'De verongelijktheid en de clichés van Van Bommel trek ik nauwelijks'
Zaterdag, 6 oktober 2018 om 08:41

PSV ging woensdag met 1-2 onderuit tegen Internazionale, nadat men op voorsprong was gekomen door een fantastisch doelpunt van Pablo Rosario. Wim Kieft is van mening dat de Eindhovenaren in de eerste helft te veel 'respect' hebben getoond voor de tegenstander. De 'afwachtende houding' viel de oud-spits tegen.

"Natuurlijk kan je verliezen van Inter, maar de gespeelde verongelijktheid en het hoge clichégehalte van Mark van Bommel na afloop trek ik nauwelijks", schrijft Kieft in zijn column voor De Telegraaf. "PSV voelde zich genaaid door de arbitrage, de wedstrijd werd verloren op details en de trainer was trots op zijn team. Natuurlijk had de doelman van Inter rood moeten hebben, maar dat heeft niets met het door PSV getoonde ontzag te maken en het stond 1-0 toen."

Kieft voegt eraan toe dat Luuk de Jong als spits te veel balverlies lijdt en dat Zoet 'twee cruciale fouten' maakte: "Het is geen amateurvoetbal. Zoet blijft toch onzekerheid en nervositeit uitstralen en hij bevestigde dit tegen Inter. Ik begrijp dat je hem op televisie spaart, maar intern moeten toch harde woorden vallen", besluit de analyticus in de krant.

Radja Nainggolan en Mauro Icardi hielpen Internazionale aan de volle buit in het Philips Stadion, waardoor PSV na twee speelronden nog puntloos is in Groep B van de Champions League. De club van Van Bommel neemt het zaterdagavond op tegen VVV-Venlo en kan dan zijn achtste competitiezege van het seizoen boeken.

Meer nieuws
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
0
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
2
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
27
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
shenkie
 
28
6 oktober 2018 om 08:59
Kieft heeft hier in alles eigenlijk wel gelijk... alleen het nare van Kieft is dat hij nooit iets positiefs zegt of schrijft. Hij had zijn stuk ook op de jeugdspelers kunnen richten die we van de week wel geweldig hebben zien presteren! (De ligt, vd beek, Rosario, Bergwijn)
 
eenopinie
 
68
6 oktober 2018 om 09:04
Dat klopt, maar eerlijk gezegd vind ik een tegengeluid in het hosanna verhaal van Bommel wel prima. Hij is net een paar wedstrijden trainer en inmiddels doet de Nederlandse pers alsof de nieuwe Michels is opgestaan. Ik hoop dat het een geweldige trainer word maar alsjeblieft, de pers zit er tot aan de elleboog in bij van Bommel.
 
shenkie
 
12
6 oktober 2018 om 09:21
Daar ben ik het ook 100 procent mee eens! Maar het is de realiteit van het voetbal. Net zoals alle psv’ers die riepen dat De ligt, vd beek, kluivert etc te snel zijn opgeroepen voor oranje, maar het nu wel terecht vinden dat Rosario erbij zit... de mening van het voetbal is met de dag, en het zal niet lang duren voordat psv in de competitie ook wel tegen een zeperd aan loopt en dan is de mening over van Bommel zelf wel weer anders! En zo niet, dan alle credits aan van Bommel. Dat hoeft Kieft dus helemaal niet te doen en te verkondigen dat hij het niet trekt!
 
Jaimy87
 
12
6 oktober 2018 om 09:22
Zo zit voetbalminnend Nederland over het algemeen wel een beetje in elkaar. Hoeveel trainers zijn er bijvoorbeeld wel niet tot kroonprins gebombardeerd de afgelopen jaren. En wat is daar van geworden? Frank de Boer, Robert Maaskant, Foeke Booy, Erik ten Hag, nu van Bommel. Moet wel bekennen dat van Bommel me wel een prima trainer lijkt hoor maar het is inderdaad nog heel vroeg in zijn carrière en men zit er nu alweer tot aan de elleboog in zoals je zegt. Tegengeluiden worden alleen niet altijd gewaardeerd, ook hier op VZ niet. Ach voetbal he, de belangrijkste bijzaak ter wereld . Ieder heeft er z’n kijk op. Maakt het ook weer mooi natuurlijk!
 
Frans77
 
10
6 oktober 2018 om 10:08
Ik vind het reuze mee vallen met de pers en lovend over van Bommel zijn. Hoeveel stukjes hebben er nu werkelijk gestaan op VZ? In praat programma's geven mensen die aan tafel zitten, hun mening, als ze denken dat van bommel een goeie word, dan mogen ze dat zeggen. Maar als je al vind dat er veel over van Bommel geschreven is, wat vind je dan wel niet over bijvoorbeeld de 3260 stukjes over de wonderkinderen van Ajax?
 
Sanderr
 
10
6 oktober 2018 om 11:43
Je vind het meevallen omdat het nu in je straatje past Frans77. Als Van Bommel trainer van Ajax was geweest dan had je weer gehoord dat het arrogantie was en dat hij het eerst maar een heel seizoen moest laten zien etc. Stukjes over transfergeruchten van spelers (daar doel je op neem ik aan met 'wonderkinderen' vergelijken met stukjes over een trainer is sowieso bullshit, tuurlijk zijn er dat meer. Van Bommel krijgt voor een beginnend trainer zeer veel (positieve) aandacht, terecht wat mij betreft want hij doet het prima vooralsnog maar Kieft heeft in dit stuk wel gelijk.
 
Sanderr
 
0
6 oktober 2018 om 11:45
@voetbalzone: echt verschrikkelijk irritant dat een ' gevolgd door een ) een hele rare ' oplevert..
 
BenNL
 
2
6 oktober 2018 om 09:27
Waarom zou hij dat doen? Je verliest 2 keer vrij kansloos en hij moet het dan maar hebben over de jeugdspekers die leuk meedoen? Als je het in Barcelona en tegen Inter de tegenstander iig nog lastig had gemaakt dan was het misschien vreemd on zo negatief te doen, maar de jeugdspelers hebben tot nu toe nog niks laten zien op het hoogste podium.
 
soccersupp
 
2
6 oktober 2018 om 09:54
BeNL psv als geheel heeft weinig laten zien en waar ten Had nationaal in de topper tegen Ajax tactisch door de mand viel, doet van Bommel dit internationaal door maar steeds slechter door te gaan met een plan a wat niet werkt. Nationaal kan je de jong als aanspeelpunt gebruiken en als inkopper. Internationaal zit hij in de zak bij centrale verdedigers en gaat dit niet werken. En dan vind ik de jeugdspelers nog de positieve uitzondering. Bergwijn, dumfries, rosario en ook malen doen het heel goed. Jammer dat de routiniers zoet, de jong en ook hendrix telkens door de ondergrens zakken.
 
Frans77
 
1
6 oktober 2018 om 10:22
O, jij vind niet dat PSV het inter en Barca nog een beetje lastig hebben gemaakt? Je vond het 3x niks begrijp ik?
 
vassinerend
 
7
6 oktober 2018 om 11:26
Eh nee leuk voetballen is 1 maar er is ook resultaat nodig. We hebben jaren moeten horen dat Ajax het beter had moeten doen in de CL. En toen zijn er ook zware poule's geweest. Dan kan je nu niet zeggen we hebben ze een beetje lastig gemaakt. Komt ook nog bij dat er lekker arrogant geroepen wordt, ja maar wij winnen wel prijzen en Ajax al 4 jaar niks. Dan ben je kampioen geworden en dan mag je CL spelen en dan zegt de Coach dit. Totaal ongeloofwaardig maar goed dat ken ik van van Bommel. Omdat PSV zo slecht was is Ajax kampioen, bedanken voor nl elftal omdat hij de coach niks vond en zijn afspraken niet uitvoerde en wel weer terug komen als schoonpa het gaat doen. Nee de mens Van Bommel heeft voor mij lang geleden zijn ware aard al laten zien.
 
InkeMontana
 
19
6 oktober 2018 om 09:18
Ik zie niet zo goed waar in 'alles wat Kieft zegt hij wel gelijk heeft'. Hij benoemt amper argumentaterende punten om zijn standpunt kracht bij te zetten. Het kan door Vz anders zijn opgeknip, maar de raarste zin vind ik nog wel; "Ja de keeper had wel rood moeten hebben, maar Psv had ontzag en het stond toen 1-0", huhhh?? Wat wil die daar nou eigenlijk zeggen?
 
Ampie
 
12
6 oktober 2018 om 09:22
Zo moeilijk is het niet, als je gewoon alles leest. Hij heeft het erover dat iedereen alleen maar gemakkelijk wijst naar de kaart die niet is gegeven en dat als hoofdoorzaak blijft aanmerken van het verlies en daar maar op terugkomt. Ondertussen vergeet iedereen voor het gemak en om psv te sparen (want alles van von bommel en psv is nu hosanna) dat psv helemaal niet geweldig speelde
 
InkeMontana
 
8
6 oktober 2018 om 09:47
Alleen valt die zin dan niet goed in zijn argumentatie van dat standpunt. Psv kwam tot aan daar prima mee ( vond van ontzag weinig te merken ) en zoals 'ie zelf zegt stond het ook nog eens 1-0 voor Psv.
 
shenkie
 
11
6 oktober 2018 om 09:25
Dat het gewoon nog 11 tegen 11 was en dat er dus nog niets aan de hand was! Psv (en Bommel) doet een beetje alsof ze er zelf onterecht 1 kwijt zijn geraakt en met 10 tegen 11 verder hebben gespeeld...
 
InkeMontana
 
2
6 oktober 2018 om 09:44
Mwa, ik vind niet dat ze dat doen. Ze doen (terecht) wel dat het duidelijk rood was en de stand een stuk beter te verdedigen is als je 10 tegenover je hebt. Verder heeft Kieft natuurlijk wel gelijk dat Zoet deze wedstrijd door de wc heeft gespoeld
 
Frans77
 
2
6 oktober 2018 om 10:24
Sjonge jonge, wat sommige mensen al niet lezen zeg. Ik zie dat nergens staan en het lijkt dat je dit gewoon zelf verzint.
 
Jura6
 
8
6 oktober 2018 om 09:18
[quote] Ik begrijp dat je hem op televisie spaart, maar intern moeten toch harde woorden vallen[/quote] Als je dat begrijpt, wat zit je dan te zeuren. Reken er maar op dat er wel harde woorden gevallen zijn.
 
LéonV. Hooft
 
3
6 oktober 2018 om 09:27
Psv speelde een goede wedstrijd, kwam voor en had dat uit kunnen bouwen.Viergever had ook rood kunnen krijgen als je eerlijk bent. Daarna door een paar fouten van de keeper geef je de wedstrijd weg. Inter heeft ook veel kansen gehad maar ook zij faalde. V Bommel doet het goed nu, maar wat als hij een paar keer verliest? Allemaal dat opzichtige gedoe van trainers bij de 4e official en of de scheids vind ik van elke trainer walgelijk dus hou daar mee op het helpt niets.
 
AFCAoudwest
 
9
6 oktober 2018 om 09:36
Wat een gezeur weer. Ik vind dat van Bommel het uitstekend doet. Hij komt heel professioneel over. Het lijkt me niet meer dan logisch dat hij zijn ploeg niet afbrand voor de camera. Kieft heeft wel gelijk wat Zoet betreft, die komt inderdaad heel onzeker over zodra hij onder druk komt te staan.
 
oeioeioei
 
9
6 oktober 2018 om 09:50
Een carriere om mega trots op te zijn. En dan doe je het als trainer ook ng eens erg goed. Maar wacht eens even. Dat willen we niet in Nederland. Je kop boven het maaiveld? Hup die moet eraf. Je mag alleen zo’n uitstraling hebben als je boven de rivieren acteert. Want zo’n uitstraling noemen we dan ‘geloof in eigen kunnen’ een kwaliteit waarmee je al met 1-0 voor staat. En dan doen we er in de media ook steevast even bij dat je in het nederlands elftal ook niet zo lekker lag. Gewoon voor de sfeer.
 
Schwarz
 
8
6 oktober 2018 om 09:53
Wat een onzin. Ik gun die man succes in zijn trainerscarriã¨re, maar wat realisme is toch niet zo veel gevraagd? 0-4 uit en 1-2 thuis verliezen is gewoon teleurstellend. Dat mag best benoemd worden.
 
Frans77
 
2
6 oktober 2018 om 10:32
Dat je dat teleurstellend vind, dat kan. Maar meer toch ook niet? Toch niet slecht van de coach of weet ik wat? Het is niet zo dat er verloren is, van 2 nietszeggende clubjes.
 
Kevin1989
 
3
6 oktober 2018 om 10:33
Het is zeker teleurstellend maar zeker niet ongewoon gezien het kwaliteitsverschil. Ik ben het verder niet eens dat PSV zo geweldig heeft gespeeld. Maar er wordt ook overdreven hier, uit bij barca kan je verliezen met 4-0 en tegen inter had PSV ook gewoon kunnen winnen zonder een blunderende Zoet. Ik hoop dat PSV tegen Tottenham een tandje bijgeeft en dat alles een keer goed valt. Wordt nu wel lastig maar ik hoop op plek 3. En liggen toch we uit deze poule dan maar op naar de volgende landstitel
 
Schwarz
 
0
6 oktober 2018 om 13:00
Zeker niet ongewoon. Sterker nog, dit gebeurde Ajax 4 keer op rij tot PSV eindelijk een keer wist te overwinteren. Maar om dan super positief te doen terwijl je verliest is ook een beetje naïef.
 
Schwarz
 
14
6 oktober 2018 om 09:50
Ik vond het gespeelde positivisme van De Jong en Viergever naderhand irritanter met hun 'we konden leuk meevoetballen'. Je geeft het gewoon onhandig weg en speelt daarna je eigen spel niet meer, daar mag je best je teleurstelling over uiten..
 
Janta
 
0
6 oktober 2018 om 14:01
Je staat met 1-0 voor, je hebt Inter helemaal in je greep en plotsklaps ontglipt je die wedstrijd door ze in hun geliefde spelletje te laten komen. De blunders van Zoet en het matige spel van spelrs die zich hadden moeten laten zien kan je niet verbloemen door alleen maar de schuld te leggen bij de scheidsrechter. Ik begrijp dat de teleurstelling groot was maar ga eerst bij jezelf te raden over wat er allemaal mis ging.
 
Tscheu La Ling
 
0
6 oktober 2018 om 18:29
Ach, we moeten blij zijn dat van Bommel zijn analyses niet doet met zijn hand voor zijn mond.