Derksen reageert stomverbaasd op aankondiging van terugkeer Vandaag Inside
Woensdag, 11 mei 2022 om 17:00

Johan Derksen is met stomheid geslagen door de berichtgeving over de terugkeer van Vandaag Inside op televisie. Het Algemeen Dagblad schreef woensdag dat het praatprogramma van Wilfred Genee, René van der Gijp en Derksen na afwezigheid van twee weken weer uitgezonden zou worden vanaf komende maandag. Verslaggever Jordi Versteegden van De Telegraaf nam zowel contact op met Derksen als Talpa, die de berichtgeving beide als 'voorbarig' afdoen.

Versteegden zegt in een video-item van het dagblad dat 'de hele redactie op zijn kop stond' na het nieuws van het Algemeen Dagblad. Dinsdag meldde De Telegraaf nog dat er 'serieus was gesproken over een terugkeer' van Vandaag Inside, maar van witte rook was er nog geen enkele hoogte. Versteegden verlangde naar opheldering en belde Derksen woensdag op. "Johan zei: 'Voor mij is het ook een verrassing dat het nu naar buiten is gekomen'."

De journalist zegt tevens contact gezocht te hebben met Talpa, het mediabedrijf achter Vandaag Inside. De reactie wordt uitgeschreven getoond in de video: "De berichtgeving met betrekking tot een terugkeer van het programma Vandaag Inside op SBS6 is voorbarig. We hebben afgelopen zondag een goed gesprek gehad met de mannen om in alle rust terug te kijken op de afgelopen weken en hetgeen gebeurd is. Zodra er meer nieuws te melden is komen we hier vanuit SBS6 op terug."

Versteegden gelooft dat het Algemeen Dagblad het wel degelijk bij het rechte eind heeft, en denkt dat Derksen 'zoals wel vaker' voor zijn beurt heeft gesproken. "Ik denk dat ze maandag wel te zien zijn. Die maandag komt niet ineens uit de lucht vallen." Die stellingname baseert Versteegden tevens op een gesprek met Genee dat hij eveneens woensdag voerde. "Ik heb even contact gehad met Wilfred en zei: 'Wat vind je er nou van dat je er maandag weer bent?' Hij zei: 'Ik geniet nog even van de rust'. Toen zei ik: 'Daar heb je dus nog een paar dagen voor'. 'Ja, dat klopt', was het antwoord."

De Telegraaf wist dinsdag al te melden dat er 'serieus was gesproken over een terugkeer'. Het dagblad meldde dat er afgelopen weekend een gesprek is geweest tussen Derksen, Genee, Van der Gijp en John de Mol om te praten over de toekomst van de talkshow. Vandaag Inside verdween onlangs van de buis nadat Derksen grapte zich vroeger schuldig te hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. De televisiepersoonlijkheid drukte vorige week de geruchten over een mogelijke terugkeer de kop in.

Volgens Versteegden werd er achter de schermen bij Talpa gesproken over een terugkeer van Vandaag Inside. "Ik heb hem echt al weken geprobeerd te bellen en nu (dinsdag, red.) pakte hij eindelijk zijn telefoon op", vertelt Versteegden in een online video van het dagblad. "Hij heeft mij heel vaak weggedrukt en had dit keer ook geen zin in een gesprek met mij, maar het belangrijkste wat eruit naar voren is gekomen, is dat ze afgelopen zondag met z'n drieën op kantoor bij John de Mol zijn geweest om te praten over de toekomst van Vandaag Inside."

Verwacht werd niet dat het programma op korte termijn zou terugkeren; Versteegden vermoedde op zijn vroegst na de zomer. "Johan wilde niet heel veel zeggen over een mogelijke opening voor de toekomst, maar ik kon aan zijn stem horen dat er het een en ander is besproken wat goed gaat uitpakken", aldus de entertainmentverslaggever. "Volgens mij komt hij terug op zijn uitspraken in de laatste uitzending dat er geen ruimte zou zijn voor 'Team-Derksen'. Hij zei: 'Ik merk nu pas hoe wij in de markt liggen. De afgelopen weken zijn we door diverse zenders gebeld of we naar hen toe wilden komen. Dat is wel goed voor je ego.'"

Aanbiedingen
Derksen zou onder meer door streamingsdiensten zijn benaderd sinds het einde van Vandaag Inside, maar dat ontkent hij. "Hij vindt het ook lullig voor de zenders om te benoemen om wie het gaat", aldus Versteegden. "René van der Gijp heeft verteld dat de contracten zijn ontbonden en dat ze op vrije voeten zouden staan. Dat zou voor Wilfred Genee lucratief kunnen uitpakken, dat hij bijvoorbeeld alsnog naar Viaplay zou gaan. Maar daar lijkt dus geen sprake van. Er is gewoon nog ruimte." Begin november gingen geruchten over een stap van Genee naar Viaplay. De presentator deed dit echter al snel af als 'onzin'.

Vorige week gaf Derksen aan definitief de stekker uit het programma te hebben getrokken. "Ik ben ermee gestopt en daar laat ik het bij", zo luidde de korte reactie van Derksen tegenover het ANP. "Het kan zijn dat er gesprekken zijn, maar die zijn in ieder geval niet met mij." Vandaag Inside werd sinds begin dit kalenderjaar van maandag tot en met vrijdag uitgezonden op SBS 6. Daarmee kwam er een eind aan de voorgaande talkshow van het trio: Veronica Inside. In het nieuwe format schoven er vaste gasten aan die geen directe connectie hadden met voetbal. In 2001 was het programma, weliswaar in een andere vorm, voor het eerst te zien op de Nederlandse televisie.

Meer nieuws
   
21:06
21:06
Besiktas zet Europese ambities kracht bij dankzij treffer in minuut 97
5
   
21:00
21:00
Stem op de Gouden Schilden 2023/24 en win een geheel verzorgde trip naar Wembley
0
   
21:00
21:00
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
22
   
20:59
20:59
Thijs Dallinga tekent met fraaie kopbal voor competitietreffer nummer dertien
0
   
20:31
20:31
HSV verpest promotiefeest van aartsrivaal St. Pauli door goal in minuut 85
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (61)

 
Baardgrasmus
 
27
11 mei 2022 om 17:03
Ik wou dat Ten Hag nog niet getekend had, dan konden we het daarover hebben ipv over dit programma dat amper over voetbal gaat.
 
Dylan_Fey
 
9
11 mei 2022 om 17:18
Tja, Derksen was/is toch wel een van de grootste voetbalgezichten van NL
 
kiiann
 
19
11 mei 2022 om 17:29
Was is het juiste woord, de nieuwe generatie geeft niks om iemand als Derksen. Het liefst zie ik die vent nooit meer op tv of waar dan ook.
 
Ducktaildo
 
28
11 mei 2022 om 17:32
Kiiann. Denk meer dat je vanuit je eigen denkbeeld spreekt dan vanuit 'de nieuwe generatie'....
 
KokkieAFCA0341
 
12
11 mei 2022 om 17:32
@kiann, maar je blijft wel reageren onder zijn topics dus blijkbaar kan je niet zonder hem
 
Redisthecolour
 
4
11 mei 2022 om 18:50
Leuk je eigen mening verkondigen, maar doe niet net alsof je spreekt voor de gehele 'nieuwe generatie' .
 
kiiann
 
0
11 mei 2022 om 21:17
Dit was mijn aller eerste reactie over deze kwestie. En het feit dat hij dus toch terug zou komen zat niet helemaal lekker bij mij. Zo'n vent heeft tegenwoordig niks te zoeken op TV met zijn ouderwetse gedachtengang. Puur mijn mening maar ik hoor niemand van mijn generatie ook maar 1 positief woord noemen over deze man.
 
MGMV
 
1
11 mei 2022 om 18:33
Het is tegenwoordig dan ook letterlijk een format dat veel breder is dan voetbal. Maar goed, het blijft natuurlijk clicks creëren.
 
MrKrillin
 
12
11 mei 2022 om 17:04
Hahaha herhaling artikel alleen toegevoegd Derksen met stomheid geslagen... Zo gaat saga door.... Komt hij wel of komt hij niet....
 
SocioFan1
 
11
11 mei 2022 om 17:22
Drama. Hierboven werd mijn reactie verwijderd. Niets toevoegend, gebrek aan onderbouwing. Lol, kunnen ze hier net zo goed alles wel verwijderen. Weinig reacties met onderbouwing. En dit alles heeft niets, maar dan ook niets met voetbal te maken! Lachwekkend gewoon. Enkel voor de clicks en views, sneu!
 
Sir Paul
 
10
11 mei 2022 om 17:26
Werd je gecanceld ja? Pff wat een wokecultuurtje ??
 
SocioFan1
 
7
11 mei 2022 om 17:34
Ja alleen omdat ik aangaf dat ik dit vreemd vond. En niets met voetbal te maken heeft. En dat ze hier mogelijk de naam kunnen veranderen naar VandaagZone etc. Tsja opeens wordt je gecanceld. Best hypocriet ja, sneu!
 
Sir Paul
 
11
11 mei 2022 om 17:38
Eerlijk gezegd ben ik ook wel Derksen moe. Volgende Derksen item maar niet meer klikken denk ik.
 
Jellede Jong
 
6
11 mei 2022 om 17:49
Dat iemand jouw reactie ongepast of niks toevoegend vindt heeft niks met cancellen te maken. Niet alles wat iedereen zegt verdient het om op een forum te worden geplaatst, anders wordt het een grote teringzooi. Stel je voor.
 
ayCaramba
 
0
11 mei 2022 om 18:04
Socio relax ff man, ga een wandeling maken. Ik zie zoveel reacties van jou staan op artikelen, mss was je echt off-topic deze keer. Als je gecanceld was dan was je gebanned. VI heeft nou eenmaal een hoop fans op VZ, ook tot mijn ergernis.
 
SocioFan1
 
4
11 mei 2022 om 18:12
Zou je vast blij van worden toch, als ik gebanned wordt. Dan is het vast wel goed zeker tsja. Lees even de reacties hier, de helft voegt weinig toe en is totaal niet beargumenteerd! Die staan er gewoon nog! Irriteer me gewoon aan bepaalde onrecht! Is al kortgeleden voorgekomen en waar een hoofdmod me gelijk heeft gegeven, waarbij bepaalde mods daarop worden aangesproken. We moeten niet denken dat alle mods hier heilig zijn hoor. Ze doen hun best, vast maar zijn niet foutloos!
 
ayCaramba
 
1
11 mei 2022 om 18:30
Waarom zou ik daar blij van worden, ik lees je comments graag ook al ben ik het meestal niet met je eens wnr je het over olie clubs hebt, verschil moet er zijn. Ik denk dat er bepaalde mods zijn die selectief comments verwijderen die echt off-topic zijn maar dan zonder consequent te zijn, gebeurt ook bij mij maar ik heb het te druk om me daarover druk te maken.
 
SocioFan1
 
5
11 mei 2022 om 18:37
Ah ok nice, dat is dan iig wederzijds. ?? En ja dat gevoel heb ik dus maar zie het steeds meer terug in de acties. Laatst was er dus iets voorgevallen met een mod (wil er niet in details op ingaan), had het bij de hoofdmod aangegeven en die heeft het nu opgepakt. En kijk als ik over de schreef ga prima, maar als bepaalde onrecht ervaar dan krijg ik er gewoon de kriebels van (bedoel niets toevoegend zeggen ze dan, maar wat heeft deze Derksen rel met een voetbalsite te maken dan joh bijv.!?). Maar hey als je me irl tegen zou komen, zou je je verbazen hoor hehe. Calma. Maar je hebt gelijk, misschien moet ik me er niet zo gek druk om maken maar goed.
 
rkallan
 
6
11 mei 2022 om 18:15
Tuurlijk komen die terug. Daar zal de Mol wel voor zorgen. Goede kijkcijfers, en zakken vol met geld aan reclame inkomsten. Ook is de waarde van Talpa met Vandaag Inside hoger dan zonder. De Mol zal wel als tegen ze gezegd hebben, prima als jullie willen stoppen maar dan zal je het contract moeten afkopen plus evt geleden schade.
 
ayCaramba
 
4
11 mei 2022 om 18:34
Dit zeg ik dus al heel lang. De Mol is de man die dit allemaal toestaat maar zoals het gezegde luidt, not all money is good money.
 
HotSince95
 
4
11 mei 2022 om 18:56
Sorry hoor maar je doet net alsof het moordenaars zijn die je op tv uitzendt. Het zijn twee oud-voetballers (eentje beetje seniel) en een goede presentator.
 
Walcott16
 
10
11 mei 2022 om 17:04
Het is wel echt één grote comedyshow aan het worden..
 
 
8
11 mei 2022 om 17:05
Jemig, waarom is de media hier zo mee bezig. Laat het rusten tot er echt officieel iets bekend is. Dit willen de mannen van VI natuurlijk ook niet
 
 
26
11 mei 2022 om 17:23
Nee als zij aan 1 ding een hekel hebben is het publiciteit em aandacht.
 
 
0
11 mei 2022 om 18:54
Tja, als je denkt dat dit bewust is, dan heb je een vrij simpele wijze van denken
 
Douwe Dabbert
 
6
11 mei 2022 om 17:22
Zijn we er toch weer ingetuind..??
 
FRSDS
 
7
11 mei 2022 om 17:25
P-U-B-L-I-C-I-T-E-I-T-S-S-T-U-N-T
 
MyronFaro
 
3
11 mei 2022 om 17:33
Tja.. dit soort berichten gaan we dus nog een aantal keren per dag krijgen tot maandag? Dinsdag? Zeg het maar..
 
Karbonkeltjes
 
0
11 mei 2022 om 17:34
En dan maandag a.s. toch de uitzending.
 
SocioFan1
 
6
11 mei 2022 om 17:45
Het is toch werkelijk ongelofelijk!? En dan staat er gebrek aan onderbouwing, niets toevoegend. Wat heeft dit artikel dan als toevoeging aan een 'Voetbalsite'! En zo kunnen alle reacties wel verwijderd worden. Zo apart. Je mag je mening niet eens geven hier als het ze niet aanstaat! Lekkere dubbele maat. En dan klaagt men over de cancelcultuur. Hier wordt je ook gewoon gecanceld. Frustrerend. ??
 
Jellede Jong
 
7
11 mei 2022 om 17:50
Moderators zijn er niet voor niks, niet iedereen wil jullie gezeik aanhoren. Jouw mening is niet altijd relevant, zo belangrijk ben jij (en ik ook) niet.
 
SocioFan1
 
7
11 mei 2022 om 17:59
Daar gaat het niet om slimmerd. Moet ik het nou echt uitleggen! Pff. Er wordt aangegeven, niets toevoegend, gebrek aan onderbouwing. Maar zie hier tig reacties die dan nog eerder verwijderd zouden moeten worden. Dat gebeurd niet, dat betekent dus dat mijn mening diegene niet aanstaat en dus het zomaar verwijderd. Dat betekent dat ik niet vrij ben mijn mening te geven. Dus wordt ik gewoon monddood gemaakt oftewel gecanceld. Ik mag er toch gewoon iets van vinden. En ten 2e, als het niets toevoegend is, vertel mij dan even! ...Wat heeft deze rel te maken met voetbal? En dat het dan op een voetbalsite geplaatst moet worden!? Waarom staan tig reacties er nog wel die niets toevoegen en geen onderbouwing hebben!? Is dat dan niet hypocriet! ...Misschien snap je het nu. Het gaat niet om mij specifiek, maar de die dubbele maat. Ik heb al iets anders aangekaart bij de hoofdmod en gelijk gekregen en dat zal ik in deze ook zo weer doen als dit zo verder gaat. Je mag mijn mening niet leuk vinden maar dat betekent niet dat ik maar monddood gemaakt moet worden. Ik scheld niemand uit ofso, ik vind enkel gewoon hier iets van, thats it. Maar leuk geprobeerd hoor. Als je eerlijk zou zijn, zou je reactie totaal anders zijn maar nu reageer je enkel op de man ipv de kwestie die niet eerlijk is.
 
Vernon
 
0
11 mei 2022 om 18:17
Sociofan Eens hoor, er staan zat dingen waar helemaal niks aan onderbouwing of toegevoegde waarde in zit. Maar ik denk dat je teveel verwacht van die mods. Voetbalzone is geen groot bedrijf met een hele zwik topmedewerkers die dit geolied doen. De ene keer zien ze iets wat ze weghalen, en andere dingen zien ze niet. Ik zou het vooral niet al te serieus nemen. Het is een internetforum, geen Tweede Kamer verkiezing waar je je stem afgepakt wordt.
 
Aqua1
 
4
11 mei 2022 om 18:19
jelle ieder mag gewoon zijn mening hebben, maar dat mag niet van jou...
 
Jellede Jong
 
0
11 mei 2022 om 18:35
Iedereen mag zijn mening hebben, zeker. Maar op een forum worden er bepaalde reacties verwijderd, anders wordt het een zooitje. Is het altijd objectief? Misschien niet. Maar wat is het alternatief? Niks meer verwijderen en iedereen alles maar laten roepen? Doe mij maar het eerste dan..
 
Jellede Jong
 
1
11 mei 2022 om 18:38
Ik snap wat je bedoelt hoor Sociofan, ben het er alleen niet mee eens. Je gedraagt je een beetje calimero-achtig, zo van ze moeten alleen mij hebben. Mijn reacties worden soms ook verwijderd. Zo werkt het op een forum. Het alternatief is dat alles blijft staan, dat is ook niks. En ze kunnen ook niet alle reacties verwijderen, daar hebben ze denk ik de mankracht niet eens voor om alles te lezen en beoordelen. Als je echt monddood zou worden gemaakt, zou je geband worden. En dat is niet het geval. Gecanceld? Ik lees alleen maar reacties van jou hier, dus wat nou gecanceld man? Stel je niet zo aan.
 
djdano
 
2
11 mei 2022 om 19:10
Het is showbizz en johan bepaald. :-)
 
Sirius
 
0
11 mei 2022 om 21:59
Die journalisten mogen tegenwoordig wel werkelijk schrijven wat ze willen. Ik ben helemaal voor persvrijheid en vrijheid van meningsuiting, maar lukraak dingen verzinnen kan iedereen. Een lesje grammatica en je kunt tegenwoordig schijnbaar journalist worden.