'De steun van het publiek van Feyenoord doet echt heel veel met me'
Zondag, 15 oktober 2017 om 06:45

Sven van Beek maakte zaterdagavond tegen PEC Zwolle (0-0) zijn rentree in de Eredivisie. De verdediger van Feyenoord, die eind vorige maand al minuten in de Champions League maakte, was op 1 mei 2016 voor het laatst in competitieverband actief. Van Beek is blij dat hij zijn lange periode van blessureleed achter zich heeft gelaten.

Van Beek kwam na ruim twintig minuten in het veld tegen PEC, als vervanger van de geblesseerde Renato Tapia. "Het is wel lekker dat ik eindelijk weer op het veld kan staan", vertelde de verdediger in gesprek met Voetbal International. "De steun van het publiek doet echt heel veel met me. Ik heb een heel lastige periode achter de rug, maar dat wil ik snel vergeten."

Meer: De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord

"Als ik wedstrijdritme krijg, komt het vanzelf goed. Als je dan eindelijk weer op het veld mag staan, krijg je echt kippenvel." Giovanni van Bronckhorst was tevreden over het optreden van de verdediger. "Hij is er lang uit geweest en heeft zich altijd teruggeknokt. Vandaag (zaterdag, red.) viel hij heel goed in."

Of Van Beek dinsdag alweer moet opdraven, als Feyenoord in de Champions League Shakhtar Donetsk treft, is nog onzeker. De medische staf zal de klachten van Tapia aan zijn hamstrings nader onderzoeken. Van Bronckhorst gaf na afloop aan dat het wel al wat beter met de Peruviaans international ging.

Meer nieuws
   
17:05
17:05
Drie voormalig Eredivisionisten schieten Bournemouth naar 3-0 zege op Brighton
0
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
6
   
16:26
16:26
RKC Waalwijk pakt punt tegen FC Utrecht, waar Sam Lammers record breekt
7
   
16:19
16:19
Volendam gaat onderuit tegen pover Sparta en lijkt kansloos voor handhaving
0
   
15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
drs.voetbal
 
2
15 oktober 2017 om 07:50
De blessure van Tapia is nu eindelijk eens een 'meevallertje' in de carrière van van Beek. Ik hoop dat hij weer snel op niveau is. Als cv vind ik V.Beek beter dan Tapia maar Tapia is ook meer een middenvelder. Ik vind Tapia op dit moment beter maar die heeft net Messi succesvol getemd en V.Beek heeft nog geen hele wedstrijd gespeeld.
 
Wazebey
 
1
15 oktober 2017 om 09:51
Een keer Messi temmen is een prestatie maar verbloemt alle optredens van Tapia in mijn optiek. Tapia speelt meestal heel slecht en ongecontroleerd, balverlies op riskante momenten. Nee doe mij dan maar Van Beek, die doet geen gekke dingen. Zanka heeft in zijn tijd bij Kopenhagen ook Messi een keer weten te temmen. Dat was uiteindelijk ook geen succes in Eindhoven.
 
est-1913
 
3
15 oktober 2017 om 10:10
Jij hebt Argentinië - Peu niet gezien, he. Tapia speelde goed, maar Messi getemd? Messi gaf die wedstrijd talloze keypasses waarmee hij zijn ploeggenoten in de meest kansrijke posities bracht.
 
FStolo
 
0
15 oktober 2017 om 10:14
Ik vond Van Beek heel sterk spelen gisteren. Zijn mooie lange ballen waren eindelijk weer terug en ook verdedigend was het een zekerheidje. Ben benieuwd hoe hij het blijft doen de komende periode, wanneer hij meer tegenstand krijgt.