'De mooiste jaren komen hopelijk nog, dus waarom zou Oranje niet kunnen?'
Zondag, 25 augustus 2019 om 11:04

Gyrano Kerk was afgelopen seizoen een van de smaakmakers bij FC Utrecht en de aanvaller weet die lijn ook in de huidige voetbaljaargang door te trekken. Ondanks binnen- en buitenlandse belangstelling koos de vleugelspits er onlangs voor om zijn contract in de Domstad te verlengen tot medio 2023, waardoor hij voorlopig bij zijn huidige werkgever lijkt te blijven.

Kerk stond volgens de NOS in de belangstelling van PSV en het Franse Lille OSC, terwijl er ook vanuit de Premier League interesse was: "Ik lees de geruchten natuurlijk ook wel, het is altijd goed dat er over je gesproken wordt. Mijn moeder schrikt nog wel eens van de bedragen die daarbij worden genoemd", legt Kerk uit in gesprek met de omroep.

Kerk is ondanks de lovende reacties op zijn spel en de interesse van andere clubs nog niet tevreden: "Ik moet nog beter worden in de afwerking. Maar het belangrijkste voor mezelf is dat ik veel constanter ga presteren", gaat hij verder. Als hij er inderdaad in slaag om die stap te zetten, sluit hij niet uit dat hij in de toekomst een uitnodiging zal krijgen voor het Nederlands elftal: "Waarom niet?"

De 23-jarige rechtsbuiten merkt wel dat de concurrentie op steeds jongere leeftijd op de deur klopt: "Voor mij moeten de mooiste jaren hopelijk ook nog komen. Ik ben ook van plan nog heel wat jaartjes te voetballen, hoor. Ik ben nog jong. Maar als ik om me heen kijk naar al het talent op de Nederlandse velden, ben ik misschien toch een laatbloeier."

Meer nieuws
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
6
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
   
23:00
23:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
22:58
22:58
Arda Güler is de held van Real Madrid op moeizame avond in San Sebastián
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
 
3
25 augustus 2019 om 11:29
Ik zie hem niet elke wedstrijd spelen, maar als ik hem zie valt hij me altijd tegen terwijl je zoveel leest en hoort dat hij het goed doet. Verder denk ik dat er talentvollere spelers zijn (en op komst zijn) dan Kerk en hoop ik dat PSV toch wel hoger inzet met hun interesse naar een buitenspeler.
 
Bobiku29
 
5
25 augustus 2019 om 11:50
Vorige week tegen Feyenoord ben ik er goed voor gaan zitten. Was heel benieuwd naar Kerk in vorm. Na de wedstrijd moest ik concluderen dat hij weinig opvallends had gedaan. Hij heeft natuurlijk wel specifieke kwaliteiten, met zijn power en snelheid. En hij wordt duidelijk wel steeds doelgerichter, dat is een cruciale ontwikkeling. Ik ben echter wel bang dat hij nooit overzicht zal krijgen, en dat is niet onbelangrijk.
 
uutrecht
 
3
25 augustus 2019 om 12:01
Een oprechte samenvatting over Kerk. Ik herken veel aspecten ervan terug in je verhaal.
 
Sirius
 
0
25 augustus 2019 om 14:31
Mee eens, maar die specifieke kwaliteiten zijn ook vrij relatief. Hij is namelijk niet exceptioneel goed of exceptioneel snel en snelheid is alleen een wapen als je precies weet waar en wanneer je het moet gebruiken. Dat overzicht zie ik bij Kerk niet. Ook heeft hij niet de souplesse en de techniek om een rol te spelen in Oranje naar mijn mening. Alleen power en snelheid is niet genoeg. Je moet het namelijk ook kunnen op het hoogste niveau. Bergwijn heeft bijvoorbeeld ook nog moeite om z'n stempel te drukken en die is toch een stuk meer getalenteerd en twee niveaus beter dan Kerk.
 
GunnerFCG
 
2
25 augustus 2019 om 11:36
Vooral dit jaar valt hij me positief op. Hij kan best doorgroeien naar het niveau van pak hem beet Babel, Promes of Berghuis. Of dat ik de toekomst goed genoeg is voor het NL elftal hangt geheel van de concurrentie op zijn positie af.
 
hms 030
 
3
25 augustus 2019 om 11:43
Kerk is een ruwe diamant. Zal steeds meer controle over de bal gaan krijgen. Fijn dat hij nog bij Utrecht blijft.
 
Sirius
 
0
25 augustus 2019 om 14:34
Techniek is grotendeels talent en maar voor een gedeelte trainbaar naar mijn mening. Kerk heeft kracht, is snel en word effectiever, maar ik denk dat hij door de mand zou vallen bij clubs als Ajax, PSV of Feyenoord. Bij die clubs lig je onder een vergrootglas en dan komen de zwakke punten heel snel naar boven.
 
Okike#4
 
2
25 augustus 2019 om 11:47
Laten we deze man nou niet helemaal gaan hypen en kapot maken door een te hoog verwachtingspatroon. Heb wel het idee dat het die kant op gaat. Ja hij speelt leuk, maar kan ook onzichtbaar wezen in een wedstrijd. Feyenoord zou die wel even kapot maken volgens de mannen van VI. Vervolgens niks van hem gezien. Hoop dat ie wel gaat groeien/ doorpakken dit seizoen en vervolgens een mooie transfer kan maken en ja wie weet het Nederlands elftal.
 
locomotif
 
1
25 augustus 2019 om 12:24
Kerk is een leuke speler om naar te kijken door zijn onbevangenheid. Voor een club als FC Utrecht is hij erg waardevol en ik denk dat hij een kleine stap hogerop ook zeker aankan. Hij mist echter veel kwaliteit om in aanmerking te komen voor het Nederlanda elftal.
 
Sirius
 
1
25 augustus 2019 om 14:27
Oranje acht ik voor hem niet mogelijk. Hij heeft toch vooral snelheid, maar blinkt nergens in uit en hij heeft niet iets speciaals. Het verschil tussen Kerk en het vereiste niveau voor Oranje is namelijk nog erg groot. Bergwijn is een paar niveaus beter en heeft ook nog moeite om z'n stempel te drukken, terwijl de overige aanvallers (die beter zijn dan Kerk) ook weinig tot geen impact hebben (buiten Memphis). Overigens is ambitie gezond en het is dan maar aan hem om mensen het ongelijk te bewijzen. Hij is met 23 jaar natuurlijk nog wel relatief jong en hij zit waarschijnlijk niet op z`n top. Echter zal hij dan wel stappen moeten blijven maken en niet bij het minste of geringste kiezen voor de centen bij clubs waar de omstandigheden niet ideaal zijn om in ontwikkeling te blijven. Dat zijn namelijk `fouten` die veel spelers maken de laatste tijd.
 
binny
 
0
25 augustus 2019 om 20:39
Nou hij moet nog enorm veel groeien wil hij daar in aanmerking voor komen. Die jongen heeft alleen zijn snelheid en fysiek, maar is zo onverfijnd. Leuk als hij mijn ongeluk bewijst, maar moet beter worden in de kleine ruimte, in het passen, en vooral dingen uitvoeren vanuit de controle. Is best wel degelijk als hij ruimte krijgt, maar anders heb je er niks aan.