De Ligt is het oneens met Hans Kraay jr.: 'Dan krijg je dat gezeik weer'
Zaterdag, 2 februari 2019 om 22:11

Ajax revancheerde zich zaterdagavond op eigen veld tegen VVV-Venlo enigszins van de 6-2 nederlaag van vorige week bij Feyenoord. Het elftal van trainer Erik ten Hag zegevierde op eigen veld met 6-0 over de Limburgers. Matthijs de Ligt vindt dat Ajax goed heeft geantwoord op de blamage van vorige week.

"De kater van vorige week kun je nooit wegspoelen, maar ik denk dat dit wel het juiste antwoord is", vertelt de verdediger annex aanvoerder na afloop voor de camera van FOX Sports. Ajax speelde geen denderende eerste helft, maar kon dankzij een benutte vrije trap van Hakim Ziyech toch met een minimale voorsprong aan de thee. Na rust werd de score verder opgevoerd dankzij treffers van Kasper Dolberg, Dusan Tadic, David Neres, Klaas-Jan Huntelaar en Donny van de Beek. De Ligt erkent dat Ajax het in de eerste 45 minuten niet eenvoudig had. "We weten van tevoren dat VVV naar Amsterdam komt om te verdedigen. Het is dan gewoon heel lastig om tegen zo'n muur te voetballen. Dan is het zaak om de bal rond te laten gaan. Ik denk dat we in het begin te veel op zoek waren naar de beslissende pass, waardoor VVV er zo nu en dan uit kon komen. Het oogt dan echter gevaarlijker dan het is."

De Ligt stelt dat er 'genoeg is gezegd' na het blamerende verlies van vorige week tegen Feyenoord. De jonge verdediger is echter vol vertrouwen dat Ajax de draad weer op kan pakken en wijst daarbij op de 3-0 nederlaag die men voor de winterstop leed tegen PSV. "Toen was er ook chaos, was iedereen ontevreden en moest de trainer er volgens velen uit. Daarna hebben we echter een goede serie neergezet en ik denk dat we die serie nu weer moeten neerzetten. Wij moeten onverstoorbaar blijven. We hebben vertrouwen in de groep en de trainer", vervolgt hij.

De stopper is blij met de impact die Neres en Huntelaar hadden als invallers. "Neres heeft natuurlijk een moeilijke periode gehad, met alle geruchten rondom zijn persoon en doordat hij zijn basisplaats is verloren. Dat is natuurlijk heel moeilijk voor hem, maar gelukkig kon die vandaag weer een glimp van zijn klasse laten zien. Dat hebben we ook nodig. Hij kan een wedstrijd openbreken. Hetzelfde geldt voor Klaas-Jan."

De Ligt weigert de matige vorm na de winterstop tot slot te wijten aan de vele geruchten rondom de spelers van Ajax. "We hebben het hele jaar door te maken met geruchten. Het hele jaar door gaat het goed. Als het dan even wat minder gaat, wordt dat geweten aan de geruchten. Ik vind dat wat makkelijk", aldus De Ligt, die de suggestie van Hans Kraay jr. om niet meer met de media te spreken over geruchten rondom zijn toekomst in de wind slaat. "Dan kan, maar dan krijg je weer het gezeik dat Ajax niet met de media praat. Wij zijn Ajax en wij moeten de achterban ook geruststellen. Ook na een 6-2 nederlaag moet je praten. Als alles goed gaat, wil iedereen praten, maar als het minder gaat, moeten er ook jongens opstaan."

Meer nieuws
   
00:04
00:04
'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
8
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
5
   
23:25
23:25
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
   
23:00
23:00
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
   
22:53
22:53
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
AjaxFan_10
 
52
2 februari 2019 om 22:20
Hans Kraay's intervieuws ook, sjongejonge.
 
TukkerE
 
11
3 februari 2019 om 00:22
Inderdaad, tenenkrommend vanavond. Met ten Hag ook doorzeiken. Je ziet de geïnterviewde vaak kijken van: Wat een halve gare.
 
Kolbeinn_Sigi
 
15
3 februari 2019 om 01:39
Het is ook echt niet normaal dat hij interviews mag geven. Vorige week berghuis was ook tenenkrommend. Daarbuiten denkt ie geniale analyses te geven maar lsaat hij de plank steeds volledig mis.
 
Rochester
 
16
2 februari 2019 om 22:20
Nou ja, goed gereageerd/geantwoord? Als je gewoon puur naar de uitslag kijkt, dan zou je denken dat Ajax VVV gewoon helemaal van de mat heeft getikt en een dikke 6-0 overwinning heeft geboekt. En qua aantal doelpunten heb ik als Ajacied vandaag zelfs niets te klagen, maar ik bedoel meer van dat ik als Ajacied toch een wat gemotiveerder Ajax had verwacht na de dramatische vertoning van Ajax vorige week tegen Feyenoord. Ajax won dus uiteindelijk met 6-0, maar echt gemotiveerd en het idee om revanche te halen miste ik helaas toch wel bij Ajax vandaag.
 
RodyTeulings
 
75
2 februari 2019 om 22:30
Jezus Christus het kan ook nooit fucking goed zijn zeg. Johan Cruijff had het in de jaren '60 al over hoe verwend het publiek bij Ajax was...
 
Johan166
 
9
2 februari 2019 om 22:35
Eerste helft was toch ook ondermaats? Dat mag je best uitspreken vind ik.
 
RodyTeulings
 
16
3 februari 2019 om 00:23
Eerste helft was slecht, tweede helft was goed. Glas is halfleeg, glas is halfvol. De realist zegt dat het glas alleen halfvol kan zijn als de andere helft halfleeg is. En vice versa. Zelf wil ik veel liever positief zijn, zeker als supporter. Als ik alleen het negatieve zou willen ervaren, was ik wel getrouwd geweest.
 
ninjakai
 
7
2 februari 2019 om 23:10
Mwaaa, de gene die ik echt ondermaats vond de eerste helft waren schone, Tadic en Kristensen. De rest wilde wel, maar durfde niet altijd even goed. Nico en Dolberg waren dan weer uitstekend, die durfde meteen alles. 2e helft was het stukken beter en was er meer durf. Schone realiseerde zich eindelijk weer eens dat hij verdedigende middenvelder was en had heel veel 2e ballen. Tadic bleef matig en Kristensen is gewoon niet goed genoeg. Af en toe zag ik flitsen die veel beloven uitzagen, maar vandaag was echt heel slecht. Hij liep veelvuldig uit positie, aanvallend droeg hij ook nauwelijks bij en verdedigend was het echt heel slecht. Heel vaak stond hij al op plekken, terwijl hij daar zou moeten komen, met alle risico's van dien. Leuk dat je denkt dat je een rechtsbuiten bent, maar als je daar dan ook gaat spelen, terwijl je opgesteld bent als back dan vraag je om een slachtpartij in de counter. Dat vvv er niets mee doet, heeft verdomd weinig met Kristensen te maken.
 
Spaanse Bas
 
9
3 februari 2019 om 00:24
Kristensen speelde prima vandaag. Zal nooit goed worden in de kleine ruimte, maar heeft goed oog voor de ruimtep, en veel assists/keypasses.
 
Ivoten Broek
 
1
3 februari 2019 om 01:07
Een wedstrijd duurt 90 minuten
 
Sparta-Ajax88
 
9
2 februari 2019 om 22:21
Geen woord gelogen. Speelde vorige week zeer zwak, maar mag het een keer. Topspelers in spé!
 
SpeedyAFC
 
27
2 februari 2019 om 22:21
Kraay had weer eens echt domme vragen en opmerkingen. Zat ie te zeuren dat Blind en de Ligt nu acht weken centraal moesten staan. De Ligt moest hem eraan herinneren dat Blind en de Ligt al het hele jaar samen centraal staan, ook thuis tegen Heerenveen. In de competitie alleen tegen Feyenoord niet omdat Taglifico geblesseerd was. Maar die is nu gelukkig weer terug en Veltman komt er ook aan.
 
Kyle66
 
10
2 februari 2019 om 23:13
Kan hier niets aan toevoegen. Ik vond dat zo'n gezeur van Kraay! Ben wel blij dat Tagliafico terug is en ook dat Veltman er weer aan komt.
 
TukkerE
 
9
3 februari 2019 om 00:24
Hans is een hele goede kerel, maar zijn IQ zit hem soms een beetje in de weg.
 
curvasud
 
17
2 februari 2019 om 22:21
Je vraagt je bij dit interview echt af wie van de twee nu de volwassen man is, en wie het jonge broekie.
 
ajaxchamps
 
8
2 februari 2019 om 22:52
Ajax spelers hebben altijd keurig gereageerd op vragen van de media. Zeker De Ligt en De Jong hebben wekelijks op allerlei onzinnige geruchten moeten reageren. Die geruchten zijn er al een half jaar. Nu zijn er slechte resultaten en opeens zou dat een grote rol hebben gespeeld in de sfeer binnen de ploeg. De Ligt reageert hier uiterst volwassen op bijzonder slechte vragen van Kraay.
 
johan2
 
9
3 februari 2019 om 00:44
Het is jammer dat Hans inmiddels fungeert als een marionet van Veronica inside. Heel gevoelig voor de mening van Johan. Die op zijn beurt zorgt voor leuke tv met recalcitrante opmerkingen, maar voetbaltechnisch structureel de plank misslaat.. Doe mij maar een Ronald de boer, perez of van Hooijdonk.. Dat zijn de analisten die zelden onzin verkondigen.
 
jaokdan
 
0
3 februari 2019 om 12:33
nou, van hooijdonk...
 
Azb100
 
9
3 februari 2019 om 02:46
Nou als mijn club AZ met 6-0 van VVV wint zonder echt in de problemen te komen ga ik niet zeuren over een mindere eerste helft waar je constant tegen een gele muur aan loopt hoor! Gewoon een knappe overwinning op een stugge verdedigende tegenstander. Hans Kraaij heeft in het verleden nog weleens een zinnige vraag gesteld maar dat lijkt volledig voorbij te zijn. Altijd proberen antwoorden los te peuteren op een vreselijk domme en suggestieve manier. In de studio bij VI vond ik af en toe nog wel wat goed journalistiek en leuk analistisch werk maar als hij een interview moet doen komt er geen normaal woord uit. Lang verhaal kort; klasse overwinning tegen een moeilijke tegenstander. Hans Kraaij graag van TV af.