Dick Advocaat streept naam van Cenk Tosun door voor Feyenoord
Woensdag, 23 december 2020 om 21:01

Dick Advocaat verwacht niet dat Cenk Tosun de overstap maakt van Everton naar Feyenoord. Vlak voor de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen ontkent Advocaat niet dat Tosun in de belangstelling staat van Feyenoord, maar geeft hij aan dat de spits onbetaalbaar is voor zijn club. Dinsdag meldden het Algemeen Dagblad en Feyenoord Transfermarkt dat de naam van de Turk is gevallen in De Kuip.

"Het is een uitstekende naam, maar niet voor Feyenoord", reageert Advocaat in gesprek met FOX Sports. "Die is echt niet te betalen. Dat zijn jongens die zeven, acht, negen miljoen euro bruto verdienen. Daar kunnen wij niet aan denken." Dat Feyenoord een nieuwe spits nodig heeft, staat volgens Advocaat echter vast. "Na de goals die onze aanvallers hebben gemaakt lijkt dat me logisch, dat we ook iemand willen die de bal erin kan schieten."

"Het is nog niet dichtbij. Frank (Arnesen, red.) is ermee bezig en hopelijk gaat het allemaal snel gebeuren, want over veertien dagen trainen we alweer", blikt Advocaat vooruit in het interview met FOX Sports. Woensdagavond neemt hij het met Feyenoord op tegen sc Heerenveen en staat Bryan Linssen in de punt van de voorhoede, omdat Nicolai Jörgensen niet tot de wedstrijdselectie behoort. De Deen trainde dinsdag mee en kreeg last van zijn lies.

Jörgensen scoorde dit seizoen pas één keer, terwijl concurrent Róbert Bozeník al sinds begin oktober uit de roulatie is met een voetblessure en in de vier wedstrijden daarvoor niet tot scoren kwam. De achttienjarige Naoufal Bannis tekende tot dusver voor één doelpunt, maar wordt voorlopig nog te licht bevonden om basisspeler te worden bij Feyenoord. Tosun kwam dit seizoen pas tot 32 speelminuten verdeeld over vier wedstrijden in de Premier League en wil meer minuten maken met het oog op deelname aan het EK in de zomer.

Meer nieuws
   
14:35
14:35
Ajax-leiding wordt gespot in Eredivisie-stadion, maar lijkt voor niets gekomen
3
   
14:27
14:27
Inter viert kampioenschap met gemakkelijke zege en dubbelslag Çalhanoglu
2
   
14:18
14:18
PEC Zwolle verslaat Heracles Almelo en passeert 'magische grens' van 34 punten
1
   
14:11
14:11
AZ kan vierde plek bijna niet meer ontlopen na geflatteerde zege op NEC
14
   
14:10
14:10
FC Eindhoven weet ook niet van Telstar te winnen in Keuken Kampioen Divisie
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
sander1410
 
12
23 december 2020 om 21:06
Enige die echt realistisch in mijn ogen is is Zirkzee.
 
borrelhond
 
6
23 december 2020 om 21:11
Cenk Tosun zit rond de 3,5 miljoen per jaar (volgens meerdere websites). Moet hij wel heel veel water bij de wijn doen om hem naar Rotterdam te krijgen.
 
FBSK07
 
9
23 december 2020 om 21:15
Maakt niet uit waar hij beland, maar hij moet zo snel mogelijk terug naar zijn vorm voor hij Besiktas verlaatte. Toen deed hij het in zowel de Turkse competitie, waar Besiktas toen nog wel goed speelde, en de CL, en ook het nationale elftal meer dan prima. Everton is echt een enorme misstap geweest van zijn kant. Had ook nooit echt de indruk dat hij een type was die het kon maken in de PL. Feyenoord had best een goede club kunnen zijn om richting zijn oude vorm te kunnen werken.
 
MrKrillin
 
9
23 december 2020 om 21:27
Waarom zou Feyenoord geen poging wagen bij spelers als Mandkuzic? Contract afgelopen in Qatar. Zeer ervaren en geslepen speler. Zou best nog 1.5 jaar van waarde zijn. Maar algemeen ook voor NL clubs. Hoe kan het dat ze bijna nooit zulke gratis spelers strikken.
 
MRSAMOSA
 
6
23 december 2020 om 21:45
Ik denk omdat zulke gasten ook in grotere competities nog terecht kunnen en een stuk meer betaald krijgen daar.
 
Titaantje
 
1
23 december 2020 om 22:46
Mandzukic? Die gaat echt niet voor een "hongerloontje" in Nederland voetballen.
 
FikretÇelik
 
0
24 december 2020 om 04:01
Wel een hongerloontje tussen de 1 en 2 miljoen ipv een stagevergoeding van een paar honderd euro per maand waar je niet van kan eten.
 
laurens92
 
8
23 december 2020 om 21:31
Jorgensen zijn contract met de kerstdagen lekker in de open haard stoppen, de enige manier dat we er nog wat aan hebben. wat een mietje. Helemaal klaar mee met die gozer. Grote bek "dit wordt weer mijn jaar", pleur toch op.
 
Mackolik
 
9
23 december 2020 om 21:52
Misschien heeft hij wel zin om te voetballen. Ik vind het echt rampzalig wanneer ik hem zie dat hij weer een paar minuten mag invallen. Hij moet hoe dan ook weg uit Engeland als je het mij vraagt. Hij heeft gewoon helemaal niet het atletische vermogen om in de PL te spelen. Het ziet er soms echt niet uit hoe hij worstelt wanneer ze volle bak druk gaan zetten. Hij moet echt weer naar een club gaan om lekker te voetballen en veel minuten maken. Ik weet niet wat max is wat Feyenoord kan betalen, maar al is het een miljoen per jaar, dan is de eredivisie echt geen straf en Nederland als land helemaal niet. Rotterdam prima stad om te wonen en je kinderen naar school te sturen in Nederland.
 
Fc inactief
 
1
24 december 2020 om 11:24
Is misschien niet een optie en sensatie.. Alexandre Pato? En Bony is ook nog transfervrij.. Een echte stunt zou natuurlijk Pelle zijn.