'De spelers van PSV hebben echt wel last van de kritiek'
Maandag, 19 februari 2018 om 18:45

De spelers van PSV hebben volgens Jan Poortvliet wel degelijk last van kritiek op het spel. De Eindhovenaren incasseerden zaterdag duur puntverlies tegen sc Heerenveen (2-2) en zagen de voorsprong op Ajax slinken tot vijf punten. In de weken daarvoor won PSV zijn wedstrijden wel, maar klonk er ook veel onvrede over het voetbal.

Steven Bergwijn kreeg onlangs veel kritiek te verduren nadat hij tweette 'Zeg niets meer', na zijn twee doelpunten tegen Sparta. "Ze doen of het ze koud laat maar aan de reacties van onze jongens kun je zien dat ze er wel mee zitten. Spelers hebben echt wel last van kritiek", stelt Poortvliet maandag in gesprek met PSV Inside. "Zaterdag komen ze uit het niets op 2-0 voor zonder goed te spelen. Nu hebben ze nog een excuus dat ze met tien man moesten spelen. Iedereen heeft iets te zeggen over PSV en dat kan tegen je werken. Dus dan moet je wakker worden, want je speelt tegen meer dan elf man."

PSV boekte de voorbije weken moeizame overwinningen op Excelsior (1-0) en Sparta Rotterdam (1-2). In de ogen van Poortvliet is het belangrijk om in zulke wedstrijden juist grote cijfers neer te zetten. "De zwakke broeders in de Eredivisie moeten soms helemaal aan gort gespeeld worden want complimenten over de teamprestatie neem je mee in je vertrouwen", geeft hij aan. Zondag wacht voor de koploper een uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
10
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
11
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
1
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
blackpool
 
8
19 februari 2018 om 19:04
Spelers krijgen de kritiek echt wel mee. Moet altijd lachen als een speler zegt dat hij niets mee krijgt van de kritiek in het stadion of social media. Je volledig afsluiten is niet mogelijk.
 
AFCAFOREVER1
 
0
19 februari 2018 om 20:04
Tuurlijk is dat niet mogelijk, maar het is wel aan jezelf hoe erg je het je aantrekt
 
RomBomCu
 
8
19 februari 2018 om 19:05
Dat is toch vooral de nieuwe generatie denk ik. Je ziet het al de hele carrière van Depay, Ziyech maakt gebaartjes naar het publiek na 1 goal en Bergwijn tweet na 2 mooie goals zeg niets meer. Gewoon iets wat bij de nieuwe generatie hoort lijkt het wel. Als je elke week een emmer stront over je heen krijgt in de media en elke overwinning als geluk wordt bestempeld lijkt het mij ook dat je hier last van gaat krijgen.
 
hansje1969
 
3
19 februari 2018 om 19:21
De voorbeelden die je noemt zijn idd spelers die denken dat ze geweldig zijn. En kritiek mag niet. De kritiek op het spel van PSV betreft niet kritiek op een individu maar op het collectief. Doet me denken aan de kritiek die wij zelf als Ajax fans op het spel onder De Boer hadden. Kan me toch niet voorstellen dat dat zoveel invloed heeft. En als ik Brenet hoor zeggen dat het vertoonde spel hem geen reet kan schelen maar dat het om de punten gaat dan denk ik dat wat Poortvliet zegt wel meevalt
 
De Toekomst
 
1
19 februari 2018 om 19:26
Op de spelers individueel is ook kritiek, maar niet erger dan bij Ajax als een speler niet naar behoren functioneert. Bij Brenet en Bergwijn zal er denk ook wel interne kritiek zijn. Bergwijn omdat hij nog niet brengt waarop gehoopt wordt, bij Brenet in de vorm van het erg graag willen aantrekken van "een echte linksback".
 
De Toekomst
 
16
19 februari 2018 om 19:23
Mwah, nieuwe generatie.. De Ligt, Frenkie de Jong, Van de Beek, Hendrikx... Ik heb die nooit zulke teksten uit horen spreken, ondanks kritiek op hun spel. Het zit gewoon in de persoon. Hoe is zijn opvoeding geweest? Hoe hebben hun ouders ze met kritiek leren omgaan? De Ligt is nog zo jong, maar kan uitstekend omgaan met kritiek.. Als ik PSV was zou ik daarom ook de mediatrainer of iemand anders hierop zetten om het gedrag van spelers op kritiek wat beter te maken, want zoals ze er nu op reageren gaat de kritiek/aandacht/opmerkingen/druk van buitenaf echt alleen maar groter maken en dat is ongewenst in een race om de titel.
 
LucasAndersen
 
0
19 februari 2018 om 19:25
Meh, over Kluivert en Seedorf werd dat ook gezegd. Je hebt nu ook jongens als de ligt en van beek en kongolo die dat niet doen.
 
ThugVz
 
8
19 februari 2018 om 19:57
Onderschat social media niet he. De spelers krijgen op social media van duizenden mensen shit over zich heen tot doodsbedreigingen aan toe. Dan kan je wel zeggen gewoon negeren, maar dat is gewoon erg lastig. Als ik voor de grap is kijk hoe mijn medesupporters soms Amin Younes behandelen schrik ik bijvoorbeeld gewoon..
 
RomBomCu
 
1
19 februari 2018 om 20:42
Nee dat is inderdaad waar. In 2000 kon Jan uit Helmond alleen maar tegen zijn kroeg genoten klagen over het slechte spel van PSV. Nu gooit hij binnen 2 seconden een haatbericht op de Instagram van zijn favoriete clubje gooien. Vaak kan dit ook gewoon nog anoniem gedaan worden, waardoor de doodsbedreigingen zeker niet minder worden.
 
Lee112
 
0
19 februari 2018 om 21:04
Juist dat is het verschil tov vroeger. Social media. Nu heb je honderd duizenden volgers die je binnen no time trending topic kunnen maken. Iedereen ziet dan gelijk zo een tweet van bergwijn. Vroeger kon je het alleen zeggen
 
Batigol1
 
4
19 februari 2018 om 19:07
Ga nu 27 jaar kijken en het niveau is dit jaar wel heel belabberd maar dat komt enkel door de laatste linie. Door hen durft t middenveld niet naar voren te voetballen en blijven ze twijfelen tussen aanval en verdedigen. Dan wordt er 10 mln in de winterstop uitgetrokken voor .......een spits.... Er is maar 1 hoofdschuldige voor het spel van PSV en die staat niet op het veld....
 
De Toekomst
 
0
19 februari 2018 om 19:28
Tsja, verdedigend goede aankopen doen is tegenwoordig nou eenmaal veel lastiger dan aanvallende versterkingen halen blijkbaar.. Ajax had ook veel moeite om een geschikte linksback te vinden, terwijl een talent als Wober ook al miljoenen kost...
 
Batigol1
 
2
19 februari 2018 om 19:38
Voor 10 miljoen had ie toch wel 2 of zeker 1 goede verdediger kunnen halen.
 
De Toekomst
 
0
19 februari 2018 om 19:42
Jup, waarschijnlijk wel. Maar Brands is een handelaar en koopt alleen als hij het voor meer denkt te kunnen verkopen en verdedigers blijven tegenwoordig vaak toch nog goedkoper dan goede aanvallers..
 
De Toekomst
 
0
19 februari 2018 om 19:43
En ja, ik spreek mezelf tegen, maar een talentvolle verdediger kost tegenwoordig miljoenen, terwijl ze nou ook weer Niet snel voor het 3 voudige verkocht gaan worden.
 
Batigol1
 
1
19 februari 2018 om 19:46
Ja maar het levert wel beter spel op. Een half fitte spits kopen terwijl er genoeg aanvallende talenten zijn niet.
 
evandermeijden
 
0
19 februari 2018 om 21:20
Precies dat inderdaad batigol. Ik roep al vanaf dat de competitie nog moest beginnen en psv een hoop spelers verkocht waar niets voor terug kwam (en ze zelfs woorden als "tussenjaar" in de mond namen: als je dan echt vind het een tussenjaar is.. moet je cocu ook laten wieberen. Anders sta je volgend jaar weer met hetzelfde probleem. Maar cocu zit er nog en we moeten het er mee doen.. en nee ik wens hem nog steeds iedere wedstrijd weg ondanks we bovenaan staan. Waarom!? Omdat ik het hele seizoen al op de tribune zit en nog niet 1 fatsoenlijke wedstrijd heb gezien, en hij een wisselbeleid / inzicht van een visstick heeft dit seizoen. Spelers die totaal niet in de wedstrijd zitten laten staan, continu verdedigend wisselen terwijl je een team kapot kan spelen (kijk Groningen bijv.).. 10punten op Ajax voorstaan en besluiten niet volle bak voor een overwinning te gaan maar lekker met zn allen achterin te hangen.. etc etc
 
Elmo1908
 
1
19 februari 2018 om 19:50
Als ze zondag van Feyenoord verliezen, wat ik absoluut verwacht, dan wordt de paniek wel zichtbaar. Ze hebben nu ook heus wel last van de kritiek, maar zolang je eerste staat, laat je het makkelijker los. Het wordt straks gewoon weer een hele spannende competitie. Ik zou mijn geld niet durven in te zetten op Ajax of PSV.
 
CalafellSpanjeTon
 
0
19 februari 2018 om 19:50
De tussenstand van de poll is dat de meeste Feyenoord zien winnen. Vreemd want buiten dat de meesten hier Feyenoord afschilderen als een subtopper, speelt Feyenoord zeer slecht. Al maanden zit er geen enkele lijn in het spel. Pakt Feyenoord sporadisch de punten, met de nodige kritiek dat die punten ook nog eens door de scheids komen. Het team is hopeloos uit vorm. Op essentiële plaatsen zijn er blessures, waar die van Elahmadi zeer waarschijnlijk bij komt. Staat de topscorer al maanden droog. Wordt er bij de supporters al het hele seizoen getwijfeld aan het tactisch vermogen van Gio. Grabbelt de keeper al het hele seizoen maar wat in het rond. Dit seizoen waarvan zelfs een thuiszege tegen Heracles geen gelopen koers is. Een seizoen waarin je ziet dat geen enkele tegenstander meer ontzag heeft voor Feyenoord in de Kuip. Een seizoen waarin Feyenoord kansloos verliest van degradatie kandidaten (ook thuis), verpletterd wordt door Vitesse, waarvan Excelsior wel wint Worden in de pers de spelers op Berghuis na elke week de grond in geboord. Geen team in de Eredivisie dat zo vermoeid oogt. Volgens de kenners uit het Gooi eo, lopen ze allemaal naast hun schoenen en denken ze dat ze kunnen voetballen, maar kunnen er niets van. Dus kom op jongens, zondag pakken we de koploper. Feyenoord zal echt alles, maar dan ook alles op alles moeten zetten om in de Kuip van Willemii te winnen. Vergeet niet, in betere tijden van Feyenoord was ook NAC dit seizoen te sterk in de Kuip. Maar zondag wordt een eitje!!! Zo niet dan wilden ze PSV matsen???
 
Elmo1908
 
2
19 februari 2018 om 20:23
Wij willen PSV absoluut niet matsen, die 10-0 zullen we nooit vergeten. En waarom we gaan winnen? Omdat wij thuis tegen PSV altijd goed spelen. Zelfs toen wij 10e werden wonnen we thuis van PSV. Toen verspeelde PSV ook het kampioenschap bij ons.
 
clipper020
 
0
20 februari 2018 om 02:23
PSV word geen kampioen bij Feyenoord al laat Feyenoord PSV winnen, de week erop hebben ze Utrecht nog en krijgen ze ajax en AZ nog dus volgende week is niet cruciaal Ajax blijft ook gewoon punten pakken en speelt beter voetbal dus aan dat vertrouwen ligt het niet
 
Yoda
 
1
19 februari 2018 om 21:50
Als je het mij vraagt speelt psv gewoon zoals verwacht. Aan begin van het seizoen vond ik de selectie al niet top, met hier en daar een goede speler. Het trio brenet, Schwaab, isimat is net goed genoeg om in Nederland te overleven in de top. Maar absoluut niet meer. Op het middenveld heb je met van ginkel een speler die direct onomstreden is, alle andere mids zijn minder goed en kunnen zich nauwelijks onderscheiden van elkaar. Ramselaar heeft nu de voorkeur omdat Gaston er echt niks van bakt. En Mauro lijkt mij in de pikorde ook al voorbij gegaan, maar is nog lang niet van bovengemiddeld niveau. Hoeft ook niet, zo jong, geef m maar de minuten. Hendrickx is leuke speler, maar in een echt goed elftal zou hij hooguit een leuke stand in zijn. Voorin zijn we heel blij dat Luuk weer scoort, maar waren lange tijd alle hoop op doelpunten weggelegd bij lozano en locadia. Laatstgenoemde is er niet meer en bergwijn gaat e4 nog niet zoveel maken. Als psv derde zou staan was dat niet gek geweest, en ik denk dat de kritiek nu zo groot is omdat ze bovenaan staan.
 
Pieterpost
 
0
19 februari 2018 om 22:18
Cocu komt door die discussie over de rode kaart wel goed weg nu met zijn wederom stomme verdedigende wisselingen. Nadat de 2-2 was gevallen gingen we met 10 man aanvallend spelen en ineens waren we weer veel sterker dan Heerenveen en scoorden we bijna nog de 3-2. Had heel de tweede helft gewoon wat aanvallender gespeeld en zon Luckassen nooit gebracht als 5e verdediger en je had gewoon met 3-1 gewonnen. Durf gewoon 3-3-3 te spelen bijvoorbeeld met Mauro, Bergwijn en Malen voorin. Dan houd je snelheid en gevaar en denk dat je daar veel meer mee bereikt dan dat verschrikkelijke inzakken en maar op de verdediging leunen. Wat mij betreft daarom weer een onvoldoende voor Cocu!
 
gomes1psv
 
0
19 februari 2018 om 23:58
Normaal gesproken zou ik het met je eens zijn en lang vond ik Cocu een laffe trainer. Maar behoudens Arias loopt er in de verdediging van PSV een middelmaat rond om van te walgen, stuk voor stuk pipo's die zich bij pakweg FC Zwolle of FC Groningen ook niet in de kijker van een topclub hadden gespeeld. Als je daarvan afhankelijk bent zou ik het als trainer ook Spaans benauwd krijgen om daarmee een op een te gaan spelen. Bij een gelijk aantal spelers alleen al! Van Cocu kun je veel zeggen, bijvoorbeeld dat hij geen briljante trainer is als hij maar twee keer in vijf jaar tijd kampioen werd en een daarvan buiten zijn eigen invloed bereikte. Eveneens is het verwijtbaar dat hij het jaar daarop met nota bene een betere selectie al op alle fronten was uitgespeeld nog voordat maart begon. Bizar genoeg heeft hij nu een topclubonwaardige selectie waarin hooguit vier spelers het vereiste niveau hebben om structureel goed te presteren naar de verwachte maatstaven. Het voetbal is niet aan te gluren, maar juist het realisme dat Cocu aan de dag legt staat hem te prijzen. Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Neemt niet weg dat Cocu en PSV beter uit elkaar kunnen gaan aan het einde van het seizoen. Cocu maakt geen speler beter, het feit dat de doorgestroomde beloften allemaal geen basisplaats lijken te kunnen winnen, laat zien dat de trainer niet in staat is hen het laatste stapje te kunnen laten maken, laat staan het met ze aan te durven. Met zo'n verdediging is het toch bizar dat Obispo nog steeds op zijn debuut moet wachten? En onder Cocu zie ik ook weinig verbetering bij Bergwijn, Ramselaar of Pereiro. Het wordt na een half decennium weleens tijd voor fris bloed, nieuwe energie. Zelfde verhaal bij Feyenoord, waar in Giovanni van Bronckhorst dezelfde ideale schoonzoon de scepter zwaait als Cocu bij Psv. Maakt spelers ook niet beter, drukt evenmin een duidelijke visionaire stempel op zijn ploegen. Je ziet aan de selectie dat ze ook wel een beetje klaar met hem zijn. Als club moet je ook kritisch durven zijn als de resultaten wel goed zijn, zorgen dat je geen status quo en gewenning krijgt, doorselecteren. In dat licht zou ik het even mooi als logisch vinden als Feyenoord en PSV een nieuwe man aan het roer zetten volgend jaar. Henk Fraeser bij Feyenoord en Peter Bosz bij PSV zou ik logische keuzes vinden.
 
clipper020
 
0
20 februari 2018 om 02:18
Dus precies dit dacht ik of hij had Luuk de Jong moeten wisselen ipv bergwijn want Luuk speelde voor spek en bonen, alleen maar verlies had hij op het middenveld en totaal geen snelheid voor een uitbraak, alhoewel hij wel bijna de 3-2 binnen knikt uit een dood spel moment, maar ik had hem gewisseld
 
clipper020
 
0
20 februari 2018 om 02:10
Volgens mij kunnen de spelers van PSV echt wel tegen kritiek alleen denk ik dat ze best angstig zijn geworden met Feyenoord en Utrecht voor de boeg, de meeste analisten zeiden al november dat ze kampioen zijn ookal is het spel niet aan te zien waardoor de club en spelers het zelf in zijn gaan geloven, ze hebben alleen nu 1 pech dat ajax ook gewoon de punten pakt na een onrustige periode. PSV heeft door hun spel totaal geen vertrouwen maar dat weten ze zelf en eerlijk is eerlijk ik zou ook niet voor de camera zeggen dat niet geloof in het kampioenschap met zoveel punten voor, wanneer ze 2de worden zullen ook wel erkennen dat ze niet goed genoeg waren en met deze ploeg 2de worden en vooronde CL halen is al een hele prestatie. Dus al met al draait PSV een goed seizoen met deze selectie, PSV hoeft geen kampioen te worden ajax moet kampioen worden, dus die druk hebben ze niet Eindhoven.