De Jong: 'Ik weet niet waarom ze het blijven doen, die centrale verdedigers'
Zondag, 29 juli 2018 om 10:05

PSV won zaterdag het laatste oefenduel van de voorbereiding. De Eindhovenaren waren dankzij treffers van Luuk de Jong en Gastón Pereiro met 2-1 te sterk voor Valencia. Het tweede PSV-doelpunt kwam tot stand vanuit een strafschop, nadat De Jong naar de grond was getrokken door Ezequiel Garay.

"Ik weet niet waarom ze het blijven doen, die centrale verdedigers. Ze hebben altijd de handen vol aan me. Ik had kunnen blijven staan, maar hij houdt me gewoon vast en ik kan niet springen. Als ik dan blijf staan, krijgen we niks. Ik vind dat hier meer op gelet moet worden en ik vind dit ook een terechte penalty", zegt De Jong in gesprek met Voetbal International. De 27-jarige spits was tegen Valencia de aanvoerder van PSV, maar weet niet of hij dat blijft.

Meer: PSV is officieus landskampioen na grootste uitzege ooit in clubgeschiedenis: 0-8

"Daar heb ik nog niets over gehoord van de trainer. Ik heb het altijd een eer gevonden om die band te dragen. Ik zit lekker in mijn vel en zal altijd hetzelfde doen op het veld, met of zonder band. Maar als ik de band krijg, is dat een grote eer", stelt de aanvaller. Trainer Mark van Bommel is content met het optreden van zijn ploeg, zo vertelt hij aan FOX Sports. "Valencia heeft gewoon een heel goede ploeg. We hadden even nodig gehad om de schroom van ons af te gooien."

Van Bommel zag zijn ploeg voor rust wat onwennig spelen. "Na rust vond ik ons in fases echt goed spelen, daar mogen we tevreden over zijn. De fases dat we goed spelen worden steeds langer, maar die moeten nóg langer worden", zegt de oefenmeester, die zich lovend uitlaat over Pereiro. "Gastón kan heel erg goed voetballen. Als iedereen meedoet in het elftal, zie je dat naar boven komen. Gastón is een stilist en zelfs als je niet voor PSV bent, vind je hem een mooie speler. Hij had vorig jaar soms wat dromerige momentjes, daar gaan we aan werken."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (67)

 
LePenseur
 
16
29 juli 2018 om 10:17
Hij ging makkelijk liggen inderdaad maar waarom kunnen de verdedigers idd niet gewoon de handen thuis houden? Bij de Jong ook weer, waarom toch weer ff die handen in de rug? Al ga je daar natuurlijk niet van vallen. Het wordt een aanvaller toch veelal lastiger/onmogelijk gemaakt om iets te kunnen doen zo. Gewoon veel pingels blijven geven (met VAR) en het stopt vanzelf dat vasthouden van verdedigers. Door de VaR worden schwalbes hopelijk ook minder.
 
LePenseur
 
39
29 juli 2018 om 10:40
Ik vind het te makkelijk om het te gooien “het is een contactsport”. Waarom moet die verdediger gisteren de Jong toch nog even een duwtje in de rug geven terwijl de bal zeker voor de keeper zou zijn. De verontwaardiging mistte ik overigens toen Isimat Mirin vorig jaar 3 pingels tegen kreeg voor soortgelijke acties. Dat vonden velen wel pingels en nu vaak niet tegen de Jong.. ook vreemd. Voor zowel verdedigers als aanvallers. Handjes thuis.
 
Ryan030
 
1
29 juli 2018 om 16:49
en onder een contactsport zoals voetbal bedoelen ze natuurlijk met de lichaamsdelen die niet strafbaar zijn.inprinciepe als jij ergens je handen of armen voor gebruikt inplaats van je schouders of benen waarmee je contact maakt met de tegenstander dan hoort dat een overtreding te zijn.
 
De Spreekwoord
 
9
29 juli 2018 om 10:28
Ik vind dat als je niet natuurlijk valt dat het geen penalty is. Robben zegt ook altijd: hij raakt me toch? Ja, maar dat is geen reden om over de grond te rollen.
 
LePenseur
 
22
29 juli 2018 om 10:36
Dus alleen vallen is een pingel? Als je onregelementair gehinderd wordt is het een pingel, of je nu valt of niet. Als je blijft staan wordt dat nooit beloond met een pingel al was het een pingel, dus gaan mensen liggen, waar vervolgens vaak ook weer misbruik van wordt gemaakt. Precies wat je zegt: het is idd geen reden om te gaan rollen, maar het is ook geen reden voor scheidsrechters om geen pingel te geven als ze blijven staan al worden ze onregelementair gehinderd.
 
FCRRR
 
15
29 juli 2018 om 11:33
De Jong zal hier een goeie leermeester aan van Bommel hebben kon ook altijd verontwaardigd met zijn armen in de lucht rond lopen
 
Gnabry27
 
1
29 juli 2018 om 11:41
Het is vooral om de reden dat de aanvaller het wel doet als de verdediger het niet doet. Aanvallers trekken en duwen ook aan alle kanten. Maar als daarvoor wordt gefloten is het maar een vrije trap. Als de scheids het niet ziet is de kans dus groot dat ze scoren omdat ze een veel groter voordeel hebben. Maar dit wordt dan afgedaan als slimmigheid van de aanvallers en geen killermentaliteit van de verdediger. Verdedigers worden als het ware gedwongen om contact te zoeken. Het risico op een tegendoelpunt is gewoon te groot aangezien de scheids veelal voor de aanvallende ploeg fluit. Echter slaan veel verdedigers hier te ver in door. Maar de oorzaak is zeker de situatie die ik hierboven geschetst heb. Dit is uit eigen ervaring en aan de hand van acties op tv waar de aanvaller een overtreding begaat t.o.v de verdediger waar niet voor gefloten wordt.
 
076Ray
 
32
29 juli 2018 om 10:19
Gelukkig doet de Jong nooit shirtje trekken.. Verder vind ik Psv fris en fit ogen. Echter als de VAR in NL komt denk ik tich dat Psv heel wat minder penalties krijgt.
 
roelreusel
 
7
29 juli 2018 om 10:21
Ja maar wanneer je Jong dit doet krijgt hij een vrije trap tegen een geen strafschop omdat hij zich meestal voorin bevind. Of te wel is dit niet zo dom.
 
Frederiklaan
 
40
29 juli 2018 om 10:36
Je gaat daar nog van schrikken. Ik verwacht juist dat PSV er meer gaat krijgen. Ik ben gaan letten op de hoeveelheid strafschoppen die Luuk mee had moeten hebben en dat waren er bijzonder veel, die hij dus niet gekregen heeft. Ik heb er vertrouwen in
 
Psv-er!
 
14
29 juli 2018 om 10:58
En hoeveel discutabele tegen vorig seizoen? In de eerste 10 wedstrijden hadden we er al 7 tegen gekregen ofzo.
 
PSVer4ever
 
4
29 juli 2018 om 11:01
Er waren er een aantal overdreven, maar dat waren een aantal pingels die we mee kregen ook. Ik kijk wel uit naar de VAR, die neemt toch enige discussie weg. Zoals we konden zien op het WK blijft het interpretatie van een scheids en zal er soms discussie blijven, maar ach dat blijft leuk.
 
ajaxfan158
 
2
29 juli 2018 om 11:11
Ik kijk ook uit naar de VAR. Alleen zal er helaas altijd discussie blijven zolang er geen afspraak komt over vasthouden. Als (in het geval van de Jong), de scheids een penalty geeft, zal de VAR hem waarschijnlijk ook geven. Als de scheids hem niet geeft, zal de VAR ook veel eerder geneigd zijn er niets voor te geven. Dat is op het WK wel gebleken.
 
BJP79
 
2
29 juli 2018 om 11:01
Gister was geen penalty maar een schwalbe. Maar goed, ik vind 80 van de gegeven penalties onzin en makkelijk.
 
Constant kante
 
3
29 juli 2018 om 14:14
Bjp79 Dan denk ik dat jij niet de spelregels van het voetbal hanteert maar kennelijk een setje eigen regels met dingen als 'een penalty moet je verdienen', 'als de bal niet meer speelbaar is of de kans voorbij dan geef je geen penalty' en weet ik allemaal nog voor regels die helemaal niet bestaan. Ga anders eens uit van de spelregels zoals ze nu bestaan en probeer dan nog eens goed te beoordelen of je echt 80% onzinnig en makkelijk gegeven vind.
 
Gerard13
 
48
29 juli 2018 om 10:20
Gelukkig houd de jong in de duels ook altijd z'n handen thuis en zit hij nooit aan verdedigers. Kom op het is veldvoetbal geen zaalvoetbal. Gaat altijd lekkere makkelijk liggen en als hij geen penalty meekrijgt hoor je hem altijd zeuren.
 
JasonRhijn
 
7
29 juli 2018 om 10:54
Schijnheilige praat van hem. Voetbal is sluwigheid en handigheid profiteren van de situatie klaar. Maar ga nou niet vertellen hoe de spelregels veranderd moeten voor een simpele voetballer. Die in de Eredivsie er niet eens bovenuit steekt.
 
Psv-er!
 
11
29 juli 2018 om 11:00
Nee hij steekt er niet bovenuit? Dan mag jij mij op dit moment twee betere spitsen noemen. Succes!
 
PSVer4ever
 
22
29 juli 2018 om 11:05
Probeer niet te veel te reageren op dit soort provocaties. JasonRhijn is niet bepaald een PSV-fan en is zijn frustraties zelden de baas. Tuurlijk steekt Luuk de Jong er bovenuit, want elke tegenstander heeft een hekel aan hem, wat dus al genoeg zegt. Verder is hij voor ons super belangrijk.
 
JasonRhijn
 
7
29 juli 2018 om 11:07
Het zegt heel veel over het gemiddelde niveau. Als die Johnsen van ADO met mindere spitsen om zich heen meer scoort. Kom is op man. Dit is typerend hoe de menig voetbal kijker kijkt. Ja in de Eredvisie behoort hij zeker bij de top. Ga je met hem buiten Nederland spelen. Dan is het een simpele spits. Vind je het gek dat niemand hem wilt ophalen. Waarom is hij geen basis speler bij oranje dan?
 
Skede
 
28
29 juli 2018 om 11:26
Jason wat heeft dat in vredesnaam te maken met deze discussie? Echt, soms zeg je hier iets zinnigs, maar 9/10 keer komt er echt alleen maar onzin uit en voer jij discussies puur gebaseerd op je gevoel en clubvoorkeur. Serieus, ga toch eens gewoon een mening vormen op basis van feiten, niet alleen maar om te laten merken dat een bepaalde speler niet bij jouw Ajax voetbalt. Zo moeilijk is dat toch niet? Wat je hierboven allemaal zegt is, naast dat het totale onzin is, compleet irrelevant aan deze discussie.
 
PSVer4ever
 
11
29 juli 2018 om 11:28
Het zegt over jou dat jij geen wedstrijden van PSV kijkt, want dan zou je zien dat De Jong heel belangrijk is voor ons. Waarschijnlijk kijk jij, als al kijkt naar PSV, met frustraties. Dat veel fans uit Amsterdam vooral ook De Jong niet mogen zegt genoeg over zijn kwaliteiten. Dat hij bij oranje niet speelt interesseert mij overigens niet. In dit oranje, waar weghorst zelfs speelt, hoef ik Luuk niet persé te zien. Blijft overigens de beste kopper van de eredivisie.
 
JasonRhijn
 
1
29 juli 2018 om 11:35
Nogmaals dat zegt heel Nederland. Luuk is voor de Eredivsie zeer belangrijk en voor PSV. Maar als we buiten Nederland gaan dan valt hij minder op met goals. Hij is dan een simpele spits. Dat is toch zo of niet? Ik denk dat je op korte termijn afscheid van hem moet nemen. En over moet gaan op spelers als Romero.
 
PSVer4ever
 
10
29 juli 2018 om 11:48
In je eerste reactie zeg je totaal iets anders, maar dan zijn we het uiteindelijk eens. Dat Luuk nooit absolute top wordt of is geweest maakt mij helemaal niets uit zo lang hij zo belangrijk is bij ons. Ik hoop ook dat Maxi nog beter is, maar dat is een totaal ander type. We gaan het meemaken.
 
JasonRhijn
 
0
29 juli 2018 om 11:52
Luuk moet zelf ook naar zich zelf kijken. Spitsen horen de verdedigers te naaien en andersom ook. Dit is een kat en muis spel met elkaar. Luuk doet dit zelf ook in de Eredivisie.
 
watta
 
4
29 juli 2018 om 11:58
Nu Dost gestopt zou ik De Jong in de basis zetten. Is een etterbakje die altijd hard werkt. En trots is dat tenue te dragen. Zou hem boven spelers als Weghorst kiezen virtueel
 
Kyle66
 
0
29 juli 2018 om 12:16
@PSVer, ik kan me toch herinneren twee jaar geleden dat ik hier op VZ meerdere PSV-supporters heb zien 'roepen' dat De Jong niet goed genoeg was en maar weg moest gaan. Cocu moest hem maar op de bank zetten omdat hij ronduit slecht was.
 
PSVer4ever
 
2
29 juli 2018 om 12:42
Luuk heeft inderdaad een slechte periode gehad, maar dat betekend toch niet dat het er helemaal niet meer in zit? Ik heb genoeg Ajacieden horen zeggen dat ze Dolberg maar hadden moeten verkopen, want het leek nergens meer op. Dit heb je overal.
 
Constant kante
 
2
29 juli 2018 om 14:25
Kyle66 "psver, ik kan me toch herinneren twee jaar geleden dat ik hier op VZ meerdere PSV-supporters heb zien 'roepen' dat De Jong niet goed genoeg was en maar weg moest gaan. " Ik denk dat je zomaar gelijk hebt. Dat er PSV supporters zijn geweest, meerdere zelfs, die vonden dat Luuk de Jong slecht was en moest oprotten. Absoluut. Maar zijn dat niet dezelfde type mensen als de Ajaxfans die nu heel hard roepen dat Huntelaar er geen pepernoot van kan? Ga voor de grap eens kijken in het live topic van de wedstrijd tegen Graz. Als ik daarop af moet gaan is Huntelaar de zieligste speler van de eredvisie, die heel snel ontslagen moest worden en vervangen door Sierhuis. Want, die Sierhuis dieknalt ze er tenminste in, die Huntelaar dat kan écht niet meer....'. Is exact hetzelfde Kyle. Dus wat is je punt, is dan mijn vraag? Dat er een paar gastjes uit emotie wat roepen, dan is dat dus zo? Onzin natuurlijk. PSV-er heeft gewoon een goed punt. Binnen Nederland ga je echt geen betere spits vinden dan Luuk de Jong. Huntelaar zeker al niet, Dolberg lijkt sinds zjn blessure ruim een jaar geleden alles helemaal kwijt te zijn en soms niet eens meer te kunne voetballen. Dus wie is dan beter dan De Jong eigenlijk? Begin eens met de spits te noemen die er over vier seizoenen zoveel heeft gemaakt als Luuk. Ik zou zeggen, als je daar begint, heel veel succes! Ook overigens, als je een bepaalde periode (seizoen 1+2) goed hebt gespeeld, daarna een seizoen heel slecht en daarna weer en seizoen goed, ben je dan: a. Slecht? b. Goed? c. a of b, afhankelijk van je eigen clubvoorkeur? d. anders? Laten we dat dan toepassen op een Dolberg, om maar iemand te noemen. Eerste seizoen heel goed, tweede seizoen heel erg matig. Dus??? .....
 
arsen(e)al
 
8
29 juli 2018 om 10:58
Toch ben ik het met m eens dat aanvallers soms wel moeten liggen, omdat de scheids anders gewoon nooit fluit.
 
JasonRhijn
 
5
29 juli 2018 om 11:12
Maar die tijd dat Luuk de Jong elke verdediger of speler een halve vage elleboog gaf. Daar hoor je hem toch ook niet over. Voetbal moet niet te robot worden. Lekker voetballen op de manier zoals het hoort.
 
Dr. Duck
 
1
29 juli 2018 om 10:26
Uiteindelijk gaat het er om dat je wilt winnen en dan is het gewoon slim om te vallen als er contact is en je niet meer kunt scoren. Ik vond hier heel weinig aan, maar de verdediger hoeft hem natuurlijk ook niet aan te raken. Hij moet dit alleen niet te vaak doen, want dan gaan dit soort acties uiteindelijk in het nadeel werken. Scheidsrechters zien ook dat hij veel en makkelijk gaat liggen en als je eenmaal de naam hebt van iemand die makkelijk valt, dan zal er steeds minder vaak gefloten worden ...ook als je het wel verdiend. Off topic: PSV staat er goed voor! ze spelen met meer druk vooruit, durven zelf meer onder de druk uit te voetballen, counter is nog steeds scherp, corners en vrije trappen zijn gevaarlijk, perreiro op 10 zorgt voor extra veel dreiging, verdedigend staat het goed (linies dicht bij elkaar) en met v bommel komt er nog meer een winnaars mentaliteit in het team.
 
SneekPSV
 
2
29 juli 2018 om 10:29
Ben benieuwd wie in de loop van het seizoen de voorkeur krijgt. De Jong of Romero. Persoonlijk vind ik de Jong voetballend nog altijd te kort komen. Maar ja, zo lang hij ze er wel inlegt.......
 
JasonRhijn
 
0
29 juli 2018 om 10:49
Ik vind Luuk de Jong een voetballer van niks. Je moet die Argentijn straks opstellen. Dat is een niveau waar je heen wilt gaan. Luuk zijn niveau ligt op Eredivisie niveau of lager.
 
D0nPSV
 
15
29 juli 2018 om 10:53
Of lager? Waar slaat dat nou op? Hij heeft meerdere seizoenen laten zien dat het voor de eredivisie een uitstekende spits is en dan kom jij met zo een opmerking?
 
JasonRhijn
 
0
29 juli 2018 om 10:58
Ja in het buitenland keer op keer mislukt. Waarom halen de Europese clubs hem niet op dit seizoen? Omdat hij beperkt is en dit zijn niveau is of lager. Daar is niks mis mee. Maar Luuk is net als zijn broer een Eredivisie voetballer. Die stap hoger was leuk om te proeven. Maar heel snel kwamen zij er achter dat hun niveau tegen de kleintjes van de Eredivisie prima is.
 
cabinessence
 
9
29 juli 2018 om 10:59
@jasonrhijn: Nou, vertel, welke wedstrijden heb jij allemaal gezien van Romero waarin hij aantoonde dat hij beter was dan De Jong? De Jong mag voetballend niet echt een lust voor het oog zijn, in goede doen heeft hij wel een fantastisch rendement. 25 Goals en 9 assists in 2011-2012. 20 Goals en 12 assists in 2014-2015. 26 Goals en 10 assists in 2015-2016. En dat is waar je een centrumspits op af moet rekenen.
 
JasonRhijn
 
1
29 juli 2018 om 11:09
Ik vind die Romero qua potentie erg goed. Ik heb alleen wat beelden en een training gezien. Hij voetbalt erg makkelijk en is in potentie iemand die een topper kan worden. Ik snap wel dat ze voor Luuk nu gaan. Aardige jongen en niet iemand die het team proces belemmerd. Maar het is niet een speler die je verder helpt buiten Europa of het algemene niveau. Het is toch ook niet zo raar dat niemand zich meld voor Luuk? Bedoel bij Ajax hebben ze ook Schone een soort gelijke voetballer. Of bij Feyenoord Toornstra ook zoiets. Een goede speler in Nederland maar buiten Nederland zullen ze toch echt door de mand vallen.
 
SneekPSV
 
2
29 juli 2018 om 11:24
Ben het op zich eens met JasonRhijn. De Jong is in de ED prima, echter zul je internationaal geen potten breken met hem in de spits. En dat is toch wel het niveau wat we na willen streven? Internationaal leuk meedoen. Zeker, Romero moet eerst nog maar eens bewijzen beter te zijn. Toch moet je als PSV zijnde nastreven altijd vooruit te gaan. Is dat met Romero? Geen idee. Dat weet van Bommel vast beter. Je komt er pas achter door hem op te stellen. Maar ja, je weet wat je hebt, niet wat je gaat krijgen. Dat maakt de keuze ook zo moeilijk.
 
JasonRhijn
 
2
29 juli 2018 om 11:33
Ik denk dat die Argentijn een potentiële topper wordt. Nu erg fysiek sterk voor zijn leeftijd. Typische spits voor PSV straks veel op levert qua geld. Met Luuk weet je wat je hebt. Maar hij heeft niet iets onverwachts.
 
VBD79
 
5
29 juli 2018 om 11:36
Wat is een spits waard die internationaal potten kam breken? Die kosten veel knaken, mocht je zo'n spits hebben zal je zien dat je op het middenveld geen potten kan breken international en dat dan ook de verdediging tekort schiet. De jong is op dit moment de perfecte spits voor PSV en gaat er 20 + inschieten/ koppen dit seizoen
 
SneekPSV
 
2
29 juli 2018 om 11:52
@VBD79Met Romero hebben we die spits misschien wel in huis. Al heb ik potentie nog nooit zien scoren. Met nog een goede middenvelder erbij (en volgens de geruchten zijn ze daar druk mee bezig) staat er een uitstekende selectie. Zelfs één van de beste selecties van de afgelopen jaren. Ik kijk uit naar komend seizoen. Zowel nationaal als ook internationaal.
 
DVV20
 
14
29 juli 2018 om 10:42
Persoonlijk vind ik Luuk de Jong de grootste engnek van de eredivisie. Houdt vrijwel altijd zijn tegenstander vast, duwt, trekt en haakt zijn directe tegenstander. Maar als er iets telang naar hem gekeken wordt gaat hij al liggen en na afloop voor de camera huilen dat hij altijd benadeeld wordt. Met als hoogtepunt dat hij twijfels had bij de goal van Feyenoord, terwijl er doellijn technologie was. Meest onsympathieke speler sinds jaren.
 
cabinessence
 
15
29 juli 2018 om 10:54
"meest onsympathieke speler sinds jaren." Dan denk ik toch eerder aan Kramer, Kazim-Richards of Veltman. De Jong is wel een speler die erg veel overtredingen moet incasseren, hoor. En dat hij dan af en toe een keer terug duwt of trekt, dat vind ik wel begrijpelijk. De Jong is in elk geval geen type dat spelers bewust rode kaarten aannaait of mensen het ziekenhuis in schopt. Hij heeft in 214 eredivisiewedstrijden ook maar 15 gele en 0 rode kaarten gekregen, dus zo'n smeerlap zal het dan toch niet zijn.
 
JasonRhijn
 
2
29 juli 2018 om 11:13
Of zijn fantastische elleboog werk altijd. Maar reageer is op het feit over die goal bij Feyenoord. Dat was toch de grootste fout ooit van Zoet. Die trekt de bal terug en na voren. Wie doet nou zoiets?
 
Constant kante
 
4
29 juli 2018 om 14:30
Jasonrhijn Ik heb Hans Galjé, Stanley Menzo en Kenneth Vermeer grotere fouten zien maken dan dat. Waarom deden zij dergelijke domme dingen en maakten zij dergelijke blunders Jason?? Leg mij dat eens uit! En daarnaast, er is maar één reden waarom Zoet 'de grootste fout ooit' maakte. Doellijntechnologie. Er zijn natuurlijk al eerder doelmannen geweest die exact hetzelfde gedaan hebben, alleen was die techniek er toen niet, zoals jij wel weet.
 
DVV20
 
0
29 juli 2018 om 16:16
Dat zijn ook mooie namen die jij noemt ja en wat mij betreft past Luuk de Jong mooi in dat rijtje. Ik heb nergens gezegd dat het een smeerlap is, enkel dat ik hem een van de meest onsympathieke speler vind en een engnek door hoe hij zich voor de camera profileert. Als je van uitdelen houdt moet je ook kunnen incasseren. Luuk de Jong trekt zelf veel, maar als hij aangeraakt wordt gaat hij liggen en achteraf klagen.
 
cabinessence
 
1
29 juli 2018 om 19:27
@dvv20: Ik zit bij PSV al jaren bij elke thuiswedstrijd heel dicht op het veld en geloof mij nou maar: De Jong incasseert echt veel meer dan dat hij uitdeelt. En dat hij voor de camera soms wat gefrustreerd overkomt, ach... Als je tegen De Jong bent dan zul je dat misselijkmakend vinden, als je voor hem bent dan zie je daarin iemand met een winnaarsmentaliteit die niet goed tegen z'n verlies kan.
 
est-1913
 
4
29 juli 2018 om 11:21
Dat De Jong net als andere spelers klaagden bij de 2-1 van Feyenoord toen valt wel te begrijpen. Het moment waarop in eerste instantie naar werd gekeken was de bal niet over de lijn. De Jong stond er pal naast en zag met eigen ogen dat de bal overduidelijk niet over de lijn was. Ik snap dat niemand er rekening mee hield dat het Zoet was die de bal even later zelf 1 mm over de lijn trok.
 
DVV20
 
1
29 juli 2018 om 16:17
Maar daar is de technologie toch voor, als ze dan na afloop nog zeggen dat de bal wel degelijk over de lijn is en Luuk de Jong het nog steeds niet helemaal gelooft, dan ben je een stukje realiteitszin kwijt.
 
toejam
 
7
29 juli 2018 om 12:02
Moet jij eens 2 minuten nadat je een topper redelijk knullig verloren hebt en de adrenaline door je lijf giert iets heel zinnigs zeggen. Lekker makkelijk lullen vanuit je Lazy-boy en je toastje met brie.
 
DVV20
 
0
29 juli 2018 om 16:18
Er zijn genoeg spelers die bewezen hebben een goede analyse te kunnen geven na een verloren wedstrijd. Maar daar zal jij alles vanaf weten als wereldvoetballer van het jaar.
 
Constant kante
 
1
29 juli 2018 om 16:47
Dvv20 Hoe cynisch jij ook doet, wat toejam zegt klopt gewoon! Spelers die net na een wedstrijd, stijf van adrenaline, dingen roepen in hun emotie zeggen niet altijd slimme en doordachte dingen. Enig idee waarom persvoorlichters liever geen spelers voor een camera zien, zo vlak ná een wedstrijd? Precies om die reden. Het is dat het contractueel moet, anders zou dat niet gebeuren. En dat er 'genoeg spelers' zouden zijn die een goede analyse kunnen geven na een verloren wedstrijd, hiewel je geen enkel vorbeeld noemt, dat zal allemaal wel. Maar dat wil verder niet zeggen dat het in zijn algemeenheid gewoon beter is als je, als speler én als trainer, gewoon eerst uit je emotie komt voordat je tot een echt nuttige analyse in staat bent. Maar goed, kan ook zijn dat jij het allemaal beter weet uiteraard.
 
JasonRhijn
 
1
29 juli 2018 om 10:45
Omdat je van Europees top niveau bent en dat verdedigers er geen raad bij hebbben hoe te verdedigen. Ik kan me geen andere zaken voorstellen Luuk. Ook in de Eredivisie topscorer all time.
 
daviddaan
 
0
29 juli 2018 om 10:51
Die van Bommel gaat Pereiro aan het voetballen krijgen he? Was bijnaweg bij PSV
 
993410
 
1
29 juli 2018 om 15:07
Had hij hem misschien wat speeltijd moeten gunnen gister.. Nu kwam het enkel lullig over.
 
Constant kante
 
1
29 juli 2018 om 15:41
993410 Nee, het gaat over Pereiro, niet over Romero. De een is Uruguayaan en middenvelder, de ander Argentijn en centrumspits. En inderdaad, dat gedoe met die wissel van Romero in blessuretijd dat was bijzonder knullig. Maar het ging erover dat Pereiro aan het voetballen gekregen moet worde.
 
marrou
 
2
29 juli 2018 om 11:20
Stel je voor dit was neymar ipv de jong. Dan had voetbalzone weer geexplodeerd hahaha. On: leuke uitslag, iets waarmee je thuis kan komen voor het zelfvertrouwen.
 
AsRoma8
 
2
29 juli 2018 om 11:31
Ik snap de Jong. Dat geleun en geduw door verdedigers maakt goed koppen heel moeilijk.
 
BertLorjé
 
1
29 juli 2018 om 12:12
Om dezelfde reden als jij. Blijven zuigen, schwalbes en vooral protesteren bij IEDERE scheidsrechterlijke beslissing.
 
AsRoma8
 
1
29 juli 2018 om 13:55
Scheidsrechters fluiten echter heel makkelijk voor een vrije trap als hij op verdedigers hangt of duwt. Een penalty geven doen ze bijna nooit ook al is de overtreding net zo zwaar.