De Telegraaf: 'Droom' van Clasie in vervulling met terugkeer in Eredivisie
Maandag, 22 juli 2019 om 13:45

Jordy Clasie vervolgt zijn loopbaan bij AZ, zo weet De Telegraaf te melden. De 28-jarige middenvelder ondergaat op dit moment de medische keuring bij de Alkmaarders. Als dit geen problemen oplevert, zet hij spoedig zijn handtekening onder een vierjarig contract bij de nummer vier van het afgelopen Eredivisie-seizoen.

Eerder werd al gemeld dat AZ en Clasie een mondeling akkoord hadden bereikt over een dienstverband. Een overeenkomst met Southampton vormde echter lange tijd een probleem voor de Alkmaarders. Clasie had bij the Saints nog een contract tot medio 2020 en de Engelse club was in eerste instantie niet van plan om hem zomaar te laten gaan. Uiteindelijk heeft Southampton toch ingestemd met het ontbinden van zijn doorlopende verbintenis.

Volgens De Telegraaf krijgt Clasie nu een 'flinke som' mee van Southampton, terwijl met een definitieve terugkeer in Nederland 'een droom in vervulling gaat'. De middenvelder speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Feyenoord en wilde dolgraag definitief terugkeren in de Eredivisie. De Rotterdammers voelden er klaarblijkelijk niks voor om Clasie definitief over te nemen van Southampton, waardoor AZ in beeld kwam.

De Alkmaarders hebben een aantal Turkse clubs afgetroefd in de strijd om Clasie. Zodoende komt er na vier jaar een einde aan het dienstverband van Clasie bij Southampton. The Saints telden in 2015 vijftien miljoen euro neer om de middenvelder over te nemen van Feyenoord, maar zijn dienstverband in Engeland werd nooit een onverdeeld succes. Clasie speelde uiteindelijk 49 officiële wedstrijden voor Southampton en werd tweemaal verhuurd: aan Club Brugge en aan Feyenoord.

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
44
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
8
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
4
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (72)

 
Jan Panflet
 
12
22 juli 2019 om 13:51
Leuke aankoop voor AZ
 
tinus45
 
1
22 juli 2019 om 14:18
Geen aankoop dus....aangezien zijn contract ontbonden word. Alleen salariskosten dus.
 
blackpool
 
54
22 juli 2019 om 14:24
Jij denkt dar hij als transfervrije speler heeft getekend voor 2 kazen en een gratis tour over de Zaanse Schans? Transfervrije spelers ontvangen altijd tekengeld.
 
Bobiku29
 
18
22 juli 2019 om 14:43
Blackpool, spelers die gekocht worden ontvangen vaak ook tekengeld. Transfervrije spelers gemiddeld meer, maar dat verandert niets aan het feit dat Tinus wel gelijk heeft als hij zegt dat het geen aankoop is. Al met al is een transfervrije speler aanzienlijk goedkoper, ook als hij tekengeld krijgt. Bovendien was de onderhandelingspositie van AZ vrij gunstig, want nu Feyenoord niet met hem door wilde was dit vermoedelijk de enige club waar hij naartoe wilde. Het is namelijk dichtbij zijn woonplaats Haarlem en hij wil alleen in Nederland spelen. AZ is dan de enige club die nog aansluit bij zijn niveau en wensen.
 
SpeedyAFC
 
6
22 juli 2019 om 14:46
@blackpool Ja dat denk ik wel, kon niet meekomen bij Club Brugge, was geen succes verleden jaar bij Feyenoord. Dus mag blij zijn te mogen tekenen bij AZ. Dan zijn twee kazen en een gratis tour best redelijk.
 
blackpool
 
0
22 juli 2019 om 15:18
Natuurlijk is een transfervrije speler goedkoper. Daarom trekt bv Twente alleen maar transfervrije spelers aan. Maar vergis je niet dat tekengeld bij die spelers flink is. Daarom wacht Tapia ook liever een jaar.
 
BasDTC
 
25
22 juli 2019 om 13:53
AZ mag ook wel eens wat hoger gaan mikken qua spelers met al dat geld wat ze daar verdienen door verkopen, toch een matige aankoop die waarschijnlijk ook een gigantisch salaris gaat verdienen.
 
Kerzoep
 
50
22 juli 2019 om 13:56
Hoezo? Clasie is toch gewoon een prima speler voor AZ? En al helemaal als zijn contract bij Southampton is ontbonden. Clasie is misschien geen geweldenaar, maar als hij het niveau van zijn eerste periode bij Feyenoord weer weet aan te tikken dan is het een uitstekende speler voor AZ en gaan ze er nog ontzettend veel plezier van beleven.
 
sander1410
 
13
22 juli 2019 om 13:57
Clasie is gewoon een prima speler. Was afgelopen seizoen de beste middenvelder bij Feyenoord. Omdat hij een huurling was kraakte mensen zijn prestaties af.
 
Bobiku29
 
8
22 juli 2019 om 14:17
Ik denk niet dat mensen hem afkraakten omdat hij een huurling was. Misschien wel omdat veel mensen tegen het `terughalen` waren. Toch had Clasie onder het legioen enorm veel krediet en als je dan goed speelt, komt er niet snel kritiek. Ik vond Clasie in de toppers wel steeds ontzettend sterk spelen. Ben het met je eens dat het misschien wel de beste middenvelder was afgelopen seizoen, want Vilhena en Toornstra waren niet geweldig. Probleem was vooral dat het middenveld in totaal gewoon niet liep, qua dynamiek. Ik denk dat als Clasie in het systeem van Stam zou spelen, met Toornstra en Berghuis voor hem, dat het dan uitstekend kan lopen. Dan kan hij zich richten op onderscheppen, tempo bepalen en de aanval opzetten en komt de creativiteit wel van Berghuis.Ik weet zeker dat AZ een hele goede aan hem gaat hebben
 
zwollywood038
 
6
22 juli 2019 om 15:16
Ik heb Clasie nooit een topper gevonden. Ook niet voor hij naar Southampton vertrok. Veelzeggend is dat hij in topwedstrijden standaard geel pakte en vanaf een uur spelen was het wachten op het eerste krampaanvalletje bij Clasie. Hij verdient de shit niet die hij vorig jaar over zich heen kreeg maar we kunnen ook niet zeggen dat hij goed presteerde.
 
InkeMontana
 
15
22 juli 2019 om 13:58
Je zal zien dat deze gast bij Az (net zoals Maher vorig jaar) gewoon weer goed gaat draaien Als hij iets van z'n oude vorm krijgt was het ook weer een enorme meerwaarde voor Feyenoord, op 1 of andere manier zie ik dat bij Az wel weer gebeuren.
 
usa/az
 
3
22 juli 2019 om 16:38
Ondanks dat ik het aantrekken van een transfervrije Jordy Clasie zeker geen slechte gok vind. Ben ik wel met je eens dat ze hoger mogen gaan mikken, vraag me al een tijdje af wat ze met al het geld van al die miljoenentransfers van de aflopen jaren doen. Weliswaar spelen er elk jaar een paar toppers uit de jeugd. En blinken goedkope spelers uit door goede scouting werk. Maar die miljoenen blijven toch. En ze zullen ook blijven komen.
 
Loentje95
 
11
22 juli 2019 om 13:53
Mooie deal voor beide partijen! Clasie kwam net iets tekort voor Feyenoord maar als hij z'n draai weer weet te vinden heeft AZ een hele goede aan hem.
 
Ajajajajax
 
40
22 juli 2019 om 13:56
Met alle respect voor Feyenoord, maar ik schat AZ nu zelfs wat hoger in dan Feyenoord. Het zal elkaar niet veel ontlopen, maar ik denk dat Utrecht Vitesse AZ en Feyenoord gaan strijden voor plek 3
 
KAWS
 
47
22 juli 2019 om 14:00
Op basis waarvan precies? Sowieso wordt dit ieder jaar weer geroepen maarja. Vorig jaar was AZ ook dik geëindigd achter een heel zwak Feyenoord en op de transfermarkt hebben ze momenteel ook nog maar bar weinig gedaan..
 
EJens
 
37
22 juli 2019 om 14:01
En ik schat dat Feyenoord gemakkelijk 3e gaat worden dit seizoen. Toen Clasie naar Feyenoord kwam was het een gebrek aan ambitie en was het niveau van Clasie te laag. En wanneer hij naar AZ gaat is het ineens een versterking voor een club die op hetzelfde niveau word geschat door diezelfde personen.
 
Loentje95
 
9
22 juli 2019 om 14:03
Dat is elk jaar zogenaamd het verhaal. Elke keer wanneer het er op aankomt kunnen AZ en Utrecht niet definitief aanhaken bij Feyenoord. Wel met je eens dat ze beiden leuk hebben ingekocht en Feyenoord met de huidige selectie minder is dan vorig jaar, maar ze gaan nog aankopen doen
 
FRGiooo
 
29
22 juli 2019 om 14:16
Daarom eindigden wij in een klote seizoen alsnog 7 punten boven het geweldige AZ.
 
blackpool
 
3
22 juli 2019 om 14:26
Dat hoor je elk jaar maar komt nooit wat van terecht.. AZ en ook vaak Utrecht worden dan hoger geschat maar eindigen dan gewoon weer onder Feyenoord.
 
InkeMontana
 
5
22 juli 2019 om 14:34
Misvatting nummero zo veel in dit soort discussies. Je hoort het inderdaad elk jaar, maar het zit ook vrijwel elk jaar (m. U. V. Kampioensjaar) ontzettend dicht bij elkaar. Afgelopen 5 jaar is Feyenoord 2x 4e geworden, 2x 3e en 1x bijzonder boven zichzelf uitgestegen in het kampioensjaar.
 
azchelsea
 
0
22 juli 2019 om 20:09
Het “geweldige az” had een dramatisch eerste halfjaar hé. Mensen lijken dat te vergeten, waardoor het een goed seizoen leek, terwijl over het hele plaatje het niet bijzonder was. Zie Feyenoord overigens wel weer als favoriet voor plek 3, maar verwacht wel dat het dichter op elkaar zal zitten dit jaar.
 
Ajajajajax
 
0
23 juli 2019 om 07:34
Dat klopt en ik schat Feyenoord ook zeker de laatste jaren in als ‘best of the rest’ maar ik denk nu Utrecht met de transfers die zij gedaan hebben en AZ heeft in principe een stabiele basis waar alleen maar spelers bij zijn gekomen, dat deze teams aardig het vuur aan de Rotterdamse schenen kunnen leggen. Is toch niet gek om te denken? Is ook niet als een aanval of iets bedoeld.
 
gomes1psv
 
6
22 juli 2019 om 16:28
Ik denk anders dat AZ Feyenoord komend seizoen wel voorbij is; zelfs Utrecht schat ik kansrijk om Feyenoord op de ranglijst voorbij te gaan dit jaar. Dat AZ het juiste niveau voor Clasie is en Feyenoord net wat te hoog, lijkt me een misvatting. Eerlijk gezegd vind ik het ook helemaal geen aankoop voor AZ. Ik had verwacht dat AZ op wat jongere spelers in de Eredivisie zou focussen. Jerdy Schouten had ik zo'n aankoop gevonden voor de Alkmaarders (feyenoord liet als gebruikelijk de kans liggen) of anders Daniel Crowley, Younes Namli of Youssef el Jebli. En a la Vitesse Bazoer een kans op eerherstel geven had daar ook in gepast. Maar met Clasie geef je eerder blijk van tevredenheid met je rol als 'best of the rest' en zul je niet heel erg groeien.
 
KAWS
 
2
22 juli 2019 om 13:55
Ik gun het Clasie van harte! Hij was dood ongelukkig in het buitenland en wilde maar wat graag terug naar Nederland, gelukkig biedt AZ uitkomst. Helaas was het afgelopen jaar niet best wat hij liet zien hij Feyenoord. Hij heeft echter wel weer een hoop wedstrijden gespeeld, dus misschien dat hij zijn oude vorm bij AZ wel weer te pakken. Bij Feyenoord hadden we te hoge verwachtingen voor iemand die veel te weinig had gespeeld.
 
TheJurgenKlopp
 
6
22 juli 2019 om 13:56
Hoe deed hij het uiteindelijk bij Feyenoord?
 
sander1410
 
10
22 juli 2019 om 13:58
Beste middenvelder afgelopen seizoen. Coaching erg sterk en zijn passing ook. Prima middenvelder om Maher te vervangen
 
EJens
 
11
22 juli 2019 om 14:04
Ik vond juist dat zijn sterke punten zoals altijd naar voren spelen nergens meer terug te zien waren. Alles was tikkie terug. Daarnaast kon hij weinig brengen bij balverlies waar hij juist eerst zo sterk in was. Over coaching durf ik niet te zeggen dat kan ik niet verstaan in het stadion. Mocht hij het niveau halen van zijn eerste jaren bij Feyenoord is het een sterke aanwinst maar daar kon ik afgelopen seizoen weinig van terug zien.
 
Musi26
 
5
22 juli 2019 om 14:13
met alle respect, maar clasie is een waterdrager en dat is Maher niet. Kan dus echt geen vervanger zijn voor maher. Dat zal dus iemand anders moeten zijn. Voor de duidelijkheid; er is niets mis met een waterdrager. Deze heb je nodig in je team. Prima speler voor az.
 
bliek
 
6
22 juli 2019 om 14:36
Beste Middenvelder van afgelopen seizoen. Zeg dat iets over hem of over de rest. Als Clasie zijn blik naar boven kan houden en zijn steekpass weer terug heb is het een meerwaarde. Maar hij kan het spel ook flink vertragen. AZ is toch een ploeg die graag vooruit wil spelen. Ben zeer benieuwd.
 
TheJurgenKlopp
 
2
22 juli 2019 om 17:10
Oh, waarom drukt Feyenoord dan niet door met het binnenhalen van Clasie, en gaat hij naar AZ?
 
sander1410
 
0
22 juli 2019 om 18:02
Omdat wij ene Kelly hebben aangetrokken die dezelfde kwaliteiten heeft als Clasie. Enige voordeel van Kelly is dat hij stuk jonger is.
 
Bobiku29
 
7
22 juli 2019 om 13:57
Mooi voor hem dat hij gewoon in Nederland kan spelen. Heeft het afgelopen seizoen niet echt waargemaakt, maar in de toppers vond ik hem juist ontzettend sterk. Ik had hem nog best graag even onder Stam willen zien, als controleur in een systeem dat goed bij hem past. Denk dat AZ hier veel plezier aan gaat beleven en dat hij zich gewoon weer gaat onderscheiden
 
tinus45
 
1
22 juli 2019 om 14:22
En hij gaat nu spelen in de achtertuin van zijn geboorte dorp. Mits getergd om nog op niveau te komen ben ik erg blij met hem, iemand die het al jaren gemiste gif in het elftal kan brengen.
 
Bobiku29
 
4
22 juli 2019 om 14:33
Tinus, getergd is hij zeker. Sterker nog, misschien té. Ik had de indruk dat hij het afgelopen seizoen vaak tegen zichzelf voetbalde. Hij mikte op een definitieve terugkeer bij Feyenoord en zeker toen het minder liep met het team kwam hij wat gespannen over, want hij speelde voor een definitief contract. Hij leek ook erg teleurgesteld in zichzelf. Nu heeft hij gewoon een contract voor vier jaar op zak en kan hij zich puur op voetbal richten, zonder druk om een contract af te dwingen. Denk dat men nog weleens verbaasd op kan kijken als hij zijn niveau gaat halen. Tegen PSV en Ajax vond ik hem afgelopen seizoen de beste op het veld, dus het zit er absoluut in
 
Faas010
 
5
22 juli 2019 om 13:59
Je zal zien; heeft mooi een seizoen wedstrijdritme op kunnen doen bij Feyenoord en daar gaat AZ komend seizoen de vruchten van plukken.
 
tinus45
 
5
22 juli 2019 om 14:22
Dat hopen we wel met z'n allen
 
masterapie
 
0
22 juli 2019 om 14:03
Prima aankoop, kan met z'n ervaring genoeg brengen voor AZ, hopelijk helpt hij ze in ieder geval de EL in.
 
penkie
 
2
22 juli 2019 om 14:09
Deze jongen gaat belangrijk zijn voor AZ, terug in vertrouwde omgeving(NL), dicht bij zijn vader.Ik denk dat Feyenoord zich aan het eind van komend seizoen nog wel eens achter de oren zal krabben!
 
Japie_Krekel
 
0
22 juli 2019 om 14:44
@penkie ik denk het niet. Clasie is een nuttige teamspeler maar echt niet een speler die Feyenoord naar een hoger niveau gaat tillen
 
AZ95
 
2
22 juli 2019 om 14:11
Kwalitatief een prima speler voor AZ. Vraag mij wle af wie het kind van de rekening gaat worden.. Koopmeiners en Midtsjo lijken normaal gesproken toch verzekerd van een basisplaats en Koopmeiners gaan ze hoop ik niet nog een jaar centraal achterin zetten. Doodzonde van zon goede middenvelder en hij werd er zelf ook niet gelukkig van.
 
atleticofc
 
0
22 juli 2019 om 14:40
Als Koopmeiners nog een jaar acherin moet, gaat hij dat zelf ook niet leuk vinden heeft hij eind vorig seizoen al aangegeven. Dan gaat die liever weg. Dus denk ook niet dat hij als CV gaat spelen dit jaar.
 
Geniale
 
2
22 juli 2019 om 15:41
Koopmeiners kan echt niet op het middenveld, die speelt me toch een potje bedroevend in de oefencampagne. Die moet zich gaan richten op plek naast Vlaar en anders op de bank ben ik bang.
 
AZ95
 
1
22 juli 2019 om 16:12
Was het echt zo slecht? Voorheen ging het altijd prima op het middenveld, en nu kan die er ineens niks meer van op die positie begrijp ik? Heb zelf de wedstrijden uit de voorbereiding niet gezien.
 
Geniale
 
0
23 juli 2019 om 10:53
Ik heb het gezien tegen Oostende en me daarvoor laten vertellen dat hij tegen Brugge ook de minste van het veld was. Dus ik heb tegen Oostende extra op hem gelet omdat hij per se op het middenveld wilde. Wat ik zag viel zo erg op dat iedereen sprak van een van de slechtste wedstrijden ooit door een Az`er. Echt alle passes kwamen niet aan, zelfs over 5 meter. Hi zette 1 keer een aardig blok en veroverde de bal, dat was echt het enige.....bizar. Meeste droevige was dat hij voor het doel langs wilde verdedigen(hoog), de bal kwam geen eens een cm van de grond en een speler van Oostende kwam 1 op 1 met Bizot daardoor....zelden vertoond.
 
Vak104
 
4
22 juli 2019 om 14:12
Snap ik helemaal niks van, als hij niks toevoegt bij Fey hoezo dan wel bij Az?
 
Stefandefree
 
12
22 juli 2019 om 14:28
Omdat Feyenoord beter is dan AZ. Niet zo heel ingewikkeld hoor.
 
Stefandefree
 
4
22 juli 2019 om 14:29
Wie overschat hem dan? In zijn eerste periode bij Feyenoord was hij gewoon een van de beste middenvelders in de Eredivisie, die ook niet voor niets met Van Gaal mee mocht naar Brazilie. Vorig jaar was het niet heel bijzonder, al was het ook niet slecht. Mensen praten juist graag erg negatief over hem, die overschatting lees ik daarentegen bijzonder weinig over.
 
Japie_Krekel
 
4
22 juli 2019 om 14:42
vreemde transfer van AZ imo. hij is transfervrij maar kost je wel tekengeld en salaris terwijl hij al jaren niks indrukwekkends meer heeft gepresteerd
 
tinus45
 
2
22 juli 2019 om 15:09
Misschien wel net dat beetje gif en ervaring waar het bij Az met aan ontbreekt. Ik hoop het wel, want als het op vechten en felheid aankomt gaat her bij ons altijd mis.
 
Twenteov
 
3
22 juli 2019 om 15:15
Japie_krekel Ben ik met je eens; en wat ik nog vreemder vind; hij tekent een contract voor 4(!) jaar. Erg lang.
 
Geniale
 
2
22 juli 2019 om 15:38
haha, denk dat ze gevalletje Maher willen voorkomen ;-)
 
Bobiku29
 
4
22 juli 2019 om 15:19
Bij AZ geloven ze erin dat hij daar weer indrukwekkend gaat presteren Japie. Er zijn weinig Eredivisieclubs die zich kunnen richten op spelers die recent iets indrukwekkends hebben laten zien, want die zijn doorgaans erg prijzig. De categorie spelers die het ooit laten zien hebben, maar weer naar dat niveau terug moeten, is voor Eredvisieclubs ideaal. Je weet de potentie die erin zit en de prijs is relatief laag.
 
Japie_Krekel
 
1
22 juli 2019 om 15:42
@bobiku29 hoe weet je hoeveel potentie er zit als iemand al in tijden niks meer heeft gepresteerd? je weet misschien hoeveel potentie er in een ver verleden in zat maar dat zegt niks over de actualiteit ik vind dit soort transfers persoonlijk onverantwoord omdat het puur gokwerk is en zo een aankoop eigenlijk nergens op gebaseerd is behalve op wat nostalgie wat een hele slechte graadmeter is. hopen dat vergane glorie na jaren op miraculeuze wijze weer opbloeit uit het niets. met beleid voeren heeft het imo helemaal niks te maken als je dit soort spelers haalt
 
Timba69
 
1
22 juli 2019 om 15:59
Een aankoop zonder transferwaarde....nou nou wat een gokwerk. Je doet net alsof AZ een speler binnenhaalt die jaren niet gespeeld heeft of net zwaar geblesseerd is geweest. Is toch gewoon een prima kracht voor AZ.
 
Japie_Krekel
 
1
22 juli 2019 om 16:17
@timba69 hij kost wel tekengeld en salaris. ik weet niet of het een prima kracht is voor AZ, dat zal de tijd moeten uitwijzen maar gezien zijn prestaties de afgelopen jaren heb ik daar niet veel vertrouwen in. het is een gok waarvan je moet hopen dat het de jackpot word
 
Bobiku29
 
0
22 juli 2019 om 16:20
Recente prestaties zijn evenmin een graadmeter Japie. Als Clasie het niveau haalt van afgelopen seizoen, loopt hij al niet in de weg bij AZ. Je doet net alsof een speler met een goed seizoen achter de rug wel een zekerheidje is. Transfers blijven altijd gokwerk. Laat ik even Roda nemen van jaren terug. Junker, Vormer, Malki, Hadouir, Skoubo, Wielaert, Delorge. Allemaal spelers met een `krasje` die recent niets gepresteerd hadden. Hierdoor waren ze voor Roda echter juist betaalbaar, en ze haalden hun niveau. Roda steeg boven zichzelf uit door iets wat volgens jou `helemaal niks met beleid te maken heeft.`Het is juist een relatief veilige categorie, zeker als het transfervrij is. Ja dat kost salaris, maar de kosten vallen al met al erg mee hoor.
 
Japie_Krekel
 
0
22 juli 2019 om 16:33
@bobiku29 natuurlijk zijn recente prestaties wel een graadmeter. dat zegt alles over hoe een voetballer er op dit moment voor staat. een transfer kan wel altijd een gok zijn maar het risico bij iemand die zeer recent wat indrukwekkends heeft gepresteerd is natuurlijk aanzienlijk minder dan bij een speler die al jaren geen knikker meer heeft geraakt. als je een speler goed hebt laten scouten door een capabel scoutingsapparaat dan is de kans op slagen vele malen groter dan dat je hoopt op een zeldzame opleving van een speler die al jaren niks meer heeft laten zien. waarom denk je dat er uberhaupt scouts bestaan als recente prestaties niet van belang zijn? we verschillen daar duidelijk over van mening. ik vind het juist de meest risicovolle categorie waarin je spelers kan halen want je haalt spelers in de hoop dat je goed gokt ipv op basis van hun sportieve prestaties. omdat het bij Roda JC toevallig ooit een keer goed is uitgepakt maakt dat nog niet dat het iets met beleid te maken heeft. als ik nu een keer geluk heb in de loterij wil dat natuurlijk niet zeggen dat het elke week feest is. je kan een keer geluk hebben met gokken maar nog veel vaker zal je bedrogen uitkomen en een dief zijn van je eigen portemonnee
 
Bobiku29
 
1
22 juli 2019 om 17:27
Ik geef Roda als voorbeeld. Het is niet zo dat dat de enige keer is dat het goed ging. Voor de top van de Eredivisie is het juist een hele goede categorie. Luuk de Jong, Pelle, Berghuis, Elia, Bakkal, Moreno, Bruma, Ruiz, Van Ginkel, Tomasson om maar wat te noemen. Hoeveel mislukkingen kun jij naast Clasie noemen Japie?En zou je er bijvoorbeeld ook tegen zijn als Feyenoord Jahanbaksh zou halen? Puur hypothetisch
 
Japie_Krekel
 
0
22 juli 2019 om 19:45
@bobiku29 Wilshere, Diks, Martina, Vd Meyde, Siem De Jong, Tim Krul, Bakkal, Boetius en zo zal ik er nog wel wat zijn vergeten Jahanbaksch vind ik een ander verhaal, die is net een seizoen weg. met Berghuis had ik destijds ook geen probleem omdat hij maar 1 seizoen niet veel had gespeeld. een Keisuke Honda bv zou ik ook niet heel vreemd vinden want die heeft vorig jaar nog mee gedaan aan het WK en nog wedstrijden gespeeld in Mexico en Australie. heb je echter 2 jaar of langer niks laten zien vind ik het wel een risicogroep worden omdat dat een lange periode is in het voetbal
 
Bobiku29
 
1
22 juli 2019 om 20:12
Ja, precies. Bakkel en Siem de Jong ben ik met je eens. Dat waren spelers die echt niets meer presteerden (Bakkal in tweede Feyenoord periode). Diks, Martina, Wilkshire en Boëtius hadden uberhaupt nooit laten zien Eredivisie top te zijn. Die zijn geen risico door gebrek aan speeltijd, maar door gebrek aan kwaliteit. Boëtius als jonge jongen misschien, maar die kostte zo weinig dat ik begrijp dat Feyenoord de gok nam. Blijkt nu ook uit hoe hij bij Mainz speelt. Van der Meyde was niet eens voetballer meer, die was veel te zwaar. Met dat soort spelers ben ik het dus met je eens, dat is gewoon geld weggooien. Bij Bakkal, Wilkshire, De Jong etc. Zo zie je maar weer dat onze meningen heus niet per se veel verschillen.Ik vind Fer, Clasie en ook Narsingh echter niet in die categorie passen. Dat zijn spelers die ik ook zou halen. Narsingh vind ik nog wel een twijfelgeval. Nuttige speler door zijn diepte, geen topper. Als ze Nuytinck hadden gehaald, had ik dat gewoon genant gevondenMaar spelers als Elia (niet nu, maar destijds), Berghuis, Luuk de Jong, Moreno en Van Ginkel zijn spelers waarmee je dat kleine risico zeker aan moet durven. Ook als ze geen recente prestaties hebben.Ik snap wel wat je zegt over Honda. Die vind ik zelf echter wel te oud en te riskant. Al zou ik het ook wel weer mooi vinden om hem in een Feyenoord shirt te zien
 
Japie_Krekel
 
0
22 juli 2019 om 20:19
@bobiku29 Elia snapte ik ook wel. oud international en had nog wel af en toe flitsen van genialiteit bij Southampton onder Koeman bv. Luuk De Jong en Van Ginkel waren nog relatief jong toen ze terug kwamen naar de Eredivisie dus dan snap ik best dat clubs denken dat daar nog rek in zit. Boetius was voor zijn prijs idd een gok die je kon nemen. over Fer en Narsingh heb ik echter wel mijn twijfels, die zijn ook alweer redelijk op leeftijd en hebben een tijdje niks meer laten zien. Narsingh kwam denk ik gewoon tekort voor de Premier League afgaande op zijn statistieken in zijn eerste jaar toen hij wel veel speelde. Fer heeft veel pech gehad met blessureleed maar we gaan afwachten wat dat gaat worden
 
Bobiku29
 
1
22 juli 2019 om 20:36
Met je eens over Narsingh. Niet goed genoeg voor de PL, hoewel hij wel opgesteld werd. Voor Feyenoord is hij niet meer dan prettig voor in de breedte. Neemt niet weg dat het prettig is. Mijn punt is: dit soort spelers is niet per definitie verkeerd. Je moet ze eigenlijk altijd in hun eigen context bekijken
 
Japie_Krekel
 
0
22 juli 2019 om 20:48
@bobiku29 op dit moment hebben we blijkbaar ook niet veel keuze dus we zullen het risico maar moeten nemen en kijken hoe het uitpakt. het is alleen wel zaak dat Feyenoord echt zijn pijlen gaat richten op de scouting en het aankoopbeleid zodat we over twee of drie jaar uit een andere vijver kunnen gaan vissen
 
sacana
 
3
22 juli 2019 om 14:50
Leuk voor Southampton. In 2015 15 miljoen betalen en in 2019 nog even zijn contract afkopen.
 
kleinegeneraa7
 
2
22 juli 2019 om 15:00
Waarom krijgt Clasie nog geld mee? Hij is toch de gene die het contract wilt laten ontbinden?
 
theo uphus
 
2
22 juli 2019 om 15:11
Als Clasie niks had gedaan en was blijven zitten bij Southampton dan had die club nog een volledig seizoen zijn salaris moeten aftikken. Nu heeft Southampton in een keer een bepaald bedrag (bijvoorbeeld 4 maandsalarissen) aan Clasie uitbetaald en zijn ze door het verscheuren van het contract die andere 8 maandsalarissen en bijkomende kosten zoals sociale lasten, autohuur etc kwijt.
 
Geniale
 
1
22 juli 2019 om 15:37
Tijd zal het leren. AZ is wel een ploeg waar je de ruimte en tijd krijgt om je aan te passen, vergeleken met het wespennest Feijenoord een top plek om het beste weer uit jezelf te halen. Succes in Alkmaar! Maher had ook al jaren niks laten zien en deed het prima afgelopen seizoen, dus wie weet.
 
Ajax4xCL
 
1
22 juli 2019 om 15:54
Erg sympathiek van Southampton om hieraan mee te werken. Straks verrast hij net als Tadic en speelt hij hier de pannen van het dak. Ik verwacht dat donderdag nog te vroeg komt. Weet iemand al of hij wedstrijd fit is?
 
Geniale
 
0
23 juli 2019 om 10:55
Nee hij zal het tweeluik met Häcken missen, verwachting is start van de competitie, niet eerder.
 
TrebleX
 
0
22 juli 2019 om 16:51
Wederom een voorbeeld die het niet heeft kunnen waarmaken in het buitenland. Zal wel een topspeler zijn voor AZ en AZ naar een hoger plan tillen.