Deal tussen Barcelona en Arsenal mondt uit in totaal van 95 speelminuten
Maandag, 29 april 2019 om 18:32

Denis Suárez komt dit seizoen niet meer in actie. De aanvallende middenvelder wordt geteisterd door een liesblessure en heeft besloten zich volledig op zijn herstel te richten. Dat valt niet te combineren met een snelle rentree, zo laat hij weten in een statement op Twitter. Het betekent vermoedelijk dat Suárez zijn laatste wedstrijd voor Arsenal heeft gespeeld, want hij wordt tot het eind van het seizoen gehuurd van Barcelona. Wel hebben the Gunners nog een optie tot koop.

De 25-jarige Spanjaard werd op deadline day in januari aangetrokken om trainer Unai Emery meer opties op het middenveld te geven. Suárez en de oefenmeester werkten eerder al samen bij Sevilla en spraken het vertrouwen uit in een succesvolle hereniging, maar die bleef uit. Suárez kwam tot slechts 95 minuten voor Arsenal, verdeeld over 6 officiële wedstrijden. Een basisplek kreeg hij nooit sinds zijn komst.

Het ging voor Suárez mis in de zestiende finales van de Europa League tegen BATE Borisov, zo schrijft hij in zijn statement. "Door problemen met mijn lies heb ik het moeilijk gehad sinds de wedstrijd tegen BATE in februari. Nu hebben die problemen ervoor gezorgd dat ik niet meer kan trainen. Na meerdere gesprekken met artsen is besloten dat ik het niet meer moet forceren. Ik ben begonnen aan een herstelperiode die niet te combineren is met het spelen van wedstrijden."

Het doet Suárez pijn dat zijn overstap naar Engeland is uitgemond in een mislukking. 'Het spijt me dat het resultaat is uitgebleven na alle moeite die erin is gestopt om mij naar Arsenal te halen. Je kunt je niet voorstellen hoe boos ik daarover ben, maar mijn gezondheid komt op de eerste plek. Ik wil deze grote club bedanken voor het getoonde vertrouwen, ook al is het niet gelopen zoals we ons hadden voorgesteld." Bij Barcelona loopt het contract van de enkelvoudig Spaans international door tot medio 2021. Arsenal heeft een optie tot koop van twintig miljoen euro plus een bedrag aan variabelen.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
9
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
sniewaar
 
19
29 april 2019 om 18:43
Kim Kallström all over again. Was alweer bijna vergeten dat hij er ook was, een ontzettend anonieme uitleenbeurt, en eentje die eigenlijk vooral op je lachspieren werkt. Hoop dat de club voortaan niet meer in zee gaat met dit soort middelmaat.
 
ElMusquito
 
1
29 april 2019 om 18:59
In zee gaan met middelmaat is helaas het beleid van Arsenal de afgelopen jaren... met natuurlijk Aubameyang, Torreira en in mindere mate Guendouzi uitgezonderd
 
Almogaver
 
8
29 april 2019 om 18:59
Want blessures staan gelijk aan middelmaat.. Gozer was een groot talent en zou flink kunnen groeien bij Arsenal. Was op jonge leeftijd al een van de dragende krachten bij bv Villarreal.
 
stravven
 
6
29 april 2019 om 20:15
Als je in de pikorde niet voorbij Elneny kan komen dan verdien je het gewoon niet om bij Arsenal te spelen.
 
Neeko
 
0
29 april 2019 om 19:30
Ik vind het eerlijk gezegd nogal onterecht om hem zo te beoordelen op zijn kwaliteiten. In tegenstelling denk ik dat als hij snel hersteld nog zeker enorm kan groeien bij een club als Arsenal. Voetballers hebben vertrouwen nodig en Arsenal is nu in de gelegenheid om hem dat te geven. Aanschaffen die man.
 
sniewaar
 
0
30 april 2019 om 14:39
No way dat ze deze man moeten aanschaffen. Als je dan ook de verhalen hoort dat hij er enorm verloren bij liep op de training, en eigenlijk de dagen aan het tellen was tot hij mocht terugkeren bij Barcelona. Mentaliteit is al een enorm probleem in het elftal dus dit soort spelers hoef ik echt niet. Arsenal moet maar eens ophouden met steeds 15-20 miljoen te besteden aan spelers die de club niet meteen verder helpen. Het resultaat van dit beleid is dat je nu zit opgescheept met enorm veel middelmaat die je, door ook nog eens gigantische salarissen uit te delen, aan de straatstenen niet kwijtraakt.
 
Neeko
 
0
30 april 2019 om 16:43
"als je dan ook de verhalen hoort dat hij er enorm verloren bij liep op de training, en eigenlijk de dagen aan het tellen was tot hij mocht terugkeren bij Barcelona. Mentaliteit is al een enorm probleem in het elftal dus dit soort spelers hoef ik echt niet. " Als dit waar is dan neem ik alles terug en mag hij wat mij betreft beginnen aan een wederopbouw bij een club van het kaliber Fiorentina... Wel spijtig want het was in de ogen van velen (o.a. ik) een groot talent. Ben het met je eens dat Arsenal echt eens wat lef moet tonen zoals ze destijds met Sanchez en Ozil hebben gedaan. Helaas is het bij Aubameyang ook niet helemaal lekker uitgepakt, had ik veel meer van verwacht. Lacazette daarentegen vind ik echt een beast! En die Iwobi kan echt niet hoor, wat een stuk verdriet is dat... Niveau Cardiff
 
baloog
 
1
29 april 2019 om 19:40
Arsenal nam een gok om een jonge talentvolle speler te huren. Hij kwam binnen met weinig tot geen ritme, en helaas daarna geblesseerd. Zonde dat het zo uitpakt maar zeker geen Kim Kallstrom verhaal...
 
azchelsea
 
0
30 april 2019 om 08:08
Dit werd in de winter gezien als een van de betere transfers van de periode. Uiteindelijk toch een flinke flop geworden. Zuur voor hem van die blessures, volgens mij wordt hij daar al heel zijn carrière mee geteisterd.
 
Fabregas.
 
0
30 april 2019 om 10:00
Ben ik de enige die het zo zonde vind dat hij nooit de kans heeft gekregen? Als ik naar dit Arsenal kijk en zie wat voor niveau deze wingers en middenvelders brengen dan denk ik dat de dribbel van Denis iets is wat ze onwijs missen...