Dick Advocaat: 'Misschien gingen ze juist weg omdat de spelers klapten'
Maandag, 17 mei 2021 om 14:11

Dick Advocaat heeft het gedrag van een groep Feyenoord-supporters niet afgekeurd. Tijdens de wedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-0) drongen volgens RTV Rijnmond honderden fans stadion De Kuip binnen. Ze probeerden niet het veld op te komen, maar staken vanaf de tribunes vuurwerk af. Er kwamen fakkels op het veld te liggen en de wedstrijd moest ruim vijf minuten worden stilgelegd door arbiter Bas Nijhuis.

"Ja, ik vind het zo moeilijk om daar iets over te zeggen", reageert Advocaat tijdens de persconferentie. "Ze zijn niet het veld op gekomen. Ze hebben ons toegejuicht en vuurpijlen gegooid. Het mag niet, maar de frustraties bij de fans komen ook doordat ze al anderhalf jaar hun favorieten niet zien spelen. Dan zeg ik toch dat ze zich op zich goed gedragen hebben." Op het veld applaudisseerden de spelers van Feyenoord voor de fans. Advocaat wil niet meegaan in de suggestie dat de spelers daarmee een verkeerd signaal afgaven. "Misschien was het zo: toen de spelers begonnen te applaudisseren, gingen ze weg. Dus het hielp misschien wel."

Dick Advocaat en Achraf El Bouchataoui reageren op de ongeregeldheden.

Basisdebutant Achraf El Bouchataoui liet zich niet afleiden door het incident. "We waren bezig met de wedstrijd en het gebeurde. Uiteindelijk moet je weer verder gaan voetballen. Daar heb ik mijn focus bij gehouden en dat is wel goed gelukt", aldus de middenvelder van Feyenoord. Volgens de politie is er niemand aangehouden. Spelers en vertegenwoordigers van de media mochten het stadion een tijdje niet verlaten, maar even na 18.00 uur verlieten de supporters het stadion en werd het langzaamaan rustig rondom De Kuip. Er waren nog wel honderden fans rond het stadion, waarvan sommige met fakkels of spandoeken met statements tegen Feyenoord City of het bestuur.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
13
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
3
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (77)

 
BME12
 
160
16 mei 2021 om 19:10
Ah wat hebben die voetbalfans het zwaar hé, ze kunnen niet naar het stadion, echt het ergste van heel deze pandemie. Ik snap dan ook heel goed dat ze de regels niet meer na kunnen volgen en ergens in breken.
 
Medellin
 
25
17 mei 2021 om 10:32
Advocaaat en de spelers durven niets negatief te zeggen want ze willen geen kras of deuk in hun auto en ze willen niet dat er straks iemand voor hun deur staat.
 
CityTheBest
 
20
17 mei 2021 om 14:15
Deze 'supporters' zijn dezelfde raddraaiers die altijd voor de ellende bij de club zorgen. Ik begrijp werkelijk niet waarom dit door Advocaat en Berghuis wordt bewierookt. Ze durven hun eigen gezicht niet eens te tonen, dat doen echte supporters wel. Ik begrijp er werkelijk niets van net zoals Derksen ook al riep.
 
bliek
 
12
16 mei 2021 om 19:14
De spelers op het veld heeft op dat moment het juiste gedaan om verdere escalatie te voorkomen. Dit is een cittaat van paar weken geleden die nu ook geld. Die gasten die binnen kwamen kwamen niet om de ploeg te steunen. Deze gasten kwamen binnen om tegen het bestuur en Feyenoord city te protesteren. Totaal verkeerde manier had lekker buiten gebleven.
 
Ducktaildo
 
44
16 mei 2021 om 19:19
Of geef je hier als spelersgroep aan dat het het goedkeurt? Ik zou niet weten waarom deze verstandelijke beperkte volgende wedstrijd het niet weer doen? De spelersgroep kan het schijnbaar waarderen. Toen Ajax fans vuurwerk op het veld gooide tijdens de bekerfinale, had de Ajax selectie toen ook moeten staan klappen of was het goed dat Van der Sar eens even de waarheid ging vertellen?
 
bliek
 
24
16 mei 2021 om 19:29
Toen ajax vorige week dat feestje vierde toen hadden ze in moeten grijpen....
 
Ducktaildo
 
10
16 mei 2021 om 20:10
Vind ik ook hoor, maar pakte even een voorbeeld wat vergelijkbaar is met dit? Kan namelijk nog wel twintig voorbeelden opnoemen van twintig verschillende clubs. Maar laat even zien hoe je met gasten, die vuurwerk op het veel gooien, je het ook op kan lossen. Ipv te gaan staan klappen wat natuurlijk gewoon nergens op slaat en alleen maar voor een aanzuigende werking gaat zorgen.
 
De.TheKing
 
3
16 mei 2021 om 20:45
Allemaal lekker makkelijk die harde taal achteraf Ducktaildo. Met het type fans dat zojuist het stadion binnendrong is geen gesprek mogelijk, als je denkt van wel is dat erg naief. Ze kwamen schijnbaar voor een applausje, gezien de aanmoedigingen en het feit hoe snel ze daarna weer weggingen. Dan snap ik best dat de spelers even kort klappen in plaats van met het vingertje te gaan wijzen. Is dat zwak? Ja, maar om als willekeurige feyenoord speler na zo'n erbarmelijk seizoen opeens een statement te maken tegenover 100-200 supporters lijkt me niet het meest verstandige vind je ook niet? Uiteindelijk is op deze manier escalatie voorkomen, alleen door even mee te klappen.
 
DdD4
 
1
17 mei 2021 om 16:27
De.TheKing zou klappen voor inbrekers in zijn eigen huis dames en heren. Want met dat soort tuig is namelijk niet te praten.
 
Moridin
 
4
16 mei 2021 om 19:19
Dat hebben ze dan niet echt duidelijk gemaakt. Niemand die weet wat ze nu eigenlijk kwamen doen.
 
bliek
 
3
16 mei 2021 om 19:30
Als je de spandoeken buiten het stadion ziet die ze opgehangen hebben dan is dat voor mij wel duidelijk. iets wat ik al veel eerder had verwacht.
 
barryballs
 
18
16 mei 2021 om 19:16
Blijft gek dat ze sowieso het stadion al binnen zijn gekomen... maar oké. Dacht zelf eerst dat het een cynisch applaus was, leek mij het meest logisch in ieder geval. Verder zonde van de grasmat.
 
Moridin
 
8
16 mei 2021 om 19:21
Ik hoor net dat ze een sleutel hadden, dus die hebben ze gekregen van iemand binnen de club. Daarnaast hebben ze nog wat poorten gesloopt, want je bent niet na een deur binnen.
 
bliek
 
5
16 mei 2021 om 19:31
Als je binnen de poort ben ben je gewoon binnen hoor. De stadiondeuren beneden staan gewoon open
 
Goalski
 
23
16 mei 2021 om 19:54
Word echt tijd voor een nieuw stadion daar.
 
TilburgAjax
 
1
17 mei 2021 om 15:00
Dat was precies wat ik ook dacht toen ik het op tv zag gebeuren: een cynisch applaus. In de trant van: "nou nou, lekker voor mekaar hoor jongens, inbreken en de wedstrijd verstoren". Zoiets. Maar ik begin nu ook te twijfelen. Ik had eigenlijk verwacht dat Berghuis en Advocaat als aanvoerder en trainer zouden opstaan en de boefjes vriendelijk zouden verzoeken op te hoepelen.
 
BiggieBig2011
 
9
16 mei 2021 om 19:16
Misschien moeten we volgende keer klappen voor opsporing verzocht. Want dat is het moraal van dit verhaal.
 
JtjeVtt
 
62
16 mei 2021 om 19:16
Wel erg toondoof om te zeggen: “ja ze hebben het ook moeilijk ze mogen al 1,5 jaar niet naar het stadion.” Dat mogen we allemaal niet Dick. Dat is niet zo bedacht om deze fans te plagen, dat is omdat we in een wereldwijde gezondheidscrisis zitten. Niet goed te praten dit soort acties, schandalig dat ze dat bij Feyenoord wel proberen.
 
Moridin
 
26
16 mei 2021 om 19:18
En dan je eigen veld slopen met fakkels. Het schijnt dat er ook wat poorten zijn vernielend in dat ze stadion dat ze zo heilig vinden. Het is alleen maar voor de eigen egotjes, want verder vind iedereen het idioot.
 
Ryjuu
 
12
16 mei 2021 om 19:18
Voetballend Nederland laat zich de laatste tijd wel van de meest snuggere kant zien. Als je inbraak en vandalisme gewoon loopt te bagataliseren is dit gewoon een een vrijbrief voor de toekomst. Daarnaast moet je als club zijnde toch eens je beveiliging dubbel gaan checken als zulke tokkies ogenschijnlijk zo gemakkelijk het stadion kunnen binnendringen.
 
PSVparasiempre
 
36
16 mei 2021 om 19:21
Als je dit gedrag als club niet veroordeelt, is het erg gesteld met de club. Blijkbaar zo bang voor de eigen 'fans' dat niemand iets durft te zeggen.
 
Adzevedo
 
7
16 mei 2021 om 19:38
Het maakt denk ik weinig uit of ze in de kleedkamer gaan zitten of gaan klappen. Ik denk dat ze eerder weggaan als je er inderdaad even naar toe gaat. Als ze binnen komen en je wilt dat moet dan is het volgens mij ergens anders fout gegaan in een eerder stadium. Net alsof de spelers van Feyenoord verantwoordelijk zijn voor het buiten houden van supporters.
 
Roy de boy1
 
14
16 mei 2021 om 19:49
Ongeacht welke club je je support, het niet afkeuren van deze actie is een schande. Welke reden ook ten grondslag ligt, op het moment dat je het als club accepteert dat je supporters (terwijl dit verboden is) het stadion betreden zet je jezelf toch behoorlijk voor lul.. Ik wist niet wat er gebeurde, opeens allemaal uit het niets supporters en rook.... Dan hoop je dat je alles gehad hebt en dan zie je 6 á 7 Feyenoord spelers op een rijtje staan te klappen hiervoor??? Net zoals de feestpartijen van Ajax en Cambuur is dit toch ook schandalig
 
Poeheeej!
 
0
17 mei 2021 om 13:21
Je vergeet Willem 2 met hun handhaving, werden ontvangen door een groep juichende supporters. Buiten staan te juichen voor je club snap ik wel (is niet goed natuurlijk). Je wil wat als supporter. En als club kan je weinig anders dan waardering hebben voor je supporters. Maar deze actie snap ik helemaal niet. Namelijk niet alleen tegen de coronaregels in, maar ook niet na een goede prestatie en daarbij os het vernielen en inbreken.
 
MrGuide
 
10
16 mei 2021 om 20:06
Wat kwamen die supporters nou doen: de vijfde plaats vieren en de ploeg oppeppen voor de play-offs, hun ongenoegen uiten over de 5e plaats?
 
De.TheKing
 
2
17 mei 2021 om 01:46
Ze kwamen het team aanmoedigen, ondanks de 5e plaats. Leuk om te zeggen dat die plek gevierd wordt, maar er bestaan ook supporters die zowel in voor- als in tegenspoed hun team komen steunen. Is dat je vreemd?
 
Poeheeej!
 
14
17 mei 2021 om 13:18
Het is me vooral vreemd dat dit dan 'steunen' genoemd wordt. Inbreken en vernielen, en natuurlijk coronaregels overreden. Dat verdient applaus!!
 
Janta
 
0
17 mei 2021 om 23:32
Oh ja en dat doe je met antisemitisme liederen.
 
Homelander
 
6
16 mei 2021 om 20:16
Maar wat was het doel van deze actie dan? Het team aanmoedigen in een potje wat nergens over gaat of het vieren van de 5e plek? Er zijn dingen vernield om binnen te komen en het veld is beschadigd, erg handig bij een club die het financieel zwaar heeft, hebben mensen hiervoor het geld van hun seizoenskaart gedoneerd? Het leek wat dat betreft meer op intimidatie zeker met alle leuzen die volgde buiten, hoe kun je dit toch goedkeuren..
 
SergioRamosHM
 
13
16 mei 2021 om 20:29
Toen Manchester United supporters het deden was het geweldig en nu het Feyenoord is, is de wereld te klein… kan snel gaan.
 
FCdeRuijter
 
7
16 mei 2021 om 20:30
Dickie is een beetje dement aan t worden. Niks meer over te zeggen, het wordt steeds gestoorder in dit land. Worden er eigenlijk nog wel mensen met hersens geboren?
 
wanny
 
2
17 mei 2021 om 12:37
Dickie wil zijn ruiten ook heel houden denk ik.
 
TheHaque1969
 
3
17 mei 2021 om 09:11
Kansloze actie en misschien nog erger kansloos van Dick en de spelers die dan gaan staan applaudisseren. Hersenloos Maar een Kuip dicht houden.lukt ze ook nog niet eens Wanbeleid
 
PaulR_1982
 
0
17 mei 2021 om 12:16
Natuurlijk heel erg bijzonder dat supporters een afgesloten stadion in kunnen. Ook kansloos dat je je op deze manier wilt tonen. Net als bij de huldiging van Ajax denk ik dat spelers en begeleiders het op de beste mogelijke manier hebben opgelost. Ook hier had de politie buiten het stadion kunnen voorkomen dat er zoveel supporters samen komen.
 
SpeedyAFC
 
2
17 mei 2021 om 14:24
Het gerucht gaat dat ze een sleutel hebben en zo het stadion in kunnen. Stadion Feyenoord is het allemaal aan het uitzoeken en bezig maatregelen te bedenken om dit in de toekomst te voorkomen.
 
PaulR_1982
 
2
17 mei 2021 om 14:34
Belachelijk dat supporters een sleutel van het stadion in handen kunnen hebben. Maar blijf er bij dat politie had kunnen voorkomen dat deze supporters in deze getale samen komen bij het stadion.
 
MarkHakkens
 
1
17 mei 2021 om 19:29
Ik ben totaal geen feyenoord supporter maar ik kan dit wel waarderen wat de supporters hebben gedaan. Er wordt zo ontzettend veel gezeken over wat er allemaal wel niet mag omwille van een kut virusje. Ik ben NAC supporter en mocht NAC de Play offs winnen staan we daar ook met 15.000 man en dan gaan we echt niet luisteren naar wat Herr de Jonge ons voorlegt. Chapeau!