De Telegraaf noemt redenen waarom Ajax-deal Potter klapte; Ten Hag weer in beeld
Vrijdag, 10 mei 2024 om 06:56

Graham Potter heeft donderdagavond zelf in een telefoongesprek met technisch directeur Alex Kroes de stekker uit de onderhandelingen met Ajax getrokken, zo meldt De Telegraaf. De ochtendkrant bericht dat de Amsterdammers niet aan twee eisen van de momenteel clubloze oefenmeester wilden voldoen. Door de mislukte deal met Potter wordt doorgeschakeld naar Francesco Farioli, maar komt ook Erik ten Hag weer in beeld.

De hoop om Potter te presenteren als nieuwe trainer van Ajax leefde tot donderdagavond bij technisch directeur Alex Kroes. De topkandidaat had op financieel gebied volgens clubwatcher Mike Verweij water bij de wijn gedaan, maar zijn verlangde salaris bleek Ajax in de huidige situatie van de club echter 'nog steeds te gortig'.

Ook stond Potter erop om een eigen scout mee te nemen. Dit was voor Ajax na de zomer van 2023 onbespreekbaar. De club wil de invulling van de staf bepalen voorkomen dat nogmaals passanten de regie pakken.

Kroes schakelt na de afzegging van Potter zoals verwacht door naar de 35-jarige Farioli van OGC Nice. De Italiaan heeft momenteel de beste papieren om de nieuwe trainer van Ajax te worden.

Farioli staat open voor de Amsterdammers en voerde volgens Verweij ook al meerdere gesprekken met Kroes. De trainer geldt als goedkopere optie dan Potter. Van een akkoord met OGC Nice of met Farioli zelf is op het moment nog geen sprake.

Ook Ten Hag is weer in beeld gekomen bij Ajax. Kroes zette ruim een week geleden nog een streep door de naam van de manager van Manchester United, nadat The Athletic schreef dat de Nederlander ook komend seizoen voor de groep staat bij the Red Devils.

Ajax sluit echter niet uit dat de kansloze nederlaag van Ten Hag bij Crystal Palace (4-0) van afgelopen maandag alsnog zijn vertrek inluidt. Een deal met de 54-jarige Haaksberger ligt alleen niet voor de hand.

Binnen de clubleiding van Ajax verwacht men niet dat er snel duidelijkheid komt over de sportieve toekomst van Ten Hag, die bovendien voor andere opties zou kunnen kiezen dan een terugkeer naar Ajax. Daarnaast wil Kroes niet te lang wachten om de optie Farioli niet te verspelen. Eerder werd al bekend dat de Amsterdammers op korte termijn de nieuwe trainer hopen te presenteren.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
14:30
14:30
VZ Kort: Florian Wirtz volgt Jude Bellingham op en wint prestigieuze prijs
77
   
13:55
13:55
Dit is de reden waarom Farioli Ajax boven Brighton gaat verkiezen
16
   
13:48
13:48
'Arsenal wil Ajax naast Hato en Ramaj ook beroven van andere sleutelspeler'
12
   
13:15
13:15
De EK-selectie van Engeland: dit zijn de spelers die dinsdag kans maken
8
   
13:01
13:01
Kroatië publiceert EK-selectie en biedt uitsluitsel aan Sutalo, Sosa en Ivanusec
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (71)

 
huub
 
35
10 mei 2024 om 07:01
Was te verwachten. Topsalaris wil/kan Ajax niet betalen. Hadden ze een maand geleden ook kunnen constateren. Verspilde tijd.
 
OnsBerry
 
8
10 mei 2024 om 09:21
Ik las laatst dat Kroes zo'n harde meesteronderhandelaar was die deals over 180 euro liet klappen. Nou, dat heeft inderdaad toch wel veel lang geduurd in dit geval.
 
DaveKattenberg
 
2
10 mei 2024 om 09:28
Misschien gaat het nu ook weer om zo`n bedrag, lol.
 
XAJAcfa
 
1
10 mei 2024 om 12:17
Gewoon voor Farioli gaan, voormalig assitent van De Zerbi en heeft alles echt voor elkaar. Wie niet wil volgen stelt hij gewoon niet op. Fan van 4-3-3 met hoog druk zetten nog hoger druk van bijvoorbeeld Bosz doet. Geweldige trainer volgens zijn spelers. Lees maar eens over zijn tactische spel en zijn zienswijze op diverse internationale sites, die zie ik wel zitten. Ten Hag blijft ook een gok want herken hem niet zoals hij bij Utd doet.
 
NJfromVOL
 
7
10 mei 2024 om 10:05
Lazen we van de week niet in dezelfde krant dat Ajax en Potter financieel er uit waren, maar dat er nog andere zaken besproken moetsen worden?
 
Baardgrasmus
 
37
10 mei 2024 om 07:08
Een eigen scout vind ik eigenlijk helemaal niet zo gek vanuit het Engelse model bekeken. Ik kan me voorstellen dat je ook graag een mannetje daar aan tafel hebt als je ziet hoe het vorig jaar met Steijn en Mislintat liep.
 
Bossie
 
8
10 mei 2024 om 07:19
Dat zou betekenen nog meer macht aan de trainer, een passant?
 
Baardgrasmus
 
48
10 mei 2024 om 07:29
Nou er zitten toch wel meer dan twee scouts, stel je hebt er vijf en je zet er zelf eentje bij die jouw wensen weet en kan terugkoppelen. Dat is toch geen enorme machtsgreep?
 
Bossie
 
5
10 mei 2024 om 08:14
Eigen een scout die jouw eisen en waar jij voor staat vertegenwoordigd. Ik neem aan dat als je ergens aangesteld wordt als trainer dat jij ook een beetje inspraak hebt op het transferbeleid. Dat dit bij Steijn niet het geval was had voor te maken dat hij al blij was dat hij trainer van Ajax was. Later probeerde hij zijn straatje schoon te vegen.
 
TilburgAjax
 
4
10 mei 2024 om 09:16
Sorry hoor maar een trainer kan zijn wensen toch ook wel zelf kenbaar maken? Als hij daarvoor een scout nodig heeft, dan is hij ook geen al te beste trainer, qua communicatie en overbrengen van je bedoelingen.
 
Bossie
 
2
10 mei 2024 om 09:45
Ten Hag had toch ook geen eigen scout ? Die zat op de zelfde golflengte als Overmars. Je kan als.trainer je wensen kenbaar maken aan de technische staf en dan overleggen wat wel en niet haalbaar is. Dat lijkt mij een gezonde werksituatie. Natuurlijk mag je als trainer je eisen stellen , geen probleem. Vaak genoeg gehoord dat een trainer zijn eigen assistenten wil meenemen. Maar ook een eigen scout , dat heb ik nog niet zoveel gehoord
 
superfarmers
 
13
10 mei 2024 om 07:22
Ik vind een eigen scout meenemen ook niet heel bijzonder. Het is niet dat je daarmee je beleid uit handen geeft
 
ScummyMan
 
4
10 mei 2024 om 07:55
Ik kan me ook niet voorstellen dat het daar op geklapt is. Wellicht had die scout ook financiële eisen waardoor die niet in de structuur past? Maar ook het geld vind ik een vreemde reden. Er zal van beide kanten toch wel een idee zijn geweest wat er op dat gebied mogelijk is. En anders is dat na de eerste onderhandeling wel duidelijk. Denk dat er meer aan de hand is. Je gaat niet een maand met elkaar in gesprek en dat het hierop stukloopt lijkt me.
 
Downwards
 
12
10 mei 2024 om 08:06
De zaakwaarnemer wilde een rol in de transfers/recruitment. Daar zijn ze gelukkig niet mee akkoord gegaan. Het is ook Ajax geweest die het laatste tegenvoorstel van Potter en zijn zaakwaarnemer van tafel hebben geveegd.
 
edwinus10
 
14
10 mei 2024 om 08:37
Zat je erbij dan?
 
Ajaxfollower
 
7
10 mei 2024 om 09:23
Ik zou zeggen, wil je echt op de hoogte zijn van wat er binnen Ajax speelt, volg dan Klerry Hunstra. Die man weet meer over Ajax dan het hele journaille bij elkaar. Hunstra houdt zich nu alleen meer op de vlakte sinds het Hamstelaar (zijn vorige account) debacle. Hamstelaar wist alles als eerste te vermelden en had zeer gedetailleerde informatie over allerlei dossiers binnen de club. Daardoor is hij ook tijdje bedreigd door een aantal supporters en besloot hij zijn account te verwijderen. Nu heeft hij een nieuw account genaamd Hunstra. Hiermee breng hij niet meer als eerste de nieuwtjes zoals in zijn Hamstelaar tijd uit, maar bevestigd óf ontkracht hij de berichten rondom Ajax. Soms vult hij deze berichten ook wat cryptisch aan. Hoe dan ook. Zijn aanvulling rondom de berichtgeving van Potter was dat Ajax degene is gewest die de stekker eruit heeft getrokken en dat Farioli op pole position ligt.
 
Sulejmanii
 
0
10 mei 2024 om 11:28
Oh daarom vond het al vreemd dat zijn account was verwijderd, waarom zou je hem bedreigen? Echt bizar, hij was onze F. Romano.
 
Sulejmanii
 
1
10 mei 2024 om 11:25
Baardgrasmus ik snap dat jij niet erg vind wat met Ajax is gebeurd, maar ons gaat het wel aan het hart. En aan dat soort vage passanten moeten we hier beginnen.
 
Ijsmuts
 
0
10 mei 2024 om 12:16
Ik ga er vanuit dat je bedoelt: niet beginnen... toch? Om eerlijk te zijn vind ik het wat kort door de bocht om een trainer een passant te noemen en bijvoorbeeld een td niet. Die gaan er tegenwoordig bijna net zo snel uit als trainers. Als het slecht loopt worden die ook ontslagen. Hetzelfde bij trainers. Ik vind het meenemen van een eigen scout best logisch eigenlijk. Zou in mijn ogen niet heel anders zijn dan de 4 assistenten die nu vaak meekomen op voorspraak.
 
Bossie
 
6
10 mei 2024 om 07:20
Ik hoop niet dat ze wachten op Ten Hag, ik denk niet dat hij nu al terug zal.komen naar de eredivisie. Of het moet voor hem echt de laatste mogelijkheid zijn.
 
Downwards
 
9
10 mei 2024 om 07:35
Daar hoef je niet bang voor te zijn hoor. Onzin van de T
 
Bossie
 
0
10 mei 2024 om 09:49
@Downwards Lijkt mij ook , volgens mij ziet de Telegraaf graag dat Ajax op Ten Hag wacht , wat uiteindelijk niet doorgaat , zodat Ajax veel tijd heeft verloren en dan weer verder moet zoeken. Kan de Telegraaf hun sportpagina's weer vullen .
 
Downwards
 
0
10 mei 2024 om 11:15
Ja en vooral Van Praag wil graag een Nederlander. Alleen hij gaat daar niet over.
 
Sulejmanii
 
0
10 mei 2024 om 11:30
Die van Praag had echt moeten vertrekken, hoezo per se een Nederlander? We moeten een capabele ervaren coach, of hij uit Zeeland, Thailand of Timboektoe komt kan me verrotten.
 
tinus45
 
1
10 mei 2024 om 09:19
Mocht hij wel willen en kunnen komen zal hij ook zijn eigen staf willen samenstellen, dus streep hem op voorhand ook maar weg.
 
Bossie
 
1
10 mei 2024 om 09:47
Staf/ assistenten is natuurlijk wel iets anders dan een eigen scout. Ik heb nog niet vaak gehoord dat een trainer zijn eigen scout wilde meenemen. Misschien bij AZ een hele normale zaak?
 
jeroenimo8
 
12
10 mei 2024 om 07:22
Allemaal tijdverspilling. Die man heeft tientallen miljoenen en kan dat niet voor 5 miljoen per jaar Ajax komen trainen? Dan wil je het ook niet en hebben we er niks aan. Vorig jaar hebben we ook maanden verspeeld met onrealistische kandidaten terwijl de droomkandidaat bij PSV aan de slag ging. Als we nu niet handelen gaat Farioli dadelijk naar Feyenoord. Je had 3 keuzes? Er zijn er 2 onhaalbaar, pak dan die derde voordat we dadelijk weer met Kees van Wonderen of Alex Pastoor aan een nieuw seizoen moeten beginnen.
 
Stanley Messi
 
26
10 mei 2024 om 08:16
Dat is marktwerking. Potter heeft natuurlijk geen bijzondere emotie bij Ajax en er is dus ook geen reden voor hem om een soort vrienden korting te geven. Als Ajax ‘m niet als coacht inlijft komt er vanzelf een andere club die wel bereid is om z’n salaris te betalen. Als je op een topcoach hoopt die bereid is om een ‘miljoenen te laten liggen’ om naar Ajax te komen omdat die gene het echt wilt, dan denk ik dat je van een koude kermis thuis gaat komen.
 
edwinus10
 
9
10 mei 2024 om 08:39
Wat moeten wij met Farioli? Hoop dat Feyenoord wel iets beters kan strikken! 5e met Nice dat lijkt me nou ook niet een mega prestatie kijkend naar hun budget??
 
tinus45
 
4
10 mei 2024 om 09:33
Zou toch meesterlijk zijn als ze na al die weken/maanden zoeken aan komen zetten met 8e keuzes ofzo en dan wederom met het verhaal aankomen dat hij altijd hoog op de lijst heeft gestaan en Ajax hem in alle rust heeft benaderd/of....deze trainer past perfect in het zoekprofiel omdat we een Nederlandse coach willen.
 
caribbean
 
52
10 mei 2024 om 07:24
Iemand die me kan uitleggen waarom een Farioli uberhaupt in beeld is? Beste man staat 5de met Nice wat volgens mij niet al te bijzonder is, dit is toch bijna hetzelfde als een Steijn of Schreuder aanstellen? Die beste man kent de cultuur en visie niet dat er bij een Ajax gevraagd wordt, daarnaast is ook zeer onervaren. Kan je net zo goed een Jonk, Seedorf, Kluivert of Jansen aanstellen.
 
ScummyMan
 
12
10 mei 2024 om 08:03
Ik volg het Franse voetbal niet maar heb me wel ingelezen in Farioli en de laatste weken wat samenvattingen gekeken.Met Nice vijfde worden is volgrns mij vergelijkbaar als met Utrecht vijfde worden. Geen wereldprestatie maar wel gewoon een goed resultaat.Daarnaast speelt hij 433, aantrekkelijk voetbal met duidelijke patronen en creeert veel kansen. Aantal goals uit open spel loopt ook achter op expected goals en dat is vrij bijzonder.Persoonlijk vind ik het ook een enorme gok en zou De Boer of Janssen wellicht een veiligere optie zijn. Dat zijn prima trainers die wel derde met deze selectie worden. Maar bij Ajax is het geloof dat ze geen prima trainer willen maar een Ten Hag, Slot of Bosz die wel het verschil maken. Ze geloven dat Farioli dat kan.Hoorde laatst in een podcast dat Farioli of een grote fout is of een trainer die over een paar jaar totaal onhaalbaar is en waar je nog van baalt dat je die destijds niet gehaald hebt. Dat gevoel heb ik ook.Wat betreft die laatste namen denk ik dat Jonk en Seedorf wel bewezen heb niet lekker met andere te kunnen samenwerken. Je krijgt er gedoe bij terwijl je rust wil. Kluivert kan ik (net als Farioli) moeilijk inschatten hoe goed hij als trainer is. Heb bij hemede door zijn gevarieerde carriere het gevoel dat het allemaal vrijblijvend is en dat hij niet een voetbalgek is die er 24 uur per dag mee bezig is.Janssen zou ik geen slechte optie vinden maar ben een beetje bang door de negativiteit die de AZ fans over hem hebben ondanks de prima resultaten.
 
koko1
 
22
10 mei 2024 om 08:18
Speelt hij nou echt zo aanvallend? Ze hebben in de competitie maar 36 goals voor, veruit het minste van het linker rijtje
 
superfarmers
 
12
10 mei 2024 om 08:24
En ze hebben minder punten dan vorig seizoen. Ik denk dat iedereen zich nu blind staart op de 5de plek.
 
JanMetDeKorte
 
5
10 mei 2024 om 08:30
We moeten eens ophouden over de Boer. Die nostalgie van de 4 titels. Maar we vergeten het baggervoetbal dat toen werd gespeeld en dat we Europees hopeloos waren (nee, ik ben de wedstrijd tegen Milan niet vergeten, maar dat was de enige goeie wedstrijd en daarop had de Boer nauwelijks invloed omdat hij net was ingestapt). De Boer heeft overal gefaald. De kampioenschappen waren armoede-jampioenschappen omdat de rest gewoon nog slechter was. De Boer zou diep door de mand vallen. Laten we iemand proberen die een frisse kijk heeft. Ten Hag ben ik ook geen fan van. Voor een jaar misschien, maar je zag bij Ajax en United dat de chemie van Ten Hag vaak na een paar jaar begint uit te werken.
 
Downwards
 
8
10 mei 2024 om 08:38
Alemachtig, lees eens wat er staat. Ze scoren vooral veel minder dan je op basis van data zou mogen verwachten. Dat heeft met een aantal factoren te maken, waarvan kwaliteit er 1 is. Je hebt daarbij ook allerlei pressing data waaruit Nice erg goed naar voren komt. En als je analyses leest online is dit ook de conclusie die getrokken. Daarbij is het een ongekende voetbalfreak die alles tot in details analyseert (iets wat vandaag de dag echt nodig is) itt bijv Steijn die regelmatig om half 2 al naar huis ging.
 
Amsterdam4
 
5
10 mei 2024 om 08:53
Ik lees enorm wisselende verhalen over Farioli. Eigenlijk ging het tot de winter heel goed, hij stond 2e met heel goed voetbal. Het is ook een tacticus pur sang die werkt aan het creeren van vaste spelpatronen en verschillende varianten daarvan. Probleem met hem, wat we ook met De Zerbi hebben gezien, zodra bij het concurrerende trainersgilde al zijn patronen bekend zijn / er een tactiek gevonden is waar hij geen antwoord op heeft, loopt hij vast en kan je er veel punten tegen winnen. Dat is wat er na de winterstop is gebeurd. Bij Bosz hebben we dit ook lang gezien, op een gegeven moment vond iemand een tactiek waar hij geen antwoord op had, en dan kan het veel punten kosten. Dat patroon hebben we eigenlijk tot aan PSV bij al zijn teams gezien. Ik zie hem dus als een Bosz die nog verschillende van de fouten / problemen die Bosz de afgelopen jaren van geleerd heeft, nog tegen aan gaat lopen. Het absoluut geen Steijn, Van 't Schip, of talloze ED trainers die communicatief redelijk prima zijn, een logische opstelling maken (spits in de spits, rechtsbuiten op rechtsbuiten, etc) maar totaal geen enkele kaas hebben gegeten van het inslijten van patronen, tactisch varieren, etc. Ik vind het wel een interessant profiel, vraag is of zijn leercurve snel genoeg gaat zijn.
 
Ajaxfollower
 
1
10 mei 2024 om 10:09
Volgens Xg presteren ze zwaar onder. Ze hadden namelijk volgens de statistieken veel meer moeten scoren dan dat ze daadwerkelijk gedaan hadden. Dat heeft meer met de kwaliteit van je spelers te maken. Helaas kan Favioli de ballen er niet zelf in schoppen.
 
Sulejmanii
 
2
10 mei 2024 om 11:39
Jan, ben jij twee jaar zgnd Ajacied? Door die vier titels werd Ajax erg gezond, en kon Overmars voortbeduren op het succes en financiële gewin van Ajax. Het voetbal was het eerste jaar uitstekend, en daarna matig omdat we het met jongens als Sana en Boerrigter moesten doen. Ik ben altijd zo benieuwd wat types als jou, hadden gezegd als we 3 jaar 7e waren geëindigd met spectaculair voetbal. Rest minder ook onzin, OlOsv als jongens als Mertens lopen die furore maakte in Italië en daar een legende werd. Soms moet je even afzien, om daarna grote stappen te maken als club. Daarnaast had heeft hij kookt geklaagd geen budget als alle trainers na hem, maar nooit geklaagd en bleef gefocust. Frank heeft ons de derde ster bezorgd op 15 mei 2011, maar ook de titel na (7!) droge jaren. Verder kijken dan je neus lang is, en dankbaarheid blijft een zeldzaam goed. Erg triest.
 
MrGer
 
0
10 mei 2024 om 12:14
Sulejmani Eindelijk iemand die zegt waar het op staat en niet met de meute de Boer de grond intrapt.
 
LitmanenOHOH
 
3
10 mei 2024 om 08:36
Precies dat. Dan kan je net zo goed Ron Jans de kans geven. Die heeft het dit jaar toch ook meer dan prima gedaan met Utrecht.
 
Voetballer 2
 
10
10 mei 2024 om 07:26
Je weet al vrij vroeg wat het salaris is van Potter. Na een paar gesprekken weet je toch al vrij snel of dit haalbaar is. Weer veel tijd weggegooid. Je had nu al bezig moeten zijn met de selectie. Ik vrees dat dit weer een gebed zonder einde wordt. Een soap eerste klas.
 
Downwards
 
18
10 mei 2024 om 07:31
Misschien ook eens stoppen met al die waanzin van de T geloven. Het salaris is uiteindelijk niet het struikelblok geweest. Ajax was vooral helemaal klaar met al het getreuzel van Potter. en het is ook niet dat ze maar met 1 kandidaat bezig zijn geweest. Met Farioli zijn ze al verder dan je denkt iig.
 
superfarmers
 
13
10 mei 2024 om 08:23
Wat ik lees heeft Potter de stekker eruit getrokken. Waarop jij dan de conclusie trekt dat Ajax klaar is met zijn getreuzel is voor mij een grote vraag. Dat blijkt niet uit het gegeven dat niet Ajax maar Potter de stekker eruit trok.
 
wizzle_shizzle
 
1
10 mei 2024 om 08:32
Hoeveel gesprekken zijn er geweest dan? En hoeveel gingen er over het salaris? Je vult graag dingen in, zonder dat we het echt weten. Het is wat anders als dat je gaat solliciteren bij de Appie hè.
 
arsenal890
 
19
10 mei 2024 om 07:40
Wat is dat toch met ten Hag? Die zit allereerst nog bij United en als hij weg zou gaan waarom terug naar Ajax? Hij vond het welletjes na 4.5 jaar. En dan zou hij opeens weer terugkomen bij een Ajax dat 5 tandjes minder is? Lijkt mij erg stug.
 
SL100
 
6
10 mei 2024 om 08:18
Hahaha...precies!....Ze hebben het over Ten Hag alsof het vanzelfsprekend is dat hij rennend naar Ajax komt als ze roepen!
 
mhda
 
0
10 mei 2024 om 10:57
Ten Hag is helemaal krezie van italie. Lijkt me logischer dat ie daarnaar vertrekt als ie vrij komt. Lekker een optrekje aan zee, zonnetje, lekker eten.t is je gegund Eric.
 
mitchajax020
 
1
10 mei 2024 om 07:44
Dut gaat echt problematisch worden, de zoektocht naar een trainer. Zelf zou mijn keuze vallen op Ten Hag maar 1 hij moet willen, 2 hij moet eerst ontslagen worden en 3 wil hij na ontslag wel terug naar Nederland
 
Master 1
 
8
10 mei 2024 om 07:56
Geen sterk begin van Kroes bij Ajax. Potter was zijn droomkandidaat maar blijkt na weken onderhandelen niet haalbaar. Kroes heeft dit totaal verkeerd ingeschat met wekenlange tijdverspilling als gevolg.
 
somagunner
 
5
10 mei 2024 om 08:13
Verwacht je dat alles binnen een week klaar is? Als je voor top targets gaat dan kost het vaak wat langer. Seizoen is nog niet eens voorbij. Er is tijd genoeg.
 
BurdyM
 
7
10 mei 2024 om 08:40
Klopt, maar alsnog is het geen sterk begin. Eerst zelf geen AD worden en vervolgens je toptarget niet binnen weten te halen. Is gewoon nog niet goed.
 
Master 1
 
8
10 mei 2024 om 07:59
Ten Hag is niet realistisch. Ook al wordt hij ontslagen bij Manchester dan nog stapt hij niet in bij dit Ajax. De club ligt op zijn kont en er is voor een trainer als Ten Hag weinig eer te behalen. PSV en Feyenoord zijn de top 2 ploegen van Nederland de komende tijd.
 
Carlovan den Bosch
 
1
10 mei 2024 om 08:25
Gewoon Keizer aanstellen als trainer. Zo moeilijk is het allemaal niet.
 
Druu
 
1
10 mei 2024 om 08:47
Een coach aanstellen met gezag en die het team goed kan opschudden. Ik denk aan Tuchel, Simeone of zelfs Mourinho.
 
Master 1
 
5
10 mei 2024 om 09:22
Ja en die trainers zitten te wachten op Ajax waar geen eer valt te behalen omdat PSV en Feyenoord de komende jaren de dienst uitmaken in Nederland. Bovendien ook financieel onhaalbaar als Potter al niet haalbaar is.
 
Ajaxfollower
 
3
10 mei 2024 om 10:13
Jij bent wel heel zeker van je zaak niet? Twee jaar geleden werd er voorspeld dat Ajax de komende 10 jaar op een slof en een oude voetbalschoen kampioen zou worden. We weten hoe de club er nu voor staat. Datzelfde geldt ook voor Feyenoord en PSV. Ik wil eerst maar eens zien hoe Feyenoord het vertrek van Slot op gaat vangen en hoe PSV het vertrek van de vele bepalende spelers op gaat vangen, voordat we de conclusie trekken dat ze de komende jaren de dienst gaan uitmaken in Nederland. In Nederland is niemand zeker van een topseizoen, omdat wij een competitie zijn die ieder jaar wordt leeggeroofd. Dat maakt het leuk en uiterst onvoorspelbaar.
 
Master 1
 
0
10 mei 2024 om 16:10
Ik ben realistisch. Ajax moet eerst op alle vlakken orde op zaken stellen voordat ze weer mee kunnen doen om de prijzen. De afstand die ze de afgelopen 2 jaar hebben opgelopen op Feyenoord en PSV is niet op korte termijn goed te maken. Opnieuw beginnen met een nieuwe RvC, directie (algemeen en technisch), trainer en spelersgroep (grotendeels) kost tijd. Komt nog bij dat ook financieel pas op de plaats gemaakt moet worden. Zonder CL voetbal en grote uitgaande transfers zal de begroting naar beneden moeten.
 
tinus45
 
0
10 mei 2024 om 09:22
Zolang Ajax een eigen staf wilt neerzetten naast een trainer zal een buitenlandse trainer weinig zin hebben denk ik. Een trainer en staf staat meestal gelijk aan vertrouwen in elkaar.
 
Downwards
 
1
10 mei 2024 om 11:19
De nieuwe trainer mag best mensen meenemen dat is niet het probleem. Ajax moet echter ook die mensen weg halen bij een werkgever, dat is een probleem.
 
Mac3Park
 
0
10 mei 2024 om 09:49
Morgen in het nieuws: Potter en Ajax toch dicht bij elkaar. Zondag rustdag. Maandag: “Potter zo goed als defintief niet naar Ajac”, etc. etc.
 
pinko
 
1
10 mei 2024 om 11:00
Hier was ik al bang voor. Niet dat Potter niet komt, maar dat Ten Hag weer in beeld komt. Word wakker! Die man is een heel middelmatige trainer. Kijk waar hij nu met Man. Utd. mee bezig is. Over het spel en de huidige stand in de PL hoeven we het niet eens te hebben, maar die Sancho moest zo nodig weg, en voetbalt nu op hoog niveau bij de Borussen uit Dortmund. En zijn de Ajax supporters zijn tactische blunders en desastreus wisselbeleid soms vergeten? Of dat Tadic en nog een paar ervaren spelers de beste man op het juiste spoor moesten zetten? Want het ging in het begin helemaal de verkeerde kant op. Dus hebben Tadic en Co. destijds ingegrepen. Afsluitend: nooit weer Ten Hag. Anders krijg je de Frank de Boer van na de successen bij Ajax terug….
 
Daneman
 
0
10 mei 2024 om 16:31
Hoe krijg je het voor elkaar een lijstje samen te stellen met iemand als Farioli, die enorm veel nadruk legt op opbouwen en ook in de eigen 16 bewust opbouwt, en ook met Ten Hag, die niks om de opbouw geeft, zie jarenlang Alvarez op 6 waardoor alleen nog eenzijdig en niet bepaald ideaal 'opbouwen' via de flanken. Heb je dan überhaupt een idee hoe je wil spelen, of hoeft een trainer alleen maar aanvallend te denken? Dat zou nogal kansloos zijn. Ten Hag zou sowieso geen optie moeten zijn: -Maandenlang zo niet hele eerste seizoenshelft puzzelen, met als gevolg geen ingespeeld team in de groepsfase Cl/el -Kansloze experimenten en opstellingen waar hij maanden aan vasthoudt. -Krijgt het voor elkaar met Ajax met 6-7 man op lijn voorin te gaan staan, waardoor geen linies meer, dus voetbal vrijwel onmogelijk, en dan een lompe breker erachter, met alle respect voor de voetballer en persoon Alvarez. Met zoveel man voor de bal valt er ook niet meer druk te zetten, zoals het Ajax betaamt, maar maak je dus een breker belangrijk. -Lange periodes met slechte restverdedigingen -Overwegend degelijke, saai en moeizaam voetbal. Dit alles los van dat ene successeizoen met Frenkie. Dat was dan ook wel de beste en meest uitgebalanceerde selectie sinds 1995, kwam er ook aardig wat geluk bij kijken, en speelde Ajax na dat seizoen nooit meer zoals toen onder Ten Hag, juist haaks daarop, met van twee voetballende 6-en naar twee brekers op de 6-en, en het vrije combinatiespel dat eruit werd gesloopt voorin, wat plaatsmaakte voor lopen en voorgeven. Daarnaast ook slechte aankopen, waar hij overigens niet zoveel stem in had moeten mogen hebben.