Di Marzio: Orkun Kökçü wordt in Serie A weer toegevoegd aan shortlist
Woensdag, 17 augustus 2022 om 00:10

Orkun Kökçü staat in de belangstelling van Fiorentina, zo verzekert Gianluca Di Marzio. De 21-jarige middenvelder van Feyenoord is echter niet de eerste optie voor de Italianen, die eerst zullen proberen om Antonín Barák los te weken bij Hellas Verona. Mocht dat niet lukken, dan komt Fiorentina mogelijk in de markt voor Kökçü.

Fiorentina, dat donderdag FC Twente ontvangt in de play-offs van de Conference League, hoopt Verona te overtuigen van een ruildeal voor Barák. La Viola is bereid om Szymon Zurkowski richting het noorden van het Italië te sturen in ruil voor de 27-jarige Tsjech, die al dertig keer uitkwam voor zijn land. Barák is bezig aan zijn tweede seizoen voor Verona, dat zes miljoen euro voor hem betaalde aan Udinese. Fiorentina beschouwt naast Barák en Kökçü ook Nedim Bajrami van Empoli als optie op het middenveld.

Voorlopig is de interesse in de middenvelder van Feyenoord dus nog niet al te concreet. De Rotterdammers dreigen deze zomer het voltallige middenveld van afgelopen seizoen kwijt te raken. Arne Slot moest toezien hoe Guus Til door PSV werd overgenomen van Spartak Moskou, terwijl Fredrik Aursnes hard op weg is naar Benfica. Daarvoor in de plaats kwamen deze zomer onder meer Quinten Timber (FC Utrecht), Sebastian Szymanski (Dinamo Moskou) en Mats Wieffer (Excelsior).

De berichtgeving over de belangstelling van Fiorentina voor Kökçü is niet nieuw: eerder deze zomer meldde 1908.nl dat de Turks international niet warmliep voor een overstap naar Florence. Kökçü zou ook een promovendus in de Premier League hebben afgewezen. Ook Leicester City werd rond zijn persoon genoemd. Bij the Foxes zou Kökçü in beeld zijn als vervanger van Youri Tielemans, die echter nog altijd in Leicester speelt. Kökçü zelf voelt zich uitstekend op zijn plek bij Feyenoord en is net hersteld van een blessure.

Meer nieuws
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
2
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
17
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
40
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
Liefhebber16
 
12
17 augustus 2022 om 00:17
Dat moet Kokcu helemaal niet willen, met feyenoord speel je op een Europees hoger niveau. De competitie vind ik wel bij hem passen, maar dan toch een tikje hoger.
 
siepie
 
5
17 augustus 2022 om 08:15
Met Fiorentina ook. En het is wel echt een mooie traditieclub waar nu eindelijk beleid gevoerd lijkt te worden en ze vorig jaar de weg omhoog hebben ingezet. En hoewel ik best een zwak heb voor koopgoot en markthal, zou ik het daarnaast best snappen als hij in Firenze zou willen wonen.
 
IkWeetAlles11
 
2
17 augustus 2022 om 09:09
Gaat hij niet doen. Lekker nog een jaar doorontwikkelen onder Slot en dan voor een mooi bedrag weg.
 
035feyenoord
 
6
17 augustus 2022 om 09:34
En met Fiorentina speel je in de Serie A en Europees voetbal. De eredivisie zit in de lift, maar is nog steeds wel van een stuk lager niveau dan dd Italiaanse competitie
 
myvision
 
54
17 augustus 2022 om 00:18
Gezien Feyenoord totaal niet meer hoeft te verkopen, lijkt me dat er voor Kokcu die nog 3 jaar vastligt wel minimaal 30 miljoen wordt neergelegd toch? Anders natuurlijk alle clubs lekker afwimpelen, mogen ze volgend jaar weer een poging wagen.
 
Musi26
 
0
17 augustus 2022 om 15:05
Feyenoord zit nog lang niet in de situatie dat ze een goed bod kunnen weigeren. Echt nog lang niet.
 
JustusMorris
 
15
17 augustus 2022 om 00:18
Lijkt me een beetje duur voor hen toch? Wat zou Feyenoord willen, 25 miljoen minimaal lijkt me.
 
penkie
 
6
17 augustus 2022 om 01:43
Vanaf 25 zou ik wel gaan luisteren, 30 met wat bonussen zou geweldig zijn. Dan hou je Aursnes gewoon, en heb je met Timber en Szymanski een heerlijk middenveld!
 
chandler
 
2
17 augustus 2022 om 09:22
Eerlijk gezegd verwacht ik niet dat hij weggaat voor meer dan 20 miljoen... leuke speler maar geen uitzonderlijk talent
 
bizzlad
 
4
17 augustus 2022 om 09:34
Maar Feyenoord hoeft niet te verkopen, wil hem eigenlijk niet kwijt en hij is belangrijk voor ons. Allemaal goeie ingredienten om een club meer te laten betalen dan ze eigenlijk willen. Anders blijft ie gewoon lekker.
 
markerazzi
 
2
17 augustus 2022 om 09:38
Ik verwacht dus ook niet dat hij weg gaat. De druk om te moeten verkopen is weg en z’n contract loopt nog lang door. Bovendien acht ik fiorentina niet in staat om aan de mogelijke transfersom te voldoen
 
binkiebaasie
 
4
17 augustus 2022 om 10:15
Als Kokcu geen uitzonderlijk talent is, dan gaan we met Nederland de komende jaren weer flink zakken op de coëfficiënten lijsten.
 
JustusMorris
 
2
17 augustus 2022 om 11:04
@markerazzi. Nee lijkt mij allemaal heel aannemelijk wat jij zegt! Alleen als Kokcu echt weg wil zie ik het gebeuren. Feyenoord heeft echt weer een hele goede transferperiode gedraaid, 1 jeugdexponent en een aankoop mooi doorverkocht (malacia/ Sinisterra) en nog 3 jeugdexponenten met veel waarde in de ploeg. Er is voor 56 miljoen verkocht, waar het vorige record 33,3 miljoen was. Prima inkopen gedaan denk ik. Gimenez vs. een gehuurde Dessers kan goed uitpakken (valt nog niks zinnigs over te zeggen natuurlijk). Sinisterra was natuurlijk onmogelijk 1 op 1 te vervangen want spelers met dat rendement zijn veel te duur, maar Dilrosun is een Feyenoord waardige speler. Walemark heb ik wel vertrouwen in dat die dit seizoen dingen gaat laten zien. Voor Til heb je Szymanski en Timber is een super speler. Enige wat jammer is dat de linksback zo laat is gekomen, en een prijs van 1 miljoen voor een MLS speler laat je toch denken: is die goed genoeg? Andere kant was Aursnes 750k. LCV moeten ze nu ook echt mee gaan opschieten, maar in de breedte is Feyenoord beter geworden. Slot en Arnesen mogen echt wel op handen worden gedragen door jullie. Vooral Slot ben ik al meer dan een seizoen lang jaloers op.
 
92643
 
1
17 augustus 2022 om 10:38
Uiteindelijk moet je een speler een mooie stap ook gunnen als club.. schijnbaar
 
Arsenallz
 
22
17 augustus 2022 om 00:19
Fiorentina zit altijd voor een dubbeltje op de eerste rij. Weigerden 10 miljoen voor Torreira te betalen. Die gaan Kokcu niet kopen.
 
El Fenomeno
 
21
17 augustus 2022 om 00:30
Dezelfde Toreira die onlangs voor 6 miljoen naar Galatasaray vertrok. Heeft Fiorentina dus goed gezien om er geen 10 miljoen voor neer te leggen als 6 miljoen dus blijkbaar al voldoende was. Overigens heeft Fiorentina vorig jaar 24 miljoen voor Gonzalez van Stuttgart neer gelegd en 14 miljoen voor Cabral en Ikone en dit seizoen een back van Shakthar voor 15 miljoen gehaald, zo zuinig zijn ze dus niet. Volgende keer kun je beter de cijfers nakijken voordat je reageert.
 
Arsenallz
 
29
17 augustus 2022 om 01:05
Torreira was één van de betere spelers en heeft een marktwaarde van €20 miljoen. Dat hij voor 6 mil naar Galatasaray gaat is een steal en hoogst merkwaardig. Dus omdat ze vorig jaar 24 miljoen spenderen zitten ze niet voor een dubbeltje op de eerste rij? 24 miljoen is tegenwoordig niet zoveel meer. En poe poe, dit seizoen al 15 miljoen uitgegeven terwijl ze Vlahovic in de winter hebben verkocht. Ze hebben dit jaar 45 miljoen binnen gekregen en 22 uitgegeven. Jaar ervoor meer dan 100 miljoen binnengekregen. Toen hebben ze eenmalig een keer meer dan 15 miljoen gespendeerd. Laatste aankoop die boven de 20 miljoen zat was Cuadrado in 2013/14. Dus nee, dit Fiorentina gaat niet voldoen aan de vraagprijs voor Kokcu. Dus vooruit, cijfers erop nagekeken en je verhaal blijkt maar weer eens niks waard te zijn (zoals eigenlijk al je reacties - wordt je niet een keer moe van jezelf?)
 
El Fenomeno
 
13
17 augustus 2022 om 01:15
Jij noemt het een steal en hoogst merkwaardig, maar er was dus geen club die meer dan 6 miljoen wilde neerleggen voor Toreira. Jouw mening is dus niets waard, het in onzin. Want anders had een club wel die tien miljoen of meer voor hem neergelegd. Dus Fiorentina is niet gierig, ze wilde gewoon niet miljoenen extra voor hem betalen dan dat die waard is. Dat is iets heel anders en de markt heeft dat bewezen met Galatasaray. Wat boeit het verder dat ze meer geld hebben binnen gekregen dan uitgegeven? Ze hebben in de laatste twee seizoenen voor bepaalde spelers zoals ik had aangegeven veel geld neergelegd, voor Ikone, Dodo en Cabral is dat gewoon veel geld en voor Gonzalez al helemaal. Dus dat maakt ze niet gierig. Of is Leipzig ook gierig omdat ze spelers relatief goedkoop halen en telkens meer geld verkopen, of is dat gewoon prima beleid? Ook mooi dat je aangeeft dat je pas nu de cijfers hebt bekeken, daar schiet je jezelf nog meer in je voet mee. Welterusten.
 
Arsenallz
 
15
17 augustus 2022 om 03:05
Probeer het in ieder geval te lezen. Fiorentina wilde Torreira eerst kopen voor €15 miljoen. Pablo Bentancur, de agent van Torreira heeft de situatie haarfijn uitgelegd. Fiorentina wilde gebruik (of misbruik) maken van de wens van Torreira om te blijven, daarom kwamen ze ineens met een lager bod. Ze waren al akkoord over salaris. Daarna ging Fiorentina lastig doen bij onderhandelingen, oftewel, voor een dubbeltje op de eerste rij. Dit duurde gigantisch, gigantisch lang. Arsenal was bereid mee te werken aan een vertrek maar niet voor €7 miljoen. Hierop zijn er andere clubs langsgekomen waaronder meerder Italiaanse teams en Benfica die wel aan de eisen wilden voldoen waarna Arsenal akkoord en Torreira zelf naar Gala wilde met het oog op speeltijd. Waarom Torreira dan toch voor zo weinig wegging? Hij wilde zelf koste wat kost weg. Hij had een kortlopend contract en voelde zich niet thuis in Engeland. Fiorentina probeerde daar gebruik van te maken. Ze hebben zelfs aangegeven dat de club in armoede verkeerde... (zoek maar op Arsenal Annoyed By Fiorentina Pleading Poverty Over Torreira's Negotiation) Wat het boeit dat ze meer geld binnen hebben gekregen? Dat lijkt me vrij logisch. Dat betekent dat er meer budget vrij kan kopen voor transfers. Het is logischer als je weinig verkoopt dat je daar rekening mee houdt met het budget. Ikone hebben ze maar 14 miljoen voor betaald terwijl ze eerst al bereid waren om 15 te betalen voor Torreira. En daarnaast; alsof jij bij elke comment direct de statistieken erbij pakt. Je bent bezig met een haatcampagne omdat je gepikeerd bent na de laatste paar reacties. Je hebt werkelijk waar geen flauw idee hoe Fiorentina heeft gehandeld inzake Torreira en verward het met opleidbeleid zoals Leipzig doet.
 
Grasnaaier
 
5
17 augustus 2022 om 08:29
Arsenallz, mijn complimenten voor je uitgebreide, weloverwogen en genuanceerde antwoorden op de toch wel wat passief-agressieve en drammende reacties van El Fenomeno. Daar kunnen menig accounts nog wat van leren. On topic: Lekker de hoofdprijs vragen voor Orrie. We hoeven niet te verkopen en daarbij denk ik dat hij daar toch niet heen wilt.
 
zwollywood038
 
3
17 augustus 2022 om 00:32
Kokcu zal zelf ook niet willen lijkt mij?
 
Zermatt_Person
 
0
17 augustus 2022 om 08:08
Niet te vergeten: Jovic transfervrij binnen halen.
 
Zeballos
 
3
17 augustus 2022 om 00:19
Van Antonin Barak naar Kokcu, heel random ook.
 
siepie
 
0
17 augustus 2022 om 08:18
Barak zou wel echt een goede aanwinst zijn. Alleen als hij niet komt, is hij waarschijnlijk te duur, maar ik betwijfel of Feyenoord veel minder voor kokcu zou vragen.
 
afc34-
 
0
17 augustus 2022 om 01:20
Kan Fiorentina dat betalen dan? Ik neem aan dat Feyenoord met minder dan 20 miljoen terecht geen genoegen neemt. Ze hebben wel eens grote uitgaven gedaan maar Kokcu zou waarschijnlijk de duurste aankoop ooit van ze worden, dat zie ik Fiorentina niet doen.
 
 
10
17 augustus 2022 om 02:55
Maak er maar minder dan 35 miljoen van. Hoeven niet meer te verkopen, cruciale speler, jong en 3 jaar contract. Lekker record van sini proberen overstijgen bij elk bod op kokcu en aursnes. Realistische bedragen? Absoluut niet maar we zijn wel eens vaker verast in de eredivisie met verkopen.
 
repuiztav
 
0
17 augustus 2022 om 08:11
Hebben Chiesa voor 40 miljoen verkocht en en vorig jaar Vlahovic voor 80 miljoen. Geld zullen ze vast hebben, maar ik betwijfel of ze daadwerkelijk dik geld ala 25 miljoen voor spelers gaan betalen. Dat is geloof ik niet echt hun visie
 
Ijsmuts
 
0
17 augustus 2022 om 09:02
Je moet hopen op interesse uit de Premier League (zoals Sinisterra en Senesi) voor de hoofdprijs. De titelkandidaten in Italie zie ik niet zo snel aankloppen in Rotterdam voor Kokcu, Spanje eveneens. PSG en Bayern zijn te hoog gegrepen. Dortmund zou eventueel wel kunnen. Alles daaronder zie ik niet 20+ betalen.
 
rbn_
 
0
17 augustus 2022 om 10:09
Leipzig of Sevilla zou ik mooie clubs voor Kokcu vinden. Leipzig vind ik altijd oog voor talent hebben en hebben volgens mij hun transferrecord aankopen op 29,75 miljoen staan. Dat stamt van seizoen 16/17, daaronder 29 miljoen van 19/20 maar Leipzig heeft bijvoorbeeld dit seizoen 26 miljoen voor een linksback uitgegeven. Ik sluit niet uit dat ze met dit soort bedragen bij Feyenoord komen voor Kokcu. Kokcu is al aardig wat jaren actief op het hoogste niveau maar hij is nog steeds maar 21 jaar oud. Sevilla heeft ook een paar keer rond de 25 miljoen uitgegeven en eenmaal 35 miljoen. Dat zie ik ze niet voor Kokcu betalen maar rond de 25 excl. bonussen wel. Sevilla speelt CL voetbal dus levert ook weer aardig wat centen op.
 
Saksenros65
 
1
17 augustus 2022 om 04:29
Lijkt me niet dat Fiorentina kan betalen wat Feyenoord wil zien. Kokcu is te belangrijk en heeft nog een te lang contract om zomaar voor een paar miljoen weg te doen.
 
madmarcel
 
1
17 augustus 2022 om 09:04
Prachtige club dat Fiorentina, maar geloof niet dat die Kokcu kunnen betalen
 
Armani9219
 
0
17 augustus 2022 om 11:55
Heb Fiorentina zien spelen tegen Galatasaray een paar weken terug en dat is niet een elftal waar je naartoe wil gaan Kökcü zijnde. Hoe slecht het ook gesteld staat met het Turkse voetbal, Fiorentina was echt een stuk zwakker dan GS. Lijkt me geen stap omhoog. Wat je wil als CM is een stap hogerop gecombineerd met een trainer die jou echt beter kan maken. Ik zou voor hem La liga of Serie A geschikt vinden, en denk dat bijvoorbeeld Lazio een goede combi daarvan zou zijn. Sarri heeft mooie denkbeelden over middenvelders a la Jorginho, daar wordt Kökcü echt wel beter van.
 
Gonzzo
 
1
17 augustus 2022 om 13:19
Of Fiorentina het kan betalen maakt allemaal niet zo veel uit denk ik, want Kökcü heeft laatst laten weten dat hij graag nog een jaar wil blijven, omdat hij onder de indruk is van de selectie die is neergezet. Alleen als zijn droomclub komt zou hij gaan twijfelen, maar ik denk niet dat Fiorentina dat is.
 
Musi26
 
0
17 augustus 2022 om 15:07
Geld doet alles veranderen. Ik heb dit nu vaak genoeg gezien.