De Jong hinkt op twee gedachten: 'In de zomer is niets uit te sluiten'
Maandag, 8 mei 2017 om 09:59

Luuk de Jong kijkt terug op een teleurstellend seizoen bij PSV en zag zondag tegen FC Groningen hoe de talentvolle Sam Lammers een punt redde voor de Eindhovenaren. Laatstgenoemde kwam als invaller binnen de lijnen als vervanger van de geblesseerde Jürgen Locadia en drukte meteen zijn stempel. Lammers dacht ook nog de winnende te maken, maar deze werd afgekeurd.

De Jong verloor zijn basisplaats onder trainer Phillip Cocu. In Groningen verscheen hij weer aan de aftrap, maar wist hij het niet niet te laten bollen. "Voor Sam vind ik het persoonlijk mooi dat hij hier scoort. Een prima gozer, die zich al een tijdje aandient op de trainingen", reageert De Jong in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De aanvoerder van de Eindhovenaren erkent dat hij een slecht seizoen heeft gedraaid. "Ik baal er zelf ook van, maar wil ook revanche. Op dit moment ben ik alleen met PSV bezig. In de zomer is niets uit te sluiten, maar volgend seizoen wil ik dolgraag weer het niveau van de vorige twee jaren zien te halen."

Meer: PSV is officieus landskampioen na grootste uitzege ooit in clubgeschiedenis: 0-8

Lammers is op zijn beurt blij dat hij zijn stempel heeft kunnen drukken in het eerste elftal. Dat deed hij dit seizoen al veelvuldig bij Jong PSV in de Jupiler League. Hij zijn nabije toekomst er uit ziet, is voor hem nog een vraagteken. "Ik begin met veel energie straks aan de voorbereiding en dan zien we hoe het loopt. En als ik bij Jong PSV speel, ga ik er ook voor. Ik hou van wedstrijden spelen, waar dan ook."

Meer nieuws
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
0
   
19:38
19:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
   
19:24
19:24
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
20
   
19:08
19:08
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
4
   
19:00
19:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (35)

 
GJ7300
 
12
8 mei 2017 om 10:05
Tjee, gaat nergens meer over en dan mag Lammers opdraven. Heel apart. Zodra de Jong vertrekt (maar waarheen??) dan wordt er weer vol ingezet op een eerste spits. Lammers mag blij zijn met paar wedstrijdjes..
 
Selassi 020
 
3
8 mei 2017 om 15:26
Ben het heel erg met je eens. Maar mijn vraag is, hoezo de Jong verkopen? Snap dat hij een pover seizoen heeft gedraaid, maar wat mensen vergeten; Van Ginkel werd node gemist van de zomer tot winter, en het belangrijkst: Locadia was geblesseerd. Locadia werkt als een soort bliksemafleider voor de Jong. Met zijn fysiek, kopsterkte en balvastigheid maakt hij ruimte voor de Jong die dit seizoen veel meer op een eiland kwam te staan, en bovendien ook vorm miste. Ze hadden vorig seizoen een hele natuurlijke klik, waar ze het elkaar niet misgunde om te scoren. Ik denk dat dat, het ontbreken van V Ginkel, en de downfall van Guardado (die vorig seizoen zijn beste seizoen van zijn carriere heeft gespeeld) de grootste factoren waren dit seizoen, waarom het allemaal niet zo lekker liep met De Jong. Neem daar nog de vormdip van de assistkoning van vorig seizoen er bij, en het is allemaal best verklaarbaar, en zeker niet allemaal bij Luuk neer te leggen. Ik denk dat PSV in hun handjes mag wrijven met Luc, en dat als je de wind mee hebt, hij er zo weer 20-35 in legt in een seizoen. Zou hem, tenzij hij zelf zijn zinnen zet op een vertrek, zeker nog een seizoen de kans geven
 
NUFC_U2
 
9
8 mei 2017 om 10:11
Heeft al 2 totaal mislukte Europese avonturen achter de rug. En dit seizoen was het ook helemaal niets. Ben benieuwd aan wat voor club/competitie hij nu denkt. PSv zal er rekening mee moeten houden dat het geen toptransfer gaat worden. Maar ze zullen redelijk snel akkoord gaan, want een gewezen aanvoerder op de bank houden is voor beide partijen ook een behoorlijk gezichtsverlies !
 
Siceramo
 
2
8 mei 2017 om 14:17
Een Luuk de Jong in vorm is beter dan Locadia en Lammers, dus wie moet psv dan halen als vervanger van De Jong? Ik zou De Jong nog een kans gunnen. Natuurlijk draait hij een slecht seizoen, maar ook de rest van de psv'ers spelen minder dan in de voorgaande twee seizoenen. Bovendien heeft De Jong in de tweede seizoenshelft vrijwel geen voorzetten gehad waar hij iets mee kon.
 
NUFC_U2
 
0
8 mei 2017 om 14:36
Klassieke buitenspelers zijn er bijna niet meer. Daarom hebben veel clubs ook een andere type spits. Verder ben ik van mening dat Locadia echt niet voor De Jong onder doet. Daarom hem simpelweg vertrouwen geven !
 
RKSman
 
2
8 mei 2017 om 15:01
Ik verwacht dat ze Huntelaar ophalen als Luuk de Jong vertrekt, dat zou de beste oplossing zijn. Die kan prima nog een jaar of 2 mee in de Eredivisie, en je kan hem rouleren met Lammers en Locadia eventueel. Huntelaar heeft er al in de jeugd gespeeld dus hij kent de club. Bij Ajax is er ook geen plek voor Huntelaar vind ik, die moeten lekker doorgaan met Dolberg, en er eventueel nog een talent bij halen.
 
Selassi 020
 
0
8 mei 2017 om 15:31
@ Nufc_u2 Het zijn hele andere type spelers, Luuk de jong is echt een goaltjes dief, die goed kan afmaken en op de goede plaats staat. Locadia is veel meer een krachtpatser, die ook een goede dribbel en afstandsschot heeft. Denk dat beide inderdaad niet veel van elkaar onderdoen, maar dat het goed is om verschillende type spelers te hebben, omdat sommige wedstrijden en situaties andere oplossingen vragen.
 
Psveindhoven19
 
6
8 mei 2017 om 10:14
Mocht de Jong wel verkocht kunnen worden dan zal Sam Lammers tweede spits worden, ik ga er dan een beetje vanuit dat Locadia de eerste spits wordt.
 
Conti
 
1
8 mei 2017 om 14:36
@ Psveindhoven19 Ik mag hopen dat het dan inderdaad op jou manier gaat. Zo niet is dat namelijk een teken voor zowel Locadia als Lammers: Weinig tot geen vertrouwen in hun. Kan niet volgen hoe je dat anders kan interpreteren. Locadia vind ik persoonlijk een erg leuke spits. Dan is Lammers een goede tweede spits. Hij is ook 'alweer' 20 jaar. Dus die jongen dient nu toch wel zn minuten voor PSV te gaan maken. Moet PSV alleen wel als de wiedeweerga gaan scouten op flankspelers, mag toch hopen dat die positie toch wel de prio heeft bij Brands?
 
Rochus
 
3
8 mei 2017 om 10:15
Ik verwacht niet dat als de Jong vertrekt, Lammers eerste spits wordt. Dit zou redelijk uniek zijn voor Psv. Ik verwacht dan dat ze een nieuwe eerste spits aantrekken. Zou jammer zijn, want met Lammers en bergwijn win je gewoon 50% van de ED wedstrijden. Nog een leuke rechtsbuiten en dan bouwen aan de toekomst. Met een beetje geluk gaan er bij Ajax 3-4 sterktehouders weg en dan wordt het volgend jaar spannend voor de titel. Feijenoord verwacht ik niets van volgend jaar, het geluk van hun is voor de komend 18 jaar weer op.
 
 
7
8 mei 2017 om 10:41
@rochus Je hebt veel verwachtingen, maar aangezien die helemaal nergens op zijn gebaseerd, vrees ik dat je ernstig teleurgesteld gaat worden. Ajax heeft voldoende talenten ter beschikking heeft om het vertrek van enkele sleutelspelers zonder al teveel kwaliteitsverlies op te kunnen vangen. Bovendien zijn de spelers waar jij op doelt, allen in het bezit van een langdurig contract en liggen door dhet Europese succes van de club ook nog eens goed in de markt waardoor ze bij verkoop veel geld in het laadje zullen brengen, waarmee Overmars weer de transfermarkt op kan. En nu hij meer geld tot zijn beschikking heeft, doet hij het ook daar steeds beter. Ook ligt het voor de hand dat het door datzelfde Europese succes iets aantrekkelijker is geworden om voor Ajax te spelen. Wat kan PSV daar tegenover stellen, nu de selectie op de schop moet, de transferwaarde van de spelers door slechte prestaties aanzienlijk zal zijn gedaald en er aan deelname aan de EL alleen iets valt te verdienen als je tot de eindfase weet door te dringen? Dat je de titel van Feijenoord louter toewijst aan de factor geluk, terwijl die club al het hele seizoen bovenaan staat en als men kampioen wordt, dat helemaal op eigen kracht heeft gerealiseerd, geeft aan dat hetgeen je opschrijft alleen maar is bedoeld om je zelf moed in te praten en met valide argumenten of normaal realiteitsbesef helemaal niets heeft te maken. Dat is overigens niet zo heel vreemd want als ik PSV supporter zou zijn zou ik me ook ernstig zorgen maken als ik mijn club iedere week meer zag schutteren terwijl de concurrentie steeds sterker lijkt te worden en/of met minder materiaal wel aansprekende resultaten weet te bereiken.
 
wvisch
 
4
8 mei 2017 om 11:10
Waarom zou ik me zorgen moeten maken als PSV supporter? Niemand weet hoe de selecties van de top 3 er voor volgend seizoen eruit zien. Dat PSV dit jaar de boel niet op een rijtje heeft dat kan een keer gebeuren. De 2 seizoenen daarvoor was het prima geregeld, en waarom zou dat volgend seizoen niet weer lukken. PSV staat er financieel beter voor dan bijv 3 jaar geleden en toen waren ze ook in staat om een kampioenswaardig elftal neer te zetten. Dus ik maak mij er helemaal maar niet druk om.
 
Edo
 
1
8 mei 2017 om 12:14
Wacht anders eerst even een week, in plaats van allemaal verwachtingen hebben. Als Feyenoord wint = Champions League = geld = betere selectie. Als Feyenoord verliest = drama = minder geld = minder aantrekkelijk voor nieuwe spelers Als Ajax de EL wint of kampioen wordt, dan is de sky the limit. Geld, aantrekkingskracht, veel talenten die klaar staan. Wint Ajax niks en wordt het EL, dan worden eventuele topverkopen ook weer moeilijker in te vullen. PSV moet gewoon een complete renovatie gaan doen. Alleen als daar een geweldige transferperiode wordt gedraaid, wat ik een wonder zou vinden, dan doet PSV weer mee.
 
chyno
 
1
8 mei 2017 om 12:51
Maar Kopen en verkopen is altijd de kracht van PSV geweest. Het is ongelofelijk hoe PSV sinds ik een klein kind was elk jaar een kampioenswaardig elftal neerzetten. Want ook de keren dat PSV geen kampioen werd, hadden ze een elftal die makkelijk mee kon strijden om de kampioenschap. Volgend seizoen gaat half nederland weer zoals altijd voorspellen dat PSV kampioen word.
 
Edo
 
2
8 mei 2017 om 13:24
Dat laatste geloof ik niet, zeker niet als Feyenoord nu kampioen wordt. Dan heb je Feyenoord met geld en een enorme boost in het zelfvertrouwen. Die kunnen dan eindelijk echt goed inkopen. Met Ajax gaat het sowieso goed, zowel financieel als qua selectie en trainer. Dus PSV moet wel iets heel bijzonders doen om dan favoriet te zijn. Met het eerste ben ik het wel eens. PSV koopt en verkoopt vaak goed. Wat ik wel een verschil vind, is dat de klad er nu echt in zit. Dat is niet vaak zo geweest. Het is nu lastiger om te verkopen (want weinig spelers in vorm) en te kopen (want een minder aantrekkelijke club om naartoe te gaan). Daarom denk ik dat het nu lastiger is dan anders.
 
Wouterke
 
2
8 mei 2017 om 10:18
Ik denk persoonlijk dat het heel moeilijk wordt om De Jong te verkopen. Hij is natuurlijk al een keer mislukt in het buitenland, maar hij heeft ook nog eens dramatisch seizoen achter de rug. Met hem in de spits is het nu veel te statisch bij Psv, zeker nu Willems de ballen niet meer panklaar op zijn hoofd legt. Ik moet er niet aan denken dat hij nog een seizoen de eerste spits is.
 
siepie
 
0
8 mei 2017 om 12:38
Hij is zelfs al twee keer mislukt, zowel bij Gladbach als bij Newcastle. Dus uit die twee landen hoeft hij niet snel een aanbieding te verwachten. Tenzij PSV een heel laag bedrag vraagt of Luuk de Jong interesse heeft in een transfer naar China, zie ik hem niet snel vertrekken.
 
Fabregast
 
0
8 mei 2017 om 10:24
Eindelijk krijgt Lammers zijn kans, had al veeel eerder gemoeten. De jong krijgt momenteel nog geen deuk in een pakje boter. PSV zou veel meer met de jeugd moeten doen, en voornamelijk deze jongen!
 
3*Ajax
 
4
8 mei 2017 om 10:49
Nou heeft luuk ook wel heel veel pech dit seizoen. Zo'n kopbal zoals in de 1ste helft zat er vorig jaar altijd in en nu maakt de keeper opeens een wereldredding. Zo heeft hij nog wel 10 kansen gehad die de keepers geweldig pakte, maar waar vorig jaar er 6 of 7 van inzaten. Zitten die er in kom je vanzelf wel in vorm. Blijft het uit raak je het hele gevoel kwijt.
 
Edo
 
1
8 mei 2017 om 13:28
En vermoedelijk zegt De Jong dit ook tegen zichzelf. Daar word je dus niet beter van, je sust jezelf in slaap zo. Het zou best kunnen dat er ballen nu niet in gingen die er vorig jaar wel in gingen. Maar dat zegt niks: misschien zegt het zelfs wel dat hij vorig jaar veel geluk had. Maar eigenlijk ziet iedereen natuurlijk gewoon dat hij zelf niet scherp is, niks creã«ert, niks afmaakt, en er verongelijkt bij loopt. Dat heeft natuurlijk niks te maken met pech. Als het zo lang duurt als bij hem, dan is het een van twee opties: of hij is gewoon niet zo goed als het vorig jaar leek, of zijn instelling is gewoon niet goed genoeg.
 
Master D
 
1
8 mei 2017 om 10:35
Moet nog maar zien dat er in de zomer iets komt voor Luuk. Zo overtuigend was zijn seizoen tenslotte niet en op basis van zijn verleden haal je hem ook niet als buitenlandse club. Ben benieuwd wat ze met Lammers gaan doen. Had al meer minuten mogen maken wat mij betreft, maar zo lopen er wel meer bij Jong PSV die ze al hadden kunnen brengen.
 
mayarood
 
1
8 mei 2017 om 10:43
PSV moet van de Jong af zien te komen. Een jaar op de bank zal hem vervelend in de groep maken. Desnoods afkopen zijn contract. Geldt ook voor Willems, die kan zich al lang niet meer focussen op de eredivisie. Guardado wordt al niet meer verlengd, dus wordt ook richting uitgang geduwd.
 
Edo
 
0
8 mei 2017 om 13:31
Ik ben vooral benieuwd wat hij achter de schermen tegen de trainers en begeleiders zegt. Wat speelt er in zijn hoofd? Durft hij onbevooroordeeld naar zichzelf te kijken, of houdt hij zich vast aan het verleden? Doet hij er alles voor om beter te worden? Wij kunnen dat volgens mij niet echt beoordelen. Volgens mij kan je hem nooit goed verkopen. Niemand zal nu geã¯nteresseerd zijn. Dan hangt het er dus vanaf hoe hij achter de schermen is: biedt dat basis voor vertrouwen dat het weer goed komt? Dan moet je hem gewoon houden.
 
DMS
 
4
8 mei 2017 om 10:54
Lammers en Gudmundsson doorschuiven naar de selectie, zo niet dan kun je net zo goed stoppen met heel Jong Psv. De Jong, tja wat moet je daar nou mee. Twee seizoenen heel belangrijk geweest, afgelopen seizoen ten onrechte laten staan. Een stap hogerop is financieel wellicht mogelijk, kwalitatief niet denk ik.
 
TrebleX
 
0
8 mei 2017 om 11:57
Dan moet je wel een trainer hebben, die de talenten een kans wilt geven. Onder Cocu zal dit niet snel gebeuren.
 
cabinessence
 
1
8 mei 2017 om 11:41
Misschien dat er nog wel een club komt die met De Jong een gokje durft te wagen. Na twee dramatische seizoenen in het buitenland stond hij er bij PSV immers wel meteen weer. Misschien dat hij nu opnieuw zijn draai kan vinden in een andere omgeving. En spitsen die, mits in vorm, meer dan 20 keer in een seizoen kunnen scoren en ook de nodige assists leveren liggen niet voor het oprapen.
 
TrebleX
 
0
8 mei 2017 om 11:56
Misschien moet De Jong teruggaan naar FC Twente. Luuk is een spits die van de assisten moet hebben. Zelf kan hij geen kans creã«ren en loop vaak vast met de bal als hij met de bal aan de voet aan het rennen is. Dit seizoen heeft hij veel 100% kansen gehad om te scoren, maar heeft het onbenut gelaten (heeft niks te maken met assisten). PSV heeft in de persoon van Cocu een trainer zonder lef. Hij heeft te lang zijn hand boven Luuk gehouden en veels te laat ingegrepen. Hij had Lammers al lang aantal wedstrijden moeten laten spelen i.p.v. Luuk. Ook had hij de mogelijkheid om met Siem in de spits te spelen. Van mijn part mag Cocu ook weg.
 
JustPSV95
 
0
8 mei 2017 om 12:04
Ja inderdaad cocu lijkt door zijn verschikkelijke eerste seizoen het niet meer te durven jeugd de kans te geven.
 
JustPSV95
 
0
8 mei 2017 om 12:13
Hoop dat de Jong verkocht weet te worden aangezien hij te duur voor de bank is. De Jong heeft ons prijzen bezorgt met goals, maar wanneer het koppend niet lukt zoals dit seizoen worden zijn beperkingen duidelijk zichtbaar. Beperkte techniek waardoor het voetballend niet veel is, scoort ook nauwelijks met zijn voeten. Verder een te lage handelingselheid en gaat dit seizoen te vaak lopen met de bal, waardoor die de bal steeds kwijtraakt. Sommige goede kopkansen werden geweldig gered maar over het algemeen is het koppend ook minder. Hij krijgt minder kopkansen en kan het voetballend niet. Dit seizoen veel te veel krediet gehad en te veel (100%) kansen gemist. Hopelijk krijgt nu locadia langere tijd de kans als eerste spits, maar met cocu weet ik het allemaal niet. Laad zich dit seizoen toch veelal leiden door angst, ook qua veldspel.
 
4Ever4Ajax
 
0
8 mei 2017 om 12:45
Hij hinkt op 2 gedachten? Wat zou hij willen dan waarbij de aankopende club interessant is? Ik kan me niet voorstellen dat een goede club (middenmotor Engeland of Duitsland ofzo) Luuk de Jong wil hebben. Ik denk dat De Jong niet zoveel te kiezen heeft zelf. Ik zou als ik PSV was proberen te verkopen aan China ofzo, en een ervaren spits aantrekken die Lammers kan meetrekken zodat hij een jaar later de vaste spits is.
 
Edo
 
0
8 mei 2017 om 13:34
Moet hij zelf wel naar China willen. De Jong zal er zelf ook niet blij mee zijn, met zijn plek bij Psv. Volgens mij moet een goede begeleider of sportpsycholoog eerst eens kijken of er vertrouwen is dat het goed kan komen. Dan kan je als speler zelfs met de club afspreken dat je even in de luwte gaat staan, om je vorm terug te vinden. Maar vertrekken is nu voor beide partijen geen ideale optie. Je krijgt niet veel meer voor hem, en zelf zal hij niet in topvorm bij een nieuwe club verschijnen.
 
4Ever4Ajax
 
1
8 mei 2017 om 13:52
Eens Edo, moet hij zelf ook willen natuurlijk. En inderdaad, een sportpsycholoog kan wellicht hem helpen terug in zijn vel te komen. Voor de Eredivisie kan hij, mits in vorm, van grote waarde zijn.
 
YellowBlacks
 
0
8 mei 2017 om 13:28
PSV moet gewoon werken aan een nieuw elftal en niet meteen voor succes gaan, door een lading spelers aan te trekken. Spelers als Zoet, Willems, Arias, Moreno, Guardado, Propper en de Jong moeten ze gewoon verkopen. Hiervoor moeten ze vooral de jeugd laten doorstromen, met een paar gerichte aankopen. Voor de aankopen zouden ze zich vooral kunnen richten op spelers met ervaring, maar wel met kwaliteit.
 
ngocquy
 
1
8 mei 2017 om 15:51
PSV hadde laatste wedstrijden tegen Twente, Ado Den Haag en gisteren tegen groningen gewoon moeten winnen dan hadden zelfs op de laatste dag nog mee kunnen doen om de titel. Dan hadden ze nu 79 punten gelijk met Feyenoord. Het beste voor PSV om een beweeglijke spits te halen. Misschien Unal van Twente?? Als je met Luuk de Jong wilt spelen moet je een type Luc Nilis halen die de bal voor hem klaar legt. De Jong is meer een afmaker en geen spits die een actie kan maken om een goal te maken