Dick Advocaat countert Sasha Visser: 'Ik vond hem zeer attent, zeer aanwezig'
Donderdag, 7 november 2019 om 23:55

Feyenoord beleefde donderdag een 'moeizame wedstrijd', erkent Dick Advocaat. De trainer beleefde tegen Young Boys (1-1) zijn debuut in De Kuip en zegt te kunnen leven met een gelijkspel. "Ik ben allang blij dat de spelers alles hebben gegeven, maar de échte controle die ik graag zie, die was er niet", oordeelt Advocaat in gesprek met FOX Sports.

Volgens Advocaat lukte het Feyenoord niet voldoende om vanuit het middenveld de beslissende pass naar voren te geven. "Dan wachten we net een stap te lang en waren we de bal kwijt. Daarin moesten we eerder beslissen, maar het ligt er ook aan hoe je je aanbiedt", stelt hij. Toch is de trainer het oneens met interviewer Sasha Visser van RTL 7, die meent dat spits Nicolai Jörgensen een afwezige indruk maakte. "Ik vond hem zeer attent, zeer aanwezig. Slordig dan? Ja, maar er hadden meer spelers last van slordigheid in hun spel."

Feyenoord neemt het zondag voor eigen publiek op tegen RKC Waalwijk. Advocaat zal moeten puzzelen, want Edgar Ié is er dan niet bij. De verdediger verstapte zich voorafgaand aan de 1-1 van Young Boys en werd naar de kant gehaald. Ook de fitheid van Rick Karsdorp is twijfelachtig. "Onze centrale verdediger zal zeker niet spelen. Rick vond ik heel degelijk spelen, maar hij had wat kleine kwaaltjes. Of hij speelt, weet ik niet. Maar als hij niet speelt, speelt een ander wel."

Karsdorp zelf toont zich voor de camera van RTL 7 ongelukkig met zijn optreden. "Iedereen weet wat ik kan en wat ik moet brengen. Alleen: ik breng het niet en daar baal ik van", aldus de rechtsback. Zo leed hij in de eerste helft naar eigen inzicht veel balverlies. "Natuurlijk heeft dat ook met mezelf te maken, maar je hebt ook weinig afspeelmogelijkheden. Ik moet veel meer brengen, maar dat komt er nu niet uit. Of dat met mijn mijn lies te maken heeft weet ik niet. Het moet wel anders", benadrukt hij.

''Misschien zit het ook wel in het kopje. Iedereen kent mijn verhaal: twee jaar weinig gespeeld, vervelende blessures gehad en dan wil je de draad weer oppakken bij Feyenoord. Het komt er nu nog niet helemaal uit", merkt Karsdorp tot zijn spijt op. Volgens de verdediger weet 'iedereen' dat het beter moet en doet hij daar zijn best voor. "Ik werk er keihard voor en ik doe er alles voor. Het komt ook wel goed, alleen dacht ik dat het sneller zou komen."

Meer nieuws
   
11:15
11:15
Live meepraten in de Eredivisie: NEC - AZ
4
   
11:15
11:15
Live meepraten in de Eredivisie: PEC Zwolle - Heracles Almelo
0
   
11:13
11:13
Topscorer Lionel Messi leidt Inter Miami met twee goals en assist naar zege
2
   
11:00
11:00
Pak 3x je inzet als Uitblinker Saka scoort tijdens Tottenham Hotspur-Arsenal!
0
   
10:29
10:29
Kraay jr. reageert op overstap Slot: 'Ik begrijp hier niets van, lachwekkend!'
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Ingmar van der
 
9
8 november 2019 om 00:03
Nou Dickie, dan heb je echt oogkleppen op. Jorgensen en Karsdorp waren echt 1 groot drama. Voortaan gewoon Geertruida op rechtsback en Senesi in het centrum, die prima inviel, ipv Ié. Voor Jorgensen heb je ook gewoon niks anders en moet je hopen dat hij zn draai weer gaat vinden...
 
sander1410
 
3
8 november 2019 om 06:53
Karsdorp is ook echt dramatisch. Zo wild als maar kan is die, kan geen goede voorzet geven, kan geen bal over 5 meter in de voeten passen. Ik mis St.Juste als ik Karsdorp zo zie.
 
zwollywood038
 
5
8 november 2019 om 08:53
Bij Karsdorp weet je tenminste dat hij wel goed kán voetballen, het komt er nu alleen niet uit. Ik heb Geertruida in de minuten die hij heeft gemaakt nog geen moment kunnen betrappen op een kwaliteit waarmee hij Feyenoord beter zou maken. Senesi voor Ie ben ik wel met je eens.
 
NJfromVOL
 
7
8 november 2019 om 00:07
Young Boys was beter dan in eigen huis, gevaarlijker ... logisch gelijk spel. Jorgensen heb ik helemaal niks goed zien doen ... duidelijk gevalletje wedstrijdritme ...
 
MSN10
 
6
8 november 2019 om 00:13
Young boys levens gevaarlijk in de counter. Ze hebben voorin spelers die echt super snel zijn. Jammer dat die laatste kans niet erin ging van Jorgensen maar ik neem aan dat hij die bal niet zo verwacht had en hij ervan schrok maar goed aan de andere kant moet je scherp zijn en zo 1 hoort er gewoon in te gaan. De scheidsrechter had gewoon rood moeten geven ook. Er is nog kans en k blijf erin geloven.
 
CoJW
 
5
8 november 2019 om 08:02
De speler die dik rood verdiende was Jan Arie. Het was een goede beslissing van deze slechte scheids om speler van Young Boys zijn laatste waarschuwing te geven, overtreding niet zwaar genoeg voor 2x geel.
 
zwollywood038
 
3
8 november 2019 om 08:57
Scharie mag inderdaad van geluk spreken dat de scheids hem spaarde. Dat zal echter ook het gevolg zijn geweest van dat hij die kerel van Young Boys ook heeft gespaard. Dat was natuurlijk ook gewoon 100% een tweede gele kaart.
 
Angelo77
 
4
8 november 2019 om 00:15
Voor iedereen maar gaat blijven roepen dat Jorgensen een one season wonder is en er helemaal niks meer van kan. Het jaar na het kampioenschap had hij het eerste halfjaar te maken met blessures maar ook een privésituatie die zijn gezin toch de nodige tijd heeft blijven achtervolgen. Vervolgens kwam v Persie, die soms ten onrechte de voorkeur boven hem kreeg in het 2de halfjaar. Ze hebben dat jaar ook gewoon veel punten gepakt, wanneer ze samen in het veld stonden. Het afgelopen seizoen speelde hij altijd wel goed als hij speelde, maar vaak mocht hij weer banken voor v Persie(vaak onterecht), of was hij niet fit. De afgelopen maanden heeft hij rustig gerevalideerd en hij moet nu gewoon weer in een ritme komen. Hij kan echt wel wat, mits hij langere tijd fit blijft. Moet dat wel gebeuren natuurlijk.
 
Adzevedo
 
11
8 november 2019 om 00:28
Je moet de tijd en ruimte er maar voor hebben, dat je gaat wachten op een spits van bijna 29 die al 2,5 niet fit is en in goede vorm verkeerd. Ik had die 18 miljoen in 2018 zeker aangenomen. Hij kan zeker wel wat, maar je kunt er eigenlijk niet op bouwen. Dat er nu geen alternatief is waardoor je hem de kansen alsnog moet geven snap ik. Maar eigenlijk had Feyenooord allang geld voor hem moeten pakken en een vervanger halen. Maar net als met zoveel posities is dat niet gebeurd.
 
RinkSchippers
 
2
8 november 2019 om 01:20
Die wedstrijd tegen psv uit vorig seizoen, vond ik Jorgensen echt super goed.. jammer dat hij dit nooit vasthoud...
 
Master D
 
4
8 november 2019 om 02:34
Voorlopig is Jørgensen gewoon een one season wonder gebleken. Daar zijn inderdaad verschillende redenen voor die jij netjes opnoemt, maar dat veranderd niks aan de situatie dat hij na het kampioensjaar niks meer structureel aan Feyenoord heeft toegevoegd. Die ene wedstrijd in Eindhoven vorig jaar was ie fantastisch. Dat hebben we daarvoor en daarna niet meer gezien. Dus ja, het feit dat hij kwaliteit heeft, maakt nog niet dat het stempel van one season wonder onterecht is.
 
pprins
 
1
8 november 2019 om 01:54
Dick probeert zijn spits natuurlijk wat zelfvertrouwen aan te praten. Was voor zijn doen ontZettend onbalvast en onscherp. Voor Feyenoord te hopen dat hij zijn vorm terug vindt , want het kan echt een enorm goede speler zijn .
 
Bossie
 
0
8 november 2019 om 05:46
Er zijn een aantal spelers gehaald naar Feijenoord die al.niet fit waren toen het seizoen begon. En tijdens een seizoen die achter stand inlopen is vaak niet te doen. In de winterstop is het zaak om die spelers naar een hoger peil te brengen qua fitheid . Tot de winterstop zoveel mogelijk de schade proberen te beperken
 
houtapp
 
2
8 november 2019 om 06:48
Die Karsdorp had hij nooit mogen opstellen, is totaal niet fit en compleet uit vorm. Wat een zwakte bod van Advocaat om tegen VVV Bottegin te passeren omdat Advocaat hem niet fit genoeg acht en dan wel met die pannenkoek van een Karsdorp spelen.
 
JK-Ajax
 
2
8 november 2019 om 06:53
Die opmerking van Karsdorp spreekt hij zo’n beetje iedere week uit lijkt het. Die kan er helaas gewoon echt weinig meer van.
 
afc34-
 
1
8 november 2019 om 10:59
Karsdorp lijkt hetzelfde te hebben als de afgelopen paar Nederlandse backs met potentie. Lijkt wel een vloek op te rusten.. Van der Wiel, van Rhijn, Karsdorp.. Allemaal vrij snel in verval.