Ödegaard: 'Ik kan tussentijds teruggaan naar Real Madrid'
Zaterdag, 13 mei 2017 om 08:00

Martin Ödegaard wordt gezien als een wereldtalent, maar heeft dat dit seizoen lang niet altijd laten zien bij sc Heerenveen. De achttienjarige aanvallende middenvelder kwam sinds januari veertien keer in actie voor het eerste elftal en het is de vraag of hij ook na de zomer nog in het Abe Lenstra Stadion voetbalt.

Ödegaard speelt in principe anderhalf jaar voor Heerenveen en gaat er zelf vanuit dat daar geen verandering in komt. "Daar ziet het ook wel naar uit. Mijn contract is ook voor het komende seizoen, al is er een optie om tussentijds terug te gaan naar Madrid. Maar ik heb er nog niet over nagedacht als ik eerlijk ben", zegt hij tegen Omrop Fryslân.

"Of ik denk dat ik ook komend seizoen hier speel? Dat is wel het plan", aldus de linkspoot, die erkent dat hij tot dusverre wisselvallig heeft gepresteerd in Friesland. "Maar het is altijd moeilijk als je bij een nieuwe club komt, dat had ik ook wel verwacht." Ödegaard heeft bij Real nog een contract dat tot de zomer van 2021 doorloopt.

Meer nieuws
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
7
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
46
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
1
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
mistermiyagi
 
9
13 mei 2017 om 08:14
Prima speler die zijn talent wat verkwanseld heeft bij Real. Je kan op je 16de zelden het niveau halen van de selectie van Real Madrid. Toch stelde Odegaard eissen dat hij mee mocht trainen en speelminuten kreeg. Alle spelers daar waren in het verleden grote talenten die stap voor stap het gemaakt hebben. Het beste was Odegaard naar Heerenveen was gegaan ipv Real Madrid en langzaam een betere voetballer was geworden. Tuurlijk een mooie tijd maar je vergooit wel je talent.
 
fcAjx
 
31
13 mei 2017 om 08:26
Die jongen is pas 18 jaar en heeft het trainen en spelen bij de grote jongens van Madrid al mee als ervaring. Als hij gemotiveerd is kan het nog steeds een grote speler worden. Jij doet alsof hij daar jaren niks heeft zitten doen.
 
mistermiyagi
 
12
13 mei 2017 om 09:39
Allemaal leuk en aardig maar als jij als grootste talent word beschreven en uiteindelijk op je 18de geen basisplaats hebt bij Heerenveen is er iets misgegaan. Punt
 
xstream
 
3
13 mei 2017 om 09:58
Dit is het standaard argument van jonkies die voor t geld en een geote club kiezen. Relatief gezien komt daar maar bar weinig van terecht. Ze verliezen vertrouwen, spelen niet wekelijks en gaan met figuren om die al gearriveerd zijn, met een bepaalde mentaliteit die niet werkt voor jou als jonkie. En ze krijgen dan ook eigenlijk nooit een echte kans en worden dan verhuurd waardoor je ook nooit echt onderdeel wordt van zo'n team of verkwanselen zonder speelminuten. Ik geloof er niks van. Wekelijks spelen, op basis van prestatie en die ervaringen, steeds een stapje verder gaan is volgens mij veel gezonder en effectiever. Je zult t nooit zeker weten, maar als ik statistisch kijk naar hoeveel van die jonkies bij grote clubs slagen vind ik dat behoorlijk armoedig.
 
UltimateFreak83
 
12
13 mei 2017 om 08:36
18 jaar is een mooie leeftijd om het te laten zien bij Heereveen. Dit betekent niet alleen wachten totdat je de bal in de voeten krijgt, maar ook werken om balbezit te krijgen. Als je werkt voor het team, dan gunnen je medespelers je ook de bal en is het geen probleem als je ook de bal wel eens verspeelt. Ik denk vooral dat er een knop ommoet.
 
koenwd
 
6
13 mei 2017 om 08:52
Als een vardy nog op zijn leeftijd kan doorbreken, waarom vergooit odegaart dan zijn talent omdat hij misschien dan wel de verkeerde keuze heeft gemaakt? Ik snap je punt maar als hij daadwerkelijk het talent heeft maak ik mij geen zorgen...
 
007
 
3
13 mei 2017 om 09:04
Koen. Je moet Vardy en Odegaard niet met elkaar vergelijken. De Engelsman stond nou niet bekend als een heel groot talent. Op de schouders van de jonge Noor staat al extreem veel druk om nu te presteren. Ik ga er bij Odegaard van uit dat als hij niet snel beter wordt dat hij een stempel gaat krijgen als mislukt. Daar kom je dan niet meer zo makkelijk van af. Kijk bijvoorbeeld naar Freddy Adu die ook veel te vroeg een sterrenstatus kreeg. Je moet er mentaal wel mee kunnen omgaan. Voor nu heeft Odegaard een hele slechte beslissing genomen.
 
007
 
4
13 mei 2017 om 08:57
Op dit moment is het duidelijk dat Odegaard een verkeerde stap heeft gemaakt om naar Real te gaan. Financieel zal hij wel tevreden zijn voor een jongen op z'n leeftijd, maar als je niet van vaste waarde bij Heerenveen kan zijn dan heeft hij de hype op dit moment niet verdient.
 
joostfan
 
6
13 mei 2017 om 09:09
Oh, dus Real kan hem nog snel even terughalen voor de CL finale. Wat zullen ze daar nu rustig slapen zeg. ?? Deze jongen heeft een domme stap gemaakt en is nu volledig afhankelijk van beslissingen uit Madrid. Hij zal er zelf nooit spelen maar ze bepalen wel zijn carriere.
 
Finalvoetbal
 
4
13 mei 2017 om 09:59
Ik las ergens dat die jongen miljoenen per jaar verdiend en nu alsnog opgeleid wordt in de ED. Dan stap ik zo'n overstap eerder dan dat jeugdspelers van Ajax, Feyenoord en PSV voor 'een paar ton naar Engeland gaan en gemiddeld gezien minder snel slagen en/of doorbreken dan wanneer ze in Nederland waren gebleven.
 
pompebledsje
 
7
13 mei 2017 om 09:39
Bij deze jongen kan je zien dat het talent er vanaf druipt, maar als alles zo lang en breed uitgemeten wordt in de media, blijkt wel dat er te veel van hem verwacht wordt. Die druk, hoe je hoe je het ook wendt of keert, heeft invloed op zo'n jongen. Beter was geweest als hij tot zijn doorbraak wat meer in de luwte had gevoetbald en dan had hij veel meer ervaring gehad dan nu. Ik geloof best dat hij volgend seizoen van waarde kan zijn. Hopelijk laat hij in de play-offs om Europees voetbal (hopelijk haalt Heerenveen dat) zien uit welk hout hij gesneden is. Ik kan me voorstellen dat de manier van spelen bij Heerenveen en in Nederland in zijn algemeenheid een heel andere is dan bij bijvoorbeeld Real. Hier is veel meer werklust vereist en moet je ook bij balverlies je mannetje staan. In landen als Spanje doet de bal veel meer het werk, zeker als je bij een dominant team speelt. Mocht hij na de zomerstop nog steeds niets kunnen laten zien, dan ga ik pas twijfelen over zijn kwaliteiten.
 
LaPaisa
 
2
13 mei 2017 om 10:07
Was toptalent bij Real Madrid naar bankverwarmer Heerenveen. That escalated quickly..
 
Prologic
 
1
13 mei 2017 om 10:09
Je kan zeggen wat je wil maar hij heeft keihard zitten onderhandelen daar toen ie de kans kreeg om naar real madrid te gaan. Meetrainen met het eerste etc. Het enie wat je dan nog moet doen is jezelf bewijzen en laten zien dat je het kan. Als dat niet lukt, moet ie op de blaren zitten. Snap dat het voor zo'n joch mentaal moeilijk op te brengen is om dan opeens in Heerenveen te spelen.
 
Janta
 
1
13 mei 2017 om 10:43
Wat zal Ödegaard met jaloerse blikken naar de talenten van Ajax kijken want ook hij had er tussen kunnen staan als hij een juiste besluit had genomen maar hij liet zich inpakken door Real.
 
AjaxRene
 
3
13 mei 2017 om 11:58
Odegaard heeft duidelijk andere (financiele) prioriteiten. Hij zou bij Frank de Boer in januari 2015 met het eerste meetrainen en Wim Jonk was al naar Noorwegen afgereisd en had daar gesprekken met zijn ouders gehad. Real Madrid bood hem echter een contract tot zomer 2021 aan dat hij 5 miljoen euro per jaar gaat verdienen. Als ik goed kan rekenen is dat 6,5 jaar keer 5 miljoen euro, dus staat er 32,5 miljoen euro in juli 2021 op z'n bankrekening. Wie kijkt nou naar wie met jaloerse blikken ?
 
Janta
 
0
13 mei 2017 om 12:09
Hij heeft een zak met geld maar zit bij Real op de tribune en bij H. veen op de reservebank. Als niet sporter staar je blind op dat geld maar dit zijn toekomstige topsporters die willen spelen.
 
Miccoli
 
1
13 mei 2017 om 11:10
Ik denk dat hij volgend seizoen een stuk beter gaat zijn. Hij kwam tijdens de winterstop over wat natuurlijk niet de ideale situatie is. Het liefst maak je een hele voorbereiding mee en leer je zo kennis maken met de spelers, trainer, club en tactiek. Daarom denk ik dat hij volgend seizoen beter is: hij gaat een voorbereiding meemaken en kan zich dan weer laten zien.
 
urbyAFC
 
1
13 mei 2017 om 11:59
Deze jongen doet me op een of andere manier aan Lucas Andersen denken. Fijne techniek en speelt met flair. Het komt er alleen tot nu toe totaal niet uit. Toen ik hoorde dat hij was verhuurd aan Heerenveen brak mijn klomp. HET wereld talent naar Friesland. Ik was aanwezig bij de wedstrijd Heerenveen - Zwolle en bij vlagen kon je het talent zien. Mijn verwachtingen na het zien van de beelden bij zijn Noorse club waren hoog. Dit liet hij niet echt zien in het Abe Lenstra Stadion. Aan de bal een goede speler die nog moet groeien in zoveel dingen. Opeens was de stap naar Heerenveen dus best logisch. Ik zou hem volgend seizoen graag zien in een vrije rol als CAM. Hopelijk gaat hij nog mooie dingen laten zien aan ons Nederlanders.