''Deadline day'-aankoop dreigt tegen wens Arteta in bij Arsenal te vertrekken'
Woensdag, 27 mei 2020 om 17:42

De samenwerking tussen David Luiz en Arsenal dreigt beperkt te blijven tot slechts een seizoen. Sky Sports meldt woensdagmiddag dat in tegenstelling tot eerdere geruchten, de ervaren Braziliaan afgelopen zomer geen tweejarig contract heeft getekend bij the Gunners. Luiz zette destijds zijn krabbel onder een verbintenis voor slechts een jaar, waardoor de wegen van Arsenal en de 33-jarige verdediger na dit seizoen normaal gesproken weer scheiden.

De doorgaans goed ingevoerde sportzender voegt toe dat er op dit moment geen gesprekken in de agenda staan over een verlenging van Luiz' eind volgende maand aflopende contract. De routinier werd vorig jaar op deadline day van de zomerse transferperiode voor negen miljoen euro losgeweekt bij stadsgenoot Chelsea. Manager Mikel Arteta en technisch directeur Edu willen Luiz volgens de berichtgeving graag aan boord houden, terwijl de verdediger zelf aan vrienden zou hebben laten weten in Londen te willen blijven.

Het is echter niet duidelijk of Arsenal in staat is om Luiz een nieuw contract aan te bieden: de club wil vanwege de komst van recordaankoop Nicolas Pépé vorig jaar, het opnieuw mislopen van Champions League-miljoenen en de coronacrisis aankomende zomer de hand op de knip houden. Arteta deed tijdens veertien van de vijftien wedstrijden waarbij hij tot nu toe aan het roer heeft gestaan een beroep op Luiz.

De 56-voudig international van de Goddelijke Kanaries liet eerder deze maand overigens doorschemeren op termijn terug te willen keren naar Benfica, zijn eerste Europese club: "Ik heb altijd gezegd dat ik mijn loopbaan daar graag wil afsluiten. Ik houd van Benfica. Het is mijn droom om in hun kleuren het veld van het Estádio da Luz op te stappen", mijmerde hij onlangs in gesprek met SporTV

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
ArsenalFanehv
 
5
27 mei 2020 om 17:56
Zeg maar wat je wilt maar hij is onze beste verdediger onder Arteta. Houden als het kan, kan de juiste begeleiding geven aan de jeugd en iedereen is zeer te spreken over wat hij brengt in de kleedkamer. Is natuurlijk een CL winnaar en meerdere PLs gewonnen, ervaring is niet iets wat we in overvloed hebben
 
RobTheGooner
 
7
27 mei 2020 om 18:03
Onze beste verdedigers onder Arteta zijn Mustafi en Chambers
 
ArsenalFanehv
 
3
27 mei 2020 om 18:05
Chambers vind ik al het hele seizoen de beste verdediger. Heel stabiel en rustig en doet nooit iets doms eigenlijk. Ik vind Mustafi toch iets minder dan Luiz onder Arteta, maar dat zegt niet dat ik hem slecht vond spelen want op de fout tegen Chelsea na was hij solide.
 
Gooner4
 
2
27 mei 2020 om 18:20
Maar allemaal niet goed genoeg. Gelukkig komt Saliba, alleen jammer dat er weinig anders komt door deze crisis.
 
ArsenalFanehv
 
0
27 mei 2020 om 18:33
Ik ben het ermee eens dat je met hem achterin geen titels zult winnen op dit moment, maar dat is niet wat Arsenal moet willen. Eerst proberen om dit seizoen nog Europees voetbal te halen en dan hebben ze toch nog wat geld om te investeren. Er zullen sowieso wat verdedigers weggaan want op dit moment hebben we: Chambers, Mustafi, Sokratis, Mavropanos, Saliba, Luiz, Mari en Holding. Dat is gewoon te veel. Mavropanos word verhuurd. Holding mogelijk ook. Mari, Chambers Saliba en Luiz houden voor het eerste team. Sokratis en Mustafi hebben nog 1 jaar contract en kun je misschien 15 miljoen voor krijgen intotaal dus dat zou ik doen.
 
TILBURG013
 
22
27 mei 2020 om 18:58
Chambers de beste verdediger onder Arteta noemen terwijl hij maar 23 minuten onder Arteta heeft gespeeld.. bizar??
 
TheMagician
 
5
27 mei 2020 om 19:01
Gewoon voor een keer goed geregeld door de club. Luiz was een risico. Indien hij zou presteren, wordt zijn contract verlengd met een jaar. Indien niet, hoeft Arsenal zijn relatief hoge salaris niet nog een jaar te betalen. Gewoon netjes. Zou persoonlijk wel zijn contract met een jaar verlengen. Misschien probeert men door de crisis een lagere salaris te onderhandelen bij Luiz? Bon, momenteel onze beste centrale verdediger. Saliba gaat er ook niet onmiddellijk staan volgend jaar, dus zou de Fransman ook kunnen leren van Luiz. Dan zijn we met Luiz, Pablo Mari, Saliba en de nieuwe transfer sterk bezet van achter. Zoals Ornstein dit ook zei: Holding, Sokratis en Mustafi zijn te koop. Mavropanos kan nog eens verhuurd worden, mag eigenlijk verkocht worden. Hij doet het goed in Duitsland maar het lijkt niet dat hij ooit het niveau van een top 4 ploeg in de PL gaat halen, en dat is het doel momenteel. En dan blijft er enkel Chambers over, die is polyvalent dus mag van mij wel nog blijven als er niemand interesse heeft. Met alle uitgaande transfers moet Arsenal toch wel een goeie centrale verdediger kunnen kopen. Wie ze moeten kopen, laat ik in het midden. Hangt van veel factoren af. Wordt waarschijnlijk een (relatief) jonge Lcv.
 
TILBURG013
 
7
27 mei 2020 om 19:05
Goed geregeld? Besef je wel dat we 15 miljoen hebben uitgegeven om in principe Luiz voor een jaartje te huren.. het is juist weer het perfecte voorbeeld van wanbeleid. Het is echt om gek van te worden.. Arteta en Edu willen hem houden maar het gierige bestuur wil hem weg hebben door zijn salaris. Maarja het is allang duidelijk dat zij meer om centen geven dan om sportieve prestaties..
 
TheMagician
 
7
27 mei 2020 om 19:15
Ja, goed geregeld. Indien hij presteert, kies je eenzijdig om te verlengen. Indien niet, doe je het niet. Nog niets is beslist. Luiz is niet vertrokken. Niemand betrouwbaar meldt dat het contract niet verlengd wordt. Er wordt enkel gemeld dat ze `wel` willen verlengen maar dat nog niet gedaan hebben. Waarschijnlijk om opnieuw, onder andere voorwaarden te onderhandelen. Mensen moeten stoppen met `wanbeleid, wanbeleid` te roepen wanneer nog niets is beslist. Als we hem onmiddellijk een twee-jarig contract hadden gegeven en hij had niet gepresteerd dan hadden dezelfde mensen ook weer `wanbeleid` geroepen. Doe dit pas wanneer finaal een beslissing wordt genomen. Dan ben ik het met je eens.
 
usabooij
 
0
27 mei 2020 om 19:39
Arsenal moet een keer een goed aankoopt beleid hebben. Ik zeg niet dat alle spelers slechte aankopen zijn maar van de meeste denk ik toch van kan veel beter
 
Aardappel FcU
 
1
27 mei 2020 om 20:59
Zoals het d laatste jaren gaat. Talent genoeg... Moeten toch ook beseffen dat ze zo alleen maar meer afzakken en toch iets anders moeten doen
 
TheRoscoe
 
1
28 mei 2020 om 09:19
Beetje een nutteloze aankoop gebleken. Heeft het niveau niet omhoog gebracht en hij is ook niet het type die de organisatie verbetert of wat kan betekenen voor jonge spelers qua ontwikkeling. Zijn vertrek zou echter wel een probleem opleveren omdat we weinig verdedigers hebben van een acceptabel niveau. Eigenlijk gewoon niet. Saliba is misschien per direct CV nummer 1. De rest zijn spelers zoals , David Luiz, Pablo Mari, Holding, Mustafi, Chambers, Sokratis en Mavropanos. Dat is echt slecht. Dus je hebt misschien nu al sowieso een nieuwe centrale verdediger nodig en dat is alleen maar meer het geval als Luiz vertrekt. In de huidige omstandigheden is het dan misschien handig om hem toch maar een nieuw contract te geven. Maar de huidige omstandigheden zorgen misschien ook ervoor dat dit niet kan.