Depay ziet 'geweldige' De Jong, Messi en Ronaldo: 'Dat is veranderd'
Donderdag, 15 november 2018 om 08:21

Memphis Depay speelt dit seizoen een belangrijke rol bij Olympique Lyon en ook onder bondscoach Ronald Koeman bij het Nederlands elftal geniet de aanvaller van zijn spel. Depay produceert veel doelpunten en assists dit seizoen, maar de Oranje-international zegt tegenwoordig minder bezig te zijn met de cijfers.

Depay legt zijn nieuwe denkwijze uit aan de hand van een nabijgelegen flesje. "Als dit flesje leeg is, dan vul ik het elke dag. Voor de training, voor wedstrijden. Voller, voller, voller. Kwaliteit erin leggen, alles geven, laten zien wat je in je hebt. Dat heeft denk ik met nerves system te maken. Wel focussen dus, maar niet op cijfers, of op een succes dat je al eerder hebt behaald, of jezelf iets opleggen."

Meer: Koeman: ‘Hun belang voor het team is reden om ze niet af te schrijven’

De 24-jarige aanvaller zegt dat je moet genieten van wat je doet. "Vanaf vorig jaar januari heb ik van 99,9 procent van de wedstrijden genoten", wordt de aanvaller geciteerd door het Algemeen Dagblad. Depay was in de laatste tien interlands bij acht doelpunten betrokken, maar de voormalig PSV'er interesseert dat minder dan voorheen.

"Vroeger keek ik naar dat soort dingen en dacht ik: het gaat goed, man. Ook toen wilde ik altijd al meer, dat wil een mens nu eenmaal. De vraag is vooral: ga je leven voor je cijfers? Ik geloof er meer in om te doen wat ik elke dag doe. Trainen. Hard trainen. Maar ook: op een vrije middag naar Genève rijden en daar de bijbel lezen. Muziek maken ook. Je hoofd leeg maken, relaxen, en dan weer: alles geven. Genieten. Dan komt de rest vanzelf."

Depay wil nog steeds de beste zijn, maar die ambitie speelt niet meer op de voorgrond bij hem. "Ik kan heel erg genieten van een Frenkie de Jong, van een Iniesta. Messi, Ronaldo. Dat zijn allemaal geweldige voetballers waarvan ik blij ben dat ik soms met ze op het veld sta. Terwijl vroeger... Wilde ik de competitie met ze aan. Dat is veranderd", wordt hij geciteerd door de Volkskrant.

Meer nieuws
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
0
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
9
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
JasonRhijn
 
6
15 november 2018 om 08:34
Zullen mensen nog steeds twijfelen aan Frenkie. Ik hoor en lees nog steeds dat Frenkie beperkt is. Buitenlandse clubs volgen hem heel intensief. In de CL bijna niet ondermaats gepresteerd. Nu hopen dat hij tegen clubs als Bayern het niveau laat zien en ook nationaal. Dit moet een speler voor oranje in de toekomst. Even geen leuk spelertje voor 10 interlands en dan gaan ze weer.
 
romarky
 
14
15 november 2018 om 10:25
Depay is en blijft een geweldige voetballer, helaas soms te grillig, maar als hij het op zijn heupen krijgt is hij top! Hopelijk ruilt hij straks de Franse competitie weer in voor Engeland om te laten zien dat hij daar daadwerkelijk kan slagen.
 
Skede
 
53
15 november 2018 om 08:34
Prachtig om te zien hoe Depay op zijn eigen manier volwassen aan het worden is. Dat verongelijkte in interviews zal er niet snel afgaan maar steeds vaker komt hij sympathiek en oprecht over. Heb het gevoel dat hij, sinds hij praktiserend christen is geworden, echt een soort ommekeer heeft gehad in zijn hoofd. Zal altijd een rebelletje blijven maar hij pakt het de laatste tijd echt goed op.
 
JK-Ajax
 
9
15 november 2018 om 08:44
Nooit geweten dat hij door geloof een ander mens geworden is, leuk om te horen! Depay is echt enorm aan het groeien, zowel als persoon en als voetballer. Altijd veel kritiek gehad, veelal over randzaken wat ik ontzettend jammer vind. Gelukkig laat hij zijn voeten spreken, als hij zo bij Oranje balt als hij bij Lyon nu momenteel doet dan mag hij zo verongelijkt zijn in zijn interviews als hij wil.
 
Skede
 
0
15 november 2018 om 11:32
Of het echt door zijn geloof komt durf ik niet te zeggen hoor! Maar dat idee krijg ik wel bij hem.
 
Davilla7
 
5
15 november 2018 om 08:45
Ik denk dat het vooral met zijn prestaties op het veld te maken heeft. Bij PSV vond ik hem namelijk ook altijd wel sympathiek overkomen. Je zit toch lekkerder in je vel als je goed presteert.
 
MancunianB
 
3
15 november 2018 om 08:54
Ik ben wel fan van hem. Speelt lekker en doet zen ding maar pakt wel zijn verantwoordelijkheid. Alleen die interviews van hem kan ik niet naar kijken. Hij zegt wel goede dingen en ik vind hem ook wel sympathiek. Maar die traagheid en intonatie. Ik lees het bij hem liever want er komen zeker zinnige dingen uit zijn mond.
 
Skede
 
4
15 november 2018 om 11:33
Ben ik met je eens hoor, alleen Depay kan er weinig aan doen dat hij niet zo bespraakt is. Het is, met alle respect, denk ik gewoon geen hele intelligente jongen. En dan komt ie soms ook nog eens niet zo goed uit z'n woorden. Dan lijkt het een beetje onverschillig of uit de hoogte hoe hij het zegt.
 
KusH
 
11
15 november 2018 om 08:35
Je hoort, ziet en leest hem volwassener worden. Vooral de eerdere mindset van compwtitie aan moet gaan met iemand naar samen willen spelen. Je rust pakken, doen waar je ontspannen van raakt en weer door.Goed bezig Memphis..
 
kleinegeneraa7
 
6
15 november 2018 om 08:38
Wat een teksten komen er soms uit hé. Maar er zit wel echt een verandering in zijn teksten. Heb het idee dat die zijn mindset echt goed heeft staan momenteel. Ben ook wel blij met dit soort gasten die gewoon schijt aan de wereld hebben en gewoon zeggen wat ze willen zeggen. Zelfde geldt voor Frenkie en De Ligt, alleen komen daar dan weer ander soort teksten uit. Ik betrap me er zelf op dat ik na de wedstrijd gewoon uitkijk naar de interviews, iets wat ik een paar jaar geleden een stuk minder had.
 
FCG95
 
5
15 november 2018 om 08:42
Inderdaad, alles geven, de rest komt daarna wel. Of je het beslissende tukje geeft, de assist of de voor assist maakt niets uit, zolang je maar wint. Helemaal kapot zijn aan het eind! Slecht spelen vind ik persoonlijk niet zo erg, zolang je maar alles geeft. Als jij geen bal goed raakt maar wel 90 minuten blijf draven krijg je in mijn boek vaak al een voldoende.
 
FrankBollegraf
 
0
15 november 2018 om 12:24
Geen zgn.'ideale schoonzoon' maar een mooie gast, positief en goede jongen, die het hart op de goede plaats hebt zitten. Erg benieuwd naar de interlands en zijn inbreng.