De Gelderlander weet waar nieuwe Vitesse-eigenaar mogelijk vandaan komt
Dinsdag, 7 mei 2024 om 18:39

Het is goed mogelijk dat Vitesse wederom in buitenlandse handen terechtkomt. De Arnhemse club is momenteel druk bezig met het vinden van een nieuwe eigenaar en de Gelderlander weet te melden dat Vitesse vanuit het Midden-Oosten 'nauwlettend' in de gaten wordt gehouden, waarbij één land nadrukkelijk wordt genoemd.

Sinds september 2022 probeert de Amerikaan Coley Parry, met zijn investeringsgroep de Common Group, de nieuwe eigenaar van de club te worden. Nu het zeker is dat die overnamepoging niet gaat slagen, kijken de Vitesse-leiders verder.

Interim-directeur Edwin Reijntjes en adviseur Paul van der Kraan doen momenteel hun uiterste best om de aandelen vanuit de handen van de Russische eigenaar Valeri Oyf naar de stichting Vitesse Voor Altijd te krijgen.

Indien dat lukt, kunnen Reijntjes en Van der Kraan gaan spreken over een definitieve overname door een nieuwe partij. De voorkeur bij Vitesse gaat uit naar een Nederlandse eigenaar, het liefst zelfs iemand of een groep mensen uit Arnhem of omstreken.

Mocht dat niet haalbaar blijken, staat Vitesse open voor een buitenlandse gegadigde. Mogelijk valt de aanstaand Eredivisie-degradant in de handen van een eigenaar uit het Midden-Oosten, zo melden bronnen aan de Gelderlander.

"De ontwikkelingen in Arnhem worden nauwlettend gevolgd in het Midden-Oosten. Saoedi-Arabië wordt vooral genoemd", schrijft Lex Lammers. "De club is voor buitenlandse investeerders echt wel miljoenen waard. Zo zit het voetbal wereldwijd in elkaar."

"Parry wil in dat spel ook een rol. De Amerikaan stemt in met de aandelentransfer van de Russen naar Vitesse Voor Altijd. Onder voorwaarde dat hij invloed houdt. Hij wil zeggenschap over nieuwe investeerders. Dat is zijn financieel belang", weet Lammers.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
18:00
18:00
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Rayo Vallecano
7
   
18:00
18:00
Live meepraten in LaLiga: Villarreal - Real Madrid
0
   
18:00
18:00
Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
19
   
17:54
17:54
Kramer rookt sigaar en zingt bekend Feyenoord-liedje in kleedkamer van RKC
0
   
17:51
17:51
Kudus brengt spanning in titelstrijd terug met weergaloze omhaal tegen City
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (68)

 
xantos88
 
0
7 mei 2024 om 19:24
De reden van die crowdfunding is dat we weer een doorstart kunnen maken en er volgend seizoen in de KKD gevoetbald kan worden. Mocht dit de reden zijn dat we nog bestaansrecht hebben dan word bij iedereen weer het geld terug gestort.
 
madmarcel
 
153
7 mei 2024 om 18:46
Ik zei laatst al: er ontbreekt nog 1 regio van foute geldschieters in het hele rijtje die Vitesse inmiddels heeft versleten,maar daar zijn ze al. Ik vraag me af of ze in Arnhem inmiddels al in de gaten hebben dat ze op 1 of andere internationale bangalijst met voetbalclubs staan.
 
273618
 
3
7 mei 2024 om 19:22
Haha echt hè.
 
RUTGERRR
 
13
7 mei 2024 om 20:16
Kom dan zelf met een idee, in plaats van alleen maar negativiteit rondslingeren.
 
elninoo
 
3
7 mei 2024 om 21:18
Laat de boel klappen en wees baas in eigen huis. Kost wat jaren maar dan ben je wel een keer niet een speelbal van een buitenlandse eigenaar. Blijft de clubcultuur bewaard. Ben je van dat gedrocht van een stadion af. Wordt het eindelijk eens een club van Arnhem zelf.
 
Spijkenisser
 
3
7 mei 2024 om 21:24
Here is an idea: neem je verlies en doek de tent op. Een keiharde boodschap en mooier is het niet te maken voor de goedwillende supporters. Enig maatschappelijk belang is allang overboord gegooid en zelfs met een nieuwe eigenaar is dat twijfelachtig. Weer een onbekende geldbron, mogelijk uit een zakenhoek waar de volgende bank niet om staat te springen. De club kan de broek niet zelf ophouden en is daarmee vatbaar om een speelbal te worden. Ze zijn namelijk in nood en mensen in nood worden radeloos. Elk sprankje hoop wordt als wereldredding gezien, maar eigenlijk gaat de shit verder en komt er nog meer ellende uit. Weer miljoenen kwijt, weer gezeik met de eigenaar van het stadion. Weer de gemeente voor het blok zetten. Soms is het gewoon klaar, gewoon klaar. Even blazen, boekje dicht en de oogjes dicht.
 
Sirius
 
5
7 mei 2024 om 21:32
Heel simpel: Bezuinigen en opnieuw bouwen. Desnoods ga je met halve profs de KKD in. Degraderen kun je toch niet. Als je de licentie niet kunt veiligstellen, is er simpelweg geen draagvlak. Toch geloof ik dat er altijd een manier is. Vitesse moet in eerste instantie zorgen dat de omzet en uitgaven naar elkaar groeien.
 
cabinessence
 
1
7 mei 2024 om 21:37
"here is an idea: neem je verlies en doek de tent op. Een keiharde boodschap en mooier is het niet te maken voor de goedwillende supporters." Niet mee eens. Stel je even voor dat dit over je eigen club gaat. Wat heb je dan liever? De club gewoon helemaal weg, of nog even doormodderen met de hoop dat het ooit nog echt goed komt?
 
Voetbal-Orakel
 
4
7 mei 2024 om 21:51
In de tekst staat dat de voorkeur naar een Nederlandse eigenaar gaat. Bij voorkeur zelfs uit de regio. Een detail dat in de meeste reacties genegeerd lijkt te worden. Zelf hoop ik ook op een regionale groep investeerders trouwens. Maar als dat niet lukt, dan liever Arabieren dan een faillissement denk ik.
 
Emz01
 
0
8 mei 2024 om 02:02
Wat maakt Arabieren “foute geldschieters” dan?
 
madmarcel
 
0
8 mei 2024 om 23:37
Alles...net zoals dat bij russen, Amerikanen of Chinezen zo is. Er is werkelijk niemand van al die investeerders uit al dat soort oorden die het beste voorheeft met zo n club
 
RodaJCAbroad
 
16
7 mei 2024 om 18:47
En dan volgend jaar weer hetzelfde probleem…
 
Jaylen2005
 
17
7 mei 2024 om 18:54
Saudis zijn meestal niet moeilijk met geld die blijven pompen
 
Emilio Estevez
 
14
7 mei 2024 om 19:01
Zo werkt het alleen niet voor de KNVB.
 
jeffrey0487
 
15
7 mei 2024 om 19:14
En als ze er klaar mee zijn stoppen ze ook met pompen en dan weer het zelfde liedje? Als het weer zo ver zou komen dan mag de knvb wel gelijk de stekker er uit trekken
 
Chuck01
 
3
7 mei 2024 om 19:18
Kijk naar de club van Kuijt. Zitten ook op geld te wachten.
 
Zeballos
 
4
7 mei 2024 om 20:08
In eigen land en paradepaardje Newcastle doen ze niet moeilijk, kleine clubs als Vitesse en Beerschot is een ander verhaal.
 
cabinessence
 
19
7 mei 2024 om 18:53
Normaal gesproken moet je zoiets natuurlijk niet willen, maar als het misschien de enige manier is om ervoor te zorgen dat je club überhaupt blijft bestaan, dan begrijp ik dat het een ander verhaal wordt.
 
Nijogeth
 
7
7 mei 2024 om 20:04
De enige reden dat dit probleem er is, is geloof ik het feit dat ze van die Rus af moeten. En dat is niet iets dat ze zelf bedacht hebben, maar dat komt van overheden. Het zou mijns inziens een kwalijke zaak zijn als een voetbalclub verdwijnt door zo'n overheidsbeslissing.
 
London Calling
 
2
7 mei 2024 om 20:55
Volgens mij zijn er twee problemen en het is niet helemaal een overheidsbeslissing. Het eerste probleem is dat ze al jaren veel te veel geld uitgeven. Oyf (en ik denk zijn voorgangers) hebben de afgelopen jaren 160 miljoen in de club gepompt door steeds nieuwe aandelen uit te geven naar een holding van Oyf en dat bedrag stond bij de holding in de boeken als schuld richting Oyf. Oyf wilde ook voor de invasie van 2022 al van Vitesse af en had het liefst de club inclusief die schuld van 160 miljoen in de holding verkocht. Het werd alleen al vrij snel duidelijk dat die 160 miljoen hem sowieso niet ging worden. Hij zou garrant staan (dat was meer een belofte dan contractuele afspraak) voor de verliezen tot 2023, dat is nu dus een jaar eerder geworden, maar nieuw zijn de problemen dus niet. Hij heeft overigens zelf besloten om eerder zijn handen van Vitesse af te trekken, dat was geen verplichting vanuit de overheid (hij staat - stond immers niet op de sanctie lijst). Het tweede probleem is inderdaad dat Oyf een Rus is. Los van wat de overheid wil zijn er een heleboel bedrijven die om alle risico's maar uit te sluiten helemaal geen zaken meer willen doen met Rusland, Russen of iets wat maar een Russische connectie heeft. Oyf staat niet op de sanctie lijst, maar zowel ING als de accountant (ik meen BDO) willen daar hun handen niet aan branden.
 
Sirius
 
3
7 mei 2024 om 21:29
De overheid heeft het proces niet alleen versneld, maar is waarschijnlijk op de lange termijn een potentiele reddingsboei. Mensen gaan wel snel voorbij aan die leningconstructie van 155 miljoen euro die de Russen verplicht moesten kwijtschelden. Ooit had Vitesse die 155 miljoen euro moeten betalen. Die Russen gaan zo'n buitenlandse club niet eeuwig beheren en met zo'n hoge lening is het totaal niet meer interessant voor andere investeerders om in te stappen. Die lening was beduidend hoger dan de actuele waarde van de club. Dan was Vitesse acuut failliet en hadden ze niet eens de kans die ze nu krijgen. Denk maar niet dat een nieuwe investeerder die schuld even betaalt om Vitesse te helpen. Die herstructureren de schuld gewoon in een lening met een lange looptijd en bepalen zelf de voorwaarden. Vervolgens wordt er geld in de club gepompt en de schuld stijgt weer. Dan krijg je hetzelfde riedeltje, maar dit keer gaan ze zeer waarschijnlijk niet de mazzel hebben dat de Nederlandse overheid door bepaalde regels indirect soort van verantwoordelijk is voor een enorme kwijtschelding. Vitesse zou de overheid moeten bedanken...
 
Sportsfan
 
18
7 mei 2024 om 18:53
Neem aan dat de licentiecommissie hier een stokje voor steekt om nóg meer ellende te voorkomen?! Vitesse bewijst namelijk al vele jaren dat ze overal naleving aan hebben en structureel meer geld uitgeven dan dat ze hebben. Tot nu al zo’n € 220.000.000,00 kwijtgescholden. Met weer zo’n louche investeerder zal dat niet minder worden maar juist meer!
 
kevinho026
 
1
7 mei 2024 om 20:20
220 ja?
 
Sportsfan
 
13
7 mei 2024 om 20:25
32 miljoen van de NUON, 155 miljoen laatst van Oyf, rond de 20 van de gemeente Arnhem jaren geleden, nu weer 19 van Parry en 3,5 miljoen geleend een paar weken terug en links en rechts nog wat miljoentjes zomaar verdwenen ??
 
rinkhsv
 
5
7 mei 2024 om 20:55
Volgens mij was dat van de gemeente zelfs 26 miljoen. Maar die 6 miljoen verschil maakt eigenlijk niet meer uit??
 
London Calling
 
2
7 mei 2024 om 20:58
Parry heeft nog niets kwijt gescholden. Die ziet alleen af van de afspraak dat hij het geld wat hij Vitesse heeft geleend om kan zetten in aandelen. Dat hij zeggenschap wil over de nieuwe investeerders doet eerder vermoeden dat hij voorlopig in ieder geval nog een dlink deel van zijn geleende geld terug wil zien.
 
kevinho026
 
1
7 mei 2024 om 22:00
Niet elk bedrag wat je noemt klopt (afwijking miljoentje of 5-10) maar je punt staat: het is een flink bedrag en het gaat niet om de +- 15 jaar maar om het geheel sinds de jaren 90. Overigens hoop ik ook dat we niet op de buitenlandse tour gaan maar gewoon een tijdje ploeteren in de KKD. Lekker tegen Den Bosch, Helmond. Keer wat nieuws na 35 jaar ED.
 
BillyHendriks
 
0
8 mei 2024 om 12:59
Hahahahha hoe kom jij in godsnaam aan zo een hoog bedrag?
 
Poeheeej!
 
7
7 mei 2024 om 18:56
Hebben ze daar in Arnhem nou niets geleerd? Voor Vitesse hopen dat een Nederlandse eigenaar kan worden gevonden. Dit artikel is sowieso wel sensatie zoeken, daar ze sowieso de voorkeur hebben voor een Nederlandse, liefst zelfs regionale eigenaar.
 
xantos88
 
2
7 mei 2024 om 19:28
Want jij zegt dat Vitesse dit gaat doen? Weet jij meer wat wij niet weten?
 
Egel103
 
1
7 mei 2024 om 21:56
Komt wel weer van die Nijmeegse krant. Investeerders uit Arnhem staan klaar om in te stappen, wachten alleen totdat Parry uit beeld is.
 
Poeheeej!
 
0
8 mei 2024 om 16:15
@xantos88 als ik het hele stuk heb gelezen en jij niet weet ik inderdaad meer dan jij ??
 
Downwards
 
3
7 mei 2024 om 19:00
Dan moet je straks opnieuw het hele lange proces bij de licentiecommissie door met opnieuw een kans dat ze het niet goed keuren. Moet ook zeggen dat Voetbal International in de berichtgeving steeds het meest accuraat blijkt itt de andere media. Benieuwd of die hier nog wat over gaan melden.
 
734
 
2
7 mei 2024 om 19:12
Liever iemand uit midden oosten dan zo gierige amerikaan die totaal geen beleid kan voeren.
 
jeffrey0487
 
4
7 mei 2024 om 19:17
Die amerikaan is het probleem niet hoor. Hij wil vitesse overnemen zoals wss een club uit het midden oosten. Parry heeft nog geen beleid gevoerd want die heeft nog niks te zeggen gehad. Dit gezeik is van die leuke rus waar ze zo trots op waren en van de directie die altijd maar op grote voet is blijven leven omdat de rus wel stort. Succes mocht het na de volgende overname wederom fout lopen niet komen huilen dan
 
Bolso
 
10
7 mei 2024 om 19:18
De seizoenkaart als onbeperkte tankpas! Ik zie het (met tegenzin) helemaal voor me.
 
Egel103
 
0
7 mei 2024 om 21:58
In dat geval.....??
 
sebasjuh
 
2
7 mei 2024 om 19:20
Aan de ene kant zou je juist met iemand met teveel geld denken dat het een interessante club is. Redelijk groot stadion en op zich een achterban en met een redelijk kleine investering maak je er een topclub van in Nederland (in vergelijking met Engeland/Spanje/Frankrijk). Als je goed investeert ben je na 1 seizoen weer terug in de eredivisie en dan kan je met ene juiste investering zo Europees voetbal halen en van daaruit doorgaan naar CL voetbal en dan krijg je snel status met je speeltje.
 
tinus45
 
7
7 mei 2024 om 20:22
Die laatste alinea's.....geweldig. Dit is 1 op 1 wat een gezegd werd op de eerste persco na de overname van Jordania door die over enthausiaste meneer met die kraaloogjes. Ik lig nog steeds vlak van het lachen als ik dat moment voor de geest haal.
 
kevinho026
 
2
7 mei 2024 om 20:27
Schrik niet: Vitesse gaat vanaf nu voor de titel! Op zich slaat het idee wel ergens op, ware het niet dat je dan een combi van geld inflow + goed beleid + geduld moet hebben. Gaan vaak niet lang genoeg samen, waardoor uitdagers met succes er toch aan ten onder gaan als de geldschieter wegvalt (AZ/Scheringa) of het beleid uit het raam gaat (Twente/Munsterman). Degene die het allemaal combineren gaan dan ook niet vaak naar NL maar pakken een competitie met meer prestige.
 
Sirius
 
1
7 mei 2024 om 21:18
Dat is vooral interessant op papier, maar niet in de praktijk. De hele reden dat Vitesse eerder een buitenlandse investeerder kon vinden, was omdat het heel makkelijk richting de subtop en Europees voetbal te duwen was en omdat er financieel rendement in zat. Wisten die Russen veel dat ze ooit af zouden moeten zien van die lening om niet nog grotere problemen te krijgen... Voorheen was het eigenlijk risicoloos: Je pompt miljoenen in een club en koppelt dat terug in de vorm van een lening. Die gaat gewoon mee naar de volgende eigenaar en de totale schuld stijgt en stijgt maar. Mensen vergeten nogal makkelijk dat Vitesse eigenlijk gewoon een schuld had van 155 miljoen euro en niemand weet eigenlijk hoeveel geld die eigenaren uit de club hebben gehaald om hun injecties deels te compenseren.
 
kevinho026
 
0
7 mei 2024 om 22:08
Nouja, geen persoon die beetje bij z'n verstand was buiten het Abrahamovic-nerwerk zou daadwerkelijk die schuld inlossen, dus waar zit dat rendement? Dat ze ergens ver weg in de bedrijfseconomische structuur wat konden schuiven met aftrekposten o.i.d.? p.s. ik heb me nooit verdiept in het Guardian onderzoek destijds, als je hierop baseert wil ik die moeite wel eens nemen. Ben oprecht benieuwd.
 
Sirius
 
1
7 mei 2024 om 21:10
Redelijk kleine investering? Europees voetbal? Er moest zo`n 8 miljoen euro per seizoen bij om als een subtopper te kunnen leven en dan hebben we het enkel over het dichten van gaten in de begroting. Even om het in perspectief te plaatsen: Transferbalans in de afgelopen 14 jaar (ongeveer): Gekocht: 30 miljoen Verkocht: 80 miljoen Dat betekent dat er los van die 155 miljoen euro die in de club gepompt is er ook nog eens 50 miljoen euro is verdampt. De club was/is een geld-slurpende machine en had in de afgelopen 14 jaar een uitpuilend salarishuis waar je `u` tegen zegt als subtopper. Als je die club weer richting subtop wilt krijgen en houden, moet de schuld van 20 miljoen euro afgelost worden, de koop-verkoop ratio moet minimaal 3 op 8 zijn en er zal ieder seizoen zo`n 8 tot 10 miljoen euro bij moeten. O ja, dan moet je ook nog parels als Bony zien te vinden en je moet dat salarishuis weer flink opkrikken. Over een periode van 5 jaar gaat dat in het huidige voetbalklimaat minstens 100 miljoen euro kosten. Het is het simpelweg niet waard, want dat geld ga je er als eigenaar nooit enigszins uit krijgen. Het stadion is niet in eigen beheer, de winst daaruit is flink beperkend, gemeente is er allang klaar mee en al het geld dat Vitesse binnen zou harken, moet ook binnen de club zelf blijven, want dat geld kunnen ze sowieso niet missen. Waarom zou een buitenlandse investeerder dan voor Vitesse kiezen?
 
kevinho026
 
0
7 mei 2024 om 22:10
Transferresultaat zit in principe al in dat negatieve resultaat van 155m verwerk via resultaat vergoedingssommen, no? Saldo van afschrijvingen op huidige selectie, voor zover aangekocht, gecorrigeerd voor boekingsresultaat op verkochtte spelers.Verder overigens eens met alles hoor, het is een geldverslindende machine en ik moest lachen om Parrey zijn ambitie om er met zijn generieke plan een zogenaamde geldmachine van te maken.
 
Sirius
 
0
7 mei 2024 om 23:26
Niet per se. Vitesse had qua transfersaldo eigenlijk altijd wel een positief resultaat, terwijl er ieder jaar miljoenen bij moesten. Het is dus dat er ondanks het positieve transferresultaat erg veel geld bij moest.
 
Chuck01
 
1
7 mei 2024 om 19:21
Buitenlandse investeerders willen maar een ding en dat is snel meer geld eruit halen. Als er 1 club is waar dat dus niet gaat werken dan is het wel Vitesse. Niks in eigen beheer dus nieuwe investeerder is weer gedoemd te mislukken.
 
Nijogeth
 
1
7 mei 2024 om 20:09
Nou, er zijn er anders genoeg die er status uit willen halen en er geen winst uit verwachten.
 
tinus45
 
2
7 mei 2024 om 20:24
Alleen degene die er status uit willen halen hebben geen geld.....degene met geld, investeerders dus, hebben geen enkele behoefte aan status met een KKD club, die willen snel geld maken. Je weet toch hoe dat werkt....
 
Sirius
 
0
7 mei 2024 om 21:21
Maar Vitesse is niet eens een AZ of FC Twente, laat staan een Ajax, PSV of Feyenoord. De investeerders die het voor aanzien doen, draaien zich niet eens om voor de Nederlandse top. Die kopen dan gewoon een club in een top competitie, met name ook omdat Nederlandse clubs met een achterban zich niet zomaar laten verkopen. Zo heeft FC Twente ooit zelfs meerdere malen Red Bull laten schieten, terwijl de Nederlandse top jaarlijks gepolst wordt. Chuck01 heeft dus een punt dat buitenlandse investeerders bij een club als Vitesse vooral kijken naar financieel rendement. Niet per se op de korte termijn, maar absoluut op de lange... Dat was die Russen ook bijna gelukt, zij het niet dat ze min of meer verplicht werden om die giga-lening kwijt te schelden. Anders had Vitesse erin gezeten voor een alsmaar stijgende lening die ze uiteindelijk gewoon hadden moeten betalen, ooit.
 
Chuck01
 
0
7 mei 2024 om 21:37
Inderdaad en als je bij vitesse op de lange termijn geld wilt verdienen dan moet je er eerst heel veel geld instoppen wil je er iets uithalen op de lange termijn. Ze moeten proberen mensen met een vitesse hart in te laten stappen. Maar dat zal nog niet meevallen aangezien dat al jaren niet gelukt is.
 
Daei16
 
1
8 mei 2024 om 07:52
Zo’n lex Lammers is toch gewoon doorgeslagen fan? In welk universum is Vitesse miljoenen waard? Enig verstand van hoe waarderingen werken heeft die klaarblijkelijk niet.
 
Oude garde
 
9
7 mei 2024 om 19:33
Ik zou zeggen wacht eerst eens af wat vitesse zelf zegt,iedereen weet dat de Gelderlander een nijmeegse krant is en alles probeert om vitesse in een slecht daglicht te zetten.
 
VakkieMaluku
 
4
7 mei 2024 om 19:59
In Nijmegen denken we precies andersom en vinden we de Gelderlander een Arnhemse krant. Denk dat het een krant is die gewoon sowieso het randje opzoekt om lezers te trekken...
 
kevinho026
 
0
7 mei 2024 om 20:30
Heb ze verdomd negatief gezien bij vlagen. Als dat bij 'jullie' ook zo is kunnen we ze met een beetje onderzoek misschien wel ontmaskeren als Apeldoorners, bah. Al denk ik dat je 'het is gewoon een krant' dichter bij de waarheid ligt. Ik hoop trouwens niet dat we in een Saoedisch netwerk komen; net als bij Parrey zie ik niet in hoe we daar nou écht mee vooruit komen op de lange termijn.
 
Hazardos
 
8
7 mei 2024 om 19:48
Als dit waarheid gaat worden moet de supportersvereniging al het verzamelde geld van de donaties per direct terugstorten. Dit is niet waar mensen voor hebben gedoneerd.
 
London Calling
 
0
7 mei 2024 om 21:02
Er is 1.5 miljoen binnen maar nog 18.5 miljoen (met op een deel daarvan een hele hoge rente) te gaan. Die zullen ze toch ergens vandaan moeten gaan halen.
 
Hazardos
 
0
7 mei 2024 om 23:16
Dat begrijp ik wel, maar je laat mensen doneren met het verhaal dat je een doorstart maakt en een kleine club wordt. Mensen leven nu met ons mee en zien eindelijk een positief Vitesse. En trouwens, ik neem aan dat die partijen uit het Midden Oosten niet opkijken van 1,5 miljoen extra
 
tinus45
 
2
7 mei 2024 om 20:08
He're we go all over again... En ik maar denken dat het antwoord op de vraag was "aan het einde van de regenboog".
 
Sirius
 
1
7 mei 2024 om 20:58
Dit lijkt me eigenlijk meer een handige tactiek om slapende honden proberen wakker te maken, mochten die uberhaupt bestaan. Vitesse was interessant voor buitenlandse investeerders in de Eredivisie en dan vooral voor die investeringsgroepen die meerdere clubs bezitten. Echter heeft Vitesse nu een schuld van 20 miljoen euro en enorm hoge kosten voor een degradant. Er moet zo ontzettend veel geld bij om die club in de subtop te houden dat het eigenlijk alleen maar geld kost. Bovendien stal je momenteel ook niet zomaar even talenten bij Vitesse, aangezien het salarishuis behoorlijk laag zal liggen. Verder mag ik toch hopen dat ze hebben geleerd van dit alles. Als je op eigen kracht die licentie niet kunt behouden, heb je eigenlijk geen draagvlak. Dan is het ook een kwestie van tijd voor de bom weer explodeert en dan kun je het direct schudden. Maak een plan, bouw het bijbehorende fundament en wordt weer echt een voetbalclub. Dan is Vitesse ook op z'n best!
 
Socrates2021
 
0
7 mei 2024 om 21:11
Van de regen in de drup
 
basbroek
 
0
8 mei 2024 om 20:55
Als Vitesse supporter hoop ik niet op weer een buitenlandse investeerder. Noem mij maar een romanticus. Maar ik zie liever Vitesse nog in de KKD spelen. En dan ook nog liever in een ander stadion dan het Gelredome. Laten we maar op Papendal spelen. In een klein stadion zoals vroeger. Dan maar slecht voetbal.met een goede sfeer. Met mensen binnen de club met een Vitesse hart. I.p.v een stadioneigenaar die helemaal uitknijpt. En een eigenaar die niet echt doneert zoals bij Utrecht maar alles weer omzet in een lening. We krijgen nu de kans om weer baas te worden in eigen huis. Mits we de licentie behouden.