De Ligt: 'Ik denk dat ik eigenlijk een hele goede wedstrijd heb gespeeld'
Donderdag, 6 juni 2019 om 23:53

Matthijs de Ligt beleefde donderdagavond in het Nations League-duel van Oranje met Engeland een wedstrijd van uitersten. De verdediger stond met een blunder aan de basis van de 0-1, maar kopte vervolgens in de tweede helft de 1-1 tegen de touwen. Oranje zegevierde na de verlenging uiteindelijk met 3-1 en zodoende kan De Ligt na afloop toch tevreden terugkijken.

Toch is de verdediger van Ajax voor de camera van de NOS kritisch op zijn fout bij de 0-1 van Marcus Rashford, die in de zestien werd gevloerd door De Ligt en de strafschop die volgde uiteindelijk zelf benutte. "Ik kreeg een bal terug van De Roon en wilde het vervolgens voetballend oplossen, door de bal naar Jasper Cillessen te spelen. De bal gleed van mijn voet af, waarna ik te laat was. Het is heel stom en dat weet ik zelf ook."

"Achteraf denk ik ook: je moet de bal niet richting de goal aannemen. Het is gewoon stom, dat weet ik zelf ook. Daar baal je natuurlijk wel van, alleen het is wel zaak om weer in de wedstrijd te groeien. Ik ben heel erg streng voor mezelf. Ik weet dat het me niet mag gebeuren, maar je moet er ook niet in blijven hangen. Het is zonde dat zo'n moment toch een beetje je wedstrijd typeert", vervolgt De Ligt.

Uiteindelijk tekende De Ligt in de tweede helft met het hoofd voor de 1-1, alvorens Nederland in de verlenging wegliep bij Engeland en zich zo plaatste voor de finale van zondag, tegen Portugal. "Gelukkig kan ik het nog een beetje goed maken met de 1-1, maar mensen zullen het zich toch blijven herinneren. Ik denk dat ik eigenlijk een hele goede wedstrijd heb gespeeld, maar dat kleine momentje..."

Meer nieuws
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
37
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (41)

 
murki
 
58
6 juni 2019 om 23:56
Is het jasje al gevonden? Met uitzondering van het veroorzaken van de penalty heeft De Ligt inderdaad een hele sterke partij gespeeld, die 5.5 die hij van voetbalzone krijgt is echt te laag.
 
AjaxNL!
 
25
7 juni 2019 om 00:00
Ja, en weetje wie er al vast in zat verstopt? Precies, Ronaldo.
 
Dani17
 
5
7 juni 2019 om 00:50
Die hebben ze online moeten bestellen denk ik, wat duurde dat lang zeg haha. Ik hoop dat hij geen verkoudheidje gepakt heeft, we gaan hem heel hard nodig hebben tegen Ronaldo.
 
LilywhiteNL
 
16
7 juni 2019 om 01:12
Ik vind de 5,5 eigenlijk ergens wel passend. Door zijn gigantische fout en matige eerste helft zit je gewoon op een 2 qua cijfer. Natuurlijk deprimerend laag, maar ik vond hem persoonlijk dan ook echt schrikbarend slecht hoor. Straalde totaal geen zekerheid uit en leek heel even weer op dat 17-jarige broekie die zijn debuut maakte tegen Bulgarije (?). Maar als hij dan in de tweede helft door zijn uitstekende spel een 9 scoort dan kom je per saldo uit op een 5,5. Je kan natuurlijk een beetje schipperen met de cijfers en bv. een 4 en een 8 geven (6 gemiddeld) of een 5 en een 8 (6,5 gemiddeld) maar in die regionen moet je vind ik wel denken als je een eerlijk cijfer wilt geven. Je kan mijn inziens als verdediger niet zó de fout in gaan en onnodig een tegendoelpunt veroorzaken en vervolgens alsnog een 9 scoren in één en dezelfde wedstrijd. Verdedigen is een vak apart en je wordt simpelweg eerst beoordeeld op het verdedigen van die 0. Dat beheerst De Ligt normaliter tot in de puntjes... maar niet in deze eerste helft.
 
Tipptopp
 
9
7 juni 2019 om 06:37
Nee een 9 zou te hoog zijn als je zo een fout maakt. Maar een 5,5 als jij als verdediger diegene bent die het team zo weergaloos weer in de race brengt? Kortom, beide momenten kunnen toch wel tegen elkaar weggestreept worden. Dan kom ik op een degelijke 7 uit.
 
gloryUnited
 
1
7 juni 2019 om 11:22
hoe brengt hij ons 'weergaloos' in de race dan? door een bal tegen de touwen te koppen? Het was een goede goal maar zeker niet weergaloos.
 
 
2
7 juni 2019 om 11:59
Hij maakte wel meer fouten hoor dan die goal. Werd een paar keer voorbij gerend en door de benen gespeeld bij instappen.
 
ajaxfanstef
 
11
6 juni 2019 om 23:57
Dat zal best, maar door die enorme fout is je wedstrijd gewoon mislukt! Word je uiteindelijk alleen maar sterker van. Goede zelfreflectie heeft hij
 
mr.c
 
38
7 juni 2019 om 00:02
@ajaxfanstef Ik ben het niet met je eens dat het mislukt is. Fout goed hersteld
 
Sanderr
 
27
7 juni 2019 om 00:05
Mislukt? Ze hebben, mede door zijn goal, gewonnen van Engeland en een finaleplek afgedwongen. Totaal niet mislukt dus. Zijn stats waren ook weer gewoon fantastisch vandaag, buiten die ene fout. Een goal, paar cruciale tackles, meeste duels gewonnen van iedereen en zuiver in de passing. Zonder die pingel weg te geven was het gewoon een dikke 8 geweest, nu wat minder maar zeer zeker niet mislukt.
 
RamonDore
 
8
7 juni 2019 om 00:27
En Kane in zn zak!
 
gloryUnited
 
2
7 juni 2019 om 11:24
een defensieve fout voor een verdediger telt natuurlijk wel zwaarder dan een aanvallend pluspunt van een verdediger. Hij heeft idd die goal gemaakt, alleen zou die in eerste instantie niet nodig zijn geweest als De Ligt zich niet kinderlijk eenvoudig liet wegzetten en dan als een dwaas een tackle inzet
 
Sanderr
 
1
7 juni 2019 om 13:18
Telt zwaarder, prima. Dat weet De Ligt ook dondersgoed. Vandaar dat hij in zijn interview ook zeer schuldbewust is en nota bene bij het 'juichen' na zijn goal zijn handen verontschuldigend in de lucht steekt zo van: "sorry van die fout die ik daarstraks maakte". Hij liet zich overigens niet wegzetten maar de bal schoot gewoon van zijn voet af, maar dat doet verder niets af aan dat het een grote fout was. Hij zei in zijn interview ook: "buiten die fout speelde ik een prima wedstrijd", daarin heeft hij gewoon gelijk. Verder vind ik dat hij met zijn vele gewonnen duels, enkele cruciale tackles en die goal zijn fout echt wel goed heeft gemaakt, al met al zou ik hem nog gewoon een krappe voldoende geven voor zijn optreden. Zonder die fout was het gewoon uitstekend geweest.
 
myvision
 
11
7 juni 2019 om 00:18
Mislukt? Ga eens zijn andere verdedigende acties na. Ik heb die wereldspitsen van Engeland amper gezien.
 
AjaxCunian
 
43
6 juni 2019 om 23:57
Volkomen eens met zijn analyse. Mooie titel VZ. Nu krijgen we vast een aantal reacties met lui die het artikel niet lezen en zeggen dat de Ligt weinig zelfreflectie kent.
 
Finalvoetbal
 
9
6 juni 2019 om 23:58
1 fout. Voor de rest gewoon erg sterk. En maakte zijn fout ook nog eens goed met een goal.
 
AjaxBaggio
 
7
6 juni 2019 om 23:59
Wel als je het vergelijkt met de wedstrijd van Stones Die Matthijs is mentaal wel erg sterk. Gaat het daarom ook zeker redden in de top. Alleen deze foutjes ben ik niet meer van hem gewend. Maakte ze soms op zijn 17e. Maar dit seizoen is hij toch erg constant. Ach ja, gelukkig maakte hij zijn fout goed na rust.
 
John Terry
 
19
6 juni 2019 om 23:59
Geen beste titel, dit interview stond zoals idd te lezen valt in het teken van zelfreflectie. Iets waar Matthijs in uitblinkt imo, en waarschijnlijk mede waarom hij nu al zo bizar goed is. Hij gaat de mist in bij die aanname en wordt het bos in gestuurd door een panna van Sancho, maar daarna heeft ie zich prima hersteld. En toch heeft ie het vooral over wat hij verkeerd doet, met dan 1 zinnetje op het eind waarin hij aangeeft dat ie als verdediger gewoon prima kan spelen maar dat vooral zijn fout herinnerd zal worden.
 
FrDirk
 
7
7 juni 2019 om 00:03
Tja, dat moment is juist belangrijk voor een verdediger van zijn statuur en de discussie is typerend voor zijn talent, potentie en jeugdigheid. Hij is enorm ver en speelt erg volwassen. Toch heeft hij nog best vaak "momenten". Niet voor een talent maar wel voor een topverdediger. Die nuance mis ik nog wel eens. Hij wordt terecht zeer geprezen als topverdediger, maar daar hoort bij dat je dit moment niet altijd als een momentje af kan doen naar mijn mening.
 
FrDirk
 
6
7 juni 2019 om 00:04
Moet daaraan toevoegen dat zijn zelfreflectie zeker te prijzen valt!
 
ajax073
 
9
7 juni 2019 om 00:14
Best vaak?
 
memphisdepay
 
7
7 juni 2019 om 00:21
Hoeveel fouten maakt de Ligt nou? Ik vind dit altijd zo overdreven. Hij heeft dit seizoen gewoon fantastisch gespeeld en dit heb ik hem (bijna) niet zien doen. Vroeg of laat maak je als verdediger een keer een fout. Zelfs Sergio Ramos (die alles heeft gewonnen) maakt wel is een domme fout. Zelfs Messi en Ronaldo missen wel is voor open goal. Kortom geen enkele speler kan foutloos spelen.
 
XaviKoning
 
3
7 juni 2019 om 00:34
Die momenten zie je in NL, bij Ajax zie ik ze niet. Het gaat steeds beter met hem en deze goal zal hem zelfvertrouwen geven.
 
Drenniz
 
5
7 juni 2019 om 00:07
Prima wedstrijd van de Ligt, een fout maakt geen wedstrijd. En zeker geen 5.5 VZ....... OFF: gebaar wat hij maakte na zijn goal vond ik toch wel mooi.
 
DROS
 
3
7 juni 2019 om 00:13
Zolang iemand het zelf daarna op die manier hersteld horen we toch eigenlijk nergens meer over te praten? Heerlijk man! Zegt voor mij ook genoeg over z’n karakter.
 
Bassie94
 
12
7 juni 2019 om 00:16
Los van de ligt zijn penalty, vond ik de situatie met bergwijn ook overduidelijk een penalty. Je ziet duidelijk dat bergwijn eerst de bal speelt en daarna omver gelopen word.
 
XaviKoning
 
12
7 juni 2019 om 00:31
19 jaar.... 19. Ik kan het soms niet helemaal bevatten. Toen die 17 was vond ik hem al beste aan Ajax kant in de EL finale. CL campagne ook magistraal tegen Benzema, Lewandowski en Ronaldo. Nu had Kane het zwaar en werd ie in de lucht keihard geklopt. Foutjes moeten eruit, maar samen met Van Dijk is dit toch wel een koningskoppel hoor. Laat dat EK maar komen!
 
Krotekoker
 
2
7 juni 2019 om 01:11
Nou Mathijs, als kopbal van Sancho had er zo ingekund. Jij was lucht aan het dekken. Ook bij de afgekeurde goal komt lingard uit jouw rug. Uiterst wisselvallige momenten met slechte, maar ook bizar goede momenten. Vooral tijdens de verlenging was je onvoorstelbaar goed.
 
C_H_A
 
0
7 juni 2019 om 06:58
Klopt volgens mij niet wat je nu zegt. Lingard loopt weg van blind en komt uit de rug van VVD.
 
armanxxx
 
0
7 juni 2019 om 07:01
Sancho was niet zijn man daar, degene die daar achter stond had sancho moeten dekken, de ligt probeerde dat te compenseren maar lukte net niet
 
007
 
0
7 juni 2019 om 01:11
Ontzettend zuur voor Matthijs dat hij zo in de fout ging, maar hoe hij zich dan weer hersteld? Ik snap best dat het Nederlands elftal geen leerschool is om zulke fouten te maken, maar juist door z'n enorme mentale kracht zal Koeman deze kanjer blijven steunen. Hij is nu 19, met zo een potentie zou hij misschien nog ooit de beste verdediger in de wereld worden. Kijk naar van Dijk hoe goed die nu is. Ook een hele nuchtere baas. Heerlijk zulke kanjers achterin.
 
Holland8
 
1
7 juni 2019 om 01:14
Weer een topwedstrijd van Mathijs. Maar wel weer een grove fout. Wat is dat toch met De Ligt en Oranje? Maakt altijd een of twee (grote) fouten in Oranje.
 
Sanderr
 
0
7 juni 2019 om 13:24
Altijd? Ik kan me que grote fouten alleen die tegen Bulgarije en die van gisteren herinneren, dat zijn 2 fouten in 15 interlands. Hij zal vast nog wel een paar keer her en der een foutje hebben gemaakt, zoals elke verdediger bijna weleens een foutje maakt. Maar een of twee grote fouten per wedstrijd maakt hij echt niet hoor, dat is gewoon overdreven.
 
atleticofc
 
2
7 juni 2019 om 06:45
Hij was gewoon heel slecht. Komt paar keer te laat. Ook net na de 1-0 stapt die gewoon in en wordt die weer weg getikt. Was traag in de opbouw regelmatig, terwijl hij andere opties had. De Ligt is dit jaar terecht bejubeld maar gisteren was het droevig slecht.
 
frank1989
 
3
7 juni 2019 om 07:02
Traag in de opbouw heeft ook met de medespelers te maken. Als je ziet hoevaak Frenkie de bal terug moet spelen omdat hij geen afspeel mogelijkheden had was ook veel meer dan normaal. Er waren een paar spelers die liever niet aan de bal komen en liever verstoppertje spelen
 
atleticofc
 
1
7 juni 2019 om 08:11
Hij kan paar keer gewoon de zijkanten inspelen, gaat hij toch lopen met de bal om dan vervolgens de bal aan een speler naast hem te geven. Postbode voetbal.
 
Japie_Krekel
 
0
7 juni 2019 om 08:05
ik kan de 5,5 wel snappen. doe je dit tegen een tegenstander die beter is als Engeland kosten dit soort fouten je waarschijnlijk de wedstrijd. dat hebben we tegen de Spurs kunnen zien. als verdediger moet je beter optreden op dit soort cruciale momenten De Ligt is een absolute geweldenaar maar dit soort momenten moeten uit zijn spel. dat zal ook wel gebeuren als hij straks gewend is wekelijks in een topcompetitie te spelen. hij is bovendien pas 19 jaar dus die gaat alleen nog maar beter worden
 
Ns010
 
3
7 juni 2019 om 08:09
Nou dan heb ik hem een hele andere wedstrijd zien spelen! Ik vond de Ligt de zwakste achterin, zeker de eerste helft.
 
Johan166
 
2
7 juni 2019 om 09:07
Klopt. Werd na de goal ook nog eens door de benen gespeeld. Gelukkig 2de helft een stuk beter