Di María moest wijken bij Real: 'Ik wist gelijk wat er aan de hand was'
Dinsdag, 26 juni 2018 om 12:50

Ángel Di María verkaste na het WK van 2014 van Real Madrid naar Manchester United. De Argentijnse aanvaller liet eerder al weten dat de Spaanse topclub middels een brief probeerde te voorkomen dat Di María, die kampte met een blessure, zou spelen in de WK-finale. Bij the Players' Tribune gaat de buitenspeler dieper in op het verzoek van Real in de zomer van 2014.

"Het was de ochtend van de WK-finale, precies om elf uur, en ik zat op de tafel en kreeg een injectie in mijn been. Ik had in de kwartfinale een dijspier gescheurd, maar met pijnstillers kon ik rennen zonder iets te voelen. Ik zei tegen de trainers: 'Als ik breek, laat me breken. Het maakt me niet uit. Ik wil gewoon in staat zijn om te spelen'", aldus Di María, die toen een brief kreeg overhandigd van teamarts Daniel Martinez.

"Hij zei: 'Zij zeggen dat je niet in de juiste conditie bent om te spelen. Dus dwingen ze ons om je niet te laten spelen vandaag.' Ik wist gelijk wat er aan de hand was. Iedereen wist van de geruchten dat Real James Rodriguez wilde kopen na het WK en ik wist dat ze mij gingen verkopen om ruimte te maken. Dus ze wilden niet dat hun bezit beschadigd werd. Zo zat het. Dat is de zakelijke kant van voetbal die niet iedereen ziet."

"Ik heb de brief niet geopend. Ik heb het verscheurd en zei: 'Gooi het weg. Degene die bepaalt ben ikzelf." Bondscoach Alejandro Sabella besloot echter geen beroep te doen op Di María. "Ik vertelde hem met mijn hand op mijn hart dat hij de speler moest laten spelen die hij wilde. En toen begon ik te huilen. Ik kon er niets aan doen. Ik was helemaal overdonderd op dat moment."

Meer nieuws
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
2
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
protheus
 
7
26 juni 2018 om 13:15
Het was vrij duidelijk waarom real dat deed. Maar wanneer je je dijspier scheurt zijn er echt wel andere spelers die je dan kan opvangen. Wat voor signaal geeft dat als di maria alsnog zou spelen? Waarom zou je dan wisselspelers hebben, die hebben dan ook geen vertrouwen meer als een geblesseerde di maria dan zou moeten spelen.
 
DeArbiter
 
6
26 juni 2018 om 15:13
Di Maria zou met een injectie dus effectief niet geblesseerd zijn. Het gaat wel om een WK finale! Ik denk dat je in dat geval een keer niet invoelend hoeft te zijn met de wisselspelers... de besten moeten dan op het veld staan.
 
origineel
 
12
26 juni 2018 om 13:17
Is nogal een beschuldiging. Ik vind het overigens normaal dat de clubs (die dus grof betalen voor de diensten van een speler) niet willen dat een speler die al geblesseerd is extra risico neemt op het verergeren van een spierblessure. Spelers spelen tegenwoordig zoveel wedstrijden per jaar, luisteren naar je lichaam is nu belangrijker dan ooit voor een voetballer.
 
Ramos_4
 
18
26 juni 2018 om 13:22
Precies dit, Di Maria moest helemaal niet weg omdat Ancelotti hem koos ipv Ozil. Hij ging weg omdat hij niet wou strijden voor zijn plek.
 
SpeedyAFC
 
3
26 juni 2018 om 14:04
Spelen met een reeds beschadigde spier is zeer gevaarlijk. Robben zat na het WK 2010 direct in de lappenmand bij Bayern, die waren ook furieus destijds. Het is afgekocht met een benefiet wedstrijd.
 
Medalofhonor
 
14
26 juni 2018 om 13:19
Di Maria is geliefd bij Real Madrid maar sinds hij paar keer heeft aangegeven dat hij een transfer net misliep naar Barcelona en dat hij graag voor hun zou spelen en nu dit erbij.. tja dan zou ik me gezicht zeker niet meer vertonen in Madrid. Aan de ene kant snap ik Real Madrid hun betalen zijn loon, hun hebben miljoenen euro op tafel gelegd voor hem en zijn ook zijn ‘baas’ het is jammer dat hij hierdoor de finale moest missen maar het is niets anders. Real Madrid is naast een voetbalclub ook een bedrijf.
 
Dumbell
 
9
26 juni 2018 om 13:29
Lijkt mij een vrij logisch verzoek van Real. Een speler die geblesseerd is, maar met een injectie toch zou kunnen spelen kan wel. Maar in dit geval zou er de kans bestaan op een verergering van de blessure. Als nationaal elftal zou je dit ook moeten inzien.
 
origineel
 
2
26 juni 2018 om 13:36
Nationaal elftal geeft daar weinig om denk ik. Na die finale duurt het waarschijnlijk maanden voor de volgende wedstrijd op de planning staat. Een finale speel je ook niet vaak dus ik snap best dat ze bereid zijn dat risico te nemen, helemaal omdat Di Maria hier dus zelf om smeekte. Echter is de houding van Real ook volkomen logisch.
 
KamielZeegers
 
0
26 juni 2018 om 18:12
Maanden ?? Half juli is zo’n finale he, weet niet welke competitie jij kijkt..
 
origineel
 
1
26 juni 2018 om 18:51
Lees nog eens een keertje op het gemakje en reageer dan nog eens.
 
Son Goku
 
3
26 juni 2018 om 13:32
Tof stukje. De originele bron heeft sowieso echt ontzettend toffe interviews met voetballers!
 
Son Goku
 
1
26 juni 2018 om 14:27
Ja klopt, maar ook oudere stukken zoals die van Marcelo of Jesus vind ik echt tof. Bij sommige spelers veranderd het beeld compleet.
 
Camavinga
 
0
26 juni 2018 om 14:45
Een formule 1 wagen die beschadigd is, waarvan de bestuurder zegt dat hij nog prima mee kan, maar waar Ferrari van zegt dat het onverstandig is om in te rijden omdat het risico groot is dat de wagen zo verder, erger of onherstelbaar beschadigt, gaat ook niet de baan op. Misschien ook wel interessant om in het achterhoofd te houden hoe Kaká doorspeelde met een blessure op het WK van 2010. We weten allemaal hoe dat geëindigd is.