Dick Advocaat aangesteld als nieuwe bondscoach; Gullit assistent
Dinsdag, 9 mei 2017 om 10:41

De KNVB heeft Dick Advocaat aangesteld als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Dit hebben Hans van Breukelen en Jean Paul Decossaux dinsdagochtend bekendgemaakt op een persconferentie. De 69-jarige oefenmeester tekent een contract tot het einde van de WK-kwalificatiereeks, die in principe tot medio november duurt.

Verder zullen Ruud Gullit en Fred Grim Advocaat gaan assisteren. Advocaat en Gullit zullen eind mei officieel gepresenteerd worden als het Nederlands elftal een trainingskamp belegt in Portugal en oefenwedstrijden afwerkt tegen Marokko en Ivoorkust. Advocaat en Gullit nemen de taken van Fred Grim over wanneer Fenerbahçe klaar is in de nationale beker, op zijn vroegst op 31 mei. "Het is ongelukkig dat Dick Advocaat later aansluit, maar het is zoals het is", zegt Van Breukelen daarover. Als Oranje er toch in slaagt om het WK in Rusland te halen, zal Advocaat ook tijdens de eindronde de leiding hebben.

Advocaat werkte eerder bij Oranje. Tussen 1984 en 1987 was hij assistent van bondscoach Rinus Michels. In 1990 keerde hij terug in dezelfde rol, omdat twee jaar later als bondscoach verder te gaan. Na het WK van 1994 vertrok Advocaat bij de KNVB. In 2002 werd de Hagenaar opnieuw aangesteld als bondscoach, wat hij tot 2002 volhield. In het begin van dit seizoen was Advocaat kortstondig assistent van Danny Blind, maar nadat Fenerbahçe langskwam, besloot hij naar Turkije te vertrekken.

"Met Dick Advocaat als tweede assistent bij Oranje was er sprake van een duidelijke opleving", zegt Van Breukelen. Even later vertrok Advocaat plotseling. "Maar de spelers zijn in staat om over dingen heen te stappen."

Meer nieuws
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
0
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
9
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (84)

 
puskas
 
7
9 mei 2017 om 11:09
Vorig jaar, Feyenoord maakt een diepte record mee (weet niet hoeveel wedstrijden niet kunnen winnen). Advocaat komt er ff bij en Feyenoord begint weer te winnen. Ik geef advocaat een kans. Wie moet het anders worden? Niemand wil.
 
BendeR
 
0
9 mei 2017 om 13:07
eerste wedstrijd na Advocaat was een gelijkspel, dus kan je niet helemaal zo zeggen. Op dit moment denk ik ook gewoon dat niemand anders wil. Er moet idd een nieuwe generatie trainers komen en dat zou ingezet moeten worden met Ronald Koeman, die op de verkeerde manier werd afgeserveerd, vanaf toen is de puinhoop echt begonnen. Er moet eerst maar eens een goed beleid op touw gezet worden, voordat er nagedacht kan worden over wat de nieuwe bondscoach moet worden. Dit is gewoon hoe je het wend of keert een noodoplossing. Eerst op de achtergrond de operationele puinhoop opruimen en maak eens duidelijke plannen en communiceer dat ook. Niemand gelooft maar 1 woord van de knvb en dat komt mede door van Breukelen, maar hij is ook aangesteld. Met andere woorden er moet flink schoon schip gemaakt worden voordat ik me uberhaupt druk ga maken over wie de bondscoach moet worden.
 
Oranjeman
 
0
9 mei 2017 om 22:54
Wie er wil? Adriaanse! Verder heb je ook nog Prandelli, Olsen, Blanc en Preud'homme beschikbaar. Jonk moet sowieso senior assistent zijn en niet Gullit.
 
TheGoalgetter!
 
3
9 mei 2017 om 10:40
Maar dat betekent toch dat er voor een eventueel wk weer een nieuwe moet komen? Lijkt me niet erg handig, moet je weer op zoek naar een nieuwe coach. En die zal ongetwijfeld een andere speelstijl hebben.
 
TheGoalgetter!
 
7
9 mei 2017 om 10:49
Ahja dan is het wel goed gedaan. Er zijn nu weer mensen die allemaal roepen dat dit geen goede keuze is maar dan vraag ik me af wie ze dan in gedachten hebben die beschikbaar is?
 
TheGoalgetter!
 
2
9 mei 2017 om 11:13
Ja die is ook opeens uit het niets opgehemeld als de verlosser. Maar op basis van wat? Dick heeft al veel meer bewezen op het hoofste niveau.
 
Edo
 
8
9 mei 2017 om 11:18
Ten Cate is als hoofdtrainer bijna net zo non-existent als Blind. Goede assistent, maar geen resultaten als eindverantwoordelijke. Niet geschikt dus. Maar: de kogel is de door de kerk, het is Dick Advocaat geworden. Zullen we gewoon nu weer eens achter oranje gaan staan, in plaats van klagen over de bondscoach? Dat spelletje is nu wel lang genoeg gespeeld.
 
Pieterpost
 
1
9 mei 2017 om 11:21
Precies ik ben hier ook gewoon blij mee. Er is tenminste een bondscoach aangesteld die de focus legt op kwalificatie voor het WK. En niet eentje die zich al richt op 2020 gelukkig. Het WK is nog prima haalbaar alleen moet het wel een klein beetje mee zitten. Zo moet Zweden thuis tegen Frankrijk echt verliezen en wij moeten van Zweden en Bulgarije thuis winnen. Dan word je prima tweede in de groep en kom je er gewoon.
 
Oranjeman
 
0
9 mei 2017 om 22:55
Adriaanse, Prandelli, Olsen, Blanc, Preud'homme. Sowieso Jonk.
 
theEDGE
 
0
9 mei 2017 om 10:57
En is dat van Gullit ook t/m November?
 
stambec
 
24
9 mei 2017 om 10:37
Hier zullen wel veel negatieve reacties op komen. ik ben erg benieuwd, in ieder geval een ervaren trainer. Zet hem op, Dick, ik geef je het voordeel van de twijfel.
 
False9
 
12
9 mei 2017 om 11:06
En niet meer dan terecht. Advocaat liet het Nederlands elftal in een cruciale tijd in de steek om in Turkije voor het geld te kiezen. Sowieso was het een blunder van de Knvb om toen zo`n clausule in zijn contract op te nemen, want iedereen weet wat er gebeurt als Advocaat ergens vijf euro meer kan verdienen. Ten tweede noemde Gullit Van Breukelen onbetrouwbaar en was de relatie onderling na de paar gesprekken verstoord. Maar nu is alles weer koek en ei, de paniek zou bij de Knvb wel erg groot zijn. Je hebt een bondscoach die in een moeilijke tijd het land en de Knvb in de steek liet met een assistent erbij die al jaren niks meer voorstelt als coach en het vooral moeten hebben van uitstraling en charisma. Alle recht om negatief te zijn. Advocaat is een prima coach, maar na alles wat vooraf ging had je nooit meer voor Advocaat moeten gaan. Jij wilt het Nederlands elftal laten stikken voor een baantje in Turkije, prima maar dan nooit meer terughalen bij het Nederlands elftal.
 
Edo
 
4
9 mei 2017 om 11:19
maar hij is nu bondscoach. Dus volgens mij tijd om nu weer oranje te gaan steunen. De Knvb is een puinhoop, dat is bekend, maar het gaat er nu even om dat we ons weer gaan plaatsen.
 
False9
 
1
9 mei 2017 om 11:32
Maar om nou je ogen te sluiten voor dit wanbeleid is ook niet de oplossing. Op bepalende posities zitten gewoon geen capabele personen. Natuurlijk sta ik achter Oranje, maar ik sta niet achter dit beleid, als je het al beleid mag noemen. Want nadat Advocaat zijn periode als bondscoach erop heeft zitten mogen dezelfde figuren opnieuw het verkeerde besluit nemen.
 
ProTukker
 
0
9 mei 2017 om 11:48
False9 Ik kan mij redelijk in jouw reactie vinden, alleen de opmerking dat Advocaat voor een paar euro meer vertrekt niet. Het zal om aanzienlijk meer gaan denk ik, en dan praten we over tonnen. En ik kan hem geen ongelijk geven ondanks dat hij een miljoen miljard euro op zijn bankrekening heeft staan.
 
False9
 
1
9 mei 2017 om 11:56
Maar als Advocaat beslissingen maakt die enkel gebaseerd zijn op geld moet je zo'n man geen bondscoach maken. Had er meer begrip voor als de bondscoach financieel nog niet onafhankelijk was. Maar maakt het nou uit of je 25 miljoen of 27 miljoen hebt staan. Dan zijn ze prioriteiten verkeerd. Een trainer zou net zo trots moeten zijn om voor Oranje te mogen werken als een speler voor Oranje mag voetballen. Maar dat bleek niet het geval te zijn. Die dollartekens in zijn ogen nemen gewoon bij elk besluit de overhand. Om nou zo'n coach leiding te geven aan spelers die hij een jaar geleden nog in de steek liet. Zullen die spelers respect voor Advocaat hebben en een extra stapje doen voor de coach, denk van niet.
 
ProTukker
 
0
9 mei 2017 om 12:10
Hij zal vast wel heel rijk zijn maar jij en ik weten ook niet hoe groot zijn bankrekening is en wat zijn uitgavenpatroon is. Of misschien geeft hij wel veel geld aan familie of aan goede doelen en doet hij het daarvoor. Je weet t niet en als hij 'gewoon' van baan kan wisselen voor meer geld dan moet hij dat zelf weten. Ik vind niet dat je iemand daar op kan en mag afrekenen.
 
False9
 
1
9 mei 2017 om 12:20
In zijn tijd in Rusland pakte hij 7 miljoen per jaar als bondscoach en daarvoor ook een miljoenen salaris bij Zenith voor een paar jaar. Die gaat het geld wat hij nu heeft echt niet meer opmaken. Hij heeft Belgie in de steek gelaten, Oranje onder Blind heeft hij in de steek gelaten. Het is geen incident, dus om zo'n recidivist uithangbord te maken van het Nederlands voetbal zou ik simpelweg niet doen.
 
Twenteov
 
0
9 mei 2017 om 13:54
False9 Maar: wie zou je wel bondscoach maken die ook beschikbaar is? En kom a.u.b. niet met Ten Cate aan, die heeft nul gepresteerd als (hoofd)trainer. Ik denk dat Advocaat op dit moment(!) de beste keuze is, die heeft tenminste ervaring en ik denk dat juist dat Oranje en de Knvb ontbeert. Maar hopen op een Koeman in de toekomst doe ik ook.
 
metibo753
 
0
9 mei 2017 om 17:24
Nee hoor ProTukker die lapzwans gaat nog voor een stuiver. Had je nooit meer terug moeten halen. Ieder ander had beter geweest dan Advocaat.
 
Oranjeman
 
0
9 mei 2017 om 22:58
Moet je opletten, die komt straks met Nigel de Jong, Huntelaar, Van Persie etc op de proppen. Hoe vaak wilde je die garnituur nog gaan herkauwen? Ze zijn allang over the hill. En het zal wel weer compleet inspiratieloos betonvoetbal gaan worden.
 
SpeedyAFC
 
1
9 mei 2017 om 19:49
Voordeel van de twijfel? Hij heeft Oranje gewoon in de steek gelaten en is mede verantwoordelijk voor de positie waarin oranje nu verkeerd. De spelers willen hem niet en hebben nu een dilemma. Als ze zich alsnog kwalificeren zitten ze nog jaren met deze trainer opgescheept. laten ze het WK lopen, dan krijgen ze een nieuwe trainer voor de EK kwalificatie.
 
Bogason
 
3
9 mei 2017 om 10:38
Oké. We blijven niet kijken naar het NL elftal. Hoeven we ons er ook niet aan te ergeren. Volgende EK wellicht weer? Met een goeie bondscoach? Als die zooi bij de knvb eest eens wordt opgeruimd
 
LucasAndersen
 
2
9 mei 2017 om 11:11
Ha, het merendeel blijft heus wel kijken hoor.
 
Edo
 
4
9 mei 2017 om 11:20
Kijken of niet kijken is je eigen keuze. Maar de mensen die niet meer kijken moeten dan ook maar ophouden met klagen. Klagen om het klagen geeft alleen maar zinloze negativiteit.
 
Koos_Brinkmans
 
11
9 mei 2017 om 10:39
Sjongejonge zeg, wederom een gigantische miskleun van de Knvb. Het aanstellen van deze hongerige jakhals is natuurlijk niet wat de verwarde mannetjes bij de Knvb nu nodig hebben, laat staan wat onze onervaren jonge spelers nodig hebben; een coach met visie en met een ruggengraat, niet een geldwolf die bij de eerste de beste zak geld weer verdwijnt en ons allen met de puinhoop achter laat. Het zou immers niet de eerste keer zijn he Dickie...
 
joostfan
 
3
9 mei 2017 om 11:11
Tja, het zegt genoeg over de visie van de KNVB. Die weten het allang niet meer en zijn al blij dat er iemand ja zegt. En Advocaat? Daar heb je helemaal niets aan. Je kan net zo goed de spelers het zelf laten uitzoeken.
 
metibo753
 
0
9 mei 2017 om 17:28
Ach kunnen weer lachen om een wissel op 2 - 0 om hem nog met 2 - 3 te verliezen. En als hij een stuiver meer krijgt bij de buren is hij pleite. Onbetrouwbare hork is het.
 
ADRO
 
3
9 mei 2017 om 10:40
Prima deal tot en met November! Laten we ervoor zorgen dat we nu de KNVB op de schop nemen reorganiseren, zodat er in November een organisatie staat waarop we kunnen bouwen voor de toekomst.
 
Feynzo
 
0
9 mei 2017 om 16:46
Wie zijn die 'we' dan die dat gaan doen?
 
fc ramires
 
17
9 mei 2017 om 10:41
Nu is het officieel, RIP nederlands elftal. Het waren mooie tijden geweest maar nu komen er donkere wolken en stormen. Dick advocaat... kon er beter een buitenlandse coach aangesteld worden.
 
ProTukker
 
0
9 mei 2017 om 11:58
Ik snap dat mensen niet om Advocaat staan te springen nadat hij Oranje heeft verlaten. Maar buiten dat om, wat is er zo slecht aan Advocaat? Misschien niet de allerbeste trainer maar hij lijkt mij toch beter dan gemiddeld. En beter dan de meeste overgebleven trainers die deze vacature zouden kunnen en vooral willen invullen. Daarom ben ik niet echt blij maar zeker niet boos of teleurgesteld (behalve dat mijn topfavoriet Preudhomme geen bondscoach is geworden).
 
buitenspelval
 
6
9 mei 2017 om 10:42
Prima combinatie met veel internationale uitstraling en ervaring. Hopelijk brengt deze nieuwe technische staf deze eigenschappen ook direct over op de nationale selectie en kunnen beiden het opbrengen om er niet de brui aan te geven na de eerste beste deceptie of onenigheid of te vertrekken als het grotere geld elders lonkt. Laten we maar uitgaan van een vernieuwd verantwoordelijkheid sgevoel bij beide heren de komende jaren.
 
surreal
 
3
9 mei 2017 om 10:45
Jammer dat Advocaat beloond wordt voor het in de steek laten van het Nederlands elftal. Hopelijk staat er dit keer geen clausule in zijn contract, anders komt een Chinees elftal over twee weken die een paar euro meer geeft en hij is weer weg. Hij heeft bewezen dat hij geen hart heeft voor het team, hoe moeten de spelers nou hem nu nog serieus nemen? Ik kan mij niet voorstellen dat hij de persoon is die het meeste uit hun gaat krijgen.
 
joostfan
 
1
9 mei 2017 om 11:12
Nou, die jaren waren niet bepaald bijzonder toch? Ja, een paar goede resultaten op twee WK's maar het voetbal was niet om aan ge gluren. 1998-2000 was mooi. Dat willen we weer zien!
 
RMCF12
 
1
9 mei 2017 om 10:57
Ah naja, zo erg is het allemaal niet als iedereen hierboven doet. We begonnen de WK kwalificatiereeks met een clown en moeten die reeks nu ook afmaken met een clown. Dat WK was toch al verloren inmiddels. Dus alleen Advocaat om deze klus definitief de vernieling in te helpen en dan hopelijk fris beginnen met een nieuwe KNVB en een nieuwe bondscoach aan de EK kwalificatiereeks, al zal dit waarschijnlijk ijdele hoop zijn.
 
Ieb79
 
2
9 mei 2017 om 10:59
Waarom komt de naam ten Cate steeds terug ? Wat heeft deze man behalve een kampioenschap in de emiraten behaald als trainer ? Gewoon Advocaat laten zitten die weet wel hoe je deze ploeg kunt neerzetten. Desnoods laat je hem 2 jaar zitten totdat koeman vrij is.
 
tubes
 
5
9 mei 2017 om 11:42
Heeft nog wat met Barcelona gewonnen.
 
Ieb79
 
1
9 mei 2017 om 12:59
Met Barcelona gewonnen?? Kijk even wie er in dat team speelden. Dat ten cate goed met ze om kon gaan zegt toch niet dat hij ze beter leerde voetballen ? Het maakt toch niet uit wie je daar voor de groep neerzet ? Dus de champignons league en titel is aan henk te danken ?
 
Twenteov
 
0
9 mei 2017 om 13:59
Als assistent, klein verschil niet? Met Rijkaard als hoofdtrainer die daarna overal als trainer gefaald heeft. Dat gezegd hebbende: mijn neefje van 3 was ook kampioen met Barcelona geworden en had ook de CL gewonnen. Advocaat met zijn ervaring lijkt me in dit stadium de beste keuze, ondanks zijn geldzucht. Maar we kunnen natuurlijk ook een C-garnituur trainer voor de groep zetten, dan weet je zeker dat je nooit meer uit de shit komt.
 
Oranjeman
 
0
9 mei 2017 om 23:03
Advocaat is juist C-garnituur. De C van Cash. Die is weg zodra hij ergens een kwartje meer kan verdienen. Je kent Dagobert toch? Bij een goed bod van een mooie kapitaalkrachtige club is ie foetsie.
 
Naranja Mecani
 
2
9 mei 2017 om 11:08
Goede zaak! Advocaat kan met zijn ervaring en zijn vakmanschap een hoop betekenen nu voor het NL voetbal! Gullit kan als de stabiliserende factor binnen de spelersgroep, zijn uitstraling en charisma zaken toevoegen die Advocaat eventueel mist! Geef het een kans en we zullen zien.
 
Xamsix
 
12
9 mei 2017 om 11:08
Haha iedereen heeft te veel VI gekeken, dat is vooral een satirisch programma. Ik kijk het met veel genoegen, maar neem het alsjeblieft niet te serieus. Als we even het CV van Dick Advocaat erbij pakken en dat naast de andere kandidaten leggen, dan was dit de beste keuze. Dat hij wegging als assistent van Blind neem ik hem niet kwalijk, nogmaals, hij was assistent van Blind... Logisch dat je dan naar Fenerbache gaat als je daar hoofdtrainer kan worden. Met al deze negatieve reacties help je het Nederlands elftal ook niet vooruit. En als er dan een aantal matches gewonnen worden onder Dick, dan gaat iedereen weer mee op de loftrompet blazen.
 
Oranjeman
 
0
9 mei 2017 om 23:06
Teren op oud succes en zo kunstmatig hun prijs hoog houden, wat uitgerangeerd oud personeel dus altijd doet. Wanneer heeft Advocaat voor het laatst iets gewonnen of is ie uberhaupt consistent geweest? Precies.... De baan had naar een ander gemoeten en er waren genoeg betere keuzes voorhanden.
 
tubes
 
3
9 mei 2017 om 11:09
Ik zit even te bedenken wanneer we nou echt hebben genoten van Oranje onder Advocaat maar er komt niet direct iets naar boven. Weten jullie nog wat?
 
T. Alavez
 
4
9 mei 2017 om 11:14
Er is nog hoop voor van der Vaart! Gezellig met Advocaat bitterballen gaan eten in de dugout.. wat een beleid dit.
 
Oranjeman
 
0
9 mei 2017 om 23:08
10 tegen 1 dat ie em er weer bij haalt? En moet je opletten, wordt ineens de nieuwe aanvoerder ook! Nigel de Jong er ook weer bij, net als Huntelaar, Van Persie etc. We hadden al een rollaterkabinet, nu dus ook een rollatorelftal.
 
Bassie1967
 
0
9 mei 2017 om 11:19
Ik volg de persconferentie op foxsport 1. Het amateurisme spat er van af. Ik hoop dat Dick Advocaat het WK haalt maar met de beleidsmakers die er nu zitten gaat de Knvb af als een gieter. Die Hans van Breukelen maakt er echt een puinhoop. Praat over koppels die hij belangrijker acht dan de functie van bondscoach. Je zou bijna hopen dat het WK niet gehaald wordt en dat er een grote schoonmaak wordt gehouden binnen het Knvb.
 
Airbags
 
0
9 mei 2017 om 11:23
Verstandige keuze. Ik ben het volledig eens met iedereen die oppert voor een jongere bondscoach uit de generatie van Koeman en De Boer, maar we moeten ook realistisch zijn en beseffen dat vrijwel niemand van die generatie zin heeft om aan deze vrijwel kansloze missie te beginnen. Met Advocaat haal je weliswaar een oudere coach binnen, maar ook iemand die genoeg ervaring heeft om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen bij het Nederlands elftal. Intussen heeft de Knvb tijd gekocht om een fatsoenlijk langetermijnplan op te stellen en daarbij een passende bondscoach te vinden. En mocht Advocaat het onmogelijke presteren en Oranje alsnog naar het WK weten te loodsen, dan mag hij als bedankje ook wel het eindtoernooi meepakken.
 
Mexicanooo
 
0
9 mei 2017 om 11:23
Advocaat is geen verkeerde tussenpaus. Eens zien wie we bij de volgende kwalificatie als nieuwe bondscoach mogen begroeten. Gullit toevallig?
 
PatrickKoning
 
0
9 mei 2017 om 11:23
Geef het een kans? We zullen wel moeten want het is niet dat we veel andere top kandidaten voor deze functie hebben. Ik hoop zo dat het nederlands elftal weer op de rails komt. Zomers zonder nederland op een eindtoernooi is gewoon geen optie meer. Succes "Dick"
 
Madrista_
 
1
9 mei 2017 om 11:38
Keek naar persconferentie ongelooflijk
 
Jimmmmm
 
3
9 mei 2017 om 11:39
Als buitenstaander (Belg) vind ik dit een goede zet op korte termijn om het WK te halen. Een ervaren coach die een ploeg kan neerzetten en prestaties haalt. 2de worden moet zeker lukken en dan hopen op een goede loting voor de barrage. Succes en tot op het WK hopelijk!
 
UltimateFreak83
 
2
9 mei 2017 om 11:40
Nooit vergeten hoe Advocaat Robben wisselde voor Bosvelt. Dat was echt de meest waardeloze wissel ooit. Ik ben een echte anti-Advocaatje. Dit betekent dat ik 0 wedstrijden ga kijken. Gullit heeft weer wel mijn symphatie, maar als assistent ongeschikt want hij mist arbeidsethos. Ik had hem liever in combi gezien met een sterke veldtrainer.
 
Piranha
 
0
9 mei 2017 om 11:46
Haha, ja dat was zijn slechtste zet ooit inderdaad. Zal de reactie van Jan Mulder ook nooit vergeten. Toen vond ik de man ook zo incompetent als het maar kon maar vind hem nu de best beschikbare keuze. Geen jonge trainer stapt er nu in, afbraakrisico is veel te groot. We hebben nu een man nodig met ervaring, die rustig blijft, passie heeft, het NL voetbal goed kent, authoriteit heeft, niet bang is om eventueel te falen en beschikbaar is. Conclusie. Louis of Dick. Had liever Louis gezien maar als die niet kan, is Dick de best overgebleven mogelijkheid. Ruud ernaast is goed en dat Grim blijft is ook goed voor de continuiteit.
 
lexus69
 
0
9 mei 2017 om 13:54
Die wissel heft Advocaat "wereldberoemd/berucht" gemaakt. Zelden zijn er zoveel emmers kak over iemand heen gegooid vanwege een wissel :-) Toch was dat niet helemaal terecht omdat Robben zelf had aangegeven (voor de wedstrijd en in de rust) dat hij niet helemaal fit was. Robben had zelf duidelijk moeten aangeven dat het wel ging, dat deed hij niet toen werd hij gewisseld. Er valt zoveel slechts over Dickie te vertellen maar hij is toch met afstand de beste beschikbare BC die we hebben.
 
UltimateFreak83
 
0
9 mei 2017 om 16:35
Op basis van wat is hij de best beschikbare bondscoach? Hij is een golddigger, een workaholic. Ik vind hem echt verschrikkelijk. Geef mij maar een Marco van Basten. Hij was de laatste coach die mij liet genieten van het Nederlands elftal. Geef mij aub een jongere coach die met jonge gasten goed kan werken.
 
 
1
9 mei 2017 om 12:08
Vergelijkbaar met de aanstelling van Hiddink. Ouwe man uit een voorbije generatie trainers die niets heeft met de jonge spelers van tegenwoordig. Dick is geen slechte trainer en heeft een goede staat van dienst maar alsjeblieft: mogen.we.een.frisse.wind?
 
ProTukker
 
0
9 mei 2017 om 12:19
En hoe oud moet je dan zijn om iets te hebben met jonge spelers?
 
Janta
 
0
9 mei 2017 om 12:40
Na 1 nederlaag is Dick alweer vertrokken naar b.v. China met als smoes er was geen chemie tussen mij en de selectie. Zijn opvolger zal wel die clown Gullit zijn die er nog meer een zootje van zal maken maar Hans blijft gewoon zitten.
 
AjaxRene
 
0
9 mei 2017 om 12:54
Ik vind het een goede zaak dat Dick Advocaat als Bondscoach is aangesteld. Het verschil tussen een gewone voetbaltrainer en een bondscoach dat je als Bondscoach niet meer de spelers individueel beter hoeft te maken, maar dat je voornamelijk bezig bent om van individuele topspelers een team moet smeden. Het beste kan je dat doen met een ervaren trainer waar de spelers naar luisteren. Dat Advocaat in het verleden als assistent bondscoach wel eens is weggelopen omdat hij als hoofdtrainer Fenerbahce meer kon verdienen is vrij logisch. Voetballers en trainers blijven niet vaak 40 jaar bij dezelfde baas werken en zijn geen dief van hun eigen portemonnee. Veel erger vind ik het dat Gullit in 1994 als speler en aanvoerder van Oranje het team in de steek liet uitgerekend onder bondscoach Dick Advocaat, waardoor Nederland in 1994 de grote kans om wereldkampioen te worden verspeelde. Gullit heeft nadien zijn excuses bij Advocaat aangeboden en dan is het des te meer opmerkelijk dat beide nu gaan samenwerken. Oranje onder leiding van twee weglopers.... het moet niet veel gekker worden.
 
altijd6-6
 
2
9 mei 2017 om 13:34
Had Grim het lekker tot november laten doen en had van het salaris van Advocaat Excelsior een grasveld gegeven.
 
willempiedebok
 
0
9 mei 2017 om 14:03
Dat denk ik nou ook, of nog beter had Blind niet ontslagen. En als je hem ontslaat moet je wel weten wat er daarna moet gebeuren. Totaal niet over nagedacht. Nee, dat wordt geen Oranje camping in Siberie ben ik bang.
 
ProTukker
 
1
9 mei 2017 om 14:45
Tuurlijk, we gaan lekker Blind nog meer wedstrijden laten falen en Oranje voor schut laten zetten. De Knvb had natuurlijk allang een lijstje met opvolgers klaar want dat Blind aan een draadje hing dat wist de hele wereld wel waarschijnlijk. Er was geen noodzaak om gelijk een bondscoach aan te stellen aangezien er alleen nog een vriendschappelijke wedstrijd op het programma stond.
 
Thomassito
 
0
9 mei 2017 om 13:59
Zonde, helaas gaat het nooit goed uitpakken. Veel mensen zijn al oneens met deze beslissing. Zelfs de huidige selectie staat niet achter deze keuze. Aan de andere kant kan het nu alleen maar meevallen Ik had liever de Boer gezien als trainer. Trainter met ervaring, uitstraling en naar mijn weten heeft hij aardig wat respect van de huidige selectie gezien zijn carriere en trainersloopbaan zijn tijd als assistent.
 
ProTukker
 
0
9 mei 2017 om 14:51
Als je de Boer naast Advocaat zet dan is qua ervaring De Boer nog een kleine jongen. Daarbij vind ik dat De Boer weinig uitstraling heeft en vind ik de wedstrijden die ik van Ajax onder zijn leiding heb gezien, erg plichtmatig. Iets wat deze groep Oranjespelers niet kan gebruiken. Ik denk dat een gepassioneerde, flegmatieke trainer nu op dit moment veel meer uit de groep kan halen dan een De Boer.
 
Thomassito
 
0
9 mei 2017 om 16:15
Ik vind persoonlijk dat de Boer het charisma heeft om deze positie te bekleden. De eerste 2 a 3 seizoen bij Ajax was gewoon goed. Echter de laatste 2 waren niet goed maar wat wil je na 5 jaar. Daarnaast heeft de Boer gewoon internationale door met Ajax in Europa te spelen en dan wel voor korte periode trainer te zijn geweest van Internazionale (wat een slecht plan was achteraf). Ik vind dat Advocaat gewoon al met 3-0 achterstaat wanneer hij moet beginnen. Sneijder en Robben bevelen hem niet aan terwijl dat je beste spelers zijn op dit moment.
 
Oranjeman
 
0
9 mei 2017 om 22:52
Ik vind dit een compleet waardeloze zet omdat er genoeg betere kandidaten voorhanden waren. Konden we nou echt niet op zn minst eens gaan praten met Adriaanse, Prandelli, Olsen, Blanc, Preud'homme en Jonk? Advocaat en Gullit..... schei nou ff heel gauw uit hoor...... 66% staat hier niet achter. Het volk heeft gesproken!