De Jong wil leren van Busquets: 'De beste middenvelder ter wereld'
Donderdag, 21 februari 2019 om 16:33

Frenkie de Jong speelt komend seizoen met enkele grote namen in het shirt van Barcelona. Tijdens zijn eerste interview op de clubwebsite werd de middenvelder gevraagd naar zijn toekomstige ploeggenoten. Ook Ivan Rakitic komt ter sprake. La Gazzetta dello Sport meldt dat de Kroaat moet vertrekken door de komst van De Jong, maar de Oranje-international zou graag met hem samen spelen. "Hij is geweldig en hij heeft een prachtige carrière", vertelt De Jong.

Naast de dertigjarige Rakitic zorgt ook Sergio Busquets voor veel ervaring op het middenveld van Barcelona. "Hij is een ongelooflijke speler, de beste middenvelder ter wereld. Hij heeft een buitengewone kijk op het spelletje en ik kijk ernaar uit om samen met hem op het veld te staan. Ik kan veel van hem leren", aldus De Jong over de dertigjarige Busquets. Ook Arturo Vidal valt in de smaak bij de Ajacied. "Hij is erg sterk, kan doelpunten maken en verdedigen als de beste."

De Jong verruilt de Johan Cruijff ArenA komende zomer voor het Camp Nou, waar hij als kind al kwam. "Toen ik klein was, ging ik op vakantie naar Spanje en heb ik een Camp Nou-tour gedaan. Drie jaar geleden was ik met mijn vriendin bij de wedstrijd tegen Real Betis, dat was geweldig" herinnert De Jong zich. "Het is verbazingwekkend, een van de grootste stadions in Europa. Ik kijk er naar uit om er zelf in te spelen."

Eerst wacht voor de middenvelder nog een belangrijke periode bij Ajax. Zo speelt hij volgende week woensdag zijn laatste Klassieker. In Spanje wacht echter een andere topwedstrijd, El Clásico. "Natuurlijk ken ik El Clásico", vervolgt De Jong. "Iedereen kent deze wedstrijd, het is een genot om zulke duels te bekijken. Ik hoop er binnenkort een te kunnen spelen. Het technisch niveau van de spelers in LaLiga is superieur. Als ik tijd heb, zie ik bijna iedere wedstrijd."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
5
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (43)

 
GunnerBarca
 
30
21 februari 2019 om 16:56
Busquets is inderdaad echt geweldig. Zijn rust en voetballend vermogen is echt te goed. Helaas komt het er dit seizoen niet helemaal uit. Maar vond hem tegen Lyon wel een van de betere. Ook Busquets staat alweer 10 jaar aan de top. En mag toch wel gezien worden als een van de betere middenvelders ooit. Want hij is lang onderschat door menig personen. Maar Busquets is na Messi misschien wel de belangrijkste speler van Barcelona. De man die al het voetbal verzorgd vanuit achteruit. Wat Arthur nu ook doet. Arthur is weer aan het trainen dus die is naar alle waarschijnlijkheid fit voor Lyon thuis. En als Umtiti fit is geef ik Barça weer meer kansen voor de champions league eindzege
 
voetballi
 
10
21 februari 2019 om 17:10
Ik weet niet of het echt zo is, maar het valt me op dat busquets veel meer naar voren speelt dan normaal. Ik zie nu bijna altijd rakitic op zijn plek en busquets gwn als CM en die kwaliteiten heeft hij in mijn ogen gewoon niet om daar goed te kunnen spelen.
 
YannickDiemen
 
6
21 februari 2019 om 18:29
Dat klopt helemaal, scherp! Door het vertrek van Iniesta missen wij creativiteit op het middenveld, iemand die de scherpe pass kan geven. Messi doet dat vooral nu, maar aan hem moet juist zo'n pass gegeven worden. Waar hij normaal de ontvanger van zo'n bal was moet hij het nu vooral geven, terwijl dat vaak eerder Iniesta was. Rakitic is zeer dynamisch, want hij kan bijna alles op het middenveld, maar toch mist hij een sprankeltje creativiteit. Busquets en Pique werken nu twee keer zo hard, aangezien zij vaak zelfs meegaan bij aanvallen. Dat is niet ideaal, maar met het huidige materiaal kwa aanvallers is dat toch echt nodig. Suarez kan zijn man niet voorbij en heeft flink moeten inleveren kwa snelheid, zelfde geld eigenlijk ook voor Coutinho, maar die was nooit echt bijzonder snel. Naast Dembele en Messi missen wij dus de individuele (succesvolle) acties, waardoor er meer druk op de middenvelders staat om mee te helpen tijdens het aanvallen.
 
DeDonnie
 
13
21 februari 2019 om 16:56
Beste middenvelder is altijd moeilijk vergelijken tussen verschillende posities / types. Maar kijkend naar voetballende cvm komt busquets wel in de buurt van de allerbeste.
 
Arnavut1
 
12
21 februari 2019 om 16:59
De beste middenvelder is wel overdreven. Vind hem zowel vorig jaar als dit jaar veel minder bepalend spelen. Voorheen zag ik hem zeker als een van de betere maar kan nu wel tien middenvelders noemen die beter zijn dan hem.
 
AFCAjax0164
 
45
21 februari 2019 om 17:03
Op zijn positie, is er toch echt geen betere. Of hij nou een wat minder seizoen draait of niet.
 
AjaxxxLove
 
11
21 februari 2019 om 17:08
Muah, Fernandinho is dit seizoen toch best aardig op dreef hoor. Ook Casemiro is een ontzettende klasbak, alleen minder verfijnd.
 
Arnavut1
 
15
21 februari 2019 om 17:17
in het artikel staat toch echt de beste middenvelder en niet op zijn positie. En ook op zijn positie vind ik hem niet de beste maar dat is wel subjectief.
 
voetballi
 
9
21 februari 2019 om 17:21
Op basis van dit seizoen is busquets echt niet de beste schat fernandinho beter in
 
Damsko1103
 
12
21 februari 2019 om 17:28
Op zijn positie kan er dit jaar wel minimaal even zo goed als hem zijn. Zo niet beter zelfs. Maar over de afgelopen 10 jaar, kan je wel over één naam spreken die op die positie domineerde. Busquets!!!
 
MessiBazoer
 
3
21 februari 2019 om 17:56
Op zijn positie en in die rol is hij zeker wel de beste. De compleetste controleur is Kanté denk ik. Maar voetballend is er geen betere dan Busquets op die plek.
 
ManOnTheMoon
 
3
21 februari 2019 om 18:29
Moment moment.. over de afgelopen jaren is hij gewoon de beste middenvelder op zijn positie ja zijn positie waarom pinnen jullie frenkie op zijn woorden?.. er zijn vele goeie van kante tot fernandinho tot xabi alonso alleen check even de periode waarover Busquets het doet niks dan lof..
 
Lebuffon
 
1
21 februari 2019 om 18:46
Haha Busquets geen creatieve middenvelder noemen. Jij kijkt duidelijk te weinig wedstrijden van Barcelona
 
John Marston
 
6
21 februari 2019 om 18:49
Haha, hiermee bewijs je jouw kennis weer over Barcelona in het algemeen. Busquets een waterdrager noemen? Zonder hem stort ons middenveld in elkaar, en niet alleen nu, zelfs toen Xavi én Iniesta er nog waren. Ik begin haast te geloven dat je Busquets gewoon haat of, misschien waarschijnlijker, je geen moer weet van het Catalaanse spelletje en met name Busquets. Hij is de link tussen de verdediging, het middenveld én de aanval. Zonder Busquets is er geen controle op het veld, onze verdediging staat zo hoog om het veld en dan is Busquets niet zeer belangrijk maar essentieel. Je kan zulke tactieken nooit toepassen zonder een speler als Busquets die enerzijds tactisch ijzersterk is en anderzijds een handelingssnelheid en visie heeft als geen ander. Vind het schandalig dat je hem een waterdrager noemt. Die term is weggelegd voor de Ramsey`s en de Artetas. Maar ja ik snap het wel, een hangover is nooit gezond.
 
AN34
 
0
21 februari 2019 om 22:10
Hij is ontzettend belangrijk voor Barca en Frenkie kan daar goed van leren. Frenkie zal zeker veel aan hem hebben en hopelijk maakt hij net zo`n ontwikkeling door als bijvoorbeeld Cillessen, die zich fantastisch heeft ontwikkeld.
 
Japie_Krekel
 
4
21 februari 2019 om 18:17
Frenkie De Jong heeft zich gek laten maken door Overmars en zijn zaakwaarnemer. die speelt over 2 jaar bij PEC Zwolle
 
XaviKoning
 
8
21 februari 2019 om 18:28
Je bent sarcastisch toch?
 
Japie_Krekel
 
0
21 februari 2019 om 18:31
@xavikoning ik heb er wel een hard hoofd in dat hij het bij Barcelona gaat redden maar talent heeft deze speler zeker. PEC Zwolle zal het idd niet worden als hij het daar niet red. een talentvolle oud ploeggenoot van Frenkie komt af en toe voorbij op VZ en die schijnt daar wel te gaan spelen volgens veel mensen omdat hij een impopulaire stap hogerop heeft gemaakt, vandaar de opmerking
 
AN34
 
1
21 februari 2019 om 22:13
Dat werd destijds ook over Cillessen gezegd, dus hopelijk kan hij ons verrassen.
 
Japie_Krekel
 
0
22 februari 2019 om 00:56
@an34 Cillisen speelt geloof ik max 10 wedstrijden per jaar dus laten we hopen dat Frenkie De Jong aan meer speelminuten komt daar hij heeft veel talent maar rechtstreeks vanuit de Eredivisie naar Barcelona is wel een extreem grote stap hoor. ik hoop dat hij het daar red maar het zal niet makkelijk worden
 
Frank7B
 
1
21 februari 2019 om 18:24
Zegt geen gekke dingen, zoals vaak het geval is. Zelf vind ik dat hij hier beter na het seizoen mee kan komen.
 
Daaninho
 
3
21 februari 2019 om 18:46
Ik vind Frenkie helemaal niet lijken op een busquets, vind hem meer een CM of een 10. Kan hem meer vergelijken met Arthur vind ik.
 
maurootje
 
1
21 februari 2019 om 18:47
Klopt wel, top 3 dan. die man heeft eigenlijk een kop van een harde verdediger. Het blijf me dan altijd verbazen als hij dan zo'n mooi beweging of pass geeft. Bedoel ineasta,frenkie ( niet dat hij zelfdd niveau heeft), Xavi en ook bijv Pirlo stralen WEL verzorgde mooi voetbal uit
 
bf1994
 
0
21 februari 2019 om 22:04
ben benieuwd of barca hem uberhaupt op busquets zijn positie gaat gebruiken. Ik denk eerlijk gezegd dat ze hem verder naar voren zullen spelen. Ik zie hem niet busquets uit de basis spelen. Op de positie van rakitic heeft die wat meer kans denk ik. En arthur gaat denk ik gewoon sowieso een vaste speler worden op het middenveld van barca, als die dat al niet is
 
Barcca
 
1
21 februari 2019 om 22:09
Busquets zonder enige twijfel de beste speler ter wereld op zijn positie. Speelt en leest het spelletje als geen ander. Voordat hij de bal heeft is hij al bedacht wat hij gaat doen. Denkt op deze manier 2/3 stappen verder. Dit seizoen iets minder, net als heel Barcelona eigenlijk. Barca moet snel in vorm raken willen ze Lyon van de mat vegen. Ik voorspel dat Busquets nog paar seizoenen basisspeler blijft. Het staat ook niet vast dat Frenkie het gaat waarmaken. Hij moet langzaam gebracht worden, net als Umtiti, Dembele en Arthur destijds. Dit zijn nu gewoon een van de sterkhouders.
 
Pieter14
 
1
22 februari 2019 om 11:46
Wat me hier opvalt,is de bijna altijd de negatieve reacties, azijnpissers zo wordt dat genoemd Er wordt altijd iets negatiefs gezocht,om maar iedereen duidelijk te maken van kijk eens wat ik weet. Mensen ben eens positief,dat is veel leuker leven,ook al heb je het zwaar,het wordt er lichter op voor je. Echt waar,moet je doen.