Depay: 'We leven in een wereld waar mensen denken het beter te weten'
Zondag, 21 januari 2018 om 12:52

Memphis Depay kreeg aan het begin van het seizoen flink wat kritiek te verwerken van de supporters van Olympique Lyon en is er na een aantal maanden nog niet in geslaagd om zijn absolute topvorm te benaderen. De Oranje-international probeert zich echter niet te veel af te laten leiden door zaken die naast het voetbal spelen.

"Wat ik ervan geleerd heb? Dat we in een wereld leven waar mensen denken dat ze dingen beter weten dan jij. Ik ben niet tevreden met mijn statistieken want ik weet dat het veel beter kan. Ja, ik werd inderdaad gewisseld, maar ik heb eerder moeilijke momenten gekend in mijn leven en dat heeft geen invloed gehad", legt hij uit via de officiële kanalen van zijn club.

"Het is makkelijk om iemand te bekritiseren, maar ik ben altijd doorgegaan. Ik werd gewisseld en daarna zou ik mijn houding of speelstijl hebben veranderd. Er was veel te doen rond mijn komst en ik probeer zo goed als ik kan antwoord te geven. Wat er ook gebeurt, ik heb respect voor de beslissingen van de trainer. Ik probeer mijn werk te doen, daarom ben ik naar Lyon gekomen. Ik breng offensieve kwaliteiten met me mee, ik wil graag aanvallen en het team helpen, ik maak doelpunten."

Depay baarde eerder opzien door een doelpunt te vieren met zijn vingers in zijn oren: "Het is meer dan een respons op kritiek. Het is niet dat ik niet luister naar wat andere mensen zeggen. Als iemand iets interessants zegt, zal ik de eerste zijn om ernaar te luisteren. Het is meer een manier om te zeggen dat ik in mijn eigen bubbel zit. Als je goed kijkt, zie je dat ik mijn armen richting de hemel hef. Ik lees de bijbel en ik luister naar God, aan wie ik heb te danken dat ik profvoetballer ben geworden. Als ik luister naar alles wat er gezegd wordt, zal ik veranderen en dat wil ik niet."

Meer nieuws
   
12:37
12:37
Elfrink: 'Hij heeft de clubs voor het uitkiezen, maar is onbetaalbaar voor PSV'
0
   
12:09
12:09
VZ Kort: Hans van Breukelen gaat de kampioensschaal uitreiken aan PSV
77
   
11:57
11:57
Situatie van één speler bij Barça draait 180 graden na aanblijven Xavi
4
   
11:30
11:30
Pak 50x je inzet als Bayern München en Real Madrid allebei scoren!
0
   
11:17
11:17
Ajax trekt nieuwe hoofdsponsor aan voor de jeugd en strijkt miljoenenbedrag op
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
Limez
 
53
21 januari 2018 om 12:58
Waarom heeft deze jongen altijd de behoefte om zijn "zware verleden" erbij te halen wanneer er kritiek op hem is?
 
doskampen555
 
22
21 januari 2018 om 13:01
Ja en alsof er niet gezegd mag worden dat hij als een vaatdoek heeft gepresteerd bij lyon.
 
CoutihnoPSV
 
11
21 januari 2018 om 14:08
Zijn statistieken liegen er niet om hoor dat hij het best aardig doet.
 
ajaxuok
 
19
21 januari 2018 om 13:04
Gevalletje negatieve aandacht, er is sowieso vrij weinig kritiek op hem nu dus zoekt hij het zelf maar op.
 
whytho
 
19
21 januari 2018 om 13:01
Wat een verongelijkte gozer is het toch.. Eens dat hij wel eens onterecht kritiek krijgt hoor, maar nu hoor de je laatste tijd alleen maar positieve geluiden over hem en dan begint hij zelf weer
 
SharifMhend
 
9
21 januari 2018 om 13:05
Dat is niet waar je hoort veel negatieve dingen de laatste tijd omdat hij daadwerkelijk niks brengt! Het probleem bij Depaytje is dat hij denkt dat hij absoluut een wereldspeler is en zich zo profileert maar wekelijks er niks van bakt, aan zo een gedrag kan je als supporter ongelooflijk irriteren, als hij nog eens fatsoenlijk presteerde kon hij er mee weg komen. Het ging goed bij het begin bij Lyon toen weer slecht toen weer goed en nu weer weken slecht. Het lijkt net alsof hij steeds in slechte dipjes verkeert, er werd teveel van hem verwacht in Lyon ik denk trouwens dat hij nooit die "geweldige talent" zullen zien.
 
Prithender
 
10
21 januari 2018 om 13:26
En dit is precies waar hij op doelt, hoezo weet jij wat Delay over zichzelf denkt? Dat mensen kritiek hebben op zijn spel is prima maar doe niet net alsof je zijn gedachten kan lezen. Dat subjectieve geblaat kunnen we niets mee.
 
SiskeJari
 
1
21 januari 2018 om 17:26
Hij geeft royaal de indruk dat hij zichzelf een wereldspeler vind en daarmee ook dat hij t zelf denkt en erin gelooft. En hij gedraagt zich ook altijd verongelijkt. Hekel aan
 
SharifMhend
 
0
21 januari 2018 om 17:54
Ik zeg niet hoe hij denkt kan geen gedachtes lezen maar zo komt hij over met zijn uitspraken en maniertjes op het veld. Als hij uitstekend presteerde zou men dit eerder accepteren van hem
 
ronmokum
 
8
21 januari 2018 om 13:05
Het wordt zielig met dit jochie,zoals zovelen kan hij niks met kritiek!jammer vanzo een matige voetballer dat hij meer langs de school is gelopen dan dat ie naar binnen is gegaan Voor straf een nieuwe tattoo op zijn voorhoofd
 
Salade
 
7
21 januari 2018 om 13:07
Geld en fame is naar zijn hoofd gestegen. De ware mankind komt naar voren.
 
Medellin
 
4
21 januari 2018 om 14:48
Depay dacht dat hij bij de absolute elite zou gaan horen enkel zit dat er niet meer in maar hij gedraagt zich er nog naar. Dat realiseert hij zich (nog) niet. Hij moet gewoon lekker gaan voetballen en zijn mond houden.
 
Rooney_10
 
0
21 januari 2018 om 18:14
Kan je het hem kwalijk nemen?
 
catalunya11
 
15
21 januari 2018 om 13:09
‘We leven in een wereld waar mensen denken dat ze het beter weten’........ om vervolgens zelf te doen alsof je het beter weet met je uitspraken en oorgebaartjes. ‘Ik leef in een bubbel’......wat mij betreft, blijf je daar maar mooi zitten Depay. Omring je maar met mensen die nooit kritiek geven of een weerwoord hebben en zeggen dat jij de beste bent, wordt je vast een beter persoon van.
 
SavedByTheBell
 
52
21 januari 2018 om 13:11
Waarom lijkt iedereen te denken dat hij zelf de media opzoekt om zijn verhaal te doen? Hij wordt simpelweg geïnterviewd en geeft antwoord. Dit is gewoon een stuk geworden waarin een aantal van zijn antwoorden zijn gecombineerd tot een interessant stukje waar menigeen 'voetbalkenner' weer lekker zijn gal kan spuwen op Depay. Makkelijk oordelen aan de zijlijn op halve interviews. Hij geeft nota bene zelf nog aan ontevreden te zijn met zijn statistieken.
 
KeyboardHeld
 
19
21 januari 2018 om 13:18
Idd. Bijzonder hoe sommige mensen zo ontzettend tegen hem zijn. Depay toont juist wel zelf reflectie en net opbouwende kritiek doet hij wat. Maar er zijn weinig voetballers waar mijn inziens zoveel onterechte kritieken op zijn... Dat ik wel snap dat hij zegt dat "mensen het beter weten dan hijzelf". Kijk alleen al naar de reacties hierboven
 
doskampen555
 
3
21 januari 2018 om 13:36
Ja en de fans geven kritiek maar ook complimenten als hij goed of slecht speelt dus hij moet gewoon zijn mond houden.
 
CoutihnoPSV
 
3
21 januari 2018 om 14:10
Ja en ik zou je misschien ook een compliment geven als je wat beter Nederlands zou kunnen. @doskampen
 
Tibbe
 
3
21 januari 2018 om 13:57
We moeten gewoon met zn allen bij hem gaan slijmen. Bij elk interview met tong en al naar binnen. Desnoods rectaal. Dan gaat voor hem de lol eraf en kan hij bij dat ene doelpunt in die 4 wedstrijden niet meer een vingertje voor zijn mond doen, of 2 vingertjes in de oortjes.
 
DonCoXxX
 
12
21 januari 2018 om 13:24
We leven in een wereld waarin we niet meer mogen zeggen dat een speler ondermaats gepresteerd heeft. We leven in een wereld waarin dezelfde spelers hun werk verwarren met hun zijn, en daarom geen enkele vorm van (opbouwende) kritiek niet meer accepteren. Zelfs niet van veteranen die het laten zien hebben op veel hoger niveau; denk aan het Depay van Persie incident. Meneer vergeet dat hij zijn enorm salaris, die hij zijn hobby mag verdienen, krijgt, omdat de consument gek is van het spelletje en alles wil weten, in voor en tegenspoed. Mensen met een doorsnee baan en doorsnee salaris met een duur tv-abonnement of seizoenkaart die zijn salaris betalen, zet Depay hier voor lul omdat ze van meneer niet mogen twitteren dat hij er niets van bakt in een wedstrijd. Deze mensen staan elke dag voor 7 uur op terwijl Depay zich nog even lekker omdraait in zijn warme bed. Kortom, meneer vergeet dat hij een bevoorrecht mens is. Niemand zou hem op zijn persoonlijkheid aanvallen als hij dit soort gedrag zou laten, maar hij is gewoon een naar, verwend kind. Hoe moeilijk is het om te zeggen dat je weet dat je een mindere wedstrijd hebt gespeeld en dat je keihard zult gaan werken om er de volgende week weer te staan? Als ik zijn vader was geweest dan had ik hem allang over de knie gelegd.
 
Sirius
 
3
21 januari 2018 om 13:25
Maar veel mensen hebben ook het denkvermogen om een voetballer goed te kunnen beoordelen. Waar rook is, is vuur. Als mensen veel over een voetballer klagen, is er wel iets dat niet helemaal goed zit. Hij geeft het eigenlijk zelf al aan. Hij zit net als wel meer voetballers in z'n eigen bubbel en dat kun je ook merken aan zijn gedrag.
 
NJfromVOL
 
8
21 januari 2018 om 13:28
Grappig, hij is niet tevreden met zijn statistieken, maar anderen mogen dat blijkbaar niet benoemen van hem. Ik zou zeggen emigreer naar landen als Noord Korea of Venezuela. Daar weten ze wel raad met anders denkenden.
 
Westend
 
0
21 januari 2018 om 14:05
Tsja, dat word ook steeds erger met al die zelfbenoemde specialisten. Achteraf commentaar leveren (als alle feiten inmiddels bekend zijn), is altijd zo makkelijk.
 
STORING
 
2
21 januari 2018 om 14:10
Depay is van de generatie die stoer overkomen en een attitude hebben. Maar ondertussen komt er bij een interview geen zinnig woord uit. Hoezo? Omdat er nauwelijks aan persoonlijke ontwikkeling word gedaan. Het zit qua intelligentie niet op een hoog niveau en zonder dat ze het weten kan dat ook gewoon invloed op je carriere hebben. Dat constante handjes in de oren is best zonde want je wint er in je carriere helemaal niks mee.
 
007
 
1
21 januari 2018 om 14:36
Tja, in de wereld van vroeger wist men het nooit beter....Arme Memphis, hij heeft het zo zwaar. Hij moet gewoon presteren, punt uit. Doet hij dat niet dan is er kritiek. Gaat het beter dan moet hij gewoon blij zijn en nog meer z'n best doen. Als je dan je doelpunten provocerend viert dan help je jezelf ook niet. Memphis kan best goed voetballen, maar ergens blijft hij vast zitten in niet al te volwassen gedrag.
 
FCU75
 
0
21 januari 2018 om 16:22
Gewoon lekker in je bubbel met god blijven babbelen, Memphis. Waanideeën geven geen kritiek.
 
Grozie
 
1
21 januari 2018 om 17:38
Weten jullie wel wat jullie zegen, Depay is de gene die na Fekir en Diaz de beste prestaties levert, hij speelt niet elke week top inderdaad maar vaak genoeg wel en is een grote aanwinst bij Lyon, mensen hebben altijd kritiek op hem en 9 vd 10 keer onterecht. Hoe hij zich gedraagt moet hij zelf weten iedereen heeft ze eigen manier om met de voetbalwereld om te gaan.