'De Bundesliga is minder veeleisend dan LaLiga, dus is Real in het voordeel'
Dinsdag, 24 april 2018 om 22:08

Voor Bayern München en Real Madrid staat woensdagavond de heenwedstrijd op het programma in de halve finale van de Champions League. Volgens Stefan Effenberg is de Koninklijke licht favoriet in het tweeluik. "De Bundesliga is minder veeleisend dan LaLiga, waardoor Real in het voordeel is", zegt de oud-middenvelder in gesprek met AS.

"Het voetbal is de laatste jaren veranderd, alles is belangrijker geworden", stelt Effenberg, die zich lovend uitlaat over Sergio Ramos. "Ik had niet graag tegen hem willen spelen. Real had waarschijnlijk niet zoveel prijzen gewonnen als ze hem niet hadden gehad. Hetzelfde geldt voor Toni Kroos, zijn komst heeft Real het laatste zetje richting de absolute top gegeven. Bayern zal tot het uiterste moeten gaan om een kans te maken tegen dit Real."

"Gedurende volgend seizoen moet Bayern gaan verjongen. Franck Ribéry en Arjen Robben kunnen nu nog mee en zijn fysiek in orde", vervolgt de oud-middenvelder van onder meer Bayern München en Fiorentina. "Ik heb gehoord dat er interesse voor Robert Lewandowski is. Als hij echt wil vertrekken, zal dat op gegeven moment ook gebeuren. Maar Lewandowski wil de Champions League winnen en bij Bayern heeft hij ieder jaar de kans om dat voor elkaar te krijgen."

Effenberg haalt Bayern-trainer Jupp Heynckes aan als architect van het huidige succes. "Carlo Ancelotti is een geweldige trainer, maar hij sprak geen Duits. Het is belangrijk dat je op de juiste manier kan communiceren met je spelers. Heynckes weet een spelersgroep met twintig internationals in balans te houden, ook al kunnen er maar elf spelen", aldus Effenberg. "Uiteindelijk tellen de prijzen en Bayern-trainers worden beoordeeld op het aantal titels."

24 april 2018 om 09:08
Dat is het ook, de vraag is of Bayern ook in staat is om over 2 wedstrijd alles te geven. Zij hebben niet de jongste selectie zeker voorin niet en zo een wedstrijd duurt 180 minute lang. In Duitsland winnen ze vaak hun wedstrijden zonder enig probleem maar nu worden echt getest. Ik denk als Real het volhoud om 60 minuten lang geen doelpunt te krijgen in Duitsland dat Real erover heen gaat op 30 minute tijd, het leukste duels worden zeker wanneer Carvajal en Marcelo naar voren stormen en Ribery en Robben niet zullen zakken.

hmk33

14
24 april 2018 om 09:15
Real heeft wel de jongste selectie zeker? En je doet net alsof Real een goeie verdediging heeft en gemakkelijk de nul houd in jouw ogen voor binnen de 60 min, maar dat real een goal tegen krijgt is bijna een zekerheidje geworden en met Lewandowski (en eventueel muller) kan je zomaar goals tegen krijgen.

23
24 april 2018 om 09:21
Real heeft een jonger gemiddelde selectie leeftijd dan Bayern, Real oogt ook fitter. Nee ik doe niet alsof Real heeft een goeie verdediging zeker in grote wedstrijden.

PiotrZielinski

12
24 april 2018 om 11:49
Uit wat concludeer jij dat Real fitter is dan Bayern? Zover ik weet zijn de spelers, vooral sinds de komst van Heynckes, erg fit. Robben en Ribery, krijgen minder speeltijd en worden vaak gewisseld als ze niet meer nodig zijn met preventie tot blessures. Voor de rest oogt Lewandowski nu ook fitter, doordat hij minder wedstrijden speelt. James is ook in vorm, en voornamelijk Mueller. Voorin is het juist sinds lange tijd goed in orde. Alleen Coman vind ik een gemis. Vergeet ook niet dat Boateng, Hummels, Martinez, Thiago en Alaba (edit: niet aanwezig in de training vanochtend, hmmm?), gewoon aanwezig zijn, niet zoals de vorige CL wedstrijden, waar mensen met blessures moesten spelen, zoals Boateng en Lewandowski vorig jaar. Ik vind Bayern juist nu meer fitter uitzien dan onder Carlo of Pep. Voornamelijk de verdediging, doordat Heynckes aan het begin had aangegeven dat we niet een aanvallende machine moeten verwachten. De prioriteit ligt bij de verdediging, en ik moet zeggen, dat Heynckes en zijn team dit goed hebben opgelost, want onder Carlo was het echt een drama. Nu pas begin ik tijdens de wedstrijden het aanvallende te merken. Maar naar mijn mening is Real favoriet, en dan kijkend naar de vorige ontmoetingen tussen deze ploegen.

barryballs

0
25 april 2018 om 07:11
Dat is niets vergeleken de 2 buitenspel goals van Ronaldo!!!

Suarez 7

49
24 april 2018 om 09:14
Vorig seizoen was Bayern het enige team in de CL dat enigszins weerstand bood tegen Real. Real walste over Atletico en Juventus heen maar Bayern was over twee wedstrijden gezien iets minder maar zeker niet veel minder dan Real. De scheidsrechter moest zelfs het verschil maken met het discutabele wegsturen van Vidal, de niet-gegeven rode kaart aan Casemiro en de twee buitenspelgoals van Ronaldo. Ik vind Real het beste team ter wereld hebben al 3 jaar lang en verwacht dat ze over twee wedstrijden Bayern uitschakelen op basis van kwaliteit.

F. Kostic

37
24 april 2018 om 11:05
"de scheidsrechter moest zelfs het verschil maken met het discutabele wegsturen van Vidal" Wat is het toch altijd dat mensen zoals jij toch altijd de beslissingen tegen Real niet benoemen? Real kreeg de uitwedstrijd een onterechte penalty tegen. Het was namelijk geen hands van Carvajal. Real kan er niks aan doen dat Vidal deze vervolgens mist en de kans op 2-0 laat liggen. Waarschijnlijk vind je het nu ook weer onterecht dat Real door is ten koste Juventus?

Goldenboy

3
25 april 2018 om 00:46
Hij vergeet dat Vidal al vroeg in de 2e helft al rood had kunnen en moet krijgen. Ook vergeten veel anti-Real supporters ook nog dat xabi alonso in de laatste minuten van de eerste helft ramos in de strafschop gebied naar de grond trekt met 2 handen. Daar moest de scheids een penalty voor geven en geel trekken is ook niet gebeurd. Nee, Real was in alle minuten opgeteld de betere van de 2 vorige jaar en had ook veel meer kansen. Ook toen ze 11 tegen 11 speelde.

bertdebloem

38
24 april 2018 om 11:42
Daar ben ik het echt niet mee eens. Bayern heeft over 210 minuten maar 5 keer op doel kunnen trappen i.t.t. Real dat 23 schoten op doel had. Verder had real gewoon veel meer uitgespeelde kansen. Je spreekt over discutabele doelpunten, maar waarom heb je het niet over die 2 penalty’s die eigenlijk nooit gegeven mochten worden en dat buitenspeldoelpunt van bayern. Het is maar hoe je de dingen in perspectief zet. Bayern kwam over 210 minuten gewoon te kort.

Goldenboy

3
25 april 2018 om 00:48
En Ramos die in het strafschop gebied bij een corner door Xabi Alonso omlaag werd getrokken vergeten mensen maar al te graag. Vidal had trouwens al in de 2e minuut van de 2e helft rood moeten krijgen. zelfs robben gaf dAt toe.

24 april 2018 om 09:47
Ik schat de kans toch wel 70/30 in dat Real wint. Zit meer kwaliteit, mentaliteit en ervaring in deze ploeg. Inderdaad is de weerstand in Spanje ook veel hoger dan de Bundesliga (wat je ondertussen de Bayernliga kan gaan noemen). Voetbal in de CL is voorspelbaar helaas (uitzondering zoals vorige ronde daargelaten)....ik hoor de uitslag wel.

Gooner4

0
24 april 2018 om 16:36
Real is gewoon de favoriet, maar Bayern kan ook prima winnen. Of die competities er iets mee te maken hebben.. Mwah, denk niet dat dit zoveel uitmaakt. Klopt idd dat Bayern minder weerstand heeft, maar voor Real is de competitie ook al langer 'uitgespeeld'.

0
24 april 2018 om 22:19
Bayern is dit seizoen nog niet getest enigste topwedstrijd wat ze hebben gehad was Psg en daar gingen ze 1 ste wedstrijd dik af en 2 de speelde Psg op 50 % en toen vond ik Psg ook sterker