'De reacties op mijn vertrek bij Ajax waren heftiger dan ik had verwacht'
Vrijdag, 23 juli 2021 om 18:06

Quinten Timber besloot begin mei om Ajax in te ruilen voor FC Utrecht. Wat volgde waren een hoop verbaasde reacties, zeker ook omdat voor de pas twintigjarige centrale middenvelder een meerjarig contract klaarlag in Amsterdam. Timber, die bij Ajax nooit speelminuten kreeg in de hoofdmacht, heeft naar eigen zeggen echter heel bewust gekozen voor een nieuw avontuur in zijn nog prille loopbaan.

Timber benadrukt in een uitgebreid interview met Voetbal International dat Utrecht voor hem absoluut geen stap terug is. "Zo moet je dat helemaal niet zien. Ik had ook kunnen verlengen bij Ajax. Mijn gevoel zei dat ik deze stap moest maken. Het is tijd om me te laten zien in de Eredivisie", aldus de ambitieuze middenvelder. De overstap maakte in zijn directe omgeving wel het nodige los. "Toen het nieuws bekend werd waren de reacties heftiger dan verwacht. Ik kreeg heel veel liefde, mensen die me berichtjes stuurden."

"Maar natuurlijk krijg je ook andere reacties. 'Waarom blijf je niet bij Ajax? Waarom ga je weg?' Maar de meeste mensen begrepen mijn keuze. En trainer Erik ten Hag? Hij zei dat hij het jammer vond dat ik wegging, maar heeft me succes gewenst", blikt Timber terug op zijn voortijdige afscheid van Ajax. Wat voor de Utrecht-aanwinst ook anders zal zijn is het feit dat hij niet langer dagelijks op het veld staat met broer en vriend Jurriën Timber, die bij Ajax een vaste plaats lijkt te hebben veroverde in de achterhoede.

"Er verandert veel, maar tegelijkertijd ook niet", aldus de nuchtere middenvelder van de club uit de Domstad. "We wonen allebei nog thuis bij onze moeder, hier in Utrecht. Sterker nog, we delen nog altijd een kamer. Ik zie hem dus elke dag, we spreken elkaar dagelijks. Of ik jaloers op hem ben? Nee, ik ben trots. We kiezen allebei een andere route. Hopelijk spelen we op een dag weer samen." De gebroeders Timber treffen elkaar wellicht op 3 oktober, als Ajax in de Johan Cruijff ArenA bezoekt krijgt van Utrecht.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
12
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
origineel
 
14
23 juli 2021 om 18:23
Heftig! Hopelijk herstelt hij hiervan.. Verstandige beslissing van hem. Is te goed voor Jong Ajax en nog niet ver genoeg voor een echte kans in het eerste. Zie hem dit seizoen prima presteren in de Eredivisie. Echt een veelzijdige speler met een goede kop erop ook. Ben vooral benieuwd op welke positie hij uiteindelijk uitkomt.
 
wizzle_shizzle
 
6
23 juli 2021 om 18:36
De titel van dit bericht doet wat anders voorkomen. De "heftige" reacties vallen we mee. Hopelijk weet hij via Utrecht de weg naar de top te vinden.
 
SpeedyAFC
 
0
23 juli 2021 om 23:33
Heftig in de zin van zeer liefdevol, vriendelijk, ondersteunend. Meeste begrepen zijn keuze. Als je op je 20ste nog altijd niet doorgebroken bent en je broer speelt inmiddels bij Oranje, dan snapt iedereen dat hij wekelijks wil spelen. Dus wensen de meeste Ajacieden hem heel veel succes bij Utrecht.
 
mrMRJ
 
43
23 juli 2021 om 19:29
Ze slapen op dezelfde kamer en wonen nog thuis bij hun moeder! Wat een enorme koningen. Ik hoop dat ze het maken en dat ze van hun moeder houden.
 
Mpappe29
 
1
24 juli 2021 om 00:46
idd! vooral zijn jurrien gaat heel erg ver komen!
 
TilburgAjax
 
0
25 juli 2021 om 23:31
Precies, en vooral lekker lang met beide benen op de grond blijven. Dat zou een geweldig voorbeeld zijn. Niet dat ze tot in de lengte der dagen bij hun moeder moeten blijven wonen, maar dat ze niet zwichten voor allerlei oppervlakkige behoeften en uiterlijke statussymbolen.
 
AdriKorstanje
 
1
24 juli 2021 om 18:08
Hij heeft zijn gevoel gevold en of dat de goede keus is? De tijd zal het leren.