Derksen maakt gehakt van 'ijdel' trio: 'Hij had weer niets te melden op tv'
Dinsdag, 31 maart 2020 om 07:45

Johan Derksen heeft totaal geen vertrouwen in Mattijs Manders. De huidige directeur van de Eredivisie CV was in het verleden namens het bedrijf Graydon vaak in het praatprogramma Voetbal Inside om over de stand van zaken in de voetballerij te praten. Derksen denkt dat Manders vandaag de dag niet geschikt is om het Nederlandse voetbal een dienst te bewijzen in deze coronacrisis en wijst onder meer naar de tv-optredens van de bestuurder.

"Graydon-mannetje hebben wij hier aan de bar gehad en daar betaalde zijn baas vijfduizend euro per avond voor dat hij hier onzin mocht uitkramen. Die hebben wij nooit op één relevante opmerking kunnen betrappen", begint Derksen bij Veronica Inside. "Die man was zo ontzettend ijdel dat hij toch via de achterdeur bij ADO Den Haag is binnengekomen, waar hij die Chinees (Hui Wang, eigenaar ADO, red.) in zijn reet is gekropen. En toen was er een functie bij de Eredivisie."

Eredivisie-aanvoerders: 'Nu klappen wij voor jullie'

Derksen is van mening dat de top van het Nederlandse voetbal niet deugt en pleit voor verandering. "Die vreselijke John Jaakke, die nog even voorzitter van Ajax is geweest en niet geremd wordt door enige kennis van zaken, heeft hem aangesteld. De macht in Nederland is in handen van de lichtgewichten. Je hebt Manders, dat stelt niets voor. Hij gaat voor de tv zitten (bij de NOS, red.) en hij had weer niets te melden. Geen zinnig woord kwam eruit."

"Dan heb je Eric Gudde (directeur betaald voetbal KNVB, red.), die heeft nooit wat te melden. En Jaakke: niemand weet dat hij een functie heeft in het voetbal, hij zit er ook maar ijdel te zijn op het pluche. En die mensen moeten het beleid maken. Dan vind ik het niet zo gek dat er helemaal niets van terechtkomt. Iedere dag hebben ze een vergadering, met zijn allen intelefoneren. Dat gaat dag in dag uit door. En er komt niets uit!", besluit Derksen zijn relaas.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
10
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
12
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
2
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
Master D
 
35
31 maart 2020 om 07:58
Allemaal leuk en aardig, maar gister bij Veronica Inside zat Chris Woerts er voor de 2e keer en net als de eerste keer had ook hij als zogenaamde deskundige helemaal niks te melden op tv. Waarom krijgt zo'n man dan wel een podium, terwijl je anderen afbrand omdat ze niks te melden hebben en toch op televisie gaan zitten. Dat we van de Knvb niks hoeven te verwachten mag geen verrassing heten. Die wachten lekker af wat de Uefa en grote competities gaan doen. Eigenlijk wacht iedereen op elkaar.
 
McGus
 
13
31 maart 2020 om 08:05
Ik denk dat die Woerts net als die Manders door een bedrijf / instelling wordt gestuurd om daar verkapte reclame te maken. Dus de heren aan tafel dienen die man fatsoenlijk te benaderen om de sponsor te behagen. Dus zogenaamd nemen ze hem serieus (dat deden ze ook met Manders toen hij daar zat). Hem ter plaatse afkraken zal direct ten koste gaan van sponsorinkomsten voor het programma, en dat zal Directeurtje en John de Mol niet bevallen. Dus dat is denk ik de reden dat Woerts een podium krijgt, zonder inhoudelijk sterk te zijn...
 
falcao1984
 
25
31 maart 2020 om 08:17
Oké. Dus tot zover de ‘journalistieke onafhankelijkheid’ van Derksen. Dacht dat hij zich door niets en niemand de mond zou laten snoeren... Niet dus.
 
FlamengoBrasil
 
23
31 maart 2020 om 08:42
Derksen heeft zich altijd laten leiden door de commercie. Toen ze het boek van Nijhuis uitgaven was Nijhuis ineens de arbiter van Nederland. En sindsdien daar een podium gekregen. Er komt een boek van Kieft dus Kieft komt in dat programma en zo is het allemaal nog wel even door gegaan. Derksen predikt dat hij onafhankelijk is, maar hij doet alles voor de centjes. Prima hoor, maar geef dat dan ook gewoon toe. De Knvb kan nu ook nog helemaal geen beleid maken, want ze zijn gewoon afhankelijk van Rivm en de overheid wat er bepaald wordt. Knvb kan niet zeggen we gaan het zo en zo doen, als ze daarna weer overruled gaan worden.
 
Bobiku29
 
23
31 maart 2020 om 10:42
Kieft kwam allang in dat programma joh. Het is waarschijnlijker dat hij juist daardoor met Michel van Egmond in contact is gekomen. Nijhuis kreeg altijd al complimenten. Derksen verdient overigens helemaal niet aan die boeken. Als je je zou verdiepen voordat je wat zegt, zou je dat weten.
 
consy
 
10
31 maart 2020 om 12:55
Maar zijn dochter wel dus hij heeft wel degelijk belang dat die boekjes het leuk doen. Verdiep je zelf eens in de materie.
 
Bobiku29
 
5
31 maart 2020 om 17:11
Haha, goed punt Consy
 
4Ever4Ajax
 
3
31 maart 2020 om 11:20
@master D: Totaal eens met Chris Woerts, die had niet veel inbreng. Wel vind ik dat Derksen een punt heeft mbt de Knvb. De Knvb zou met zijn vuist op tafel moeten slaan bij de Uefa en zeggen dat we ermee kappen. Maar afwachten wat overheden en Uefa gaan beslissen, vind ik laf (en dat is wat Derksen ook zei). Zag je ook bij de OS. Het IOC wilde niet, maar toen landelijke bonden zich gingen uitspreken, moesten ze wel. Als je nu de zure appel doorbijt, heb je alle tijd om goede afspraken te maken over dit seizoen en kan je hopelijk wel normaal aan komend seizoen beginnen (dat is natuurlijk ook nog geen zekerheid).
 
 
3
31 maart 2020 om 12:28
@4Ever4Ajax: Niet toevallig dat jij zo’n voorstander bent om het seizoen definitief af te kappen, nu Ajax de hete adem van AZ en in iets mindere mate van Feyenoord in de nek voelt. Jij bent er dan waarschijnlijk ook een voorstander van dat Ajax dan als kampioen word uitgeroepen, CL speelt en er miljoenen worden binnen gehaald voor de club. Ik ben er pas voorstander van dat ze de competitie afkappen, als deze als onbeslist word gezien en de miljoenen die volgend jaar door de clubs worden binnen gehaald die volgend seizoen in de CL en EL mogen spelen ( gebruik makend van de huidige stand) naar ratio worden verdeeld onder de clubs die nog aanspraak op de CL of EL, hadden kunnen maken. Dat zou pas eerlijk zijn. Dan hou je mijns inzien de meeste clubs tevreden. Het liefst zou ik zien dat ze de competitie afmaken, maar daar zitten veel haken en ogen aan.
 
4Ever4Ajax
 
3
31 maart 2020 om 12:44
@preditor: Wat een onzin stel je hier. Je doet een hoop aannames. Ik vind dat we moeten kappen met de competities vanwege de gezondheid, niets meer en niets minder. Als je eerdere posts van mij hier ziet, geef ik elke keer aan dat na deze beslissing de clubs er onderling uit moeten komen met de Knvb hoe ze omgaan met Europese plaatsen, promotie/degradatie en financiële afwikkeling. Natuurlijk heeft elke club zijn voorkeur en daar moet een modus in gevonden worden. Als je mij op de man afvraagt, boeit mij dat nu veel minder. Gaat mij primair om het Coronavirus onder controle te houden. Ik ben het wel met je eens dat als ze deze verstandige beslissing nemen er geen kampioen wordt aangewezen, want die kan je alleen maar zijn over 34 wedstrijden. Ik zou wat minder stellig zijn over zaken die ik helemaal niet heb gezegd. Je kan me daar best naar vragen, dan zal ik gewoon antwoord geven.
 
Warabe
 
38
31 maart 2020 om 08:03
Eigenlijk zegt Derksen hier dat zij tegen betaling iedere malloot spreektijd geven. Seniele oude man.
 
McGus
 
12
31 maart 2020 om 08:06
Klopt. programma is op de commerciele zender, dus die doen waarschijnlijk alles (tot een bepaalde hoogte) tegen betaling. Denk niet dat Derksen daar iets over te zeggen heeft.
 
MauriDenHaag
 
14
31 maart 2020 om 08:10
Erger is nog dat Driessen daar zovaak mag zitten ik hoop niet dat die ook betaald krijgt.
 
Tipptopp
 
4
31 maart 2020 om 08:54
@Warabe, dat is toch niet verrassend. De grootste malloot en toneelspeler krijgt er zelfs voor betaald om daar aan tafel te gaan zitten.
 
JK-Ajax
 
27
31 maart 2020 om 08:57
Hypocriet zeikmannetje is het toch ook. Driessen zit daar zo vaak en heeft nooit een ene ruk te vertellen behalve de standaard prietpraat. Ook geeft hij hier dus aan dat hij niet onafhankelijk is maar ook in de kont kruipt van sponsoren om hun centjes te ontvangen voor de show.
 
Richardpraha
 
14
31 maart 2020 om 09:06
Ja en jij kruipt in de kont van jouw werkgever door elke dag je keurig te melden voor arbeid...what’s your point???! Ze zijn altijd heel transparant dat ze daar voor de centen zitten!
 
JK-Ajax
 
16
31 maart 2020 om 09:42
Hij loopt te piepen dat er mensen zitten die niets toevoegen, maar wanneer ze dan in de show komen en er geld voor betalen dan blijven de kritische noten uit. Maar achteraf wel lopen te zeiken, dan ben je hypocriet. Je vergelijking slaat overigens als een tang op een varken.
 
armandode
 
10
31 maart 2020 om 09:33
Derksen raakt hier wel degelijk een punt. Vroeger had je bestuurders zoals van Praag, Van Raaij, Munsterman, van de Velde, Nijland die tenminste met de vuist op tafel sloegen en wel tot besluiten kwamen. Nu is het allemaal maar pappen en nat houden. Eind deze week moet er gewoon een besluit komen punt uit. Dan zijn er maar 3/4 clubs boos. Ook zit het hem in het feit dat bestuurders in de voetballerij gewoon heel kort bij een club blijven tegewoordig. Doordat ze bedreigd worden door "supporters" of niet de kunde hebben om een BVO te leiden.
 
Hansvan der Eng
 
1
31 maart 2020 om 18:03
Nou moet"snorremans"gewoon z'n mondje houden,"bromsnor"denkt dat hij wijsheid in pacht heeft, maar lult vooral uit z'n nek en ik geloof niet dat hij die duikelpartij van de trap is te boven gekomen ??