie - Artur/Puig - De Bruyne ??
 
Millonario
 
0
22 januari 2020 om 11:07
Zou bij elke topclub steevast in de basis kunnen staan en het ook heel goed doen. Met zijn steekpasses in een elftal met Messi, Arthur, Frenkie, Griezmann? Wauw gewoon.
 
Jur77
 
19
21 januari 2020 om 22:59
Mensen besef deze stats even van Aguero dit seizoen in de Premier Leauge. 18 wedstrijden gespeeld 13 keer in de basis 16 doelpunten Elke 69 minuten een goal
 
Silvacity
 
0
22 januari 2020 om 03:50
Ja bizar he. En mijlenver boven de rest. Vorig jaar ook minste minuten per goal nodig. Fenomeen!