Derksen pakt FIFA hard aan: 'Selectieve verontwaardiging, weer voor de bühne'
Dinsdag, 23 januari 2024 om 08:58

Johan Derksen snapt heel goed dat Marc Overmars in beroep gaat tegen zijn schorsing die door de FIFA is overgenomen van het Instituut Sportrechtspraak (ISR). De technisch directeur van Royal Antwerp FC vindt de schorsing van een jaar vanwege grensoverschrijdend gedrag 'buitenproportioneel'.

Begin januari moest Overmars zijn werkzaamheden als technisch directeur van Antwerp per direct neerleggen. De oud-aanvaller was in Nederland op dat moment al geschorst, maar de schorsing werd wereldwijd van kracht - en dus ook in België - op moment dat de FIFA de straf overnam.

"Er is een aantal redenen om tegen die straf in beroep te gaan", aldus Frank Neervoort, de woordvoerder van Overmars. "Maar een belangrijke reden is dat een jaar lang wereldwijd niet mogen werken buitenproportioneel is voor de overtreding, één zaak van grensoverschrijdend gedrag, waarvoor hij door het ISR is gestraft."

Derksen
"Ik begrijp heel goed dat Overmars in beroep gaat", nam Johan Derksen het maandagavond in Vandaag Inside op voor de geschorste directeur. "En de FIFA gaat nu weer heel streng optreden tegen racisme. Dan denk ik: Joh, ga eens heel streng optreden tegen landen waar de mensenrechten worden geschonden. Het is allemaal die selectieve verontwaardiging."

"Die jongen is geschorst in Nederland en dat nemen ze dan over. Ook weer voor de bühne. Ze zijn niets anders of beter dan de woke-gemeenschap", liet Derksen duidelijk merken hoe hij denkt over de houding van de FIFA omtrent de schorsing van Overmars.

Olfers
Hoogleraar Marjan Olfers hoopt dat de FIFA de wereldwijde schorsing van Overmars gaat heroverwegen. "Als je het WK laat organiseren in een land waar op homoseksualiteit de doodstraf staat (Saudi-Arabië, red.), welke normen wil je FIFA zijnde dan hanteren op dit punt? Dit draagt hij zijn leven mee. Hoeveel meer willen we nu nog?", klinkt het in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Ik vind als hoogleraar dat we hier stil bij moeten staan. We moeten redelijk blijven. Dit is tuchtrecht, maar zelfs in het strafrecht, dat zo is ingericht dat mensen weer kansen moeten krijgen, worden nauwelijks (wereldwijde) beroepsverboden uitgedeeld", aldus Olfers.

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Na Kylian Mbappé kondigt ook Keylor Navas afscheid bij PSG aan: 'LEGENDE!'
9
   
23:55
23:55
Opleving of laatste stuiptrekking; is Haaland de laatste echte superspits?
29
   
23:30
23:30
Vermoedelijke XI PSV: Eindhovenaren op jacht naar puntenrecord van Cruijffs Ajax
11
   
23:21
23:21
Anderlecht heeft Vertonghen en Hazard niet nodig en dankt trefzekere Dolberg
4
   
23:00
23:00
Vermoedelijke XI Ajax: droomaanval Berghuis - Brobbey - Bergwijn weer mogelijk
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (57)

 
Fedal
 
23
23 januari 2024 om 09:03
Verdomme, ik voel me kut dat ik dit schrijf...ik geef Derksen niet graag gelijk, maar in dit geval kán ik niet anders. Hij heeft nu eens gewoon gelijk.
 
Feye_88
 
7
23 januari 2024 om 09:31
De FIFA is geen monoliet. Er is niet 1 persoon die alle beslissingen voor de FIFA neemt. Ik kan me zomaar voorstellen dat het beleid van de FIFA om met Saoedie arabie zaken te doen en het overnemen van schorsingen van nationale bonden hele andere afdelingen zijn.
 
KoningJerry
 
2
23 januari 2024 om 09:43
Maar het blijft een organisatie die wel ergens voor moet staan. Anders wordt het toch tijd dat er wat extra beleidsbepalers bij de FIFA aan de slag gaan.
 
Feye_88
 
11
23 januari 2024 om 09:48
Dat vinden we allang toch? De schorsing van Overmars overnemen is 1 goede beslissing in een zee van slechte beslissingen. Het lijkt me dan niet echt de juiste route om dan de ene goede beslissing te willen schrappen omdat ze zoveel andere slechte beslissingen nemen.
 
moetnogtanken
 
9
23 januari 2024 om 09:42
Ik ben het juist wel vaak met Derksen eens, maar hier slaat ie volgens mij volledig de plank mis. Dus omdat de FIFA een wk in het Koninkrijk organiseert mogen ze nooit meer ergens anders tegen optreden? Dat is me echt een partijtje jijbakken van jewelste. Je moet deze zaak sec bekijken. Ik vind het vrij logisch dat deze schorsing wordt overgenomen door heel het voetbal. Als deze namelijk alleen voor Nederland geldt, is het helemaal geen schorsing, want hij is al lang niet meer werkzaam in Nederland.
 
guust0
 
1
23 januari 2024 om 12:36
@fedal Ben het met je eens, vond het al raar dat de straf een nationaal beroepsverbod was. Ik vind een beroepsverbod enkel een gepaste straf wanneer dit een situatie betreft die bijzonder recidive gevaarlijk is. bijv: Pedo in kinderdagverblijf, smokkelaar bij de douane etc In het geval van Overmars lijkt mij dit niet het geval te zijn en zou wat verplichte bezoeken aan een geestelijk hulpverlener en een taakstraf veel meer passend zijn. Dat Ajax hem ontslagen heeft getuigd van zelfreinigend vermogen, maar zie hier niet een wettelijke noodzaak voor zolang het slachtoffer een veilige werkplek gegarandeerd word. Dat Derksen gelijk heeft is jammer, maar denk maar zo: een kapotte klok geeft ook tweemaal daags de juiste tijd aan.
 
Lierse1997
 
57
23 januari 2024 om 09:07
Derksen laat echt zien dat hij een oude verzuurde hark is door al zijn reacties omtrent deze hele zaak. Dan nog eens wat woorden er tussen gooien die hij niet goed begrijpt waarschijnlijk. Het is toch grappig dat hij medeleven toont met een ranzig ventje als Overmars maar ondertussen wel een vrouw die er niks mee te maken had op tv gaat noemen als ontvanger van de eerste dickpick en als hij er helemaal naast blijkt te zitten tijdens de rectificatie die mevrouw gewoon helemaal belachelijk maakt.
 
Feye_88
 
23
23 januari 2024 om 09:20
Tja, zijn volgers komen meestal niet veel verder dan 'hij zegt tenminste de waarheid', zonder dat ze veel interesse hebben in de waarheid. Ze willen vooral iemand schunnige en schokkerende dingen horen zeggen lijkt het. Derksen geeft te pas en te onpas zijn mening. Veelal over dingen waar hij 0 verstand van heeft. Iets waar hij ironisch genoeg in het verleden meerdere mensen over afmaakte. Het was zijn grote verwijt tegen Peter R de Vries. Het enige verschil is dat Derksen niet aan meerdere tafels gaat zitten en tegenspraak ontvangt. Hij heeft zijn eigen show waarin hij niet of nauwelijks kritiek krijgt. Maar zijn mening is doorgaans nergens anders op gestoeld dan zijn onderbuik. Met de waarheid heeft het niks te maken. Wel met het sentiment onder de bevolking. in de jaren 80 was hij volgens mij een progressieve idealist. Die kant is inmiddels volledig afgestorven.
 
ForzaZitterd
 
14
23 januari 2024 om 09:28
Toch vind ik dat hij ook een punt heeft. Ik ben het er volledig mee eens dat Overmars zijn professie niet mag uitoefenen voorlopig maar de FIFA is echt zo hypocriet met corruptie schandalen die teruggaan tot het WK in Argentinië. Daar mag best wat van gezegd worden. Naar mijn mening had de straf door RAFC gehanteerd moeten worden, maar als ze dat niet doen dan moet je daar als FIFA niet in mengen vind ik. Zijn zaak heeft niks met voetbal te maken.
 
Lierse1997
 
24
23 januari 2024 om 09:32
Het is geen punt. Het is echt niet origineel mensen/bedrijven/instanties op ‘hypocrisie’ te pakken hoor. Daar kan je iedereen op pakken. Sowieso is de redenering “Huh maar daar deden zij iets slecht en nu doen ze iets goed? Dan hadden ze eerder ook maar iets goed moeten doen, dus heel stom dat ze nu iets goed doen!” toch de infantiel, nutteloos en belachelijk voor woorden? Want je laatste zin is gewoon treffend. Mensen hebben geen problemen met hypocrisie. Ze hebben daar pas problemen mee als de actie die gedaan wordt door de desbetreffende instantie niet overeenstemt met wat ze zelf denken.
 
FCVoetbal23
 
13
23 januari 2024 om 09:45
@lierse Met alle respect, het gedrag van Overmars is in geen velden of wegen goed te praten maar die straf is gewoon te zwaar en puur voor de bühne. In de uitspraak geeft hij alles toe, hij geeft ook aan dat tijdens al die berichten hij geen moment het idee gehad heeft gehad dat het ongewenst was. Oprechte vraag, wat weet jij ben de berichtgeving van die vrouw? Wat heeft zij allemaal gestuurd, is het bij dit soort zaken niet normaal om beide kanten te aanhoren? Wat voor berichten heeft zij naar hem gestuurd dat hij dat gevoel niet kreeg, weet jij dat? In de uitspraak staat ook dat er onderzoek is gedaan naar andere verhalen maar deze niet bevestigd kunnen worden en er niemand naar voren is getreden. Kortom dit zijn verhalen die zogenaamde anonieme bronnen naar buiten hebben gebracht waartegen hij zich niet kan verdedigen. Ook normaal met dit soort zaken? Misschien even de uitspraak lezen voor je reageert aangezien hij vooral al veroordeeld is door alle verhalen die niet geverifieerd konden worden wat mij niet heel moeilijk lijkt na zijn ontslag toch?
 
arsenal890
 
15
23 januari 2024 om 09:47
FCVoetbal23, Het is algemeen bekend dat het 300 pagina’s aan eenzijdige berichten/foto’s waren. Maar toch wil je weer graag beginnen over de berichtgeving van de vrouw? Dat is wel erg triest zeg.Acties hebben consequenties. Meer dan normale straf voor dit soort acties.
 
Lierse1997
 
12
23 januari 2024 om 09:49
Je spreekt jezelf nogal tegen. Eerst zeg je dat de straf te zwaar is. Vervolgens zeg je dat ik de inhoud van de berichten niet ken. Ken jij die dan wel aangezien je vindt dat de straf te zwaar is? En je gebruikt het onderzoek dat hem een straf heeft gegeven van een jaar om aan te tonen dat de straf die ze gegeven hebben te zwaar is?
 
ForzaZitterd
 
4
23 januari 2024 om 10:00
Lierse ik denk dat we het allebei over eens zijn dat Overmars gestraft moet worden voor het intimideren van vrouwelijke collega's. Ik probeer alleen duidelijk te maken dat dit een zaak is buiten voetbal die strafrechtelijk opgelost moet worden en niet binnen de sportwereld. Ik vind de FIFA een organisatie maar geen wettelijk orgaan zoals het internationaal strafhof in Den Haag. Als een samenleving willen we vooral dat mensen die strafrechtelijk vervolgd zijn terugtreden tot de samenleving. Waarom zouden we dat nu ineens gaan verbieden simpelweg omdat iemand het te snel wilt doen?
 
Lierse1997
 
5
23 januari 2024 om 10:15
Ik snap niets van je laatste alinea. Overmars is gewoon onderdeel van de samenleving. Die mag gaan waar die wil, die mag praten met wie die wil en die mag elk beroep uitvoeren in de hele wereld behalve bepaalde functies bij de FIFA en leden van die organisatie.
 
ForzaZitterd
 
2
23 januari 2024 om 10:53
Dus hij mag geen technisch directeur meer zijn in de voetbalwereld waar er vooral een meerderheid is van mannelijke collega's? Ik laat mij graag uitleggen hoe zijn gedrag reflecteert op het transferbeleid van Royal Antwerp. Mijn bezwaar zit hem vooral in dat Royal Antwerp Overmars heeft aangetrokken om de juiste spelers/stafleden aan te trekken en dat is nou precies waar hij in uitblinkt en mede daardoor Antwerp ook aan een titel heeft geholpen. Ik zou het zelfs misschien vergelijken met Kanye West. Die gast heeft ook mild gezegd geen goede mentale toestand, maar zijn muziek vind ik zo verdomd goed.
 
Lierse1997
 
4
23 januari 2024 om 10:58
Dat mag hij 1 jaar niet zijn omdat hij gestraft is. Is dat zo gek?
 
Ryjuu
 
7
23 januari 2024 om 11:11
Misschien moeten mensen zoals jij die het steeds over strafrechtelijke vervolging hebben eens eerst verdiepen in het verschil tussen strafrecht en tuchtrecht. Overmars zijn vergrijp valt niet onder de categorie strafrecht, daarvoor heeft hij geen wettelijke regels overtreden. Echter zijn vergrijp overtreed wel de gedragregels binnen de overkoepelende organisatie (knvb/fifa) waarin hij actief is. Dus is hij tuchtrechtelijk vervolgd. Daarin is dus bewezen dat hij schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag en wordt dus op bestraft binnen de overkoepelende organisatie. Tuchtrecht is gewoon juridisch rechtsgeldig.
 
wanny
 
1
23 januari 2024 om 11:21
En toch is dat raar. Heb je dus gewoon een jaar geen inkomsten.
 
arsenal890
 
3
23 januari 2024 om 11:23
Ryjuu, Goed verhaal maar op een enkel puntje zit je wel mis. Digitaal potloodventen is strafbaar. Dat hij daar niet voor gestraft is mag hij juist dankbaar voor zijn. Verder klopt het helemaal.
 
arsenal890
 
6
23 januari 2024 om 11:25
Wanny, Allereerst krijgt hij nog voldoende inkomsten als huisjesmelker en mag hij prima een andere baan uitvoeren. ten tweede is dat de straf voor zijn gedrag. Acties hebben consequenties, daar is niks raars aan. Had hij eerder moet bedenken voordat hij 300 pagina`s vol met foto`s en seksuele opmerkingen heeft gestuurd.
 
Jorinus
 
2
23 januari 2024 om 11:33
Hypocrisie is misschien niet origineel, maar wel belangrijk te benoemen. Vooral als je de hypocrisie komt van een machtig instituut. Blijkbaar kun je bij de FIFA gewoon je "zonden" wegschuiven zolang je maar met genoeg poen over de brug komt. Deze hypocrisie toont partijdigheid en wispelturigheid aan. Alles behalve prettig als je een 'kleine man' in dat wereldje bent.
 
Lierse1997
 
1
23 januari 2024 om 13:15
Hij kan een andere job gaan doen hoor.
 
Lierse1997
 
1
23 januari 2024 om 13:16
@Jorinus, in dat geval wel. Wat jij doet is echter een probleem aankaarten. Wat Derksen doet is iets willen goedpraten door andere voorbeelden te geven. Een merkelijk verschil.
 
Bereta
 
6
23 januari 2024 om 09:13
Ik vind de straf anders prima in verhouding. er wordt sowieso in het algemeen veel te lage straffen uitgedeeld in het westen. Het mag allemaal wel weer wat harder.
 
Airbags
 
29
23 januari 2024 om 09:14
De Engelsen hebben hier een mooie term voor: "whataboutism". Dan probeer je punt A te invalideren door kritisch te zijn op een totaal ongerelateerd punt B. Dat is ook wat Derksen hier doet. Je kunt de FIFA prima bekritiseren voor hun lakse houding richting landen waar mensenrechten aan de lopende band geschonden worden, maar tegelijkertijd vinden dat de FIFA rondom Overmars goed handelt door de Nederlandse schorsing internationaal over te nemen.
 
Feye_88
 
31
23 januari 2024 om 09:15
Dit is een beetje een specifiek voorbeeld, maar: als je bij Dove zeep werkt en je stuurt daar als directeur 3 jaar lang dickpics naar je collega's, dan wordt je ontslagen. Moederbedrijf Unilever gaat je dan echt niet de nieuwe directeur van Cornetto maken. Zo moet je het ook een beetje zien bij deze schorsing. Die ik overigens helemaal niet buitenproportioneel vind. Ik vind het maar een matige consequentie. Hij is overigens ZELF gestopt. Hij is niet ontslagen door Ajax. Overmars kan in elke andere beroepsgroep aan de slag gaan, hij is nooit serieus in therapie gegaan. Dus welke straf heeft hij eigenlijk gehad? Hij heeft zelf besloten om te stoppen, 1 keer een excuusje aangeboden, 1.5 sessie therapie gevolgd en was binnen een maand of 2 weer aan het werk. Dat zijn relatie een knauw opgelopen heeft vind ik vooral een straf voor zijn vrouw. De beste man heeft 3-3.5 jaar lang vrouwen gestalkt met seksuele berichten en zijn opgesteven piemel. Hij heeft die vrouwen een trauma bezorgd en Ajax behoorlijk wat schade berokkend. Dat hij nog zo omarmd wordt door Derksen enz, vind ik eerder een schande. Het verwijt dat ze FIFA maken moet juist omgekeerd zijn: De beslissing over Overmars is goed, trek dat ook gelijk met landen waar mensen bij de bouw van een stadion bij bosjes dood gaan. Waarom zijn er zoveel mensen die Overmars beschermen? Seksueel wangedrag is idioot. Zeker als het geen uitschieter is, maar structureel gedrag. En degene die het heeft gedaan heeft behalve een verplicht excuus in de media nooit laten zien dat hij zijn leven heeft gebeterd. Hij WIST dat wat hij deed fout was. Iedereen weet dat. Hij werd alleen gepakt en daarom is hij gestopt. Anders was hij gewoon nog doorgegaan.
 
arsenal890
 
10
23 januari 2024 om 09:22
In Overmars zijn eerste reactie heeft hij gezegd dat hij niet wist dat hij grenzen had overschreden. Hij dacht dat het dus allemaal normaal was. Dat maakt het nog erger natuurlijk. Meer dan verdiende straf.
 
Feye_88
 
5
23 januari 2024 om 09:24
Dat is natuurlijk gewoon complete onzin. Of de man heeft een nog veel groter probleem waarvoor de 1.5 sessie therapie bij lange na niet genoeg was.
 
arsenal890
 
7
23 januari 2024 om 09:31
Als je 300 pagina’s aan foto’s en seksuele opmerkingen verstuurd aan werknemers voor enkele jaren heb je natuurlijk al een probleem. Als je dan ook weet dat het fout is en dit toch blijft doen jaar na jaar heb je minstens net zo’n groot probleem als dat je niet weet of het normaal is.
 
roypsvakzz
 
5
23 januari 2024 om 09:40
Sterker nog, in ieder geval waar ik werk, het versturen van 1 dickpic zou al genoeg zijn voor ontslag. En wanneer je ontslagen word voor diefstal, geweld of seksuele incidenten kom je gewoon op een zwarte lijst en kom je nergens in de sector meer aan het werk en dan gaat het niet over 1 jaar maar gewoon nooit meer.
 
RM1335
 
4
23 januari 2024 om 10:07
Omarmd door Derksen is niet zo vreemd toch? Dat is de man die het normaal vond om bij een gedrogeerde vrouw een kaars in haar lichaam in te brengen en er smakelijk om te lachen met zijn kornuiten en er 60 jaar na dato nog altijd smakelijk om lacht. En half Nederland lacht ook smakelijk mee. Een beetje van hetzelfde riool-niveau die Derksen en Overmars.
 
La~Decima
 
0
23 januari 2024 om 10:36
Amen!
 
Redisthecolour
 
12
23 januari 2024 om 09:16
Ben het wel eens met Derksen, het is uiterst merkwaardig dat de FIFA denkt hier nog even een schepje bovenop te moeten doen. Hij is al gestraft, maar wordt nu gewoon als voorbeeld voor de wereld extra gestraft door de Fifa. Ik geloof eigenlijk ook niet dat de dames die de dickpics van hem hebben ontvangen, nou nog geholpen zijn dat hij wereldwijd geschorst is. Overmars z'n imago is al behoorlijk beschadigd door zijn daden, wat hij helemaal aan zichzelf te danken heeft natuurlijk. Dan lijkt het mij voor nu ook gewoon klaar.
 
Lierse1997
 
5
23 januari 2024 om 09:20
Dit is toch een hele gekke redenering? Wordt Promes ook extra gestraft als Rusland er toch zou voor kiezen hem uit te leveren als die veroordeeld wordt? En nee ik vergelijk mensen neersteken niet met wat overmars doet. Ik vergelijk het gebied waarin die straf geldt. De straf die hij heeft gekregen, wordt gewoon wat uitgebreid qua gebied waar het geldt. De straf zelf blijft hetzelfde. Het zou toch geschift zijn dat die kerel een straf krijgt op een moment dat die al niet meer in Nederland werkt en dat die straf dan alleen in Nederland geldt?
 
Redisthecolour
 
3
23 januari 2024 om 09:27
Ergens klopt het wat je zegt, maar de straf wordt zeker zwaarder als het een groter gebied betreft. Daarnaast ga ik dan ook wel grotendeels met Olfers mee. Het gebeurd blijkbaar zelden tot nooit, dat er wereldwijde beroepsverboden worden opgelegd. Dan vind ik het in dit geval wel erg zwaar om voor Overmars een uitzondering te maken. Ik weet 99% zeker dat het te maken heeft met het onderwerp, wat nu ongelofelijk actueel is en waardoor de FIFA denkt een voorbeeld te moeten stellen.
 
Lierse1997
 
7
23 januari 2024 om 09:29
Het zou toch werkelijk belachelijk zijn als die een straf krijgt waar die 0.0 last van heeft? Dat doen we toch gewoon niet? Rubiales heeft een schorsing van drie jaar aan zijn been. Lijkt gewoon nieuw beleid te zijn van de fifa.
 
Airbags
 
3
23 januari 2024 om 09:32
Je zou zelfs kunnen stellen dat de straf helemaal niet uitgebreid wordt, omdat die meldplicht en overnameplicht van de FIFA er sowieso zijn. Het apart vermelden dat de straf wereldwijd geldt is niks meer of minder dan een formaliteit die direct te koppelen is aan de uitspraak hier in Nederland.
 
Feye_88
 
9
23 januari 2024 om 09:23
Dus omdat hij zelf zijn eigen imago naar de knoppen heeft geholpen (valt wel mee, zo blijkt. genoeg mensen die hem steunen en in t voetbalwereldje willen zien. Hij was ook gewoon weer technisch directeur bij een andere club) mag hij geen consequenties ervaren? Das lekker. Als ik dan vrouwen ga lastigvallen en ik betrapt word is dat ook straf genoeg? De straf voor vrouwen lastigvallen is volgens redisthecolour: imagoschade. hahaha
 
Redisthecolour
 
2
23 januari 2024 om 09:31
Als je publiekelijk aan de schandpaal wordt genageld is het wel even iets anders he? Heel de wereld weet wie Overmars is en wat hij fout heeft gedaan. Niemand interesseert het wat meneer Feye_88 heeft gedaan, dus onzinnige vergelijking. Als je dat niet begrijpt, hoef je niet zo'n simpele laatste opmerking te maken in je reactie.
 
Lierse1997
 
5
23 januari 2024 om 09:33
Dus heel de wereld kent de waarheid. Is dat een straf?
 
Feye_88
 
8
23 januari 2024 om 09:42
Oke, dus jouw mening is de volgende: Als je je als bekend persoon vrouwen 3 jaar lang lastig valt is imagoschade de enige straf je je zou moeten ondergaan. Je maakt dus een uitzondering voor bekende mensen. Prima redenering dan. Dat verandert natuurlijk alles
 
Redisthecolour
 
0
23 januari 2024 om 09:44
Lijkt mij persoonlijk misschien wel 1 van de ergste straffen die je kunt hebben, iedereen in de wereld weet wat voor viespeuk hij nu is. Het is ook gewoon als deel van de straf meegenomen door de Tuchtcommissie, dus die erkennen dat ook.
 
Lierse1997
 
6
23 januari 2024 om 09:46
Maar hij is ook gewoon een viespeuk. Dus ik zie het strafgedeelte daar niet echt volledig.
 
Feye_88
 
4
23 januari 2024 om 09:56
@redisthecolour Het zal vast impact hebben. Maar zijn acties nadat hij ontslag heeft genomen bij Ajax hebben niet echt laten zien dat het geheel impact had. Hij is weer aan de slag gegaan en heeft geen therapie gevolgd. Ik vind dat hij er behoorlijk makkelijk vanaf komt. Hij heeft nog geluk dat de medewerkers van Ajax niet hebben besloten hem aan te klagen.
 
Redisthecolour
 
2
23 januari 2024 om 10:04
Ik vind het ook bijzonder dat hij geen therapie heeft gehad, want zonder therapie verwacht ik niet dat iemand zomaar veranderd qua gedrag. Dus ergens begrijp ik de mensen wel die hier aangeven dat hij best wereldwijd gestraft mag worden. Het is gewoon een erg lastige zaak, waar de mensheid nog niet zo veel ervaring mee heeft. Ik sta er toch ook wel wat dubbel in merk ik nu.
 
Airbags
 
6
23 januari 2024 om 09:26
In welk opzicht denkt de FIFA er een schepje bovenop te moeten doen? De FIFA heeft ooit met de deelnemende bonden dat dit soort schorsingen gemeld moeten worden en dan internationaal gaan gelden. Dat is precies wat er gebeurd is. De FIFA heeft hem niet extra vervolgd of een langere schorsing opgelegd, dus hoe kun je dan stellen dat de FIFA er een schepje bovenop meent te moeten doen? Zo'n internationale schorsing is niks meer of minder dan een risico van het vak als je een viespeuk bent, zullen we maar zeggen.
 
Westend
 
3
23 januari 2024 om 10:06
Plus voetbal is een internationale sport met internationale verbanden. Het heeft helemaal geen zin om iemand slechts regionaal te schorsen, want (zie ook bij Overmars) je kan een deur verder ook gewoon weer aan de slag. Hebben het hier gisteren ook uitgebreid over gehad, maar zelfs artsen of retailbedrijven kennen schorsingen op functieniveau.
 
Westend
 
3
23 januari 2024 om 09:30
Zo haal je wel meteen weer van alles bij en door elkaar. We hebben het er gisteren ook nog uitgebreid over gehad hier, maar de FIFA heeft na alle #metoo schandalen opgenomen dat seksueel grensoverschrijdend gedrag een speerpunt is en wanneer een lid zich misdraagt moet dat worden gemeld. De fifa zal de straf dan overnemen. Dat had je allemaal van tevoren al kunnen weten. Ja rasisme is ook heel erg, maar je kan niet “dan maar niks doen” omdat er ergere dingen in de wereld zijn. Die moet je ook aanpakken, maar dit net zo. Alsof je straks niet meer mag juichen voor een doelpunt, want er zijn mensen die leven in oorlogsgebieden. Zo kan je alles wel doodslaan
 
ehvvoetbalstad
 
1
23 januari 2024 om 09:45
Het is moeilijk vergelijken. Mensen die racistische geluiden maken tijdens wedstrijden worden steeds meer maar zeker niet altijd aangepakt. Er worden steekpenningen aangenomen door (hoge) FIFA officials , want zodra er een nieuwe WK voor de deur staat zien we ineens niet voor de hand liggende vriendschappen ontstaan die tot onuitlegbare (Qatar) keuzes leiden. Het schijnt allemaal te mogen en normaal te zijn. Dat Overmars hard aangepakt wordt doet bijna denken dat de FIFA haar onvermogen om met al deze problematieken om te gaan compenseert in de spectaculaire straf voor een eenling, uitgesproken door zeker niet brandschone bestuurders.
 
Westend
 
5
23 januari 2024 om 10:03
Dus wat stel je dan voor? Nooit meer een schorsing uitspreken, omdat men zelf ook niet brandschoon is? Dan krijg je toch ook een vrijbrief voor alles?
 
BurtMacklin
 
2
23 januari 2024 om 11:30
vind het vooral knap dat hij deze twee topics met elkaar weet te vergelijken, omdat A niet gebeurd is B belachelijk.
 
Westend
 
3
23 januari 2024 om 12:10
Is dat niet het schoolvoorbeeld van whataboutisme?
 
VreemdeVis
 
1
23 januari 2024 om 11:53
Dit is juist hoe het hoort, landelijke straffen overnemen voor spelers/trainers/bestuursleden als FIFA zijnde.