Derksen ergert zich groen en geel aan sportverslaggever: 'Het is zo stuitend'
Dinsdag, 7 mei 2024 om 11:02

De heren van Vandaag Inside hebben zich mateloos geërgerd aan de interviews van NOS-verslaggever Joep Schreuder die hij tijdens de huldiging van landskampioen PSV met enkele spelers en trainer Peter Bosz afnam.

Schreuder kreeg maandagavond in het dagelijkse praatprogramma van SBS6 flink wat kritiek, nadat Wilfred Genee voor de grap de suggestie deed dat de sportverslaggever misschien de nieuwe premier van Nederland moet worden.

"Dan zijn we wel van die rare verhalen verlost bij Studio Voetbal", reageert Derksen. "Mensen gaan altijd los op hem, hè", lacht Van der Gijp, die met verbazing heeft gekeken naar het interview van Schreuder met Bosz op het Stadhuisplein in Eindhoven.

"Hij laat stiltes vallen en hoopt dat Peter Bosz gaat huilen. Dat deed hij niet", zegt Van der Gijp over de reactie van de trainer van PSV. "Ook Bosz wordt er ongemakkelijk van. Doordat Schreuder die stiltes laat vallen denkt Bosz: mag ik nu gaan of niet? Maar dan stelt Schreuder toch weer een vraag."

Derksen laat weten helemaal niets met Schreuder te hebben. "Ik begrijp niet dat die man nog losgelaten wordt. Welk beroep hij dan moet uitoefenen? Het maakt mij niet uit wat, maar die gemaakte, van tevoren bedachte onderwerpen en zinnetjes spreekt hij uit alsof er een filosofie achter zit... Ik vind het zo stuitend. Het is toch een act."

Presentator Wilfred Genee is het met zijn collega's eens. "Het is allemaal zo gemaakt bij Joep Schreuder. Doe nou gewoon even normaal, dat gevoel krijg ik er altijd een beetje bij. Stel nu even een paar normale vragen. Zijn vragen hebben altijd zo'n hoog filosofisch gehalte. Dan denk ik: Jezus, wat een gelul dit."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
16:04
16:04
Ajax wil zo snel mogelijk af van drietal: 'Ze vormen een eiland in de groep'
5
   
16:00
16:00
Live meepraten in de Premier League: Arsenal - Everton
2
   
16:00
16:00
Live meepraten in de Premier League: Chelsea - Bournemouth
0
   
16:00
16:00
Live meepraten in de Premier League: Brighton & Hove Albion - Manchester United
0
   
16:00
16:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester City - West Ham United
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
Sjoerd1987
 
33
7 mei 2024 om 11:08
Gelukkig is hun manier van "journalistiek" zo goed. Kom op zeg. Altijd provocerend richting spelers, staf, etc. Ga lekker naar andere mensen kijken als je zijn vraagstelling gemaakt vindt.
 
Grasnaaier
 
69
7 mei 2024 om 11:20
Word je nou niet moe van jezelf? Altijd dat gewijs. Deze mensen hebben een mening, zitten in een praatprogramma waar meningen geuit worden en er kijken mensen naar die hun mening willen horen. Kun jij ze anders een lijstje geven waar ze wel en geen mening over mogen hebben? Ga lekker ergens anders op reageren als je het niet met ze eens bent. ON: Schreuder 4 Premier!
 
Sjoerd1987
 
46
7 mei 2024 om 11:33
Ik word moe van al die mensen die meteen gepikeerd zijn als hun idolen kritiek krijgen over de manier hoe ze werken. Sowieso raar dat je vindt dat zij gewoon een mening mogen geven maar ik vervolgens lekker m'n mond moet houden... lekker hypocriet. Maar nee hoor ze mogen dat van mij doen alleen is het niveau van hun mening geven gedaald tot een zeer triest niveau en heeft het amper nog met voetbal te maken.
 
nederland79
 
26
7 mei 2024 om 12:00
Dit zijn niet mijn idolen en ik kijk nooit naar hun programma. Vroeger toen t alleen over voetbal ging had ik 'm heel soms aan staan. Maar ze bedrijven geen journalistiek, dus daar hoef je t ook niet mee te vergelijken. Zij zijn alleen op tv als er genoeg mensen kijken. Blijkbaar vinden veel mensen t leuk want ze zitten er nog. Joep werkt voor de publieke omroep en moet van over belastingcenten ons op de hoogte houden. Dit doet hij zo tenenkrommend slecht dat er best wat van gezegd mag worden aangezien z'n baas dat niet doet. Wat ook wel te begrijpen is, arno vermeulen is nog beroerder. Maar zolang je je maar netjes gedraagt maakt het niet uit dat je geen kwaliteit levert...t geld blijft toch wel komen omdat het een halve overheidsinstantie is. En daardoor moeten wij het doen met zulke onzin als we op de hoogte willen blijven vd dagelijkse gang van zaken, dat is irritant. Vi verkoopt gewoon een product wat niks met journalistiek te maken heeft, daar kijk je naar als je het vermaak vindt en anders niet
 
Hazardinho77
 
6
7 mei 2024 om 12:11
Ze hebben ook allang geen voetbalprogramma meer dus vreemd dat je ze daarop beoordeelt en het ook nog hebt over journalistiek, waar het programma ook niet op gebaseerd is. In ieder geval niet de meningen van de heren aan tafel. Daarom is je mening vreemd sjoerd.
 
Erasmus-rules
 
4
7 mei 2024 om 12:16
@nederland79 - ik ben het eigenlijk helemaal met je eens, goed verwoord. Goede journalisten zijn schaars en bij de publieke omroep zie ik ze niet. En VI is een vermaak programma dat niet in de categorie journalistiek moet worden ingedeeld.
 
KeeperToob
 
6
7 mei 2024 om 13:55
Haha over hypocriet gesproken Sjoerd, doe je goed hoor haha. Commentaar hebben op mensen hun mening maar zelf verbaasd zijn dat andere mensen wel commentaar hebben op jou commentaar en dan is het opeens gepikeerd of hypocriet. Ja jij bent me er eentje hoor, je hebt mij wel vrolijk gemaakt dat weer wel :D
 
Mrblueeyes
 
1
7 mei 2024 om 16:14
Dat is het hele doel van het programma dat ze hun mening geven over van alles en nog wat. Wat een domme reactie zeg!
 
Oenieboy
 
43
7 mei 2024 om 11:10
Het is allemaal niets in sportland. Joep Schreuder is helemaal niets, deze heren zijn te dom om te poepen (echt het afvoerputje), Driessen, Vink, Elferink. Het is allemaal van een beperkt niveau.
 
AlckmariaAZ
 
12
7 mei 2024 om 11:24
Vroeger had je nog Van Nieuwkerk en Wilfried de Jong in sportprogramma’s. Dan had je nog interessante interviews met voetballers
 
Savano
 
14
7 mei 2024 om 11:31
Ja, Holland Sport inderdaad. Petje op Petje af, altijd leuk. VI is ook niet hoogstaand maar in deze moet ik ze gelijk geven die Schreuder is echt cringe. Zo theatraal en overdreven geacteerd allemaal ...
 
Adrie Eekelen
 
0
7 mei 2024 om 19:36
Eens, eens & eens..
 
henkie antonio
 
13
7 mei 2024 om 11:35
Er is geen enkel leuk voetbalpraatprogramma meer over en de verslaggevers zijn ook al niet goed. Ik kan serieus geen enkele journalist of analist opnoemen die ik echt goed en vermakelijk vind om naar te kijken. Toen het alleen nog over voetbal ging vond ik VI wel leuk af en toe, maar tegenwoordig is het echt verschrikkelijk en kijk ik er nooit meer naar. Studio Voetbal had laatst een tafel met Affelay, Vermeulen, Van der Vaart en de trainer van Twente. Dat was niet om aan te zien zo saai en ongemakkelijk. Maar deze Schreuder is qua kunde wel een dieptepunt. Waarom hij nog die functie heeft is een groot raadsel. Ik begrijp nooit wat hij nou precies probeert te doen, want het moet altijd 'meer' zijn dan gewoon een leuk interview. Laatst vroeg hij aan Hancko of hij al eerder prijzen heeft gewonnen, want Joep kon na onderzoek geen prijzen terugvinden, terwijl Hancko vorig seizoen kampioen werd met Feyenoord. Dan ben je ongeschikt voor je vak.
 
ThugVz
 
21
7 mei 2024 om 11:55
Dan wil ik toch een kleine lans breken voor Rondo. Wytse als goede presentator en uitsluitend oud topvoetballers te gast.
 
JtjeVtt
 
9
7 mei 2024 om 12:11
Ik vind De Voetbalkantine op ESPN ook nog wel te doen, ondanks dat ik Robert Maaskant een vreselijke irritant figuur vind. Leuke interviews met actieve profs vaak en hangt een lekker sfeertje. Wouter Bouwman vind ik een prima presentator ook.
 
BrakObama
 
2
7 mei 2024 om 12:22
In principe met je eens over Rondo, alleen moet Ruud Gullit er niet zijn.. Prachtige voetballer, maar als analist kan ik hem niet uitstaan.. Verder is het voor mij vooral belangrijk wíe er zijn, ik kan er een pã¡ã¡r wel goed hebben: Wytse (kenner), Gio (prima analyses in de CL), Kees Kwakman (reã«le man), Hans Kraaij (mits Kkd), Arno Vermeulen (mits bestuur) en Jeroen Stekelenburg (vooral Oranje en kijk op de sport). Daarnaast nog mannen als Youri Mulder, Leon ten Voorde en Vink die ook prima zijn. Uiteraard ook een paar die ik dan niet kan uitstaan: Kenneth Perez, Pierre van Hooijdonck, Joep Schreuder en dus Gullit.
 
Redisthecolour
 
0
7 mei 2024 om 14:17
Tja, toch vind ik van gasten als van Basten en Mulder niet echt heel boeiend om naar te luisteren. Het is niet zo dat zij zoveel leuker over voetbal praten dan een Sneijder of van der Vaart.
 
Socrates2021
 
2
7 mei 2024 om 11:37
Bijna net zo erg als Frank Snoeks
 
RaulDuke
 
7
7 mei 2024 om 11:40
Wat die heren van VI allemaal uitkramen moeten ze zelf weten, commerciële televisie en als ze niet voldoen kan de werkgever hen gewoon ontslaan. De NOS is natuurlijk een ander verhaal, van gemeenschapsgeld worden er al jaren baantjes aan elkaar gegund binnen het "old boys network", Arno Vermeulen chef voetbal bepaald wie welke cadeautjes krijgt om uit te pakken. De interviews zijn van een stuitend niveau, het commentaar is al jaren ondermaats en de analyses zijn al helemaal om te janken. Tijd voor een grote schoonmaak. Mij realiserende dat ik nu iets teveel op een verstokte PVV- er lijk die alles dat staatstelevisie is om zeep wil helpen
 
Bossie
 
0
7 mei 2024 om 11:53
NOS lijkt wel op de KNVB . Qua niveau en werkwijze
 
Johan78
 
2
7 mei 2024 om 11:40
Ik kan die Schreuder ook heel slecht pruimen. Maar ik neem aan dat er een groep is die hem wel leuk vindt, dus dan zit er niks anders op dan er maar omheen te zappen. Alleen als hij op TV komt, dan haak ik af.
 
Bossie
 
11
7 mei 2024 om 11:51
Ik heb die Joep nooit wat gevonden, vanaf het begin al. Ik dacht eerst dat ik in Sesamstraat was belandt. Het is net alsof hij iets aan een kind vraagt.
 
Louis Tinner
 
4
7 mei 2024 om 11:58
Joep is altijd verschrikkelijk geweest. Onbegrijpelijk dat hij een goedbetaalde baan bij de publieke omroep heeft al jaren lang. Schoolkrant niveau en tenenkrommend om naar te kijken.
 
Thomasenco
 
3
7 mei 2024 om 12:20
@onieboy Het is zo makkelijk als iemand een andere mening heeft, dan deze weg te zetten als geen niveau. Je kan het oneens zijn maar jezelf een goed gevoel geven op deze manier, is van geen niveau. Psychologisch verklaarbaar want daarmee denk jij je superieur te voelen
 
lexus69
 
2
7 mei 2024 om 12:36
Al die sportjournalistiek NOS of commercieel is tegenwoordig alleen maar emo tv. Op zoek naar de traan, de woede, de verontwaardiging echt tenenkrommend. Vond het vorig jaar bij Feyenoord al triest, maar Poep Schreuder heeft het in Eindhoven kunnen overtoepen.
 
Dja DjaDja
 
2
7 mei 2024 om 14:11
Volgens Derksen is alles wat Joep Schreuder doet een "act". Derksen is op dit gebied ervaringsdeskundige (alles van hem is een act) en voelt daarom feilloos aan wanneer iets echt is en wanneer gespeeld.
 
theo uphus
 
1
7 mei 2024 om 14:55
Derksen is de man die het programma draagt en dat is niet omdat hij daar half zachte meninkjes moet geven. Dat programma is er zelfs zeer populair door. Ik ben het niet altijd me hem eens maar hij is helder en goed te volgen in zijn mening. In dit geval ben ik het met de kritiek eens. Ik ergerde mij ook een ongeluk aan de manier waarop Schreuder zijn taak opvatte. Ik zag een soort dedain dat niet in voetbal thuis hoort. Ik kreeg sterk de indruk dat Bosz niet op zijn gemak was maar meer op zijn hoede. En dat was dan wat Schreuder veroorzaakte. Van mij mag hij lekker met pensioen gestuurd worden.
 
Migi
 
0
7 mei 2024 om 15:33
Zou Joep Schreuder niet net als Johan Derksen gewoon een act zijn? Je kan je bijna niet voorstellen dat ie echt zo onnozel is. De sportjournalistiek, maar met name de voetbaljournalistiek is echt op sterven na dood. Zoveel talentloze oenen lopen er tegenwoordig rond. Je kan beter gewoon voor alles Frank Heinen gebruiken. Die krijgt hier ook te weinig aandacht. Zou ook een prima premier zijn denk ik. Ook winnaar van de slimste mens trouwens paar jaar terug.