De Ligt gaat vraag op persconferentie uit de weg: 'Focus ligt bij het voetbal'
Maandag, 22 november 2021 om 15:04

Matthijs de Ligt ziet uit naar de Champions League-wedstrijd tussen Chelsea en Juventus van dinsdagavond. De grootmacht uit de Serie A is na vier opeenvolgende overwinningen al verzekerd van een plek in de volgende ronde, maar kan via een gelijkspel in Londen ook al de groepswinst claimen. "Het is leuk om zulke wedstrijden te spelen", zegt De Ligt op de persconferentie voorafgaand aan de kraker op Stamford Bridge. Vragen over een eventuele contractverlenging laat hij links liggen.

"We moeten solide en kalm voor de dag komen, want zij hebben veel kwaliteit en zijn gevaarlijk in de counter", weet De Ligt. "We willen bovenaan eindigen in de groep, dat is heel belangrijk voor ons." De verdediger wordt vervolgens specifiek gevraagd naar de verschillen die hij ervaart tussen wedstrijden in de Serie A en in de Champions League. "In de Serie A krijgen we tegen kleinere ploegen wat minder ruimte in de tegenaanval dan in de Champions League. We hebben goede, snelle spelers als Federico Chiesa en Álvaro Morata die kunnen profiteren van de ruimte, dus dat moeten we doen."

Trainer Massimiliano Allegri spreekt van een 'belangrijke test' voor Juventus tegen 'de ploeg die vorig seizoen de Champions League won'. Hij vindt het belangrijk om te weten of Romelu Lukaku inzetbaar zal zijn voor Chelsea. De spits liep een maand geleden een enkelblessure op en traint inmiddels weer mee. De verwachting is momenteel dat de wedstrijd van dinsdagavond net te vroeg komt. "Hij is een topspeler, een uithangbord van Chelsea. Als hij er niet bij is, speelt Chelsea meer op de snelheid", zegt Allegri. "Het is afhankelijk van hem hoe de tegenstander verdedigt in een wedstrijd tegen Chelsea."

De Ligt stond met Ajax al eens in de halve finale van de Champions League en hoopt de prijs in dienst van Juventus te kunnen winnen. "Het is een droom om deze prijs te winnen met deze club. Dat geldt niet alleen voor mij, maar voor iedereen. We worden iedere wedstrijd beter en we willen onze ontwikkeling voortzetten", maakt de Oranje-international duidelijk. Als hij een vraag krijgt over zijn contract - volgens Tuttosport onderhandelt Mino Raiola met Juventus over een nieuwe verbintenis tot medio 2025 - wijst hij dan ook op de sportieve situatie. "Op dit moment ligt mijn focus bij mijn taken op het veld. Ik wil een bijdrage leveren en ik wil de ploeg helpen om te stijgen op de ranglijst." De huidige verbintenis van De Ligt loopt medio 2024 af.

Meer nieuws
   
17:13
17:13
Bologna lijdt duur puntenverlies in strijd om CL-ticket, mede door rood Beukema
2
   
17:11
17:11
Arsenal maakt het onnodig spannend tegen Tottenham, maar houdt druk op titel
21
   
17:05
17:05
Drie voormalig Eredivisionisten schieten Bournemouth naar 3-0 zege op Brighton
10
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
10
   
16:26
16:26
RKC Waalwijk pakt punt tegen FC Utrecht, waar Sam Lammers record breekt
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
ModricMagic
 
3
22 november 2021 om 15:14
Hij heeft toch nog een contract tot 2024 dus dat is nog wel lang genoeg voor Juventus. Of een club moet 150 miljoen betalen volgens mij om zijn clausule te activeren maar dat gaat niemand doen voor een centrale verdediger. Is wel moeilijk te zeggen of hij zijn hele carriã¨re voor Juventus wil blijven spelen.
 
Bongiorno
 
12
22 november 2021 om 15:18
Hij gaat sowieso niet z'n hele carriere bij Juve spelen, of zijn zaakwaarnemer heet geen Mino Raiola. De situatie is vrij wankel bij Juve. Er is veel dood hout en het loopt in de competitie niet lekker. Ze hebben knap van Chelsea gewonnen maar ik zie ze de CL never nooit winnen. Er is weinig aanleiding om te voorspellen dat ze voor de eindzege zullen gaan.
 
IKEA
 
4
22 november 2021 om 15:21
Een aanleiding waarom ze wel voor de eindzege gaan is het feit dat ze hebben gewonnen van Chelsea de winnaar van de vorige editie? Ik zie Juventus ook verre van favoriet, maar uiteindelijk zijn het maar een paar clubs die echt een kans maken en draait het altijd om eliminatie. Ik duim in ieder geval voor Juventus.
 
arsenal890
 
2
22 november 2021 om 15:37
Ikea, in de groepsfase zegt zo’n wedstrijd vrij weinig hè? Op basis daarvan kun je weinig zeggen. Nogal overdreven niet waar? Maar goed, in februari heb je pas de echte wedstrijden en dan kan de vorm al heel anders zijn bij de meeste ploegen. Ik zou Juventus zeker niet als favoriet aanwijzen, ook als outsiders lijken ze toch kwaliteit te kort hebben. Denk dat als ze city, Liverpool, bayern etc loten het snel over is.
 
Bongiorno
 
0
22 november 2021 om 16:18
Je kunt wel een keer van Chelsea winnen, maar dat wil niet zeggen dat je dan zomaar elke ploeg gaat verslaan. Het piept en kraakt van jewelste bij Juve.
 
London Calling
 
0
22 november 2021 om 18:32
Juist omdat hij nog een paar jaar vast ligt moeten ze hem nu verlengen. Als je onder Raiola wacht op het voorlaatste jaar (volgend seizoen) dan weet je zeker dat het moeilijk wordt.
 
messino
 
3
22 november 2021 om 15:16
Dit soort vragen van journalisten zijn vermoeiend. Er moet een wedstrijd gespeeld worden, een prachtig affiche. Gaan er vragen gesteld worden over contractsituaties. Zijn contract loopt hoe dan ook nog 2,5 jaar door. Wellicht interessant voor komende zomer maar nu toch nog niet. Wat is de nieuwswaarde op dit moment van zo'n onderwerp. Goed dat de Ligt het enkel over zijn wedstrijd en zijn focus daarop wilt hebben.
 
IKEA
 
2
22 november 2021 om 15:19
Ik denk wanneer het logo terug zou worden veranderd de club op veel meer sympathie kan rekenen. Ik ben zelf een liefhebber van Juventus maar het is wel een beetje ingekakt sinds het veranderen van het logo. Jammer dat het zo moet gaan, want ook het logo van Inter ziet er tegenwoordig niet meer uit. Van de supermachten in het voetbal blijft het toch wel de mooiste club, dus als geen ander gun ik ze dit jaar de eindzege.
 
blaugrana11
 
7
22 november 2021 om 15:27
Dus jij denkt dat als juve hun logo weer terug veranderd ze opeens weer Wereldtop zijn?
 
IKEA
 
3
22 november 2021 om 15:45
Ik zeg dat wanneer het logo wordt terug veranderd de club op meer sympathie kan rekenen. Nergens zeg ik dat het sportieve ermee van doen heeft, al geloof ik wel dat wanneer een club unaniem meer geliefd is of meer de gun factor heeft, zich dat ook kan terugvertalen naar het veld. Hopelijk kan je het verschil (op meer sympathie kunnen rekenen / tot de wereld top behoren) begrijpen. Het zijn namelijk twee wezenlijk andere dingen.
 
juvedeef
 
1
22 november 2021 om 18:18
Van mij kan het niet snel genoeg gewijzigd worden. Afschuwelijk logo op dit moment. Hopelijk dat ze het ooit terug veranderen.
 
Aqua1
 
2
22 november 2021 om 15:33
Ik verwacht dat juve Chelsea bestrijd met haar eigen wapen en dat ze stiekem met de winst ervandoor gaan.
 
Ronaldo 2.7
 
1
22 november 2021 om 16:46
Ik denk dat hij naar Ajax gaat in de winterstop. Ajax kan die man gebruiken en de Ligt wil wel.