De Telegraaf weet welke Italiaanse topclub gaat voor Kenneth Taylor
Maandag, 13 mei 2024 om 07:06

Napoli mikt op het binnenhalen van Ajacied Kenneth Taylor. Dat schrijft De Telegraaf maandagochtend. De ltaliaans landskampioen van vorige jaargang meldde zich onlangs bij Taylors zaakwaarnemer Guido Albers, die echter van Ajax te horen kreeg dat een vertrek van de middenvelder onbespreekbaar is.

Zondag werd al duidelijk dat een Italiaanse club in de race was voor Taylor. Albers was toen te gast bij Goedemorgen Eredivisie, maar wilde de naam van de betreffende club niet prijsgeven.

"Er heeft zich één club gemeld bij Ajax voor Kenneth. Dat is niet iets voor nu, maar dat is wel een Italiaanse club", zo sprak de belangenbehartiger in het ochtendprogramma op ESPN.

In de wandelgangen weerklonk de naam 'Juventus' daarop steeds luider. Taylor werd recentelijk namelijk in verband gebracht met de huidige nummer vier van Italië.

De Telegraaf weet nu echter dat niet Juventus, maar Napoli heeft geïnformeerd naar de 21-jarige linkspoot. Alex Kroes wil hem echter niet laten gaan.

De kersvers technisch directeur ziet Taylor als hoeksteen van het 'nieuwe' Ajax, dat vanaf komend seizoen de weg naar de top weer terug moet vinden. Taylor verlangt echter duidelijkheid over het plan daarvoor, en zijn rol daarin.

Napoli zal wel diep in de buidel moeten tasten voor een transfer. Taylor beschikt nog over een contract tot 2027 in de Johan Cruijff ArenA.

De Telegraaf weet overigens dat ook Atlético Madrid 'in een eerder stadium serieus was voor Taylor'. De viervoudig Oranje-international is een van de spelers die zich steeds meer wist op te richten bij Ajax de laatste weken.

Dit seizoen staat de teller op 46 wedstrijden over alle competities, waarin hij 8 goals en 6 assists produceerde. Het gerenommeerde Transfermarkt taxeert Taylor op een marktwaarde van 10 miljoen euro.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
00:05
00:05
Van Basten: 'Die jongen is de beste van het veld, maar ik kende hem niet'
15
   
23:59
23:59
Nog slechts twee toplanden over als mogelijke tegenstander van Nederland
51
   
23:26
23:26
Koeman wijst hoofdschuldigen aan na Nederland - Oostenrijk: 'Als kip zonder kop'
62
   
23:15
23:15
Rapport Oranje: Veerman met afstand slechtste bij Oranje op rampzalige avond
139
   
22:52
22:52
Engeland stelt zwaar teleur maar wint wel Groep C; Slovenië naar achtste finale
65
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (69)

 
Master 1
 
10
13 mei 2024 om 07:14
Zou een mooie transfer zijn voor Taylor. Ajax ziet hem nu als sterkhouder terwijl hij recent nog werd uitgekotst door de fans. Het kan snel veranderen.
 
Diego_Forlan
 
73
13 mei 2024 om 07:31
Beide niet waar natuurlijk. Dat fluitconcert was triest maar uitgekotst is dan weer overdreven. Daarentegen zien weinig mensen hem als sterkhouder. Ik blijf erbij dat hij tekort komt, echter is er sinds dat fluitconcert wel duidelijk meer arbeidsethos ingekomen. Met 110% inzet kan hij in ieder geval nog van waarde zijn. Maar bij ieder bod boven de 20 moet je hier direct afscheid van nemen
 
SPettersson
 
12
13 mei 2024 om 08:16
Mee eens Diego. Het is net alsof het gehele seizoen de spelers van Ajax niet fit zijn geweest en niet in staat zijn om 90 minuten 100% te voetballen. Ook tegen Almere viel het in de tweede helft weer veel ter ver terug. Gelet op de wedstrijd tegen Almere zou je Taylor ook weer voor een bedrag tussen de 10 en 15 miljoen moeten verkopen. Hij kon daar weer niet laten zien dat hij de kar kan trekken. Van mij mogen op Brobbey en Hato na alle spelers verkocht worden bij een goed bod. Ik hoop ook nog steeds dat Ajax snel Driouech haalt voordat Psv hem koopt. Liet gisteren weer zien dat hij wel bereid is te werken en hoe snel en gevaarlijk hij is. Zou echt een gemiste kans zijn om dit te laten lopen.
 
rayvg
 
6
13 mei 2024 om 09:02
taylor brengt je niet hoger dan de 5e plaats, elk bod boven de 15 a 20 moet je gewoon accepteren. Zou een prima backup zijn volgend jaar maar spelers als rensch en taylor moet je volgend jaar niet meer in de basis willen.
 
buluciano
 
4
13 mei 2024 om 09:31
Zul je zien dat Ajax nog rond de 35 miljoen ervoor gaat krijgen
 
Strandbal
 
1
13 mei 2024 om 10:26
Hij heeft uiteindelijk het niveau niet, eens. Maar er moet weer gebouwd worden en je kan niet alle spelers vervangen. Daarbij is wat sterker zijn in de breedte ook heel belangrijk. Daarom vind ik dat Ajax Taylor niet te makkelijk van de hand moet doen. Eerst maar eens de echt nijpende problemen (backs en rechtsbuiten) wegwerken met gerichte aankopen en daarna rustig kijken, samen met de nieuwe trainer.
 
4fRedondo
 
1
13 mei 2024 om 11:46
Als ik hier het gebash op Taylor lees en ook bij Ajax gerelateerde podcasten op youtube, dan kan je maar 1 conclusie trekken: Taylor wordt door de meerderheid wel degelijk uitgekotst.
 
Eindtovenaar10
 
0
13 mei 2024 om 13:18
Vind 20 miljoen ietwat positief maar goed dat werd er ook voor Bassey betaald dus kijk nergens meer gek van op
 
London Calling
 
0
13 mei 2024 om 19:08
@rayvg Het kan best zijn dat Taylor niet goed genoeg is en dat ook nooit gaat worden. Maar hij is op dit moment wel de beste middenvelder. Als je hem verkoopt maak je het kwaliteitsprobleem in de selectie in eerste instantie alleen maar groter. In het op orde brengen van de selectie zou ik toch eerst gaan kijken naar de spelers die helemaal niet voldoen. Als je gaat doorselecteren begin je niet boven aan in de selectie maar onderaan. je kan beter nog een jaar met Taylor door en kijken of hij de lijn van de laatste 6 maanden door kan trekken dan met Sosa, Martha, Sutalo, Medic, Avilla, Gaaie, Tahirovic, Mannsverk, vd Boomen, Forbs en Hlynsson.
 
DonaldPump
 
24
13 mei 2024 om 07:33
Ik denk dat het gros van de fans hem niet als sterkhouder ziet hoor. Zijn zaakwaarnemer heeft gewoon goede contacten in de media, want daar wordt hij altijd positief belicht. Bij een mooi bedrag moet je hem naar mijn mening altijd wegdoen. Zeker als Henderson en mannsverk blijven.
 
manodedios
 
4
13 mei 2024 om 07:38
Onderhandelen kan Kroes wel, in dat opzicht slim Taylor alvast ‘belangrijk te maken’. Kroes weet hoop ik ook dat Taylor op het niveau dat je nastreeft, hooguit een prima backup is. Kan tegen +- Volendam prima mee natuurlijk.
 
Tipptopp
 
7
13 mei 2024 om 07:48
Of hij het niveau wat je na streeft wel of niet heeft/gaat halen is nu niet belangrijk. Vraag is namelijk of het slim is om op dit moment afscheid te nemen van Taylor. Vorig jaar heeft wel bewezen dat te veel wisselingen niet goed is. Dat wetende snap ik wel dat je Taylor net als bv Brobbey, Hato en wellicht nog een enkeling echt niet weg wilt doen.
 
ScummyMan
 
8
13 mei 2024 om 07:54
@Tipptopp, helemaal mee eens. En zelfs al denk je dat Taylor niet het niveau heeft dat je nastreeft is hij wel de beste middenvelder die je hebt. Als je een team gaat renoveren dan begin je met de rotte appels die óók wisselvallig presteren. Niet met de enigr middenvelder die niet over de bal struikelt.
 
Pieterpost
 
10
13 mei 2024 om 08:03
Zou zomaar zijn dat het wel een succes wordt. Dat ventje is pas 21 en heeft eigenlijk altijd in een kwakkelend Ajax gespeeld. Vind zijn schot soms best een wapen en hij is ook beweeglijk/behendiger dan een Klaassen/van de Beek.
 
Suc6Magnet
 
2
13 mei 2024 om 09:03
Alex: ‘John, wie denk jij dat de kwaliteiten heeft om de leider van het nieuwe Ajax te zijn?’ John: ‘Ik denk dat Taylor en Hlynsson dat wel kunnen, Alex’ Alex: ‘Ok John, dank voor je goede advies. Dan laten we die niet gaan en waarderen we hun contract op.’
 
AjaxNL!
 
1
13 mei 2024 om 13:32
Ik vind zijn schot maar erg inconsistent. Af en toe denk je, zozo die zat er lekker in, af en toe ook enorme afzwaaiers of slecht afgewerkt. Kan me die mega kans tegen PSV nog herinneren... Wat mij betreft spelen we met 2 snelle buitenspelers die de acties aangaan en dan Berghuis op 10. Henderson (of Mannsverk als hij weggaat) op nummer 6. En dan een felle box-to-box speler als nummer 8 die de hele wedstrijd lang kan rennen en goed kan meevoetballen (type Quinten Timber).
 
Pieterpost
 
9
13 mei 2024 om 08:10
Ach ja wie had gedacht dat Koopmeiners via Atalanta naar Liverpool zou kunnen..
 
Bongiorno
 
0
13 mei 2024 om 08:23
Dat was zo'n gekke gedachte helemaal niet.
 
Pieterpost
 
7
13 mei 2024 om 08:28
Vind ik wel. Die had op z’n 23e een goed seizoen bij AZ met 15 goals, Taylor is ook al eens tot 8 gekomen. Koopmeiners heeft misschien een wat betere trap dan Taylor, maar Taylor kan weer meer energie in een wedstrijd stoppen.
 
BCage
 
1
13 mei 2024 om 10:20
Taylor moet ook meer energie in een wedstrijd stoppen, omdat hij telkens verkeerd staat opgesteld en bij ontvangst van de bal nog niet weet welke kant hij op wil. Dit alles in tegenstelling tot Koopmeiners.
 
ScummyMan
 
1
13 mei 2024 om 11:59
Ik denk dat PieterPost ze niet als voetballer wil vergelijken maar wil laten zien dat spelers zich door kunnen ontwikkelen. Ik dacht in alle eerlijkheid ook dat de handelingssnelheid en het atletisch vermogen van Koopmeiners te laag zou zijn om in de absolute top terecht te komen. Atalanta was in mijn ogen zijn top maar dat niveau is hij al ontstegen. Qua voetballers zijn ze niet te vergelijken. Koopmeiners staat positioneel altijd goed, is een leider die zelden door de ondergrends gaat en iemand die de kar trekt. Heeft een geweldige pass en schiet vrijwel altijd tussen de palen. Dit zijn juist de punten waar Taylor aan moet werken. Taylor daarintegen heeft aan de bal een hoge handelingssnelheid, door zijn tweebenigheid is hij aan de bal onvoorspelbaarder, houdt van korte passjes waarna hij zelf kan doorlopen en kan iedere wedstrijd 90 minuten blijven rennen.
 
renoldi
 
0
13 mei 2024 om 07:23
Voetbal is net zo veranderlijk als het weer in Nederland.. wie had dat gedacht na een zeer matig seizoen en een paar goede wedstrijden. Na het kampioenschap is Napoli de weg een beetje kwijt, vraag me af of Taylor de juiste man is om weer voor het kampioenschap te gaan strijden. Voor hem lijkt het me een prima transfer.
 
ScummyMan
 
4
13 mei 2024 om 07:58
Taylor begon bij Ajax met een hele hoge piek en heeft daarna een paar diepe dalen gekend. Er is in zijn ontwikkeling een hoop leergeld betaald en ik hoop dat zich dat gewoon in een Ajaxshirt nog uitbetaald gaat worden en dat hij blijft. Dit seizoen met Tahirovic, Mannsverk, Hlynsson op het middenveldveld is hij de enige met voldoende technische bagage om het spel te versnellen en een man meer te creeeren. Daarnaast heb ik ook nooit het idee gehad dat hij te weinig inzet toont wat ik vaak over hem lees. Heb meer het idee dat hij verdedigend gewoon slechte keuzes maakt maar dat is iets wat een goede trainer er wel in zou moeten krijgen.Zelf denk ik dat hij ook mee kan op het niveau dat Ajax nastreeft maar zelfs al is dat niet zo begin je niet met je beste middenvelder bij het renoveren van je elftal maar bij de slechtste.
 
messino
 
0
13 mei 2024 om 08:04
Voor de juiste prijs is iedere speler natuurlijk bij Ajax op te halen. Er zullen eerst spelers verkocht moeten worden voordat er weer gebouwd kan worden aan een nieuw elftal. Ik snap zo'n jongen als Taylor wel. Niet altijd gewaardeerd door de fans, heeft tegen het einde van het seizoen dan toch een beetje zijn momentum in zijn persoonlijk prestaties en heeft de teloorgang van de afgelopen seizoenen van dichtbij meegemaakt. De toekomst is wat dat betreft ook nog in nevelen gehuld. Een volgende stap zetten in je carrière, ook al ben je nog maar 21 kan zo'n speler wel weer nieuw elan brengen. Napoli is een mooie vervolgstap, ik gun hem dat wel.
 
Cocqie
 
1
13 mei 2024 om 08:06
Ik blijf denk ik als 1 van de weinige supporters zeggen dat ik echt wel wat zie in Taylor. Maar dan wel alleen als 10.
 
jeroenimo8
 
0
13 mei 2024 om 08:10
Precies dit. Als 8 zakte hij gisteren ook weer zwaar door het ijs. Linksback was een noodverbandje maar liever een echte linksback (nico!!!). Als 10 is het een loper die net als Donny vaak op de juiste plaats uitkwam maar als je het hebt over een 10 die het spelen kan verdelen en versnellen is dat zeker niet Taylor.
 
RUTGERRR
 
1
13 mei 2024 om 10:43
Ik sluit me bij je aan hoor. Van mij hoeft hij niet weg. Hij is/was vaak onterecht het mikpunt van anderen, terwijl hij vaak niet eens de slechtste was. Mensen hebben naar mijn idee geen realistisch verwachtingspatroon rondom Taylor. Alsof hij dit manke Ajax kan en moet dragen, alsof hij de nieuwe Rafael is. Wegdoen bij een niet te weigeren bod, anders behouden.
 
ScummyMan
 
0
13 mei 2024 om 12:04
Denk dat het net als bij Rensch ook nog een stempel uit het verleden is. Vorig jaar behoorde ze tot de zwakste. Dan moet je het heel goed doen voordat mensen die mening gaan veranderen en dat is in dit Ajax gewoon heel moeilijk.
 
misseva88
 
0
13 mei 2024 om 11:16
Wat mij betreft is Taylor sinds de winterstop de beste Ajacied. Het is zonde dat hij veelal negatief wordt benaderd. Sinds dat fluitconcert lijkt hij een knop te hebben omgezet en laat hij zien een goede mentaliteit te hebben.
 
jeroenimo8
 
0
13 mei 2024 om 08:08
Ligt er een beetje aan wat Napoli (of wie dan ook) wil betalen voor Taylor. Voor 10 miljoen zou ik hem lekker houden, altijd lekker om iemand op de bank te hebben die op meerdere posities kan spelen. Alles vanaf 20 miljoen meteen accepteren.
 
SVWgeorge
 
0
13 mei 2024 om 08:09
Voor welk bedrag zouden ze hem moeten laten gaan, ik vind het lastig…
 
Homelander
 
4
13 mei 2024 om 08:15
Aub laten gaan, kreeg het stempel toptalent maar is gewoon gelijkwaardig aan een Ekkelenkamp. Niets mis mee maar compleet ongeschikt als basisspeler.
 
Ajax12321
 
0
13 mei 2024 om 12:08
Gelijkwaardig aan Ekkelenkamp.. Hou eens op zeg.
 
DieHalveMalle
 
0
13 mei 2024 om 08:18
Type De Roon, Koopmeiners. In een elftal dat hem aanspeelt en hij alleen door hoeft te geven kan die wel renderen. Veel meer niet verwachten van hem.
 
Achterman
 
7
13 mei 2024 om 08:43
Koopmeiners??? Dat is gewoon een van de beste middenvelders van de Serie A op dit moment.
 
HakimZiyach22
 
4
13 mei 2024 om 08:33
Beste mid die we hebben, wat je ook van hem vindt. Napoli en Atletico zijn ook prachtige clubs die normaal gesproken verstand hebben van het spelletje. Misschien doet Taylor het toch beter dan wat de gemiddelde Ajacied denkt.
 
OREELY
 
1
13 mei 2024 om 09:10
atletico hebben met een jongere vermeeren een, naar mijn mening, betere aankoop gedaan. alhoewel daar bij gezegd moet worden dat ik denk dat hij te vroeg is vertrokken uit belgie. De stap naar La Liga is denk ik te groot voor hem, zal wel uitgeleend worden komend jaar en misschien dat atletico dan weer terug komt voor taylor? wie weet... verder is taylor niet heel bijzonder, wanneer hij geen volledige inzet toont is het gewoon een dissonant in het huidige ajax elftal.
 
Bruine Kevin
 
0
13 mei 2024 om 08:37
Napoli is geen Italiaanse topclub. En voor 10 miljoen euro kun je hem beter houden.
 
Achterman
 
9
13 mei 2024 om 08:41
Krijg ontzettende Donny van de Beek vibes bij Taylor. Hele matige voetballer die om de een of andere reden ontzettend opgehemeld wordt in de media (door zijn zaakwaarnemer?)
 
Anfield1892
 
1
13 mei 2024 om 17:40
Laat ik het zo zeggen, in de tijd dat ik dagelijks in bieb kwam heb ik meerdere voetbal (biografieën etc) gelezen, en zo ook snel een gedeelte van Henk Spaan's boek over Nouri meegepakt, en bij Ajax was er dus een 'kamp Van de Beek', die ondanks het evidente kwaliteitsverschil koste wat het kost Donny ipv Nouri wilden zien spelen. Dan praat je dus over de hogere regionen binnen het bestuur/training van Ajax. Tamelijk hallucinante passage uit dat boek, zeer scherp door Henk verwoord btw. Want Donny was natuurlijk niet de beste voor die positie, maar met stomme verbazing gelezen dat er door een groep machtige figuren binnen Ajax werd gelobbyd voor Donny. Koste wat kost het kost: Donny van de Beek.
 
KingB
 
5
13 mei 2024 om 08:44
Dit is een WIN WIN situatie voor zowel Ajax als Taylor. Elk bedrag dat je voor hem kan vangen met 2 handen aangrijpen. De enige verliezer in dit spel zal Napoli worden, maar dat boeit me niet. Taylor zien we over een jaar of 2 weer terug in de ED bij FC Groningen ofzo.
 
Ajax12321
 
0
13 mei 2024 om 12:09
Dat je dit serieus denkt is wel zorgelijk..
 
London Calling
 
0
13 mei 2024 om 18:56
Ik zie hier de winst niet vanuit Ajax. Je kan best je vraagtekens zetten of Taylor goed genoeg is of kan worden voor Ajax. Het probleem is dat dit in de huidige A selectie van 25-30 spelers (een beetje afhankelijk van hoe je jongens als Gooijer en Martha mee telt) er denk ik maar 3 of 4 zitten die (mits gemotiveerd) dat niveau wel hebben (brobbey, Bergwijn, Berghuis, misschien Henderson), en nog eens 3 of 4 die er tegen aan zitten en dat niveau zouden kunnen halen (hato, Kaplan, Taylor, Ramaj, Rensch en Godts). Ik zou zelf zeggen dat Taylor door de vele blessures het afgelopen halfjaar zelfs bij de beste 3-5 spelers heeft gezeten Als je dan wil door selecteren begin je in mijn ogen niet aan de bovenkant, bij de beste 10 spelers in de selectie, maar ga je eerder kijen naar de spelers die niet goed genoeg zijn, bijvoorbeeld Sosa, Tahirovic, Mannsverk en Forbs.
 
JackSparrow
 
0
13 mei 2024 om 08:55
Strik erom en goed bedrag ervoor vangen. Deze jongen heeft wellicht de meeste progressie geboekt volgens van 't Schip maar zit mijns inziens aan z'n top.
 
PaulMessi
 
0
13 mei 2024 om 09:20
Tegen elk aannemelijk bod! Laat lekker gaan. Succes Napoli en Taylor…..
 
pinko
 
0
13 mei 2024 om 09:41
Voor een goede prijs direct verkopen. Middenveld moet namelijk helemaal gerenoveerd worden. En daarbij, hoeveel goede wedstrijden heeft Taylor afgelopen twee jaar eigenlijk gespeeld? Ik kan ze op één hand tellen.
 
Ajax12321
 
3
13 mei 2024 om 12:10
Dat komt dan wellicht omdat je niet verder dan 5 kan tellen..
 
pinko
 
0
13 mei 2024 om 17:29
En niet blind ben;-)))
 
hansje1969
 
0
19 mei 2024 om 22:17
@pinko Helemaal met je eens. Totale middenveld renoveren en dan zien we wel verder. Maar het middenveld is na vertrek van Gravenberch al dood
 
miki1959
 
0
13 mei 2024 om 15:06
Napoli vind ik geen rare gedachte. Zielinski gaat weg, en Taylor zou een goede vervanger kunnen zijn. Ik denk dat Taylor goed in Italië zou kunnen spelen
 
IronManUtd
 
1
13 mei 2024 om 16:31
Zou toch echt een stunt zijn als ajax deze jongen voor een pak geld weet te verkopen. Werd vorig jaar ook flink gehyped, maar ik zie het echt niet.
 
Ajax12321
 
0
13 mei 2024 om 21:55
Helemaal niks een stunt aan. Staat er gewoon goed op bij veel clubs.
 
IronManUtd
 
0
14 mei 2024 om 08:07
Ajax12321 dat is op zich toch juist een stunt? Die jongen toont haast wekelijks aan geen bijzondere speler te lijken, maar staat er dan blijkbaar toch goed op.
 
Stijlvol
 
1
13 mei 2024 om 16:38
Wel prachtig dat de de meeste comments hierboven duidelijk aangeven dat het er op neer komt dat het verbazingwekkend is dat een categorie Napoli uberhaupt interesse heeft in Kenneth. Napoli is niet achterlijk, die denken juist dat een type Kenneth Taylor waarschijnlijk veel beter tot zijn recht komt in Napels en niet in bij Ajax. In Amsterdam heeft hij maar kleine vlaagjes van zijn ware potentie laten zien. Te weinig voor Ajax begrippen.
 
V-Watcher
 
0
13 mei 2024 om 22:46
Dat dachten wij ook bij United voor vd Beek. Achteraf hadden die er dus niet zoveel kijk op Ook dit soort clubs maken zeer geregeld een flinke misser of gewoon volledig mee op de hypetrein.
 
SoJermaine7
 
0
13 mei 2024 om 17:06
Betekend het dat Jade Anna ook mee gaat naar Italie of heb ik dan nog een kans? On topic; zou een leuke transfer zijn voor hem en Ajax zou hem altijd bij 15+ miljoen moeten verkopen, vind dat hij niet zoveel toevoegt aan Ajax.