De Jong reageert fel: 'Als we zo spelen, worden we nooit kampioen'
Zaterdag, 3 november 2018 om 23:04

Ajax boekte zaterdag een simpele 2-0 overwinning op Willem II, maar na een flitsend begin liet het team van Erik ten Hag niet veel meer zien. Frenkie de Jong was na afloop kritisch: "De tweede helft speelden we superslecht", aldus de middenvelder voor de camera van FOX Sports.

De Jong voegde eraan toe 'best wel teleurgesteld' te zijn: "Iedereen deed maar wat (in de tweede helft, red.). Als we zo spelen dan worden we nooit kampioen. Als je straks op doelsaldo geen kampioen wordt, sla je jezelf voor de kop."

Ajax leed in de ogen van de drievoudig international van het Nederlands elftal te veel balverlies en liep te veel uit positie: "Je wordt er niet vrolijker van." De Jong nam zelf de 2-0 voor zijn rekening door op aangeven van Nicolás Tagliafico, en na een overstapje van David Neres, binnen te schuiven.

"Ik had er nog wel een of twee kunnen maken. Het is wel lekker dat ik scoor, maar dat is niet het belangrijkste." Ajax kan zich nu richten op het vervolg in de Champions League. Woensdagavond gaan de Amsterdammers namelijk op bezoek bij Benfica.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
2
   
23:57
23:57
FC Nantes-aanvaller weigert te spelen vanwege anti-homofobie-boodschap op shirt
0
   
23:55
23:55
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
10
   
23:30
23:30
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
7
   
23:22
23:22
Real Madrid bereikt principeakkoord met Modric en nadert deal met ander icoon
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
Itsdoubtless
 
44
3 november 2018 om 23:14
Vandaag, net als bij ALLE andere wedstrijden, inclusief champions league naar Amsterdam afgereisd voor mijn club. Ik vraag me serieus af waarom we voor een hele wedstrijd moeten betalen.. Geef dan een aantal wisselspelers als Wober, labyad etc veel minuten! Dan krijg je nog wat passie te zien. Het boeit me niks dat Ajax woensdag weer speelt, je kan het ook anders oplossen dan op 30% te spelen de tweede helft.
 
falonso
 
17
4 november 2018 om 07:24
Het boeit je niks? Wat heb je liever: 2-0 tegen Willem II en een punt tegen Benfica of 6-0 tegen Willem II en onderuit tegen Benfica? Je moet wat verder kijken dan je neus lang is. We spelen veel wedstrijden in korte periode, dit was een goede pot om energie te sparen. Wel eens wat betreft de wisselspelers, zonde om niet eerder te wisselen.
 
Itsdoubtless
 
2
4 november 2018 om 12:09
Ten eerste kijk ik echt wel verder dan mijn neus lang is! Daarom zeg ik dit ook. Ik begrijp je punt, maar Ajax heeft nu een dusdanig sterke en brede selectie, dat je dit ook had kunnen winnen met een Wöber en bijvoorbeeld Eiting en/of Labyad in de basis 11. En dan breng je de tweede helft bij een 2-0 / 3-0 voorsprong rond de 60e minuut nog 2 wissels.Ten tweede is op 30% spelen alsnog geen garantie voor een succes bij Benfica uit. Dat hangt van veel meer factoren af dan een potje op 30% tegen Willem 2. Denk dat het belangrijker is dat iedereen op scherp staat.
 
falonso
 
1
4 november 2018 om 14:53
Tegen Benfica móet je op minimaal 100% zitten. Anders wordt het niks. Maar in de Eredivisie is het niet nodig, alleen tegen Psv. Zeker als je al 2-0 voorstaat, is 30% voldoende. Het enige waar de tegenstander dan nog aan denkt is om niet afgeslacht te worden. Ik snap wel dat je dan automatisch minder gaat geven en dat het zo nonchalant wordt. Ten Hag gaf de B-spelers natuurlijk een kans tegen Heracles en dat ging direct mis. Ik denk dat hij daarom wat terughoudend is met wissels. Maar ik denk dat Labyad nog veel wil laten zien. Hoeveel minuten kreeg hij nou gisteren? 10? Als hij nou eens een helft mag spelen, wil ik het wel zien. Ik denk dat hij wel een drive heeft. Ik hoop woensdag wel op Wober. Ik denk dat we dan veel verdedigende krachten nodig hebben en die heeft Wober meer dan Blind. Blind dan op CVM ten koste van Schöne. Vind het sowieso zonde dat Wober zo weinig speelt. En dan zondag hopelijk weer zo'n oefenpotje. Misschien niet het leukst om naar te kijken, maar dan komen we zonder kleerscheuren en met 3 punten weer thuis. En dan kan ik lekker rustig kijken in plaats van gestresst, ook niet onbelangrijk
 
Itsdoubtless
 
0
4 november 2018 om 20:35
Haha Labyad heeft inclusief de extra tijd een volle 8 minuten gespeeld, omdat de bal maar niet buiten de lijnen kwam ??. En ik denk dat we Ajax een beetje onderschatten. Logisch ook na al die jaren overschatten.. Ten hag krijgt veel kritiek, maar verdedigend staat Ajax dit jaar als een huis! En inderdaad, wober mag van mij woensdag ook spelen! Die sterke spits was afgelopen wedstrijd blind toch vaak de baas qua snelheid en fysiek. En zondag een oefenpotje, maar wel met wat gemotiveerde spelers er tussen ??.
 
MartinaRody
 
34
3 november 2018 om 23:16
Als je met deze generatie geen kampioen wordt, dan gaat het de komende jaren knap lastig worden. Volgend seizoen vertrekken Zyech, de ligt, de jong, onana en neres. En op de bank zitten spelers als elting, de wit en sierhuis...tja, daar ga je absoluut niet zoveel punten mee maken als nu. En dan zul je dus flink moeten investeren. Hetgeen je eigenlijk dit seizoen al hebt gedaan met alleen al een blind die meer dan 20 mio kost. Eigenlijk best schandalig dat je met zo'n begroting al 4 jaar geen kampioen wordt. En sinds 2016 niet eens eerste hebt gestaan. Hopeijk spelen ze dingen klaar in de Cl..overwinteren en eervol tenonder gaan in de 8e finale en daarna eventueel de beker winnen. Dan is het seizoen vast geslaagd in Amsterdam.
 
Prosoccr47
 
23
3 november 2018 om 23:28
Overwinteren in CL is een Nederlandse ploeg ook al een aantal jaren niet gelukt. Daarnaast kan Ajax indien ze bovengenoemde spelers verkopen ook makkelijk investeren in nieuwe spelers. Het probleem is echter dat ze dan wel de goeie jongens moeten scouten en dus nu al een lijstje moeten hebben klaarliggen.
 
MartinaRody
 
6
3 november 2018 om 23:31
Prosoccr47: wat ik mij nu hardop afvraag he. Nu dat hele gebeuren rondom super competitie gaande is, gaat Ajax eindelijk van hun beleid afstappen door echt een keer flink te investeren? Dus ook echt meer betalen? Dat is straks na verkoop van dat viertal zeer zeker mogelijk. Hoe denken de insiders hierover?
 
Giesburts
 
11
3 november 2018 om 23:42
Ajax betaald inmiddels ook al boven het salarisplafond en heeft toch aardig wat inversteringen gedaan, om onder andere de CL te behalen. Ajax verkoopt daarnaast altijd voor veel geld spelers, dus het geld is er ook. Ik neem aan dat Overmars gaat anticiperen op spelers die gaan vertrekken.
 
Prosoccr47
 
4
4 november 2018 om 00:19
Ziyech is vrijwel zeker bezig aan zijn laatste seizoen. Daarnaast zijn jongens als Frenkie, de Ligt, Neres, Nico interessant voor andere teams. Dan moet je dus eigenlijk al voor elke linie minimaal 1 speler op het lijstje hebben staan die ook daadwerkelijk voor de basis gehaald wordt. Dat is toch niet zo moeilijk te anticiperen.
 
Zytto34
 
12
3 november 2018 om 23:31
Ik zie Neres, Onana en misschien De Jong of De Ligt nog best een seizoen blijven. Het vertrek van Onana en Neres staat zelfs bij lange na nog niet vast en als Ajax Frenkie, De Ligt en Ziyech verkoopt vang je misschien wel 150-200 miljoen en kan je gewoon alles weigeren wat er komt voor Neres, Onana, Dolberg en Tagliafico. Misschien kun je bij een vertrek van De Ligt + Ziyech (100 miljoen) Frenkie ook nog wel houden. De Wit en Eiting gaan daarnaast natuurlijk nooit Frenkie en Ziyech vervangen, bij Ajax zijn ze ook niet achterlijk, en ja dan moet je investeren? Maar goed zoals ik al zei Frenkie, De Ligt en Ziyech is minimaal 150 miljoen + nog 50 miljoen CL inkomsten dus dan valt er genoeg te investeren lijkt me.
 
myvision
 
62
3 november 2018 om 23:31
Wat een opportunistisch gelul. Het is november, Ajax is buitengewoon goed bezig in iedere competitie. Jij weet dus precies wie er weg gaan en wat er gaat gebeuren? En denk je dat die spelers niet iets opleveren ook? 20miljoen voor Blind is allang weer terugverdiend, meld je dat ook? Het is helemaal niet schandalig want Ajax is vier keer kampioen geworden in de zuinige jaren. Nu plukken we daar de vruchten van en neemt PSV Ajax als voorbeeld en andersom. Je afgunst is echt een vertoning van triestheid tegen het zielige af.
 
MartinaRody
 
37
3 november 2018 om 23:34
@myvision, je kunt ook mildere toon hanteren. goeiemorgen zeg. Ik merk wel dat veel Ajacieden hier kort lontje hebben zeg. Meteen op de man afgaan wanneer een reactie niet in hun straatje past. Ik geef slechts mijn mening en daarmee moet je het doen. Kun je niet daartegen? dan moet je niet reageren. Blind 20 mio terugverdiend? Waar, wat hoe, wanneer? Dus het feit dat hij vandaag goed speelde tegen met alle respect Willem ii geeft aan dat hij die 20 mio waard is? id denk dat veel Ajacieden toch niet eens zijn met jou. Blind 20 mio? Niet waard. Daar had je ook jonge jongen kunnen neerzetten. Die kon nog weleens in waarde stijgen.
 
Giesburts
 
40
3 november 2018 om 23:39
Martina, misschien komt het door je eigen reactie. Jij moet, wellicht onbedoeld maar daar begin ik aan te twijfelen, altijd een sneer uit delen aan Ajax. Het begint vervelend te worden. Ik denk dat myvision doelt op de CL, waar Ajax de nodige miljoenen (sinds jaren) binnen aan het harken is. Naast startbonus is 7 punten ook aardig wat geld waard.
 
Zytto34
 
21
4 november 2018 om 00:23
"Blind 20 mio terugverdiend? Waar, wat hoe, wanneer?" Meen je deze nou echt Martina? Wat dacht je van het feit dat hij uit bij Kiev onze beste man was, die met rust en overzicht steeds van achter de bal tot een Tadic kreeg waardoor we onder de druk konden uitvoetballen? Ik denk zeker dat Blinds spel in die pot cruciaal is geweest voor het bereiken van de CL en mede hierdoor krijgen we een kleine 40 miljoen aan CL startgeld. Daarnaast stuurt Blind jongens als De Ligt, De Jong, Mazraoui en Tagliafico met Schone heel goed aan. Kun je daar Wöber en Van de Beek neer zetten? Jazeker, maar dan sta je tactisch gelijk veel slechter en dan had ik nog wel willen zien of Ajax de CL had gehaald met daarin 7 punten na 3 wedstrijden en op psv uit na een bijna perfecte competitiestart heeft. Ik vind het soms wel echt lachwekkend dat veel psv en feyenoord supporters bleven roepen dat je met alleen tieners de oorlog niet wint, maar nu Ajax met Blind en Tadic eindelijk gasten heeft die het verschil maken en het team aansturen beginnen over het feit dat een 19-jarige dat ook wel had gekund en dat die een veel hogere transferwaarde had vertegenwoordigd. Ik denk dat jij je daar zeker op ver kijkt. Daarnaast speelde Blind vandaag zoals je zegt een prima pot (zoals bijna elke wedstrijd) en hij werd niks voor niks verkozen tot motm. Aan het einde van het seizoen zien clubs straks "Ajax 25 clean sheets", met Wöber die nog wel is een foutje maakt had je misschien maar 15 tot 18 clean sheets gehad. Ik denk zeker dat dit de prijs van De Ligt en Onana zeker wat opdrijft, dus al met al verdien je Blinds 20 miljoen ook hier deels mee terug omdat hij andere gewoon beter laat presteren. Helemaal als ze zoals jou naar Ajax kijken "dat die Blind toch een prutser is" en dus niet "er staat een toptalent van 50 miljoen naast De Ligt" wat die clean sheets van De Ligt alleen maar knapper maakt.
 
Diego_Forlan
 
1
4 november 2018 om 09:16
En precies dat voorbeeld zegt alweer genoeg dat de beste man zich bijna in ieder betoog tegenspreekt en niet serieus te nemen is. Net als roepen dat Ajax miljoenen over de toonbank smijt en aan het einde van datzelfde betoog beweren dat Ajax i.t.t. PSV liever geld op de ABN rekening heeft staan. Bespaar je iedere vorm van moeite om met argumenten op hem te reageren
 
TslRecordz
 
8
4 november 2018 om 00:28
Met deze selectie moet je inderdaad kampioen worden. Tuurlijk is kampioen worden een prioriteit voor een club als Ajax, maar in die 4 jaar is dan ook het één en ander gebeurd. Ajax is 4 keer op rij kampioen geworden, en is het bij de 5de keer op rij misgegaan uit bij De Graafschap. Vervolgens werd Peter Bosz vastgelegd en was het in het begin zoekende, en verloren daardoor punten in de competitie. Ajax verloor de verloren punten 9/10x na een Europese wedstrijd. Dat jaar werd tevens de finale van de Europa League bereikt. Dat doe je niet even 1,2,3 Het jaar erop is Peter Bosz vertrokken en werd Keizer aangesteld. Een nieuwe trainer en je raad het al.. hetzelfde probleem als bij Peter Bosz. Na een halfjaar is hij ontslagen en heeft Ten Haag het roer overgenomen en we weten allemaal op welke manier PSV kampioen is geworden. 90+ minuut goals en best veel geluk. Dit jaar moet het gebeuren! Alhoewel Ajax na jarenlang geen CL gespeeld te hebben het nu goed en woensdag al kan overwinteren hebben ze behoorlijk goed gedaan. Onthoud wel dat Ajax de meeste kampioenschappen heeft gewonnen. Europees voetbal lijkt mij belangrijker dan de competitie ??
 
Sulejmanii
 
11
4 november 2018 om 01:21
Beste Martina, je hebt echt de smaak te hebben met je getrol hè? "Dan is het seizoen vast geslaagd in Amsterdam." Je weet dondersgoed dat zonder een titel, het seizoen in Amsterdam niet helemaal 100 procent geslaagd. ?? Daarnaast is het me ook onduidelijk, waarom geen kans is op de titel als we onze beste spelers verkopen. Daar ontkomt geen enkele club aan in de eredivisie. Maar we gaan het allemaal zien, als ik jou moet geloven dan is Psv al 100 procent zeker kampioen. ??
 
wanneer34e
 
5
3 november 2018 om 23:17
Joh, hoor ik vaker na een wedstrijd. Maar vind het goed dat hij de kampioenschap nu hieraan koppelt. Het was idd onzin hoe er gespeeld werd. Iedereen deed maar wat denken dat ze zomaar wandelend erdoor heen kunnen komen. Tegen feyenoord exact t zelfde. Heel erg laconiek allemaal oogt t. En die donny dan... Man man wat deed hij goed joh. Totaal geen techniek voor in de kleine ruimte. Geen inzicht als t veld open ligt. Veel te veel bezig met zich zelf. En laat neres nou gewoon staam erik. Tadic is niet in goede doen laatste paar weken. Maar zn mentaliteit hebben we nodig tegen benfica. Laat hem nog wel spelen als linksbuiten.
 
wessa111
 
15
3 november 2018 om 23:20
Frenkie kan wel mooi lopen praten nu . Maar wat deed hij dan deze wedstrijd ? Hij liep opeens naast hunter dat hij totaal geen ruimte meer had liep ze man te vaak lopen ... voor het eerst dat ik me stoorde aan frenkie ze gedrag in het veld . Heletijd handen omhoog maar neren ging steeds diep Hunter vroeg steeds om de bal kreeg hem niet en dan onderschepte Willem 2 de bal zag je iedereen terug rennen en dan hadden we de bal eindelijk zag je frenkie huppelend in beeld komen..
 
BJP79
 
0
4 november 2018 om 08:27
Frenkie liep er veel beter voor als Huntelaar en was degene die als eerste diep ging. Als Huntelaar daar weg blijft is het zomaar een goal.
 
whytho
 
1
4 november 2018 om 09:19
Hunter hoort daar te staan, hij is de spits
 
snowy
 
10
3 november 2018 om 23:32
Het enige wat ik bij sommige spelers nog miste was hun prijskaartje op hun shirt. Maar ik denk dat als je op deze manier naar een topclub wilt Ajax's begroting er geel anders uitkomt te zien dan nu begroot is. Dailey veruit de beste man.
 
NJfromVOL
 
8
4 november 2018 om 00:18
Hoe vaak is het kampioenschap nou beslist op doelsaldo? 1 keer in de afgelopen 10 jaar en daarvoor? Nog een keer misschien? Gewoon blijven winnen en `alles sal reg kom`
 
Marchello020
 
9
4 november 2018 om 01:21
Het is ook nooit goed hã©... Jezus wat een gezeik hier Alsof je met 4-0 hebt verloren Gewoon plichtmatig gewonnen, geen blessures, 3 punten Was niet geweldig, ook niet heel erg slecht, spieren lekker soepel gebruikt, trainingspartijtje, 2 -0 Maar vooral ff niet zeiken... alsjeblieft
 
Vesta
 
2
4 november 2018 om 04:02
Het gaat er om dat we mooi voetbal willen zien. Ten Hag speelt resultaatvoetbal, iets wat niet in het DNA zit van Ajax maar in dat van PSV. Het publiek van Ajax wil in eerste instantie vermaakt worden en dat is tot op heden toch nog echt niet het geval
 
007
 
5
4 november 2018 om 06:49
Sorry maar dit vind ik onzin. Heb jij in de JC ArenA fans horen fluiten? Wat er gisteren gebeurde heeft te maken met een vol programma. Spelers namen (on)bewust gas terug. Met de speelstijl is niks aan de hand.
 
ajaxchamps
 
5
4 november 2018 om 08:16
Ajax speelt helemaal geen resultaat voetbal. Hoe Ten Hag wil spelen is uitstekend. Druk naar voren, na balverlies direct druk zetten en de bal meteen terug veroveren. Resultaatvoetbal wil over het algemeen zeggen dat je de 1-0 maakt en achterover gaat leunen en de tegenstander de bal laat hebben. Daar is totaal geen sprake van onder Ten Hag. Er zijn ook genoeg spelers om het publiek te vermaken met een individuele actie. Probleem gisteren lag hem in de laatste pass en de echte wil om meer te scoren. Zoals Frenkie het zegt, dat kun je de spelers kwalijk nemen, niet Ten Hag.
 
007
 
2
4 november 2018 om 06:46
Ik vind het niet perse slecht dat Frenkie de Jong zich boos maakt, maar we leven pas in november. Elf wedstrijden gespeeld. Ajax is actief op drie fronten en er is echt nog niks aan de hand. Waar hebben we het over?
 
007
 
0
4 november 2018 om 11:28
Beide clubs zitten nu in een soort kat en muis spel. Wie gaat als eerste punten verliezen? Zou Ajax dat zijn dan is dat een groter probleem. Volgende week lijkt het er op dat beide weer gaan winnen. PSV moet naar Doetinchem, Ajax naar Rotterdam om tegen Excelsior te spelen.
 
Laurens E
 
1
4 november 2018 om 08:19
Nou het kan zomaar zijn, dat het nu al voorbij en het helemaal niet op doelsaldo aankomt. Wel mooi om te zien als een speler er zo mee bezig is, naar mijn idee toch iets dat je bij de captain moet zien.