De Telegraaf: Daley Blind heeft grote kans op speelminuten tegen FC Utrecht
Zaterdag, 8 februari 2020 om 08:23

Daley Blind is volledig hersteld van een ontstoken hartspier en keert zondag terug in de wedstrijdselectie als Ajax op bezoek gaat bij FC Utrecht. De Telegraaf verwacht dat de Oranje-international in actie gaat komen in Stadion Galgenwaard, al lijkt een basisplaats te vroeg te komen. Volgens de krant is de kans een invalbeurt van Blind groot.

Blind kreeg op 10 december tegen Valencia klachten en ging tijdens het duel in de Champions League naar de grond. Daarna werd hij onderzocht en speelde hij geen wedstrijd meer voor Ajax. Hij bleek een ontstoken hartspier te hebben en uiteindelijk werd een defibrillator aangebracht bij de linkspoot. Vorige week hervatte hij de groepstraining en inmiddels is hij klaar voor zijn rentree.

Ten Hag blij met terugkeer Blind na hartproblemen: 'Was toch een grote schok'

"De seinen staan op groen, maar hij is nog steeds in opbouw", benadrukte Ten Hag vrijdagmiddag tjidens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd van zondag. "Dat betekent dat hij de volgende stap richting het spelen van wedstrijden moet gaan zetten", aldus de coach, die terugblikt op het moment dat hij te horen kreeg over de ontsteking. "Het was een schok, voor selectie en ook voor mij. Het zijn vrienden onderling, dus dat komt hard aan. We moesten pas op de plaats maken, maar dat is nu klaar."

Ajax moet het zondag in Utrecht nog wel doen zonder Hakim Ziyech (kuit), Quincy Promes (hamstring), David Neres (knie), Joël Veltman (knie) en Zakaria Labyad (knie). Het Algemeen Dagblad verwacht dat Lassina Traoré en Ryan Gravenberch zondag vanuit de basis starten bij de Amsterdammers. Het centrale duo in de achterhoede zal volgens de krant gevormd worden door Perr Schuurs en Lisandro Martínez.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
Poeheeej!
 
5
8 februari 2020 om 08:34
Mooi nieuws. Utrecht is altijd lastig. Ajax kan m goed gebruiken. En daarbij zal hij op tijd fit zijn voor het EK, fijn want hij speelde veel onder Koeman. Met zijn ervaring, timing en spelinzicht naar mijn mening de beste verdediger van de Eredivisie.
 
Yoda
 
2
8 februari 2020 om 08:49
Daar lopen ook niet zoveel goede verdedigers rond, Haha. Maar ik hoop voor Blind dat het allemaal goed af is gelopen en gewoon weer de oude wordt. En dat hij mensen niet meer zo laat schrikken.
 
AjaxCunian
 
9
8 februari 2020 om 08:57
Vind hem tekort komen bij Oranje op linksback, maar de beste speler van de Eredivisie. Vond hem nog net beter dan Ziyech dit seizoen. Kan me voorstellen dat anderen het andersom zien.
 
Cali88mero
 
1
8 februari 2020 om 09:37
AjaxCunian: blind is altijd een stille kracht geweest. Echter als het team niet draaide dan draaide hij ook niet. Draaide het team geweldig dan ging hij daar direct in mee vroeger. (Zijn vorige periode bij Ajax) we hebben de afgelopen weken kunnen zien hoe belangrijk hij eigenlijk is voor dit team. Werd ontzettend gemist
 
Tipptopp
 
3
8 februari 2020 om 10:36
Cali88mero, Ik begrijp jou post wellicht niet helemaal. Naar mijn mening is Blind, zeker na dat hij terug is, nooit een stille kracht geweest. Het was toch voor iedereen wel duidelijk dat hij ontzettend belangrijk is voor het team!
 
RyanBabel8
 
1
8 februari 2020 om 09:12
Mooi nieuws voor Blind en Ajax. Ben ik de enige die hem wel weer heel snel terug vind komen?
 
maradungatje
 
1
8 februari 2020 om 09:43
Op wat voor vlak te snel?
 
vfl_bmg
 
3
8 februari 2020 om 10:08
Dat krijg je dus doordat mensen die totaal geen idee hebben van wat er speelt uitspraken gaan doen als "wellicht einde carriere" of "minstens 3 a 4 maanden herstel". Ieder geval is namelijk anders.
 
RyanBabel8
 
1
8 februari 2020 om 10:47
@vfl, nou dat dus? "Specialisten" die over elkaar heen duiken om hun mening te verkondigen over deze kwestie. Dat de media er naast zitten oké, maar specialisten? Erg bijzonder.
 
vfl_bmg
 
2
8 februari 2020 om 11:37
Ja, maar wel specialisten die helemaal niet in het dossiee van Blind hebben gekeken en zich puur en alleen baseren op wat er in de media wordt gezegd.
 
Superman123
 
7
8 februari 2020 om 10:29
Voor de "medische specialisten hier" die het te snel vinden gaan wil ik even zeggen: Houd je AUB bij je eigen vak en ga niet praten zonder enige vorm van medische kennis. Dat gezegd te hebben ben ik blij dat hij terug is voor hemzelf, Ajax en Oranje.
 
Netski
 
1
8 februari 2020 om 10:38
Ongelooflijk dom om zoveel jeugd er tegen Utrecht in te zetten. Bij Utrecht spelen een aantal beukers, dat zijn die jongen gastjes nog niet gewend. Een Huntelaar bijvoorbeeld wel,...dus ik voorspel dan ook een nederlaag zondag.
 
Kyle66
 
0
8 februari 2020 om 11:15
Wie zou jij dan in de plaats van Traoré en Gravenbergh laten spelen?
 
uutrecht
 
0
8 februari 2020 om 12:01
Ik zou niet te snel conclusies trekken. Mocht Sane morgen meedoen, dan verwacht ik dat Utr het Ajax lastig kan maken. Desondanks ben ik bang dat Ajax gaat winnen, want het kwaliteitsverschil, en het tactisch veemogen is te groot.
 
Moridin
 
0
8 februari 2020 om 12:12
Ik verwacht dat het uberhaupt niet door gaat ivm de wind. Volgende keer zullen blind en ziyech er wel weer zijn.