De Jong ontploft in de rust: 'Zo krijg ik straks een hartaanval'
Vrijdag, 22 september 2017 om 23:45

De Graafschap verspeelde vrijdagavond voor de vijfde keer dit seizoen punten in de Jupiler League, want op bezoek bij FC Volendam werd het 0-0. Henk de Jong was na het einde van de eerste helft not amused en is aardig tekeergegaan in de kleedkamer, zo gaf hij toe tegenover Omroep Gelderland.

De trainer vond de eerste helft 'waardeloos': "Heb je staan luisteren achter de deur? Maar ik zal eerlijk zijn, het was dramatisch in de eerste helft. Waardeloos. Bar- en barslecht. Die bescheidenheid die er op zit.. waar hebben we het over?" De supporters van De Graafschap lieten duidelijk merken dat zij ontevreden waren over het spel van de uitploeg.

Een deel van de meegereisde fans begon te fluiten en er werd 'bloed, zweet en tranen' gezongen. De Jong, die eerder bij SC Cambuur werkte, vond dat een 'fantastisch signaal': "Want het klopte helemaal, het was terecht. Vanaf nu is het alle remmen los, want ik wil niet iedere wedstrijd zo tekeer gaan in de rust."

De 53-jarige De Jong bezigde voor de camera van FOX Sports soortgelijke teksten: "In de rust ben ik echt ontploft, maar dat kan ik niet iedere week doen, want anders krijg ik straks een hartaanval. De jongens willen. De Graafschap is een club met druk. Wij kunnen voetballen en moeten met het hart spelen. We moeten gewoon op nul beginnen."

Meer nieuws
   
12:10
12:10
De Telegraaf: Ajax is concreet voor Sandler maar heeft concurrentie van PSV
15
   
11:56
11:56
Marcel Brands geeft Slot heel belangrijke tip om te kunnen slagen in Engeland
5
   
11:46
11:46
Brands bevestigt belastingstelling van PSV: 'Het is een interessante speler'
2
   
11:15
11:15
Live meepraten in de Eredivisie: NEC - AZ
14
   
11:15
11:15
Live meepraten in de Eredivisie: PEC Zwolle - Heracles Almelo
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
 
21
23 september 2017 om 00:00
Onder Henk de Jong wordt het dit jaar helemaal niets. Als het slecht gaat komt het door de spelers en als het goed gaat komt her door hem. Deze man is een grote acteur die vooral mer zijn populariteit bezig is en past totaal niet in de achterhoek.
 
MUHV
 
3
23 september 2017 om 08:16
Altijd al gezegd, ook in zijn tijd in Leeuwarden. En nu eindelijk beginnen meer mensen in te zien dat het een acteur is.
 
Baardgrasmus
 
0
23 september 2017 om 08:30
Goed te lezen dat het meer mensen opvalt dat Henk de Jong heel graag authentiek gevonden wil worden, maar het totaal niet is. Het valt me nog mee dat hij niet de hoogte van zijn levensverzekering oplepelt en voorrekent in wat voor armoede zijn dochters moeten opgroeien bij zijn heengaan, dat argument ligt hem namelijk ook voor in de mond bestorven. Nou goed, het gaat met het team van Henk de Jong zoals het altijd met de teams van Henk de Jong gaat, op een gegeven moment blijven de prestaties uit en krijg je deze karikatuur weer voorgeschoteld. Let maar op, de scheidsrechter heeft het straks gedaan, de spelers snappen niet hoe mooi het voetbalbestaan is en meer van die uitgekauwde clichés. Misschien weet De Jong het deze keer weer te rekken, offeren ze zijn assistent en drie keer raden wie niet loyaal is.
 
j0rnnn
 
10
23 september 2017 om 00:01
Wellicht is de Jong gewoon niet goed genoeg.
 
TdR7
 
7
23 september 2017 om 00:01
Ligt gewoon aan jou de Jong. Stop met dat laffe 5-3-2 en speel is aanvallender, want het materiaal is er.
 
NJfromVOL
 
1
23 september 2017 om 00:21
Ontploffen in de rust is wel heel erg amateur psycho ... Stoer in de media, maar wat schiet je er mee op ?
 
ijspegel
 
6
23 september 2017 om 01:09
Zeer matige trainer. Komt niet verder dan een aantal krachttermen en heeft een hele simplistische kijk op het spelletje. Is heel veel bezig met het publiek en het is allemaal zo geweldig in Doetinchem. Ondertussen presteert hij vrij weinig. Zat er laatst bij toen hij in gesprek was met een jeugdtrainer. Uit dat gesprek bleek de jeugdtrainer meer tactische bagage te hebben dan De Jong. Een vrij simpel principe begreep hij gewoon niet.
 
LeLeLe
 
1
23 september 2017 om 01:19
Afgelopen halfjaar gewoon prima gegaan, geef hem dit jaar nog de tijd.
 
 
0
23 september 2017 om 03:15
Het voetbal was slecht rn lijkt steeds slechter te worden. Het is dat ze vaak met geluk nog punten pakken.
 
Wazebey
 
2
23 september 2017 om 07:36
Je moet ook niet zo een trainer willen die de uitstraling heeft van een verkoper van de kijkshop die direct na of tijdens zijn werk naar de alcohol grijpt. Daar kan hij niks aan doen, behalve zich scheren en zijn haartjes kammen, maar je gaat hoe dan ook verliezen. Ze noemen hem niet voor niets Ome Henk. Nee, er moet een man voor de ploeg staan met uitstraling, charme, bravoure, zelfverzekerdheid. Ik denk dan meteen aan Robert Maaskant, die weet ook wat hij doet en is lekker arrogant. Hij kan die jongens een boost geven.